Söndag

Igår kväll hade vi en fantastiskt trevlig kväll på stan med Malin och Jimmy! Vi gick till Score och käkade mat, drack några öl, snacka en massa skit å skratta en massa. Det var skitkul att komma ut och det var kanonhärligt att gå hem och sova vid 23-23.30 ;) Jämt lagom dä!
Tack för en tio-poängs kväll!

Idag var jag på stan en sväng och tog en fika med Anna och Josse, myyyys!
Efter det bar det av på "Me and I-party" hos Jolie. Jättefina kläder till både barn och mammor! Jag hade tänkt att vara snål och inte köpa något, för det var inte jättebilliga kläder, men jag kunde inte låta bli :) Så det blev ett par hängslebyxor i plysch till varje grabb som va jättesöta! Bilder kommer självklart när jag får dom, hehe.
Blev själv lite sugen på att ha ett sånt party framöver, ska suga lite på den saken :)

Ujujuj vad jag har umgåtts denna helgen, tror jag har slagit nytt rekord! :)
Nu har syrran precis åkt härifrån- vi har hjälpt varann att färga håret. Alltid lika skönt att bli av med den bedrövliga blonda utväxten! Lilla Noel va så sööööt när han somnade brevid moster i soffan, lutandes mot min mage och med handen runt mitt pekfinger <3

Proppfyllda dagar

Skönt. Stressveckan är slut. Nu är det lördag, vi sitter i soffan och har tagit en riktig långfrukost i lugn och ro, med goda frallor från 7 eleven.

Har inte orkat skriva på ett par dagar nu, har varit lite mycket som sagt. I torsdags jobbade jag på förmiddagen. Sen hade jag tid för lite fotvård. Lite opassande när vi hade så fullt upp, men det visste jag inte när jag bokade tiden. Men det gick det med, de va grymt skönt och avslappnande.
Efter fotvården bar det av till banken för att lösa ut en postväxel till bilköpet. Sem hem, städa som en tok innan visningen. Dan hade gjort det mesta, tack och lov, så vi hann med allt och kände oss nöjda med lägenheten när mäklaren kom.
Blev bara 3 stycken som tittade på lägenheten, men enligt mäklaren var alla tre mycket intresserade, så det är bara att hålla tummarna för att nån vill ha den :) Man har ju sånt jävla oflyt åxå, har ju varit sjukt dåligt med ettor ute på hemnet hela hösten, men nu ligger det ute SJUTTON stycken i Karlstad! Så jävla typiskt! Murphys lag.

När det var visning åkte vi och hämtade vår nya bil, åååå vad bra den känns! Vi är så nöjda! :) Med våra skitbilar vi har haft innan så känns det som vi glider runt i en dyr limousin nu, haha!

Kvällen tillbringade vi hos mor och far där vi fick Jansson frestelse (finns det något godare???) och då var man lagomt mör när all stress släppte som vi haft inför denna dag.

Igår när jag hade jobbat klart åkte vi förbi Sofia och Noel en sväng på lite fika. Sen följde vi med dom och Anneli med barn till Mariebersgsskogen och Naturum så Elvin fick titta på gäddan och andra djur som han tycker är så roligt :) Jättemysigt!

Igårkväll var vi bjudna på mat hos Anna och Kristoffer. Åxå kanonmysigt! Fick SJUKT god mat!! Kycklingfilé fylld med ost, rosmarin och soltorkade tomater, ungsstekta rotfrukter å gooooood söööös! Mumma! Det bjöds även på marängsviss som ju är bland det GODASTE jag vet! Tror ni vi va mätta sen eller?? Låg som fyra jästa ägg i soffan och kolla på Idol, haha. Tack för en kanonkväll!

Ujuj, mycket text, jobbigt att läsa!

Idag har vi INGA planer, vette fan vad vi ska göra under dagen, SÅ skööönt! Ikväll ska vi kanske gå ut och äta :)

Ha en bra lördag allihopa!

