Sol och bad!

Härliga sommardagar, sol och bad och ute hela dagarna står på schemat! Har inte packat upp från Öland än eller lagt in några bilder på datorn, datorn åker NÄSTAN inte ens på! ;)
Men imorrn ska det bli sämre väder och då kanske man hinner med lite blogg, lite tvätt och lite sånt där viktigt ;)
Nu packar vi väskan för att åka till stranden igen!
Ha en skön varm torsdag!

Hemma

Hemma igen efter en fantastisk helg, nästan en hel vecka förresten, på Öland :) Har vart helt underbart (bortsett från vissa mindre underbara incidenter som gjorde att vi inte kunde åka hem förrän idag), men efter en lååååång resa hem idag är det även underbart att vara hemma!
Orkar verkligen inte skriva något seriöst idag så bilder och uppdatering om midsommar kommer allteftersom i veckan.
Nu blir det dusch och hopp i säng!

Sitta

Igår satt Albin helt själv utan stöd i flera flera minuter. Tills han tyckte att det blev tråkigt och ville ligga igen, då liksom drog han sig framåt mer och mer.

Trodde faktist Oliver skulle bli före i sittandet, han som varit stabil så länge. Men han känner inte riktigt för det. Han sitter i kanske en halv minut innan han välter, haha, sötnos! Han har ingen brådska om man säger så, är nöjd på sin filt lekandes med sina fötter.

Albin med det stora huvudet och den lilla kroppen ;) Gullunge!




Oliver leker med sina fötter


Och vill stå i knät mest hela tiden. Sitta är ju inget kul!


Nu ska här packas för Ölandstrippen! Trevlig midsommar alla!

Farmor och farfar!

Imorrn kommer vi! :)




Stadsloppet i lördags

Mörrn mörrn!

Vardag igen då! Känns knappt som det har varit helg eftersom Dan jobbade i lördags också. Men vi hade en kanoneftermiddag i lördags! Det var ju stadsloppet i stan i lördags så vi bestämde oss för att traska ner till stan och titta på det och käka en bit mat. Var ju inte alla uteserveringar som tog emot vagnar, men på Harrys var vi välkommna och vi fick en kanonplats där jättevagnen inte var ivägen och pojkarna kunde sitta i den vid vårat bord (har jag sagt att vi har bytt till sittdelen? Verkar extremt uppskattat av barnen! ;)). Var ju kanon, för alla som sprang loppet sprang ju förbi precis vid uteserveringen också så vi missade inte loppet heller!
Precis när vi kom ner till stan sprack ju molntäcket upp också- det blev kanonväder! Då kan man ju inte motstå ölen :)
Så där satt vi med supergod mat och en varsinn kall öl och njöt av folkfesten- underbart! Emmeli tittade förbi också vilket var riktigt kul!
Pojkarna var nöjda hela dagen och verkade tycka det var lite spännnande att va ute bland folk ;) Det var första gången vi var ute och käkade  med barnen- gick superbra, dom var så snälla!

Efter loppet gick vi en kort liten promenad på stan och mötte sedan upp Anna som hade sprungit- bra tjejen! Vi följde med hem till henne en stund (bor på Ö.Torgatan) sen begav vi oss ner på stan igen för nu ville Anna käka också. Sandra slöt upp också. Det blev Harrys igen för det var så bra med vagnen där och det fanns mycket plats! Ett par öl till slank ner och det var RIKTIGT trevligt- spontant!
Kom förbi ett par från mammagruppen när vi satt där också- Sofi och Lisa med deras lilla dotter Ruth. Dom hade suttit på en uteservering längre bort och var påväg hem, men hoppade in på en till öl med oss- skittrevligt! Det är så jäkla kul när det blir sådär oplanerat och spontant!
Man blev ju lite på G där man satt så vi bestämde att jag och Dan skulle gå hem och natta barnen, sen skulle jag åka ner till stan igen och fortsätta ölumgänget med Sandra och Anna- Kristoffer skulle komma hem till Dan och umgås.
När vi kom hem och hade nattat barnen så blev det så att jag visst nattade mig själv också- var helt slut! Så det blev inget mer stan för mig den kvällen ;) Lika så bra det kan jag känna efteråt- va bra sleten! Hade en riktig kanondag/kväll ändå!

