Läkarbesök

Ja idag var jag på mitt första besök hos specialistmödravården. Alla med tvillingar i magen blir automatiskt inskriva på specialist-mvc.
Idag var det mest lite information om kommande besök och om jag hade några speciella funderingar. Jag berättade att jag tyckte det började bli jobbigt (och ont!) att jobba heltid, men att jag helst inte ville bli helt sjukskriven riktigt än.
Hon kände och klämde lite på mig och konstaterade att jag hade värk av foglossning. Så sjukskrev hon mig på halvtid, så från och med imorrn jobbar jag 50%.
Känns rätt gött faktist (som Smala Sussie hade sagt :P), det är behövligt nu! Så nu blir det halvdagar i fortsättningen, ca 4-timmars pass. Det är det bästa tror jag. Skulle jag jobba heldagar men färre dagar så skulle jag få lika ont då, bara mer sällan. Nu blir det korta pass och jag kan vila efteråt innan jag hinner få ont.
Fick även skriva upp mig på kö för akupunktur som tydligen var väldigt bra och effektivt vid foglossning, så jag hoppas det inte tar alltför lång tid innan dom kan klämma in mig!

Jag sa också till läkaren att jag nästan kände mig lite "klen" som redan började få svårt att jobba, men dom tankarna skulle jag visst begrava sa hon och berättade för mig att en kvinnas kropp med tvillingar i magen som gått den tid jag gått är lika tungt påfrestad som en kvinnas kropp med ett barn är i vecka 28-29. Då kände jag mig inte riktigt lika klen iaf :P
Så är det när man har blivit indunkad i hela sitt liv att "Arbete ger hälsa och välstånd!" och att man hellre skulle krypa till jobbet med feber och spy i en papperskorg, än att sjukskriva sig.
Visste inte förrän idag vart Försäkringskassan ligger i stan. Men nu får jag acceptera att jag behöver vila, punkt slut.

Kommentarer
Postat av: Mami

Jag kröp inte till jobbet idag när jag var sjuk;)

2010-09-07 @ 23:33:21
Postat av: Jolie

du är inte klen, man ska lyssna på kroppen :-) Foglossning är inte att leka med. Vi får ta en kaffe snart oxå. Fredag?

2010-09-08 @ 09:29:30
URL: http://omenmamma.babyblogg.se/
Postat av: Helene A

Nej tänk på den tiden som du faktiskt kämpat på som du har bakom dig :) jonas syster slutade helt vid jul då hon väntade sina pojkar i början av maj hon fick foglossning och tog sig ingenstans typ...

kommer ihåg när jag var runt v 28 då trodde jag att jag skulle få det tryckte nedåt när jag gick eller gjorde hastiga rörelser och var tvungen att göra pausar, läste att barnet växer mkt just runt den veckan... är det så foglossning känns? annars tror jag ej jag känt av det.

2010-09-08 @ 13:41:47
Postat av: Ölandspappsen

Tack för en trevlig helg.Roligt att träffa dina föräldrar.



Det låter bra, Tina med fyra timmar .

Var rädd om dej

2010-09-08 @ 22:37:22
Postat av: Tina

helene: det som jag känner av som läkaren sa är foglossning är liksom värk i nedre delen av ryggen och även i höfterna. Det kommer dom dagarna jag är mer aktiv och går mycket. Det värker och ibland hugger det till kan man säga.



Janne: Tack själva, vi hade jättetrevligt! Ja jag ska ta det lugnt nu och 50% känns väldigt bra :)

2010-09-09 @ 10:33:05
URL: http://tinaodan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0