LCHF-middag

Vår första middag i LCHF:s tecken blev himmelskt god! Jag hittade ett recept på fiskgryta som jag provade. Fast vi gjorde inget tillbehör till så vi åt den som en soppa istället i djup tallrik med sked. Åh guuuuuuuud va smarrig den blev!


Jag hackade och skivade lök, purjolök, champinjoner, paprika och urgröpt gurka. Detta steks först i smör.


Sen häller man i vispgrädde och Philadelphiaost. Kokar upp och tillsätter vit fisk av valfritt slag.



Krydda med Sambal Oelek, saft från en citron och peppar. När Grytan/soppan är krämig och fisken är klar drar man bort grytan från plattan och slänger i kräftstjärtar och räkor. Klart!



Så förbannat god alltså! Njöt varje tugga :) Går ju såklart att äta till potatis för den som inte äter LCHF och vill ha en grymt smarrig fiskgryta, mmmmm..... I receptet står det att man ska ha i crabfish också, men det är inte min favorit så jag hoppade det och drog i lite extra kräftstjärtar istället ;)


Avslutar med en bild på mina gullungar som ofta har den här snygga stilen när dom sover :)

Fest, dop och LCHF

Vardag igen. Känns skönt måste jag säga. Men mycket att ta tag i här hemma efter att ha varit borta så mycket. Packa upp och tvätta står först på schemat idag.

Festen hos Carro i lördags var ju såååååå rolig! Hade verkligen askul! Carro bjöd på pastasallad med vitlöksbröd, vi tävlade i musikquizz och blev lite på lyret. Riktig tjejkväll och det var längesen jag skrattade så mycket!
Tack Carro för en lysande kväll!

Igår var vi på dop. Lille Vinston döpte sig i Grava kyrka. Jättefin ceremoni! Och efter den bjöds det på supergod mat från Oliven och jättegod tårta :) Vad stor han har blivit Vinston om man jämför med våra grabbs :)
Efter dopet tog vi en sväng till brorsan och Annelie på en fika. Det var första gången vi alla syskon med barn var samlade. Det var som ett litet dagis, haha! Barn överallt, superhärligt!

Nu har vi börjat med LCHF! Jajjemen, första dagen idag! Vi tänkte vi skulle testa iallafall så får vi se hur det går :) Vi hade ju inte någonting i kylen nu när vi varit borta så mycket så nu tänkte vi passa på. Så Dan åkte och handlade igår och fylde kyl och frys med LCHF-tillåtna livsmedel :) Så nu är kylen full med brieost, vispgrädde, fet creme fraiche, turkisk youghurt, smör och sånt där annat göttit, haha. Okej, väldigt mycket grönsaker åxå :)

Så nu har jag precis ätit frukost som bestod av 3% naturell youghurt med linfrön på, 2 kokta ägg med majonäs och kaffe. Mår aningens illa nu kan jag säga, haha! Det var majonäsen som gjorde det tror jag, jävligt fett. Men men det är ju så det ska vara. Hittade ett recept på frukostmuffins som jag tänkte prova! Ska försöka baka dom idag, vi får se vad jag hinner med :)

Tjipp som vi säger här i värmland!

Sunne

Hej hopp!

Nästan nyss kommit hem efter några dagar i Sunne. Familjen Lundgren har varit där och åkt skidor denna vecka så då har vi varit där och haft det mysigt :)
Jag skippade skidorna detta året, vågar inte riktigt när det var så många år sen och nu när man inte har en muskel i kroppen efter allt stillasittande det senaste året :P
Men nästa år vill jag åka! :) Man blev bra sugen när man såg alla i backarna, jag hade glömt vad gött det ser ut och vad kul det är!

Ikväll nalkas det tjejparty hemma hos Carro så nu är det dags att tagga! Jag är laddad som fan! Trött men laddad :) Jag hoppas jag orkar hela kvällen!

Dan och Kristoffer ska ha hand om grabbarna under kvällen :)

Nej jag ska väl hoppa i dusch nu! Man vet aldrig hur lång tid det tar att göra sig iordning nu för tiden när man har två små skatter!
Vad ska jag ha på mig?? Vette fan!
So long!

Big Brother

Ja det var ju det här med Big Brother :)
Man kan kanske tycka att Tina är för gammal för att uppskatta sån skit-tv, men icke. Satt klistrad när det drog igång i söndags och dom presentarade årets deltagare.
Spontant kunde jag väl känna att det var större idioter än någonsin i år och dom har verkligen gjort allt för att hitta en massa motpoler så att det ska bli mer bråk och konflikter. Underbart :P

Jag kan inte hjälpa att jag tycker det är otroligt roande att störa mig på folk och idioter, så det är ju just därför jag inte kan låta bli att titta på Big Brother. Det blir säkert precis lika störande, roande, irriterande, patetiskt och superroligt som tidigare år!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Förnedrings-tv är den allra bästa underhållningen!