Stress

Mycket att göra som fan, stressad som en liten gnu!
Denna vecka är inte rolig alltså och "att-göra-listan" är proppfull från morgon till kväll. PLANERING på hög nivå här inför bilsälj, bilköp, bankbesök, städning inför visning, visning, jobbing, osv, osv. SKÖNT när dessa dagar är över, detta är för mycket!
Fick min bil såld idag iaf, vi fick 12 000:- för den :D
Rätt nöjd med tanke på att jag gav 4000:- för 2 år sen för den ;) Fast det var ju ett otroligt schysst pris som jag fick av Kristopher, den är ju värd iaf 10 000 idag om man tittar på likvärdiga bilar på blocket.
Inte ofta man tjänar på ett bilköp va? :)

Nej nu blir det bingen, jag är helt slut efter dagen och ännu mer slut lär jag vara imorrn!

Magutveckling

Idag har vi varit ganska så duktiga. Efter jobbet åkte vi till banken och satte in lite pengar. Sen åkte vi hem och rensade i lådor, skåp och garderober så att det ska se fint ut till visningen. Nu är det bara "vanlig" städning kvar, damma och fixa lite :)
Har haft två personer här och provkört bilen, båda verkade sugna, den ena kanske lite mer än den andra. Hon sa att hon defenetivt ville ha den, men jag tror henne inte förrän bilen är betald :P Sån är jag, litar inte på fölk ;) Så det är spörs om två dagar om hon kommer med pengar då som hon sa....
Morskan ringde mig nyss och hade fått svar på proverna jag tog i torsdags. Hade för lågt blodvärde (108). Så nu blir det järntabletter 2 ggr om dagen istället för 1 gång. Är väl inget ovanligt vad jag förstog och nu är det ju två som tar, så då krävs ju såklart ännu mer järn..

Tänkte visa ett litet "bildspel" på magen veckorna som gått :)

V12                              V14                   V16                      


 V18                           V 23                      V 27                   
 

V28


Lite risgryn

Har kokat risgrynsgröt ikväll, faktist för första gången någonsin själv, haha! Sjukt när man ska va utbildad kock, men men det har ju alltid funnits på körv ;) Men det blev bra! Gottigott! Nu ska jag slänga ihop en risgrynspudding utav endel utav gröten så vi får lite extra god kvällsmat, mmmmmm..... Mumma!

Idag har sötaste Carro varit här och käkat lunch med oss. Det blev en gorgeus köttfärsås med spagetti :) Riktigt mysigt tycker jag att vi hade och vi fick ett MYCKET bra jobbtips som jag håller alla tummar jag kan för att Dan ska få..... :)
Tack sötnosar Carro och Per!

Kanske får bilen såld imorrn åxå! Återigen håller jag tummarna! Usch så mycket "hoppas", "kanske" och "tänk om" det är just nu! Det är ganska utmattande, hoppas (där kom det igen) på klara besked från flera håll inom kort så man får slappna av lite snart :)

Nu ska puddingen in i ugnen! Inte jag då alltså, jag är varm nog som jag är, utan risgrynspuddingen, mooooahahahahahahaha! :P

Bra helg

Haft en jätteskön helg. I lördags var vi på kalas hos farmor som fyllde 79 år. En massa massa folk på liten yta hehe, vaaaaarmt! Men trevligt och goda bullar och tårta fick vi :) På kvällen hade jag och Dan tacomys i soffan och tittade på film.
Söndagen tillbringade vi nästan hela hemma hos mor och far. Dan fixade med vår bil för att göra den lite snygg i hopp om att någon vill köpa den :) Satte även på vinterdäcken, kan väl kanske locka någon extra liten lat själ ;) Är ju ganska behövligt nu också, det har ju blivit KALLT!
Efter allt slit med bilen (Dan slet mest, jag hjälpte till att städa den lite invändigt) bjöds det på hederlig husmanskost: Rotmos och fläskôrv! Uuuuu vad mumma! :)
Dan och brorsan var så snälla och hjälpte mamma med hennes vinterdäck också medan kaffet blev färdigt sen bjöds det på äppelkaka till kaffet som systeryster hade bakat, mumma!
Sen var man mätt, trött och nöjd och kunde åka hem till soffan :)
SÅ skönt att bilen är helt klar nu! Ännu ett projekt vi kan lämna bakom oss. Nu ska den bara bli såld också! Hoppas det går fort, det är ju faktist en bra bil, speciellt om man är ensam. Billig och lättkörd och krånglar typ aldrig. Har ju haft den i många år och inte haft mycket problem med den alls.