Funderar på att traska ner till stan idag igen och kolla runt lite. Har ju inte riktigt handlat upp klädespeng-gåvan vi fick av Janne och Kicki, så kanske man hittar något mer fint till twinsen? Får se! :)

Ha en fin måndag!

Ps: Snaaaaart kommer vi Öland! :D

Shopping!

Idag har jag rååååfyndat kläder till boysen! Kom hem ett reklamblad från Klädhuset för någon dag sen. Där fanns det med en rabattkupong som endast gällde igår, idag och imorrn där man fick halva priset på ett helt köp med barnkläder! Perfekt- skynda att fynda! Klädhuset är ju billigt som det är- sen halva priset på det! Det här kom jag hem med:










Nästan en helt ny garderob! ;)
Tack kära svärföräldrar som stod för det kalaset! :)

PIGG!

Jag ska inte babbala på om detta med nätterna, det blir så förbannat tråkigt att läsa om i längden. Tänkte bara meddela att pojkarna har sovit riktigt bra i två nätter nu! Halleluja!
Visst vaknar dom flera ggr när dom tappar nappen osv så man får gå upp och stoppa in den, men det räknas inte, det är ju bara en normal natt. Bara att gå upp, lägga sig och sova igen. Och sen äter dom vid 5-tiden, men dom har somnat om efter det- alltså riktigt bra nätter! Känner mig riktigt utsövd och inte alls bakfull som man känt sig ett antal dagar nu!. SKÖNT!

Det sjuka är att när barnen väl sover så vaknar man utav sig själv istället och undrar varför dom inte vaknar, haha! SJUUK man är! Upp och se så dom lever, varför sover dom så bra? Haha! Man kanske är så van att vakna? Vette fan, skit samma, jag är PIGG idag!
Oliver hostar inte alls mycket på nätterna längre. Han har kvar hostan och är rosslig, men det går åt rätt håll iaf!

Dan jobbar extra idag. Han har jobbat extra hela veckan- börjat vid 5 istället för vid 7 och jobbat till 16. Och idag jobbar han 6 till senast 14. Grymt jobbig vecka för han! Han jobbar in dagarna runt midsommar så vi kan vara fler dagar nere på Öland- då blir det skönt för han (och oss alla!) att komma iväg på en liten minismester! :)

Ska dyka ner i en påse med bebiskläder jag fått låna av syrran nu! Insåg liksom plötsligt att mina pojkar typ inte har några kläder som passar längre, haha! har varit grymt dålig på klädeinköp på senaste tiden! Har mest 62 och det spränger ju Oliver totalt nu. Han passar i 68, men köper 74 till han nu om jag köper något nytt. Dom är såpass olika i strl så nu när jag köpt matchande till dom så har jag faktist köpt strl 68 till Albin och 74 till Oliver. Skiljer ju faktist nästan ett kilo på dom.
Kanske ska ta en tripp på stan när Dan kommer hem, om han orkar? Kollade precis kontot och såg att barnbidraget redan gått in, yeey! Är ju faktist REA överallt nu också. Köpa lite sommarkläder till gossarna. Vi får se hur dagen blir, jag är PIIIGG iaf! ;)

Oasen

Jag kallade ju min uteplats för min oas :) Nu äntligen börjar den bli färdig och jag älskar den så innerligt! Nu är alla amplar uppsatta, tyget är på plats och lyktor likaså! Nu ska allt bara växa riktigt ordentligt och det är på mycket god väg!