Men jag kan väl medge att jag skäms aningen över att jag jublande högt när jag hörde att BB skulle börja igen... :P Men, men, det är ju så kul... ;)

Helgen

Ja i helgen har vi varit på Öland. Kanske jag har skrivit om det innan? Minns inte. Minne har man inget längre, så skit samma :P

Vi har iaf varit på Öland torsd-sönd. Har haft en kanonhelg även fast syftet med resan inte var roligt alls. Dans farfar gick bort för några veckor sen så i fredags var begravningen.  Men trots det jobbiga och tråkiga så hann vi med lite roligt och mysigt också. På lördagen fyllde Dans kusin Hanna år så då bjöds det på kalas med jättegod mat och tårta. Mycket folk och barn, full fart och det är alltid roligt :) Full fart ja... På alla barn utom mina, haha! Våra gossar sov mer eller mindre hela helgen, haha! "Det är den Öländska luften som gör det", fick jag höra från flera olika håll :) Det kan nog varit så för så mycket som dom sov i helgen har dom inte gjort på länge. Dom är lite förkylda också mina pojkar, sover dom mer då?? 
Nej jag tror nog på det där med luften mest ;)

På lördag kvällen bjöds det till fest inne i Kalmar hemma hos Dans kompis Patrik och hans tjej Elin. Superrolig kväll! Farmor och farfar var snälla och passade pojkarna under kvällen. Man blev lite på lyret, men vi tog det lugnt, åkte hem vid tolv-tiden och var mycket nöjda med kvällen.

Resan gick mycket bra måste jag säga! Det var ju första gången grabbarna var ute på tur så man var ju lite smånervös hur dom skulle vara under resan. Men, som så många andra barn, sov dom som grisar i bilstolarna, så länge bilen gick. Vi gjorde ett längre stopp halvvägs där vi åt och barnen åt, sen åkte vi vidare och pojkarna somnade om ända tills vi var framme. Superskönt!

Det var det här med Big Brother också ja... Hehe, det tar vi senare idag ;)

Öland

Hej alla glada!

Nu har ni börjat undra vart jag har tagit vägen va? :P
Har vart på Öland i helgen och kom hem nu ikväll. Är grymt sleten så skriver mer imorrn.

Big brother började ikväll också, det tål ju också att kommenteras :P Men, som sagt, det orkar jag inte idag ;)

Godnatt!

Rutiner

Det verkar som att grabbarna mer och mer börja komma in i någon form av sov/vaken-rutin. Jag är sååå lycklig över detta så jag vågar knappt skriva om det, får då blir det väl helt uppochner igen, haha!

Men i snart en vecka nu så har pojkarna kört på samma mönster så jag börjar lära mig när det är dags för dom att sova och vakna, vilket är helt underbart!
Just nu ser våra dagar ut såhär:
Nätterna är fortfarande väldigt varierande. Ibland sover dom många timmar i sträck (rekordet har varit 4,5 timme, det är lääänge!) och ibland går dom om varandra och är vakna nästan hela nätterna (vilket inte varit så många ggr, tack och lov!).
Det vanligaste är att dom äter var tredje timme ungefär- ca 24.00, 03.00 och 06.00 och däremellan sover dom. Bra nätter.
Vid 06-målet går ju även Dan upp för att åka till jobbet. Då brukar jag lägga över båda gossarna i våran säng så vi kan mys-sova dom sista tre timmarna :) (är dom riktigt gnälliga på nätterna får dom sova hos oss också, för då brukar det bli tyst fortare, och på nätterna vet ju ni föräldrar att man gör VAD SOM HELST bara det är tyst och man får sova ;)) Innan jag fick barn hade jag någon åsikt om att barnen INTE skulle ligga i våran säng, för det ville jag inte vänja dom vid (lätt att ha åsikter för övrigt, när man inte har barn själv). Jag vill fortfarande att dom sover i sin säng och vi börjar alltid där, MEN är det någon natt där det hjälper och dom blir tysta av att ligga hos oss, så är jag inte stönig. Man är för trött för att vara stönig!
En avstickare. Iallafall:

Så sover vi alltså till runt 09.00 när det är dags för käk igen och då går vi upp :)
Gossarna äter, sen äter jag. Så är dom klarvakna mellan 9 och 13 och jag känner mig som en zombie under denna tid. Vid 13 när dom ätit klart somnar dom och jag piggnar till, haha. Och sen sover dom i iallafall 2 timmar, oftast 3! Och detta är såååå skönt att veta! För då vet man att den tiden har man att göra annat, som tex nu när jag sitter här, hehe ;) Och man kan under förmiddagen planera vad man ska hitta på under denna tiden. Idag ska det vikas tvätt och jag ska gå igenom lådorna med kläder jag har fått av farmor Kicki, för nu lär det finnas endel som kan passa på dom :)
I två dagar nu har jag tillochmed vågat duscha vid denna tid för dom sover alltid så hårt nu, haha!

Sen vaknar dom iallafall vid typ 15.30 och ska äta igen. Efter detta mål är det lite varierande. Dom sover lite är vakna lite, fortfarande huller om buller. Sen mellan typ 20 och 23 är dom klarvakna igen innan det är dags för natten.

Kanske helt ointressant att läsa kände jag nu, haha! Men nu vet ni iallafall att jag inte har det speciellt körigt mellan 13 och 15.30 med barnen iaf, hehe :)

Rättelse

Okej. Jag läste nyss mitt eget senaste inlägg. Måste liksom tillägga här att SÅ hemskt är det inte! Det låter som jag tycker att detta är världens pina.
Jag är en "känslomänniska" som många väljer att kalla det. Tycker personligen att det är en fånigt namn på det, för alla människor är väl känslomänniskor?? Allla har väl känslor? Jag skulle väl snarare kalla det för "stormiga känslor" eller liknande. Och jag döljer aldrig mina känslor. Jag skriker ut dom. Helst till hela världen. Det är bla det jag har den här bloggen till. Ventilation.
Och för ett par timmar sen när jag skrev inlägget- just DÅ när dom skrikit ett tag om varandra, DÅ kändes det som att dom inte gör annat än att skrika. Så är det inte. Redan när jag skrivit klart så kändes det bättre. För då hade jag, som sagt, fått skrikit ut min frustration över att känna mig otilläcklig. Alla vet nog hur det känns att få spy galla över något så att det sedan känns bättre.

Fasader är det värsta jag vet. Såna som skriver i sina bloggar och på facebook om hur UNDERBART allt är JÄMT. Och så vet man vad dåligt dom egentligen mår. Det är oftast dom som mår sämst. Dom som aldrig kan spy galla över att allt inte är tipptopp jämt. Jag hater´t! Dessa underbara, rosenröda, vackra FASADER som gömmer något mörkt, bittert. För ALLT är inte underbart JÄMT! För någon. Punkt.

Nej, jag spyr ur mig skit och lycka om vartannat, men en sak ska ni veta: Det är oftast inte så illa som det låter! ;) För som sagt- jag är sån! Jag kan bli vansinnig, ledsen, frusterad över småsaker om humöret inte är det rätta. En halvtimme senare skrattar man åt sig själv och undrar Hur tänkte jag där?

Så även i bloggen kan det bli så. Nu ligger mina små gnällspikar här brevid mig och gissa vad? Dom gnäller inte alls, för dom gnäller inte hela tiden som jag ju tyckte för ett par timmar sen. Dom ligger och myser med varandra och spanar runt :)
Jag älskar mina pojkar mer än livet självt. Dom är underbara.

Och du: Här finns ingen falsk fasad. Här finns bara en muppig värmländska full i känslor som älskar livet (men ibland hatar hon det också, precis som ALLA andra!)!

Så :)

Gnäll

I denna stund skulle jag vilja skriva under på att vi måste ha fått övergnälliga barn. Är det inte den ena så är det den andra, dom lyckas gå i skift nästan jämt så man blir ju totalt slut. Oliver är i princip aldrig nöjd, Albin är snällare. Det känns inte som det är så många vakna stunder som dom är nöjda inte, och det blir otroligt påfrestande. Inte bara för huvudet för allt skrik man hör utan mest för själen. Att höra dom inte vara nöjda är så otroligt påfrestande, gör en så ledsen och man känner sig så grymt otillräcklig. Vad gör man för fel??

Jag fick  mig iallafall ett bländande leende av Oliver i morse. Då försvinner alla dessa tankar och känslor, dom är som bortblåsta. Man blir full av energi och känner sig genuint lycklig. Tänk vad ett litet leende kan göra.

Var till MVC igår för vägning och mätning igen. Nu väger Albin 3950g och är 53 cm lång och Oliver väger 4330g och är 54 cm lång. Dom växer så det knakar! :)

Men nu börjar Albin gnälla och skrika så nu får jag lägga ner här. Hujedamejen...