Nu måste jag kila iväg på akupunktur, som vanligt på måndagar! Och Dan ska återgå till sin vardagliga syssla numera- söka jobb!

Ny bil!

Vi har köpt bil! :)
Känns riktigt bra och vi är helnöjda med köpet!
Vi va och tittade på denna bil för ett par veckor sedan på Helmia bil. Då kostade den 70 000:- vilket var för dyrt för oss. Vi hade sagt max 55 000. Så tittade Dan på blocket i förrgår och såg denna samma bil, sänkt med 10 00:- så nu kostade den 60 000:-. Då tänkte vi igår att vi åker dit och tittar och provkör den iaf. Vi blev ju kära båda två, den kändes hur bra som helst! Stor och rymlig som bara den är den också.
Anledningen till sänkningen var en liten skada bak på bilen (syns lite på bilden nedan) men det var inte värre än att Dan kan fixa det själv.
Så vi slog till och köpte bilen! 5000:- mer än vad vi max skulle köpa en bil för. Men jag tyckte vi skulle skita i detta, den kändes ju så bra! Och eftersom man är en "spara" mer än en "slösa" så har man ju lite lappar att gräva fram :P
Det är iaf en Ford Mondeo, årsmodell 2004.

Snodde bilderna från blocket:




Måste man vara full?

Tycker det är lite märkligt att när man blir gravid så slutar helt plötsligt folk att höra av sig när det nalkas kalas. Visst man orkar inte hålla igång och röja på samma sätt som förut och man kan ju såklart inte dricka alkohol, men kan man inte vara med på ett litet hörn ändå? Liksom sitta i ett hörn och vara tjock och umgås. Det skulle vara ganska trevligt någon gång sådär iallafall. Som hemma hos Sandra för ett par helger sen. Skitroligt! Jag fick spackla upp mig lite, klä mig så fint det bara går med bebisbuken och traska iväg med mina 3 alkoholfria öl. Sen när klockan var dags för krogen då var jag så trött så jag längtade hem till sängen. Men jag fick vara med på förfesten och det är ju alltid den som är bäst och jag hade skittrevligt!
Kanske inte alltid man orkar, men det vore ju trevligt att bli tillfrågad. Man blir bortglömd så fort man blir gravid, får då kanske man bara ska vara gravid? Jag vet inte. Tycker det är tråkigt ibland iallafall. Oftast bryr jag mig inte så hårt, men ibland kommer det liksom över en.

Barnmorskan och akupunktur

Ja idag har man vart på graviditetsbesök både här och där. Först var vi till barnmorskan på vårdcentralen, första gången Dan var med idag. Det vanliga där- urinprov och blodtryck. Hon lyssnade på hjärtljuden och det har jag ju blivit så bortskämd med från akupunkturen, men det är alltid lika mysigt! Det togs även blodprover idag (blodsocker och blodvärde) men dom får man ju inte svar på direkt. Idag mätte hon även SF-måttet för första gången, alltså storleken på livmodern. Mitt SF-mått var idag 31, vilket (såklart) är över det normala. Jag frågade om det fanns en speciell kurva att gå efter när man väntar tvillingar, men det gjorde det inte, utan man jämför mer med sin egna kurva att det växer "jämt" hela vägen efter dagens mått då.

Efter barnmorske-besöket hann vi hem en snabbis innan det var dags att bege sig till hospitalet för akupunktur igen. Börjar nästan bli lite tröttsamt nu, men det hjälper ju så man får väl stå ut med det. Bra att det finns :)
Återigen lyssnade barnmorskan där på bebbarna. Tror tvilling 2 tyckte det var lite tröttsamt för han gav barnmorskan en känga när hon lyssnade på hjärtljudet haha.

Har jag förresten sagt att vi har döpt våra gossar? Dom heter (i nuläget iaf, folk säger ju att det kan bli "fel" när dom föds) Albin och Oliver :) Jag har tillochmed döpt dom i magen, haha. Vet inte varför, det har bara blivit så. Tvilling 1 som ligger längst ner är Albin och tvilling 2 ovanför är Oliver. Så det var Oliver som gav barnmorskan en propp idag :P

En liten fråga, bara för att det är kul, till er flickor som fött barn:
Vilken vecka var ni i när ni hade samma/ungefär samma SF-mått som jag har nu i v 27?
Vore kul och höra hur mycket det skiljer egentligen :) Om ni orkar rota fram eran journal ;)

V 27

Kroppen:
Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.
Man kan uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Barnen:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnen få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnen stora chanser att klara sig om det föds för tidigt (ca 80% chans), men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnen väger mellan 900 gram och ett kilo. Om dom skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
Barnen ser nu ut som det kommer att göra vid födseln förutom att det är mindre och smalare.

