Premiärshoppat

Idag efter jobbet tog jag mig en tur på stan med syrran. Nu har jag premiärshoppat några klädesplagg till våra gossar :) Kan bli farligt detta ujuj vad mycket sött det finns! Förstog direkt varför så många mammor handlar så grymt mycket till sina barn, det är ju huuuuur kul som helst! Men jag köpte bara ett klädeset var och en pyjamas var, mest för att det är lite kul att börja lite, hehe. Självklar måste jag visa ;)
Kör på strl 50- det minsta som finns i vanliga affärer och hoppas att barnen inte blir ännu mycket mindre så man måste akuthandla prematurkläder när dom kommer :S

2-pack pyjamas från H&M:



Bodys med samma tryck i olika färg :) Matchande byxor. Köpt på Lindex:



Gulligt va??! :D

Såg att jag idag visst går över i v. 20, jag hinner inte med! Men det e ju logiskt om man tänker efter, datumet blev ju flyttat 9 dagar och enligt den tidigare beräkningen skulle jag gått in i v 19 på torsdag så då stämmer det ju. Ujuj, kändes som typ två veckor bara försvann! Får snart uppdatera med lite info om vad som sker i dessa veckor då, hehe....

Känner mig lite småkrasslig, som om jag är påväg att bli förkyld. Sov en timme när jag kom hem från stan och sen när jag vaknade har jag blivit lite tät och fått ont i halsen :(
Annars är det bra, ingen värk eller direkta andra åkommor (Ja förutom halsbränna och sura uppstötningar då) och det sprattlar på i magen, dom håller igång rätt bra, hehe :)  Det är mysigt.
Dan har däremot ont i en stortå :P Vette fan vad han har gjort men det började med ett sår och nu är tåa dubbelt så stor och varig, euuu..... :S

Ultraljudet

Jag är helt slut nu, har varit hela dagen. Spänningarna som släppte efter ultraljudet knockade mig totalt :) Men gud så skönt att veta att allt är bra med mina små gossar.
Japp, inte har jag hört någon tippa på detta men det är alltså två små pojkar jag har i magen :) Kom lite som en chock först faktist för alla som jag har hört har ju hela tiden tippat på en av varje eller två töser. Men ack så fel dom hade, hehe. Det blir ytterligare påfyllning utav grabbar i Larssons och Lundgrens :)

Allt såg ut precis som det ska göra, alla organ såg normala ut, alla lemmar sitter där dom ska och dom växer precis som dom ska :)

Barnmorskan kunde nästan helt säkert säga att det är tvåäggstvillingar eftersom väggen emellan dom är såpass tjock. Inga identiska små liv alltså, utan dom blir väl inte mer lika än vanliga syskon egentligen.

Vi fick fyra stycken ultraljudsbilder, riktigt roligt! Barnmorskan har nu döpt dom så fint till tvilling 1 och tvilling 2 :)

Tvilling 1:

Tvilling 1 ligger längst ner i livmodern lite till höger. Han hade ett huvudmått på 43 mm och väger 217g. Han är lite mindre än tvilling 2 men ingen stor skillnad (skiljer 1 mm i huvudmått och lårmått)
Barnmorskan kunde klart se att det var en pojke.

Han valde att sätta sig upp när det var dags att fotograferas :) Med huvudet böjt framåt:


Tvilling 2:

Tvilling 2 ligger ovanför tvilling 1 i livmodern mer upp mot min navel ungefär. Han har ett huvudmått på 44 mm och väger 216 g (1 g mindre än brorsan, fast denna är lite större). Barnmorskan var inte riktigt lika säker på om detta var en pojke då navelsträngen låg ivägen när hon kollade, men efter många om och men var hon ändå ganska säker på att det var en pojk, men hon uttryckte det som: "Fortsättning följer tills nästa ultraljud"
Men jag tror nog hon ändå va såpass säker så vi kan kalla krabaten för "han" :)
Tvilling 2 var en livlig krabat, låg inte stilla i en sekund, hehe.


Fick ju ändrat beräknat förlossningsdatum också från 2 februari till 24 januari. 9 dagar tidigare så hux flux nu är man helt plöstligt i vecka 19 isället för 18. Inte mig emot :)
Fick även tid nästa vecka hos en läkare på specialistmödravården som ska ge oss lite information och så (alla med tvillingar får gå hos specialistmödravården).

