Hysterisk julhandling

Uuuuhh vilken pärs att julhandla med två ett-åringar. Det görs inte om kan jag säga! När vi för en gångs skull var lite småsugna på att försöka börja handla lite klappar, så  kan man ju inte påstå att barnen var det. Dom grinade under hela trippen, i bilen, i leksaksaffären, ja helt enkelt hela tiden! Detta resulterade ju såklart i att både jag och Dan va skitsura, alla var skitsura. Minns inte riktigt vad jag handlade för julklappar i leksaksaffären, jag ryckte åt mig några, vi gav upp relativt snabbt.

En gran skulle vi köpa också, men det var vi ytterst nära att skita i. Dan sa "vi skiter i granjäveln i år, jag orkar inte med det här!"
Då blev jag sur och tyckte han var fånig (fast jag egentligen var lika grinig och ville skita i det jag också), så åkte jag till Plantagen bara för att göra tvärtemot vad han sa. Fånigt va? :) Där kom kvinnan i mig fram :P
Så kul julhandel hade vi idag, haha.

Men vi kom iallafall hem med en gran (och lite högre blodtryck) och nu bara Oliver har somnat också, så ska vi försöka klä den.

Kanske det kommer upp en bild sen på vår tjusiga gran? :P Varenda kotte lägger upp sina granar på facebook, så jag är så trött på granar så jag vill spy ;)
Men här får jag ju naturligtvis lägga upp den, eller hur ;)

Märks det måhända att jag inte har någon vidare julstämning i kroppen mån tro? :P
Med all rätt tycker jag själv faktist!

Hemmagjord sushi

Ja, som sagt så testade vi idag att göra egen sushi, fast inte med rå fisk utan med räkor och kallrökt lax. Det var otroligt kul att göra och det blev minst lika gott som att köpa!

Så såhär gick det till, steg för steg ;)


Koka sushiriset på svag värme i ca 10 min. (Sushiris måste blötläggas och sköljas ordentligt innan man kokar det)


Värm upp sushivinäger och socker tills sockret har smält. Låt svalna och häll över riset i en bunke. Låt svalna. Suchiris är väldigt kletigt och med denna blandning på blir det ännu kletigare, plus att det ger en speciell smak som man vill åt.


Medan riset kokade och svalnade gjorde jag iordning det vi ville ha i. Det blev, som sagt, lax i en rulle och räkor i en rulle. Sen hade vi även gurka, avokado och Philadelphia i båda rullarna.


Tänk vad lägligt att Dan hade en bambumatta liggandes för att rulla sushin ;) Blev premiär för att använda den idag fast han har haft den i flera år :P


Man lägger ris på hela sjögräset utom ett par centimeter på en kant, där det ska vara fritt så man kan fästa rullen. Sen tar man wasabi och drar lite som en sträng över riset och lägger fyllningen man vill ha ovanpå.


Man duttar på vatten på sjögräset på kanten där man inte la något ris, sen är det bara att rulla ihop, trycka lite så den blir fast och så får den ligga kvar en liten stund i bamburullen så det fäster ordentligt. Här har ni mina två rullar ;)


Sen är det bara att skära upp :) Gärna med en fuktig kniv, så rullarna inte går sönder/riset klibbar på kniven. Dessa rullar kallas för Makirullar.

Jag gjorde även sushi som kallas för Nigiri. Då fuktar man händerna, rullar till lite ris, drar på lite wasabi och toppar med valfri fisk/grönsak. Jag toppade med kallrökt lax, avokado och räkor.
Resultatet blev kanske inte RIKTIGT lika snygga som från sushirestaurang, men guuuud så goa! :)


Inget dåligt onsdagskrubb! Det var inte sista gången vi gjorde det själva kan jag säga! Blir ju möe billigare än att köpa på restaurang också, och mig gör det inte så mycket att det inte är rå fisk, det smakar precis samma lika och det är ju smaken man vill åt!


Sushibitarna doppas i ljus japansk soya och man kan även ha wasabi och inlagd ingefära som tillbehör. Nu hade jag så mycket wasabi i rullarna, så vi behövde inte spetsa mer och ingefäran är varken jag eller Dan överförtjust i, så den skippade vi helt enkelt!

Så, blev ni sugna på att testa själva? Eller har ni kanske redan gjort det? :)


Elände

Ja tråkigheterna fortsätter med fler ep-anfall, sjukhusbesök mm. Vi börjar bli riktigt trötta på det här nu hela familjen och det finns ingen större energi över till någonting egentligen. Dan är sjukskriven nu pga medicinändringar som påverkar honom en hel del. Tråkigt, tråkig, tråkigt är vad det är...

Nåväl.

Idag har vi gjort en kul sak iallafall, nämligen testat att gjort hemmagjord sushi! Fast på fuskvis, ingen rå fisk utan vi använde räkor och kallrökt lax :)
Men MUMS vad gott det blev att göra egen! Väldigt likt köpe-sushi, kanske tillochmed LITE godare! Tog lite kort på hela utförandet som jag tänkte försöka lägga upp sen :)

Litet videoklipp

Det här med att Albin är högljudd..... :P


Med stapplande steg

Idag har Albin förstått att han faktist kan stå upp utan att hålla i sig! Det tyckte han ju va helfestligt, så han passade även på att ta sina tre första stapplande steg! Helt underbart att se, det var så man blev tårögd. Lilla gubben, så liten men ändå så stor!

Oliver har släppt taget han också ett par gånger men inte lika medvetet som Albin gjorde ikväll.

Våra små prinsar växer så det knakar!


Depp

Jag försöker hålla bloggandet uppe, men det går inget vidare. Jag orkar inte. Är helt slut faktist. Stressad, trött, orolig över allt, ja lite av ett nervvrak helt enkelt. Allt som har hänt senaste tiden och allt slit börjar ta ut sin rätt antar jag. Plus att det är mörkt och tråkigt ute och det blir jag alltid så påverkad av. Mörkret gör mig helt slut! Och det spelar ingen roll hur mycket jag sover så blir jag inte pigg. För sova det kan jag och sova det får jag. Pojkarna sover ju hela nätter sen ett par månader tillbaka, vaknar vid 7 och jag somnar oftast senast 22.
Jag behöver nog lära mig någon form av stresshantering. För superstressad är jag hela tiden. På ett mycket negativt vis. Ser dessutom svart i det mesta. Blää!

Positivt inlägg va? :P
Men så är det, jag orkar helt enkelt inte blogga just nu, tycker inte det är kul heller. Så därför blir det lite glapp mellan inläggen :) Det kommer ett då och då när jag känner för det.

Idag verkar det iallafall bli ett härligt vinterväder och det gillas mycket mer än det mörka, blåsiga, regninga. Det är ju trots allt december!

RSS 2.0