Mitt personliga:
Jaa vad ska jag säga. Det rullar på, veckorna går så jäkla fort! Känns bra och jobbigt på samma gång. Vill att det ska gå snabbt så jag får träffa mina små pojkar, längtar så grymt! Samtidigt vill jag att det ska gå sakta så man hinner förbereda sig mer och få allt (eller det mesta iaf) ordnat innan dom kommer.
Har börjat blivit mer andfådd, andas inte som förr, känns att lungorna inte riktigt får plats. Gossarna är livliga till och från som vanligt.
Viktuppgång: 11 kg



Smoothie

Sitter och smaskar på min favoritsmoothie som jag inte gjort på säkert två år! Varför? Blivit bortglömd. Men den är inte dum!



Vaniljyoughurt
1 Banan
1-2dl frysta blåbär
Mixa!
Mmmmmm....

Lite fler bilder

Kommer några bilder till från fotograferingen med duktiga Emmeli :)








Helgen på Öland

Vi åkte alltså ner till svärpäronen i torsdags. Var väl nere vid halv sju typ och kom hem till ett dukat bord och färdig mat, det kallar jag lyx! :) Hade grymt ont i kroppen efter att ha jobbat på förmiddagen och sen suttit i en bil i 6 timmar. Blev faktist riktigt jobbigt. Så det varma badet jag kröp ner i efter jag hade ätit var guld värt! Åååhh, vad jag saknar badkar just nu! All värk bara försvann. Sen somnade jag ovaggad i soffan kan jag säga haha.

Fredagen åkte vi till Dans farmor och farfar och fikade, tog en sväng förbi Dans kusin Hanna och hennes söta döttrar och på eftermiddagen åkte vi in till Kalmar och käkade på restaurang med Patrik och Elin. Jättemysig dag och även denna kväll tror jag minsann att jag somnade i soffan :P

Lördagen gick det inte i många knop. Vi va hemma mest hela dagen, slappade (återigen) i soffan, tog ett bad, tog en promenad i det fina vädret och låg ute en stund mot solväggen i söder och solade. Hur skönt som helst.
På kvällen nalkades det fest. Vi firade Janne som fyller år på onsdag. Det bjöds på underbar smörgåstårta, öl, kaffe och tårta. Jättetrevlig kväll! Och gissa hur jag avslutade denna? Jo just det- sovandes i soffan! Haha!

Jag vet inte vad det är med mig och Öland, men jag blir alltid helt slut när vi åker dit. Jag tror nog att det är för att jag slappnar av så sjukt mycket när vi är där och tänker inte på något viktigt alls. Man blir trött av att vila helt enkelt :)
Men det är illa när man till och med somnar på en fest och missar att säga hejdå till gästerna! Det var faktist pinsamt!

Hemresan gick bättre än ditresan. Hade inte lika ont efter dom timmarna, men då hade jag inte jobbat innan heller :) Var en kanon spontanhelg på Öland iallafall och vädret var även det helt fantastiskt fint!

Måste även tillägga att en tempurmadrass känns jävligt aktuellt att investera i framöver! Fick sova på Kickis tempur i helgen: Åh herregud! Där snackar vi komfort! Som jag somnade så vaknade jag på morgonen- utan att vänt mig eller vaknat en enda gång! Annars vaknar jag varje gång jag vänder på mig med denna stora mage! Helt fantastiskt! Kanske va därför jag va så trött i helgen också. Sovit för bra ;) Hehe



Hemma igen

Ja då var man back in town igen efter en underbart skön helg på Öland! Ligger i soffan, har nyss tittat på Ensam mamma söker och ätit en fantastiskt god portion sushi! Tänkte faktist gå och lägga mig nu, är helt slut efter resan och ska upp och jobba imorrn bitti. Så vi får ta detaljerna om helgen imorrn istället :)

Tack för en trevlig helg alla berörda på Öland!