Trött och sur

Har jag sagt att jag är trött? Igår när Dan kom hem grina jag så trött var jag. Det är nog första gången sen barnens första tid som jag är såhär slut som jag är nu. Ska inte hålla på och gnälla om det nu, men jobbigt som fan är det att aldrig få sova, det har ju många erfarenhet av. Denna natten var värre än värst. Hoppas det var kulmen nu. Det är ju så synd om stackarn också när han hostar så illa. Han är så ynklig om nätterna lilla Oliver och på dagarna är han lika glad och go som vanligt även fast han är sjuk. Om dagarna är det Albin som slukar energi den lilla ettriga ungen. Han kommer få ett redigt hett temperament den grabben, uuuuhh vad han håller låda!
Har väl inte så värst mycket att skriva om känner jag, är bara trött och sur. Vill ligga i soffan och SOVA! Men det går ju inte såklart. Bara att köra på.

Är det inte den ena så är det den andra....

Ja nu är Albin mer eller mindre frisk från sin förkylning och sover bättre på nätterna igen. Men nu har Oliver tagit vid istället... Har en otäckt rosslig hosta som håller honom vaken på nätterna.... Jag är sjukt trött måste jag säga! Idag känner jag mig typ helt snurrig i bollen. Jag hoppas bara att det har gått över till midsommar när vi ska ner till Öland så att dom inte håller oss vakna då också! Men det är ju över en vecka dit, då borde det värsta gått över! Bättre det kommer nu, men guuuuuud va sleten jag är!

Tur att dom är söta iaf ;)





BugRun

Ja i helgen har jag och Dan varit iväg på nöjen! För er som inte redan vet det så har Dan köpt sig en gammal bubbla från -71. Vi pratade fram och tillbaka om att köpa en till bil som Dan kunde ha till jobbet och när han hittade denna bubbla för en billig peng så kunde han ju inte motstå den. Hans första bil var en bubbla och han har pratat sen vi träffades att han vill ha en igen, så nu är han ju så lycklig över denna ;) Jag tycker också att den är rolig, gamla bilar är ju alltid lite lattjo (så länge den rullar iaf, haha).

I helgen var det BugRun i Mantorp park- Skandinaviens största Volkswagen-träff, så jag och Dan passade på att skaffa lite barnvakt av snälla mormor och morfar och ta oss en tripp dit! Första gången pojkarna sov borta! Men det gick bra :)
Så på lördag förmiddag packade vi in oss i den lilla bubblan och drog oss neråt i landet till Mantorp (ligger utanför Linköping)!

 Vi hade ett RIKTIGT roligt dygn och det var verkligen en asrolig träff måste jag säga! Grymt lyckat! På lördagen blev det mest försöka få upp tältet, dricka öl, grilla, kolla runt lite och sen på kvällen var det fest på festcampingen (där sov vi inte, tack och lov!) och vi träffade en massa skittrevliga människor som vi tjötade med!
På söndagen var den stora utställningsdagen- då ägnade vi större delen av dagen att glo på gamla fina veteranbilar och Dan hann även att greja en hel del med sin bil, med något som skulle fixas- och han fick mycket hjälp av massa rutinerade "hobbyexperter".
Som sagt, hellyckat, och det var faktist det roligaste vi har hittat på, på länge!

Här kommer helgen i bilder!

On the road



Försöka styra upp tältet!


Det gick tillslut! (Bilen i bakrunden)


Öldricking! (Hur nöjd får man va?! :P)


På söndagen tittade vi på lite racing med privatbilar


Och vi kollade in en jäkla massa bilar- bara Volkswagen såklart!







Det här är tveklöst den skitnödigaste kö jag sett någonsin, haha! Överallt fanns det bajamajor och natur att kissa i- detta var områdets enda riktiga toaletter! Det här är på söndag morgon, haha! Ett gäng redigt skitnödiga grabbar!


Grym helg! Men lika grymt att komma hem igen- som alltid! :)

Kärlek!

Sitter och slöglor lite på datorn och hittade en alldeles underbar bild!

Man smälter ju totalt! Kärlek på hög nivå! Det var ju så att jag började fundera på om jag liksom kunde lägga Albin och Oliver så, trassla in dom lite i varandra och sen ta kort fort som fan, haha! Det var ju så bedårande!