Du och jag brorsan




Ursäkta för den dåliga uppdateringen! Ska försöka skärpa mig :)

Äntligen!

Dan har fått anställning!!!
Åååååhhh vad skönt, vi är så glada!
Äntligen, äntligen!!
Nu kanske vi kan börja leva ett normnalt liv, rent ekonomiskt, för första gången tillsammans :)

Ikväll firar vi med mat från Tom Yam och en varsinn punkbärs ;)

God fredag!

Tack för inatt mina pojkar!

Igår natt var hemsk. Jag vet inte vad Oliver hade fått för sig, men sova var inget för han. Han låg å gnydde å gnällde i princip HELA natten och var helt klarvaken! Så igår var man ju som en vandrande zombie. Gjorde väl inte så mycket med tanke på vädret, gick ju inte att göra annat än att bara va hemma, men det är ju ändå fruktansvärt jobbigt att va så brutalt trött.

Inatt däremot! Inatt gav dom mig en finfin natt, så jag gick tillochmed upp efter matningen vid 8! Den ni! Dom åt vid 24, 04 och 08. FYRA timmar mellan målen (Brukar vara max 3)! Och däremellan SOV DOM! Så grymt skön natt, tack mina fina pojkar!
Det var väl behövligt, speciellt efter gårdagens natt som var extrem åt andra hållet...

Idag blir det väl åter en dag inne hela dagen. Snön vräker ner och har gjort hela natten, så brutalt mycket snö! Är helt ärligt så jävla trött på (citat) "detta vita helvete" så det är helt sinnessjukt!
Snart, snart, snart, snart, snaaaaaart är det vår! Håll ut Tina, håll ut!

Måndag, tisdag, onsdag i bilder

Pojkarna återberättar veckans första halva :)

I måndags kom tant Emmeli på besök och myste med oss


Tant ville ta lite bilder på oss så vi fick posa lite på en ullfilt vid fönstret :)


Sen kom mormor och moster på besök och hade med sig en jättefin present! Vi fick ett babygym av mormor och morfar! Jag (Albin) trivs bäst i gymet och jag (Oliver) tycker att det är lite roligare att sitta i babysittern.


På tisdagen var våran mamma på ett återbesök hos barnmorskan. Vi var såklart med. Sen gick mamma och köpte nya overaller åt oss. Vi hade ju velat ha overaller med en varsin färg, men mamma hittade overaller på REA för 129kr styck och det fanns bara i en färg, så nu blir vi lika igen. Gud så fånigt!


Såhär ligger vi i våran säng. Det är mycket mysigare att ligga på tvären och vi måste ju ha plats för våra nallar :)


Det är ju alltid kul att imitera Karl-Jan tycker Albin


Vi skriker lite emellanåt men oftast är vi bara jävligt söta. Våran mamma tror att det är olagligt att va så söta som vi är faktist :)



Vårat hem

Tagit lite bilder på våran lya, för er nyfikna :)

Mycket möbler som vi bara har "tillfälligt" och vi har inte fått upp tavlor och hyllor på väggar än osv, osv, men det kan ju vara kul att se ändå :)

Kök/Vardagsrum




Barnrummet är just nu en soptipp :)


Hall (kunde ju tagit bort soppåsen vid dörr´n, men va fan, haha)



Sovrum



Toan (Det ska för ett skynke vid tvättkorgen och trådbackarna under bänken)



Mycket som är rörigt än, men såhär bor vi :) Och det går långsamt åt rätt håll, vi ska nog få ordning någon gång snart :)

Rensa rensa!

Vi ligger i här hemma idag! Nu rensas det så det står härliga till, kanske vi äntligen kan få lite ordning ute i förrådet och inne i barnens rum.

Busarna sover så då gäller det att passa på :)

Igår kväll hamnade vi hemma hos Carro och Per i deras nya hus. Så jäkla fint!! Verkligen jättekul att se! Där kan man inte annat än trivas :) Ser fram emot kommande grillkvällar på den altanen ;) Tack för en mysig kväll med goda vänner och Melodifestivalen.

Nej, tillbaka till rensandet! Måste hålla igång Dan så han inte slöar till sig ;) Hehe...