Öland

Är på Öland och gottar oss!
Uppdaterar när vi är hemma igen.
Tjipp tjipp


Visning och kalas

Igår fick vi en tjuvkik på våran blivande lägenhet! Det var visning i en av dom lägenhetrarna som nästan är färdigbyggda så då fick vi komma och titta på hur vi kommer att bo. :) Det var jättefint och det kommer kännas jättebra tror jag! Enda negativa är att vardagsrummet/köket blir väldigt litet. Men det får man ju göra det bästa utav. Badrummet var jättestort och fräscht, alldeles lagomt stort sovrum och stor, rymlig klädkammare. Även altanen var större än vad jag trodde. Så det känns kanon måste jag säga! Tänkte ta kort och lägga upp här, men det var så mycket som va halvfärdigt och papp och plast på allt, så det hade nog varit svårt att se på bild hur det ser ut.

Idag har vi firat Elvin lite i förskott. Jag och Dan kom igår spontant på att vi skulle åka till Öland i helgen och då missar vi lille Elvins kalas på lördag. Så då åkte vi idag dit med en present och en liten tårtlängd och firade honom :) Han fick två dinosaurier som jag tror han blev väldigt glad över :)
Tre år stora killen!

Så imorrn åker vi alltså till Öland. Inget alls planerat utan det bara blev så. Dan längtar mycket hem och tyckte att det var alldeles för längesen han var hemma, så då föreslog jag att vi skulle åka redan imorrn eftersom jag är ledig tre dagar i helgen. Ska bli jättemysigt! Bävar för bilresan bara, men det får gå!


Foto på Ulvsbygatan

Igår var det en fotograf här och fotade lägenheten inför försäljningen. Resultatet blev detta:

Hallen:




Rummet:




Köket:




Badrum:



Balkong:



Dom använder inte alla kort, men det ser rätt bra ut va? :) Lägenheten kommer ut på Hemnet på fredag.


Tjuvkik

Fick två bilder att smygtitta på utav Emmeli :) Ser bra ut! Delar såklart med mig ;)

En mysbild vid vattnet



En cooling-bild :) Här syns det dock inte att jag är gravid, men bilden är förjävla grym!


Lördag och Söndag

Igår var det party hemma hos Sandra. Hon bjöd på grymt goda smörgåstårtor och- om möjligt- ännu godare kladdkaka, ujuj! Vad jag åt! Supertrevlig kväll om jag får säga mitt!

Ett försök till partylook:


Några av tjejorna:





Dan var ute hela dagen och fiskade med Kristoffer igår. Dom åkte vid 13 och var nog inte hemma förrän vid 20 tror jag. Han är verkligen exalterad över sitt nyfunna intresse, haha! Innan dom åkte för att fiska så inhandlade han lite ordentliga drag i fiskeaffären där han fick presentkort i present. Det här kom han hem med då:

Verkade dock inte som fiskelyckan var med dom riktigt denna gången, inte en fiskjävel.

Idag har jag och Dan agerat modeller. Fotograf var Emmeli med assistans av Kristian. Vi tog några klassiska gulliga gravidbilder vid vattnet, sånna som många tar. Men vi koncentrerade oss huvudsakligen på en annan variant av gravidbilder. Tror att det blir hur coolt som helst och jag längtar såååå att få se dom! :) Det var riktigt roligt iaf! Kommer såklart visa bilderna här när vi får dom :)

Resten av dagen har jag och Dan kämpat på här hemma med att städa och plocka iordning inför fotografering av lägenheten imorrn. Vi är inte färdiga än, men jag är helt slut nu! Samtidigt tvättar vi åxå, vilket hålligång! Nu är det iaf matpaus så får vi se om vi orkar mer idag eller om vi fixar det sista imorrn istället.

Riktigt skön kväll

Igår kväll bestämde vi en lite dejt med Anna och Kristoffer. Det är alltid lika kul att umgås med dom! Vi bokade bord och käkade lite mat på Vedugnen sen gick vi upp till oss och drack några öl (för min del blev det den underbara julmusten som har kommit nu! :)) och tittade på Idol.
Eftersom jag är en underbar värd och vet hur man ska uppföra sig bland folk så somnade jag i sängen under slutet på Idol. Jävligt schysst när man har besök liksom... Men det va jämt bare en kvart innan dom studsade hemmåt... Jag hade en kanonmysig kväll, och nu för tiden kan jag knappt aldrig hålla mig vaken till längre än 23 så det är väl bara att gilla läget :P
Förlåååååååt Anna å Kristoffer å tack för en göörtrevvli kväll!