Så nu vet alla läget :)
Självklart ska ni få se dom andra två bilderna också där man ser båda grabbarna samtidigt :)

Bådas huvuden:


Tvillingarna- tvilling 1 nederst och den lite större tvilling 2 överst:


Nu vet vi :)

Då va ultraljudet avklarat! Allt gick bra och våra fina bebisar såg ut precis som dom skulle och allt fungerade som det ska <3 Vi är så glada! Jag va så sjukt nervös innan, trots att vi sett dom små liven förut.

Nu har vi bilder, vikt och kön på dom små, kommer mer info om detta under dagen ;)

Sköna söndag

Haft en skön slappardag idag. Är SÅ glad att jag tog semester! Vi var ju på Nöjes och tittade på The Coffinshakers igår, dom var riktigt sköna tycker jag! Dan blev tydligen lite besviken, men jag tyckte dom va grymma! Nästan värt att köpa deras skiva (om dom har någon än??)
Dan blev full som en kastrull igår så han är nog nöjd över att vi har haft en slappardag han med, hehe. Han sjöng och hickade samtidigt när han va inne på toan inatt när vi kom hem, sen började han fnittra åt sig själv för att han tyckte han var så festlig med sitt hickande :) Det var ganska roande måste jag säga, hehe.

Anna och Kristoffer kom spontant förbi förut, mycket trevligt! Sånt gillas skarpt, alldeles för lite spontanitet nu för tia :) Satt å töle med dom en stund medan vi tryckte i oss en behövlig pizza.
Nu är det hyrfilm som gäller och soffläge resten av kvällen skulle jag tippa på!

Imorrn är det dags för ultraljud, jag är sjukt nervös men längtar, längtar samtidigt! Är ni snälla kanske det dyker upp en bild på krabaterna här ;)

V 18

I magen:

Nu kan fostrena höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostrena kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostrena kan också svälja. Dom kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostren redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnen sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrens skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnen är känsliga för ljus och de kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrens rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

(Antingen har jag fått extrema tarmrörelser dom senaste dagarna, eller så är det livliga krabater jag har i magen, för dom senaste dagarna känner jag att det sprattlar nästan så fort jag sitter eller ligger stilla :) Är fortfarande inte supertydligt så man vet säkert att det är det som känns)

Kroppen:

Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ultraljud görs för att bättre veta när barnen kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan/moderkakorna.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, de flesta tvillingar föds lite tidigare, vanligast är mellan vecka 36-38.
(Vi ska på ultraljud på måndag och jag är sjuuukt nervös, spänd och förväntansfull!!)
I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostrens vikt: 200g
Fostrens längd: 20 cm (från huvud till rumpa)
Min viktuppgång: 4 kg

Buken i vecka 18:


Spontan spya (obehaglig läsning:P)

Jaha då vaknade man imorse och kände sig riktigt pigg och utvilad! Upp, hungrig som en varg så jag åt en mini-frukost för att mätta det värsta. Hade nämligen planerat att äta frukost hos mamma och pappa idag, så jag åt bara en för-frukost hemma :)

Skjutsar Dan till jobbet vid kvart i tio och åker sen mot mamma och pappa. När jag är på Hagaleden så bara helt plötsligt spyr jag (!?). Vart fan kom det ifrån???? Mådde inte ens illa innan! Och hur lätt är det att stanna på Hagaleden? Det går ju inte! (Känsliga läsare bör ej läsa :P)
Så jag får ju köra hela vägen till Kroppkärrssjön innan jag kan stanna och, så att säga, göra mig av med denna spya som jag så fint har fått förvarat i munnen. Ve och fasa!!!! Sen spydde jag som en kalv där, mest för att  jag tror jag mådde så jävla dåligt av att ha åkt med en spya i munnen i ett par minuter. Så jävla äckligt!
Så när jag kom till mamma och pappa och den fina frukosten stog serverad så kunde jag inte äta någonting utan fick lägga mig i soffan istället. ROLIGT!

Jag undrar vart detta kom ifrån? Jag har inte spytt på 6 veckor. Men men, nu känner jag mig bättre igen och börjar bli lite hungrig. Får kanske försöka mig på frukost igen :P
Ursäkta mitt brutala inlägg, men jag var tvungen att dela med mig av denna skräckupplevelse :P (La ju iallafall inte upp en bild på händelsen, haha!)

Igår gick jag in i vecka 18.