Oliver

En helt nyäten Oliver, bilden är tagen för 5 minuter sen. Behöver jag säga att han är mätt och belåten? :)


Det här med att sova

Idag har jag INGENTING planerat. Nada. Jag ska nog inte göra ett skit. Jag nästan hoppas att solen inte tittar fram så jag "slipper" gå ut och gå. Klart jag kan skippa att gå ut även fast solen kommer fram, men då vill man ju ut :)

Nej idag känner jag bara för att gå här hemma och dra, inte ens klä på mig. Eller barnen. Plocka lite hemma, men mest soffhänga. Gud så gött!

Dagarna går fort som sagt... Kanske inte så konstigt har jag kommit på. Vi är ju inte ur sängen förrän vid 10 och då ska bäsarna ha mat och det tar upp till en timme (ibland är det dock gjort på 20 min). Så mellan halv elva och elva äter jag frukost. 
Många mammor tror jag går upp vid 6-7 tiden verkar det som? Albin och Oliver vaknar alltid vid den tiden också och vill ha mat. Men går jag upp då när dom har ätit? Neeeej då, det örker inte Tina! Då bäddar jag ner mina pojkar brevid mig i sängen (dom sover i spjälsängen på natten) och så dyngsover vi till kl 10!
Varje morgon tänker jag att "imorrn ska jag gå upp när dom vaknar vid 6-7-tiden, så jag får mer ut av dagen".
Men jag har lagt ner den tanken nu. Jag har insett att det är dom där sista tre timmarna som gör att jag är pigg resten av dagen faktist. Och varför gå upp tidigt och sen gå runt som en zombie hela dagen? Nej upp i tid, det får jag gå när pojkarna inte ska upp å käka var tredje timme, när man får sova mer sammanhängande! Det blir ju slitigt att vara uppe mellan 23-24 (oftast lägger jag mig inte innan heller för jag tycker inte det är någon idé, så jag e oftast vaken till 24), sen mellan 2-3 och sen mellan 6-7. Det tar ju ganska lång tid att gå upp, blanda ordning ersättningen och mata båda två. Tur man kan somna om iaf :)

Har ju inte skrivit om vad stora pojkarna har blivit! Var till BVC i onsdags! Nu väger Albin 3580g och Oliver 4020g! Stora stora pojkar :)

Blöjmamman

Vissa dagar älskar man Dan liiite mindre än andra dagar :P
Eftersom jag inte ammar så har jag ju oflytet att redan fått mens. Så när Dan skulle handla på Netto igår fick har order att köpa med bindor (jättekul för en karl eller hur? :))
Så imorse var jag på jakt efter detta paket eftersom det gamla tagit slut, men hittar det icke!
Ringer till Dan och frågar.
"Neeeeeeej! Det glömde jag heeeelt bort att köpa! Fan också!"

Hmmm.... Tack för den.. Frågan är om han glömde eller "glömde" :P

Ja vad får Tina göra då? Det är bara att dra på sig en bebisblöja och traska bort till Netto.

Charming..

Första dagen själv

Idag har jag varit ensam med barnen hela dagen för första gången. Dan har jobbat och ska jobba resten av veckan också. Det var lite halvnervöst igår kväll när man visste att man skulle vara själv med två små liv och ta hand om allt själv, men när man gick upp i morse så föll det sig ganska naturligt och det har gått bra får jag säga. Det är ju just matsituationerna som kan va lite besvärliga, när båda är vrålhungriga och skriker i högan sky samtidigt. Eller om man är inne och byter en sprängfylld bajsblöja på den ena och den andra ligger i vardagsrummet och skriker sig blå för att han har en rap på tvären. I dom situationerna känner man ibland att man inte riktigt räcker till och man får dåligt samvete för att båda behöver en, men man kan bara ta en i taget. Men det har gått bra ändå, det gäller bara att inte stressa upp sig.
Konstigt nog så blir jag inte speciellt uppstressad heller. Jag som brukar va så stressad som person är det inte alls nu, det är rätt underligt. Man tycker nästan att man skulle bli mer stressad som nybliven mamma och dessutom med tvillingar, men det har blivit precis tvärtom. Kanske för att jag inser att det inte är någon idé att stressa? Jag vet inte. Skönt är det iaf.

Idag tog jag en promenix in till stan med Jenny och lille Vinston. Jag skulle till apoteket och Jenny skulle kolla efter en ny overall till sin pojk. Jag köpte Minifom till lille Oliver. Han har sån magknip så han skriker tills han blir svett (och blå) stackarn och han har även jättemycket gaser så jag tänkte jag skulle prova Minifom och se om det blir bättre med den. Någon som har erfarenheter av den?

Vill avsluta med att beklaga sorgen till Dans familj och släkt nere på Öland som i lördags förlorade sin fina far/farfar/gammelfarfar. All kärlek till er!

RSS 2.0