Funderar på att pipa iväg till Ikea. Skulle vilja köpe ett par saker inför fotograferingen av lägenheten som blir på måndag.

Ikväll blir det fest hos Sandra som har fyllt år!

Förlossnings-stammis

Idag har det nästan gått i ett. Jobbade på förmiddagen sen bar det av till läkaren på spec.mödravården. Hon förlängde min halvtidssjukskrivning så som det ser ut nu blir det 4 veckors jobb till. Känns skönt måste jag säga! Känns lagomt att jobba halvtid fortfarande, även fast jag börjar bli klumpig ;) Man får ta en dag i taget.

Sen kom Emmeli hem till oss på lite lunch och fika. Alltid lika mysigt att träffa min fina Emmeli! :) Tant Emmeli fick idag en spark utav en av pojkarna :) Hon var den första som fick den äran förutom jag och Dan då såklart.
Vi snackade lite skit och planerade lite fotografering.
När Emmeli pös iväg blev jag stentrött så då sov jag lite siesta i nån timme innan det var dags att bege sig på akupunktur. Alltså tillbaka till förlossningen igen där jag var på förmiddagen. Nästan pinsamt nu, personalen hälsar igenkännande nu, haha, man har blivit värsta stammisen :P

När akupunkturen var avklarad åkte jag och Dan till kyrkogården och tände ett ljus hos lilla Liam. Det var 2 år sen idag som han somnade in, lille gubben <3

Så det har nästan gått i ett idag, nu sitter jag här ensam och övergiven för Dan är hos en kompis och umgås. Väntar på att något vettigt ska börja på tv, typ halv åtta hos mig, hehe.

Fika

Idag bjöd vi min familj på lite kaffe och kaka hemma i vår lilla lya eftersom Dan fyllde år i måndags. Jag bakade pepparkakscheesecake som inte alls är dum faktist!
Dan var tyvärr inte på topp för han har fått tväront i sin visdomstand, men han blev superglad för gåvan som var ett presentkort till en fiskebutik så han kan samla på sig lite mer fiskegrejer :)






V 25

Kroppen:
Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.


Barnet:
De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.
Barnet har perioder av vakenhet och sömn. Barnets rörelser kan kännas tydligare när du sitter upp i en avslappnad position. Hörseln har förfinats och fostret kan nu höra sin mammas röst. Kroppens ben fortsätter att förhårdna.

Mitt personliga:
Kan tala om att min livmoder går bra mycket längre upp än 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Igår såg man hur det sparkade åtminstonde 6-7 cm ovanför naveln, hehe. Men den här informationen är ju för 1 bebis, så det e klart det skiljer sig.
Hjärtljuden har jag fått äran att höra 2 ggr i veckan nu, ren lyx :) Fick höra hos BM förra veckan, sen har BM på förlossningen som ger mig akupunktur lyssnat varje gång jag har varit där, det är mysigt :) Ligger mellan 140-160 på båda två, lika olika från gång till gång.
Allt rullar på bra tycker jag, inga större krämpor när man får vila emellanåt. Känns bättre i fogarna. Vet inte om det beror på akupunkturen, att jag gått ner till halvtid eller om det är kombinationen :)
Börjar dock kännas att det tynger neråt nu när man går för mycket, det liksom trycker på om man nu får uttrycka sig så :P Börjar även på kramp i vaderna ganska ofta.
Halsbrännan har inte varit så farlig på senaste, känner inte av den så ofta för stunden.
Bebbarna är livliga, mest på morgnarna och på kvällarna. Dom sparkar och håller igång.
Har blivit mycket piggare dom senaste veckorna också, vilket är helt underbart!
Viktuppgång: 9 kg (vafan hände?!)

Spännbuken:

Butiken stängd

Nu är butiken stängd och Dan jagar jobb för fulla muggar. Finns några potentiella och jag hoppas det blir något MYCKET snart, så man kan släppa det orosmomentet! Men jäklar vad han jagar, han är duktig!