Torsdag

Ledig dag idag. Har besiktat bilen. Det gick ju hyffsat bra, var lite rost vi va tvugna att ta bort för det var vasst så man kunde skära sig på det, sen var det parkeringslamporna som behövde bytas, men det visste vi redan om. Dan försökte igår, men lyckades inget vidare, dom satt tydligen himla knepigt. Så det får pappa göra istället som har ett tålamod som aldrig tar slut :)

Åkte till syrran efter besiktningen. Töla en stund där hemma och fikade lite grann innan vi bestämde oss för att ta en tur ner på stan. Där åt vi lunch och glodde i lite affärer. Tog oss en kort tripp till mamma sen också och tryckte i oss en fika där med :)

Nu på kvällinga har jag och Dan varit och storhandlat, vilket var väldigt behövligt. Så skönt med fulla skåp!

Prinsen står och lagar mat nu, blir fläskfilé i afton! :) Mycket sen middag, tur att man inte ska upp i ottan imorrn!

Jag och lille Noel-bus myser hemma hos syrran:

Badrummet

Före:




Efter:



Min lilla badrumsprydnad som jag inte har någon vas till än :)


En av korgarna jag spraymålade svart. Innan var dom... ja "korgfärgade" hehe:


Ganska bra upp-piffning för under tusenlappen va? :) Om man då bortser från duschsetet som vi köpte för längesen som bara det kostade tusen kronor.


Hur goa??

Lilla söta Vidar slocknade hos farbror Dan igår :)




Ut i skogen

Nu har vi haft ett grymt skönt dygn i Öster Deje! Blev spontant medbjudna till Annas mormors stuga för övernattning och det var vi inte sena med att tacka ja till. Blev en grym kväll ute i skogen, med utsikt över Blysjön. Vi eldade, grillade korv, åkte ut med båten och fiskade och spelade sällskapsspel. När det blev lite för mörkt gick vi in och satte oss framför den öppna spisen och forsatte spelet där inne. Rätt igenom idylliskt, det var SÅ skönt! Man blir så avslappnad av lugnet och tystnaden som är så ute i skogen. Grymt.
Det enda som va lite scary var getingarna som dök upp frampå kvällen vid en sisådär 22-tiden. Vilka getingar är ens vakna vid den tiden?? Dom var iallafall de största getingar jag sett någonsin! Alltså, ärligt typ 3 cm långa! helt sjukt va stora dom va, det var läskigt! Kom en först som vi dödade och vi va tvärsäkra på att det måste ha varit drottningen, för så stor geting hade vi aldrig sett. Sen kommer det en, efter en, lika stora! Dödade säkert runt 12 stycken bestar. Sjukt äckliga! Det var då vi gick in och stängde dörrn efter oss :)

Idag har vi varit på surströmmingsskiva, mumma! Ja, man får äta surströmming när man är gravid, det har jag kollat upp. Eftersom man bara äter det en gång per år så är det ingen fara. Dan smakade surströmming för första gången också... ;) Hans kommentar till det var: "Jag kommer ALDRIG någonsin äta den här skiten igen!"
Haha! Det har jag faktist aldrig hört honom säga om något, han tycker om det mesta, men vid surströmming gick gränsen :) Jag tycker det är riktigt gott iallafall, jag åt så jag blev alldeles för mätt!
Verkar som man antingen hatar det eller älskar det.

Så nu får Dan ligga och känna doften av surströmmingsrapar resten av kvällen, stackars karl :)


Pågående projekt

som troligtvis blir färdigt här i helgen- badrummet. Beige going black :)
Lite bilder från arbetande stund:

Beige....


going black..


Beige...


Going black! Titta vad besvärad han ser ut min baby! Han HATAR att måla :) Men det BLIR bra! ;) Så dutti! <3


Bilder v 17




V.17

Fostren:
Vikten på fostren har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostren tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2.5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp. Redan nu kan du känna när dina barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnen att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.
Fostrens längd: 14-18 cm (mäts från huvud till stjärt)
Vikt: ca 150 gram

 Kroppen:
Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt.

Hade nog inte tänkt först att lägga upp magbilder varje vecka, men fick höra idag att det visst var väldigt kul att se, så jag lyder så gärna :) Men det lägger jag inte upp idag, kanske imorrn ;)

Vila

Jaa jag får väl helt enkelt acceptera att jag får göra saker och ting lååååångsammare än vad jag har gjort innan :) Den där tunga, molande känslan släppte när jag hade vilat en stund och sen gick det bra att diska igen :) Så så har jag hållt på hela eftermiddagen: diskat, vilat, tvättat, vilat, lagat mat, vilat, tvättat....... går sakta men säkert kan man säga, hehe.
Förstår nu dock varför man blir tidigt sjukskriven när man bär tvillingar. Inte för att jag vet hur det känns med ett barn men, hehe. Det känns när man har jobbat ett pass faktist.