Idag va vi till Örebro och lämnade tillbaka lite grejer också plus att Dan har anmält sig till arbetsförmedlingen. Ska bli så skönt när han får normala arbetstider igen, så det finns lite tid över till något mer än ett företag. Han har ju jobbat 6 dagar i veckan 10-18 i snart ett år nu, plus allt extrajobb runtomkring. Det blir jobbigt och inget som jag har tyckt varit speciellt jättekul. Egna företagare viger sitt liv till jobbet och det är inte ofta man hinner med så mycket annat och det tycker inte jag har varit värt det och det tycker inte Dan heller nu med vad som komma skall.

Nu håller jag iaf alla tummar och tår för att han ska hitta ett jobb så snart som möjligt så detta orosmoment över pengar kan läggas bakom oss!

Min Dan

Min älskade Dan fyller 28 år idag! Grattis min underbara prins! Jag är så glad att jag har träffat dig. Vi har det så mysigt och kul ihop. Du är min bästa vän och mitt livs kärlek.

Du gör mig hel.




Sjukling

Ja idag har inte varit någon bra dag. Redan igår drog jag på mig en förkylning och var tung i huvudet hela dagen, men när jag vaknade imorse hade det blivit ännu värre. Stekhet, huvudvärk, genomförkyld och helt orkeslös. Det tog emot, men jag fick lov att sjukanmäla mig. Det hade inte gått att jobba idag. Sen har jag sovit från och till hela dagen och knappt lämnat sängen, mer än när jag ätit mat.
Nu känner jag  mig inte så febrig längre, men är fortfarande lika slö i kroppen och genomförkyld.
Dan skulle ha varit på grabbkväll ikväll, men han har varit lika dålig han så han fick ställa in. Så här har vi legat i sängen hela dagen och varit möra, inget vidare!
Men det är väl det hösten bland annat bär med sig och nu är det bara att vila och knapra Panodil.

Ullaredsköpen

Nu har jag inte fotat precis allt, men det mesta ska nog vara med tror jag.

Mina köp till mig själv:

Vinterstövlar/kängor som jag äääälskar! :)


Stickade långa tröjor och en vinterjacka att bli tjock i :)


Trosor, strumpor, mjukisbyxor och linnen


Dans köp:
Kastspö och en fiskelåda med diverse fiskegrejer


Skjortor, underkläder, pyjamasbyxor, linnen, hårwax, laptopskins och bilvårdsprodukter
   

Han köpte en skjorta till, men den har han på sig idag, och även en skitsnygg flygarjacka i mocka med fårskinn invändigt och på kragen, men den har han också på sig. Får visa en annan gång :) Han köpte även ett par riktiga frilufts/jägarbyxor som han ska ha när han fiskar, men dom vet jag inte vart han har gömt så dom får ni inte heller någon bild på.

Och det viktigaste såklart :) Allla barngrejer vi köpte. Nu när jag fotat dom kändes det inte så himla mycket ändå, men det är iallafall en mycket god start :)
Fanns ju inte så superstort utbud i minsta klädesstorleken så dom som fanns fick det bli dubbelt upp utav, så dom kommer ofta bli lika klädda, men det får småttistvillingar räkna med ;) Screw egna identiteter! :P

Bodysar


Byxor och en varsinn dress med byxor och munkjacka


Pyjamaser


Amningskudde, spjälsängsskydd, sängkläder, kuddar och små handdukar


Filtar, lammfiltsplädar, badcape och en varsin snuttis :)


Smått och gott- scarf, strumpor, mössor, nappflaskor, nappar och napphållare


En musikmobil till spälsängen som var himla gullig


Och en ynka liten inredningspryl till barnrummet- en tavla ;)


Vi köpte ytterst lite grejer till hemmet. Bättre att köpa när vi flyttat sen. Men dom här burkarna och brickan till köket ryckte vi med oss för Dan ville så gärna ha dom. Med movie-trycks på från 50-talet.


Köpte även en ny kudde till Dan, några örngott och lakan till våran säng. Nya grytvantar, hårspännen och hårspray, skohorn, slev... Ja lite sånt där kraffs som man inte orkar fota. Men det var nog det mesta det tror jag!

RSS 2.0