Kände alldeles nyss något som jag nästan defenitivt kan säga var någon av ongarna :) Det hoppade till nere i magen och det kändes mer som en rörelse än som ett pickande. Riktigt coolt! :)

Frustrerande!

Ganska nyss kommit hem från jobbet. Känner mig ganska pigg idag, började diska och fejja här. Har även tvättid i eftermiddag så jag drog ur sängkläderna ur sängen. När jag stökat i ca 15 minuter känner jag att det börjar ta emot lite. Det liksom trycker i magen och värker lite i nedre delen av ryggen, känns tungt på något vis.  Inte smärta utan mest lite tungt. Så jag la mig ner en stund igen och då blev det bättre. Hur försiktig ska jag vara egentligen? Gör det något att det trycker lite? Jag vill ju greja nu! Överallt läser jag hur viktigt det är att vila, vila, vila när man bär tvillingar, men jag måste väl kunna leva ett vanligt liv och kunna diska och plocka? Får väl ta en liten bit i taget kanske, men hallå? Jag är bara i vecka 17 snart, jag kan väl inte bli handikappad redan? Någon som har några kloka ord att dela med er får gärna göra det! :)

Ullared

vill jag åka till!! Å det är snaaaart! Försöker ragga med min familj nu på en tripp i september. Vore SÅ kul att shoppa loss lite grejer till dom kommande för billiga pengen :)
Får ju bli övernattning om jag ska dit isåfall, för jag klarar knappast att sitta i en bil 40 mil, gå på Gekås en hel dag och sen sitta i en bil hem 40 mil. NEJ! Det tänker jag inte utsätta mig för! Så det får bli övernattning isåfall och det blir ju himla mysigt isåfall! Kostar ju inte många kronor heller att hyra en stuga en natt. En liten weekend i Ullared, uuuu va gött ;)


Back to work

Första dagen på jobbet är avklarat. Det gick bra tycker jag och idag har jag faktist inte varit så trött som jag brukar :) Kan ju hoppas på att det är så som man misstänkte, att man bara blivit lite extra förslappad och sleten för att man har varit hemma så länge. Och att man känner efter lite extra när man är hemma.
Va iaf roligt att vara tillbaka på jobbet och jag hoppas jag kommer orka jobba ett tag. Men visst känns det lite grann och liiiiite långsammare går det, men det får väl göra det helt enkelt :)

Saknar Ölandspappsen och Ölandsmammsen nu för tiden ;) Gömmer ni er här någonstans eller har ni gett upp bloggen? :)

Båttur

Ja idag var vi ute på sjön med Emmeli och Kristian. Vi skulle ha varit ute i fredags kväll men det blev inställt pga det hemska vädret, så det fick bli idag istället. Inget vidare fiskeväder- blåsigt som busen- men vi är inte dom som är dom! Vi gjorde ett försök men det gick åt skogen. Ingen fisk, men riktigt trevligt ändå! Bara att komma ut på vattnet är ju grymt! Innan vi åkte tillbaka till land tog vi en liten tur runt Orrholmen och Mariebergsviken. Solen tittade fram då också så jag och Emmeli låg fram på båten och solade där vi åkte runt, helt underbart!

Hmmm, vilket drag ska man ha tro? "Storfeskern" förbreder :)


En till storfeskere!


Å en till!



"Vafan dä nappar ju inte!"


Närmsta napp vi fick var det här gräset. Inte illa pinkat!


Men vi var lika glada ändå :D


Här låg vi bra på vår lilla tur inne i stan :)


Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen, dags att börja jobba- slut på semestern! Hoppas jag blir piggare när jag väl kommer igång att jobba för denna trötthet som ligger över mig är inte rolig alls! Oftast blir jag lite piggare om jag väl gör något så jag hoppas att tröttheten släpper lite när vardagen börjar igen. Ska iaf bli kul att komma tillbaka till alla arbetskamrater igen! :)

Fredag

Tröttheten idag har varit kopiös. Det har inte ens varit lite roligt. Jag har diskat, det är det enda vettiga. Helt slut fram till klockan 15 ungefär, sen började det reda upp sig. Känt mig ganska pigg under eftermiddagen. Åkte till mor och far och det slutade med en spontan middag där med dom och Dan, mycket mysigt. Himla skönt, sill och färskpotatis på altanen medan det spöregnade och åskade, riktigt myspys :)

Tror jag har sträckt mig eller nått i högersidan. Har så grymt ont precis under revbenen. Men inte hela tiden, det liksom hugger till emellanåt. Hållt på ett dygn nu och vi har kommit fram till att det nog måste vara en sträckning eller liknande, kanske efter att jag målade lister igår?

Barnkollen

Har lyckats lägga in en "barnkoll" på bloggen här äntligen! Tack för hjälpen Emmeli och Kristian! :)
Blev precis på rätt plats också här till höger, pefa!

V 16

Går in i v 16 idag och då kan man läsa det här:

Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e-45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 24.Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.

Jag har nu gått upp nästan 3 kg.



Har haft en sämre dag idag. Varit sjukt trött hela dagen, helt slut! Legat i sängen nästan hela dagen (tvingade mig ner till banken och gjorde ett par andra ärenden iaf) och jag har även haft huvudvärk nästan hela dagen. Inget roligt.
Ikväll blir det tacopaj och film hemma hos Sandra, jag hoppas huvudvärken släpper!


Onsdag

Idag har jag varit ganska så duktig måste jag säga :) Har städat och dolat en hel del. Sen åkte jag till mamma och pappa och hämtade "gardinen" som mamma har sytt till åt mig som ska täcka städskrubben i hallen istället för en dörr. Blev bra tycker jag, kul med lite mönster och färg som bryter av.



Har även spraymålat några korgar som vi har grejer i i badrummet. Träfärg blev svart. Får visa resultatet imorrn, har inte fixat färdigt dom riktigt än.

Under eftermiddagen har Anso och Jenny varit här på fika, mycket trevligt! Ska bli kul att komma tillbaka till jobbet snart känner jag. Rent praktiskt hade det varit skönt att va hemma en vecka till, det är först denna vecka jag egentligen har tagit tag i saker och börjat fixa sånt vi behöver göra, så en aktiv vecka till hade suttit fint :) Men, men, det är bara att hoppas på att det finns någon gnutta energi kvar efter arbetspassen!

Nu är Dan i full färd med att sätta lister, han är duktiga han med :)


Mamma och hennes blommor...

Mamma är ju, som många redan vet, aningens besatt av blommor. Varenda år lägger hon ner X antal kronor på denna praktfulla altan, vattnar å plockar hela dagarna. Tänkte jag skulle visa hur det ser ut. Jag, liksom många andra tycker inte hon är riktigt klok som lägger så mycket tid, energi och pengar på blommor, men det är ändå ingen som klagar när man sitter där och äter på somrarna, för jävlar så finnt det är!






Trädgården är inte så tokig den heller i början på sommaren, men tyvärr har det mesta nog blommat färdigt där nu, så det blev inga kort på den iår.
Genuint intresse eller rentav besatt?

Piff piff

Passat på att piffa till det lite i lyan nu medan Dan är iväg och fiskar med Kristoffer. Köpte nya gardiner igår som jag har hängt upp nu, det blev lite mysigare :)

Före:


Efter:

  

Vill ha nytt bord och en ny matta, men en sak i taget :) Det får bli när man har råd framöver så nu får jag nöja mig med att piffa med lite textilier och ljus. Det duger det med :)

Har varit mycket piggare idag, 14 timmars sömn gjorde nog susen, hehe

Dagarna som gått

Nu har jag allt varit dålig på att blogga! Men jag har varit så sjukt trött dom senaste dagarna. Matt och orkeslös. Tror jag behöver äta järntabletter. Barnmorskan sa efter proverna att jag skulle behöva börja äta dom runt v 20, men nu när det är två i magen kanske det behövs tidigare. Dom tar ju ännu mer nu. Får nog inhandlas idag. Jag somnade halv åtta igår och sov till nio idag! Nästan 14 timmar, lite väl länge kanske?
Jag har dock hunnit med lite grann ändå dom här dagarna, mellan pauserna i soffan :)

I Lördags nalkades det kräftskiva ute i Petras stuga. Det vart mycket folk, supergod mat och trevligt som fan. Jag slänge ihop en västerbottenostpaj till kräftorna och den blev ju ren succé! Svajnagod och det var grymt gott med kräftor åxå. Kletigt men gott :) Det blir ju inte varje år man är på kräftskiva så det var kul att det blev en iår. Tog med mig kameran men den förblev i väskan, så tyvärr inga bildbevis från kvällen.... Glömdes helt bort.

I söndags hade jag och Dan en pysslardag. Vi städade i lägenheten, åkte till Ikea, satte upp lite nya handtag, lampor och sånt smått och gott. Inte mycket jobb kvar i lägenheten nu och tack gode gud för det! Ska ringa mäklaren till veckan som ska komma och värdera lyan, det börjar dra ihop sig nu!
Vi tog även en tur till pappa där Dan hjälpte honom att bära ut tvättmaskinen och torktumlaren från tvättstugan som ska renoveras. Familjen Stefan kom förbi med lite kaffebröd också så en fika gick ner :)

Gårdagen bestog även den av mycket fika, hehe. Jag, syrran och Noel åkte och hälsade på farmor på en fika. Sen åkte vi vidare på en fika hos Annelie och pöjkera. Jag hann med att köpa gardiner igår iaf som jag har tänkt att sätta upp idag.
Hoppas jag är piggare idag efter 14 timmars sömn! Svårt att säga nu på morgonen för precis när jag går upp och äter frukost så känner jag mig alltid ganska pigg. Men det är spörs!
Ha en fin dag!


Grannjävel!

Igår var jag iväg till Vingåkers Outlet med min familj. Det var första gången jag var där. Lite besviken var jag faktist. Var inte beredd på att det bara va märkeskläder där, jag köper ju aldrig märkeskläder. Tacka vet jag HM och Gina Tricot ju ;) Så vad jag är van så var det ju ganska dyrt ändå. Det var billigt för att va märken men dyrt om man jämför vad jag brukar lägga för pengar på kläder. Det fanns mycket fina barnkläder dock, men det är lite väl tidigt att börja handla. Syrran och Annelie shoppade däremot loss lite på den avdelningen. :)
Jag gick inte helt tomhänt därifrån, dom hade massa Polarn och Pyret kläder till billiga priser så jag hittade faktist ett par jeans med hög mudd för 295 kr och dom var supersnygga! Sen köpte jag även lite i affärerna utanför det stora varuhuset. Det blev två par skor på Scoretts Outlet för 100 kr styck, en duk, sen hittade jag ÄNTLIGEN en kaffefilterhållare! Använder inte folk det längre?? Jag har letat som en galning efter en kaffefilterhållare. Vill ha den brevid kaffebryggaren så att allt är samlat på ett ställe. Och nu har jag en :)

Varit en besvärlig natt. Grannen brevid är seriöst sjuk i huvudet. Han hade sån jävla röjarfest inatt och det måste varit minst 40 pers där! Dan (den gamle gubben) hade fullt utkik i titthålet (haha!) och det var små barn som sprang in och ut, skrek och söp. 15 år kanske? Utlänningar och fjortisar som hade allsång till "Barbie girl". Det här med att det ska vara tyst efter 23... Nej, nej, det var då det eskalerade! Dom hade lika gärna kunnat festa i våran lägenhet. Det var en granne som knackade på runt halv ett hos dom, men dom reagerade inte ens! Ingen som öppnade för den grannen inte, dom hörde inte ens, festandet fortsatte. Vid det här laget hade Dan redan ringt Securitas som skulle komma när som helst. Det hade inte gått att säga till dom själv igår, jag lovar dom va som vilddjur! Vi har dessutom redan sagt till ett antal ggr så man börjar på att ge upp. Securitas kom strax innan ett och sa till dom. Dom va riktigt bra för dom gick inte därifrån efter att dom hade sagt till dom en gång utan dom väntade nere i trappan. Mycket riktigt, idioten drog igång musiken direkt igen när han trodde att dom hade gått. Då ringer dom på igen och säger till igen, den här gången är dom arga! (Jag håller fullt span i nyckelhålet, haha! SÅ nyfiken!) Så när Securitas har hotat med polisen mm mm då blir det faktist tyst i lyan. Tack gode gud!
Efter det ringer en av Securitas-killarna till Dan som hade ringt in om detta, och sa till honom att det bara är att ringa igen om dom drar igång och dom visste vem den där idioten var sen tidigare. Som vi misstänkte, eftersom det inte är hans namn som står på dörren så får han säkert inte ens köpa lägenhet själv. Kul med sån granne! Tack gode gud att vi snart ska flytta!

V 15

Går in i vecka 15 idag och buken börjar svälla lite grann :)
Kändes som att något rörde sig där inne idag, men svårt att säga om det var bebisarna eller om det kan ha varit något annat. Det var som om att det pickade kan man säga.


Nytt namn

Måste ju byta namn på bloggen nu när man ska gå igenom det största och vackraste någonsin <3 Och självklart sla Knoll och Tott vara med direkt :)

Har just beställt två böcker från Bokus- se om man blir något klokare :)

Fler än ett: att vänta tvillingar


Tid för två: vardag med tvillingar

Sköna dagar

I förrgår kväll blev jag och Dan utbjudna till Tezzans föräldrars hus vid sjön Visten. SÅÅÅ mysigt det var där ute! Drömboende för många skulle jag tro :) Vi tog båten ut på Visten och fiskade, sjukt mysigt! Jämt blev det åxå för vi fick en fisk var :) Dan och Tezzan fick en varsin aborre och jag fick gammelgäddan! ;) Eller jah.... Tezzan sa att det var näst intill en gäddbebis och slängde tillbaka den i vattnet, men jag vill hävda att det var en rejäl jävel! Hade panik när jag drog upp den, har bara fått en fisk i mitt liv tidigare. Va ju så hysterisk så jag sträckte mig, haha! Riktigt kul att få napp! Så nu vill vi ut med mer båtar och fiska innan det blir för kallt så jag hoppas alla med båt anmäler sig frivilliga att åka ut med oss! ;)

Dans fisk


Min fisk


Tezzans fisk


Igår hade vi brudkväll hemma hos Marie. Vi käkade räkor i mängder, tösera pimplade vin och jag pimplade päronsoda :) Ida var hemma från Göteborg, riktigt kul att se henne igen! Kanonmysig kväll med Marie, Tezzan, Ida och Louise! När det var dags för dom att dra ner på stan skjutsade jag ner dom och åkte sen hem till min Dan för då var jag så trött så trött. Återigen en härlig kväll!

Idag blir det fika med Sandra och Anna, sköööjsigt! Men först ska jag fixa lite i lyan.

Veckan på Öland

Vi hade en underbar vecka på Öland. Kunde vart finare väder, men det kunde vart sämre åxå :) Vi fick vila ordentligt och bara ha det skönt!
Här kommer lite bilder från veckan :)

Måndag blev det en tripp till Eketorps borg. Vi startade trippen med att leta bensinpump tills vi var vansinniga så vi va tvungna att trycka en pizza innan vi åkte till borgen för att coola ner oss ;)




Muren runt borgen


Lite blandat från Eketorps borg :) (Tryck på bilderna för att förstora)
  
  
  

Dan träffade på en kelsjuk gris som la sig på hans fötter och ville bli kliad, haha!


Vackra bilturer på Öland :)


På tisdagen var det kanonväder och vi bestämde oss (precis som resten av Öland) att passa på en dag på djurparken. ENDEL folk! Men jättemysig dag med en massa djur, vattenrutschkana och lite chokladhjul :)

  
  

Haha! Sköning- sitter å suger på tummen! Mediterar?


  
  

En dag i Borgholm blev det också, inte så mycket till shopping, vi strosade mest runt och tittade lite och käkade mat :) Det blev en duk och ett linne, haha! Stötte på min arbetskamrat Marita på Borgholms gator också, hur stor är den chansen? :)

Borgholms hamn



Fredagen träffade vi goda vänner på "Lammet och Grisen", en kanonrestaurang långt upp på norra Öland som jag rekomenderar ALLA att besöka någong gång! Där stog  dom och grillade hela grisar och lamm mitt i restaurangen (som hade lite medeltidsfeeling) så fick man välja delar på djuren om man ville som dom skar upp åt en. Och vilket kött!! Lammet var bland det godaste jag ätit! Så var det massa tillbehör i alla dess former, buffé så man fick äta vad mycket man ville. MUMS!






Lördagen, sista dagen på öa umgicks vi med Dans härliga familj hela dagen. Det var lite bilutställning och loppisar på dagen och på kvällen blev vi utbjudna på mat. Efter maten tog vi en sväng längs havet (sjön som öborna säger, hehe) Man blev inte lite bortskämd denna vecka kan jag säga! Tack återigen Kicki och Janne för att ni är så givmilda och snälla! :)





Söndag innan hemgång fick jag premiäråka motorcykel med Janne åxå, haha! Det var kul, men lite läskigt så fort det närmade sig 70 :) Vi åkte aldrig snabbare än 80 och tur var väl det för då hade jag nog varit rädd :) Men när det gick i 50-60 var det skönt, haha! SÅ mesig :)


På vägen hem på söndagen hämtade vi upp Tezzan i Jönköping. Trevligt med lite extra resesällskap :) Vi stannade i Sjötorp för litte mat och där beställde jag och Dan fisksoppa, ojojoj! Den absolut GODASTE soppa jag ätit i hela mitt liv kan jag nog säga utan att överdriva! Den var som ljuv musik i munnen, ett mästerverk! Ska lätt åka dit över dagen någon gång, BARA för att få äta denna soppa igen, haha! Sen är det ju väldigt fint i Sjötorp också :)



  

Ujuj långt inlägg detta, det tog sin tid! :) Grymt härlig vecka va det som sagt, med lagom mycke aktiviteter! :)

Avtal

Nu har jag varit och skrivit avtal för lägenheten så en sak mindre att tänka på :) Tyvärr så sa mäklaren att flyttdatumet inte går att flytta närmre eftersom vårat hus inte är färdigt förrän i januari, så det var ju skit också! Men jag hade nog inte förväntat mig något annat, man är ju inte direkt bortskämd med att saker och ting flyter på problemfritt, haha! Ska försöka lägga upp lite bilder från Öland senare idag så ni får se vilken mysig vecka vi hade :)

Jobbig natt

Ja inatt snurrade tankarna vilt kan jag säga! Allt som måste göras och hur saker och ting kommer gå blandades ihop till en enda stor klump så jag blev superstressad. Kontakt med mäklare, visningar, storstädningar, packa ner lyan, upp å ner tre våningar med en tung mage, tippen, bankmöten och avtalsskrivanden, två barn, två barn, två barn..... Panik! Allt kom ikapp mig och på natten när man tänker så kan man ju inte heller strukturera saker och ting så då blev det ännu värre.
Tanken på att dessutom inte hinna flytta innan barnen kommer, vilket man nog får ställa in sig på nu eftersom tvillingar nästan alltid kommer tidigare... Alltså två barn i en liten etta på tredje våningen där hela hemmet är nerpackat i lådor.... Mardrömssenarie!

Men nu när det är dagen igen kan man ju dela upp saker och ting lite mer i sina tankar så det känns inte lika hysteriskt. Det gäller att planera JÄVLIGT noga nu! Och kommer barnen innan vi flyttar så är det inte något vi kan göra åt saken iallafall, så då får det bli nån veckas tattarsituation, det går ju inte direkt att göra något åt så. Idag är hysterin borta igen :)

Har börjat läsa lite om tvillinggraviditet och det verkar inte som jag blir så länge kvar på jobbet i höst. Dom flesta som är gravida med tvillingar blir sjukskrivna vid v.20-25 eftersom man växer så mycket mer med två. När man är i v 30 är man lika stor som en fullgången graviditet med ett barn. Är ju i v 16 när jag kommer tillbaka efter semestern så..
Ca 1,5 % av alla födslar i Sverige är tvillingar, det var inte möe dä!

Den andra bomben :)

Tidigt ultraljud idag och vad resulterade det i? Jo men varför inte skaffa två när man ändå är igång? Åh gud så galet sjukt! Vi ska verkligen ha tvillingar! Ultraljudet var ju egentligen en kontroll som ingick i ett så kallat KUB-test som man kan göra nu för tiden. Där kollar man sannolikheten för om bebisen skulle ha några kromosomfel och där ingår det ett ultraljud. Vi ville göra detta mest för att få gå på ett extra ultraljud för det är ju alltid spännande tänkte vi. Så säger barnmorskan med en glad stämma:
"Jaaa ni, nu är det ju såhär (det räckte att hon sa så, så fattade jag vad hon skulle säga) att det är två små liv här inne"

Oh my god!

TVÅ?!!??

Vi grät och skrattade samtidigt både jag och Dan. Kände skräckblandad förtjusning utav beskedet samtidigt som man grät av lycka för vad man såg på skärmen framför sig. Galet häftigt! Små bebisar som låg och buffade på varandra. Dom låg ovanpå varandra, båda viftade på armarna och hjärtanen pickade på som dom ska. Obeskrivligt.

KUB-testet gick för övrigt inte att genomföra, hade gått för långt så dom var för stora för den mätningen dom skulle göra.

Återigen- dags att ställa in sig på vad som komma skall! Är konstigt nog inte nervös. Känner mig mer laddad :) Vet inte om det är för att man är i chock eller för att man direkt ställer in sig.

Jag har sagt spännnade hela dagen och här kommer det igen: Gud va spännande det ska bli! :)


RSS 2.0