Min första bok

Jag har ju köpt en varsinn "Min första bok" till pojkarna som jag har gett mig fan på att jag ska skriva (och fullfölja hela!). Jag hoppas verkligen att jag gör det, för det är ju så kul att ha när man blir äldre! Och kul för oss föräldrar att titta tillbaka på också! Jag har en från när jag var liten, men mamma gav nog upp ganska snart vad det verkade som ;) Ganska glest ifylld, haha!

Så läste jag på Jolies blogg för någon vecka sen om detta med "Min första bok" och då kände jag att man kanske skulle börja ta tag i det?
Igår satt jag hela kvällen och fyllde i och la kort i en speciell mapp som jag ska framkalla till böckerna.

Kan bara säga att jag är SÅ glad att jag skrivit så detaljerat om allt som hänt i bloggen! För jösses vad dåligt minne man har! Men det var bara att gå tillbaka här i bloggen så hittar man alla siffror, datum, känslor osv, perfekt!
Tror dessutom att det kommer bli skitkul för grabbarna att ha när dom blir äldre också. Dom kan läsa om hur jag mådde, vad vi gjorde under deras bebistid, se massa bilder osv. Tror alla äldre barn skulle tycka det var kanonskoj! :) Så jag är verkligen glad att jag bloggar!

Sovrummet

Ja vi har ju, som sagt tapetserat vårt "nya" sovrum och flyttat in dit istället nu. Det är ett mycket mindre rum, så vi tyckte det var bättre att pojkarna fick det större rummet så dom får plats att leka och röra sig och med alla jäkla grejer som jag antar att dom kommer få framöver ;) Dom lär ju inte va stilla så mycket längre, så dessto större yta dom får för sig själva dessto bättre! Det stora sovrummet ligger dessutom lite "offside" från vardagsum och kök, så dom lär bli mer ostörda när dom ska sova i det rummet. Men nu än sålänge sover dom ju i vårat rum, så nu är det liiiiite trångt i det lilla rummet med våran säng och två spjälisar, haha! Men det får gå, det handlar ju bara om några månader till.
Så nu kan vi göra iordning pojkarnas rum i lugn och ro också, så att det är färdigt tills dom ska flytta in dit.

Bilder kommer GIVETVIS nu ;)
Ignorera dock den OTROLIGT trånga ytan som blir nu med alla sängar! Ignorera även missmatchen av lampskärmar, krukor och avsaknaden av gardiner! Vi är inte alls färdiga än, nu gäller bilderna enbart för tapeten ;) (Som jag såklart ÄÄÄÄLSKAR! ;) Ett sovrum tycker jag ska va romantiskt, det kommer bli SÅ bra när det är klart!)





Filmklipp

Här kommer lite filmklipp på mina goa ungar!

Oliver steppar!


Albin försöker ta av sig strumpan. Han har alltid lyckats få av sig sina strumpor ända sen han va nyfödd, verkar inte gilla att ha dom på sig så värst mycket :) Behöver jag säga att han lyckades tillsut? ;)


Pojkarna umgås i sina stolar, hehe :) Observera Albins fantastiska rynka mellan ögonbrynen när han blir lite suspekt, haha, det är inte svårt att se när han är fundersam :)


Oliver är ju bara för go när han skrattar!

Kaffe!

Funderar på att fortsätta i klagospåret, eller om jag ska ta och hylla min bästa vän kaffet! Tror jag kör på både och!
Den förra braiga natten upprepades inte kan jag säga... Snarare fortsatte dom på spåret "trötta ut mamma".

Albin vaknade vid tre, hostade inatt igen.. Sen var han liksom pigg. Jag tänkte att han får väl ligga där och prata för sig själv då, så fortsätter jag att sova. Men det var ju stört omöjligt med den pipan han hade inatt, högljutt värre!
"Wööööööoooooowwavavavaooooooooooodaaaaamamammmmmmamamama!" Typ :)
Strax efter fyra satte även Oliver igång. Då gick jag upp och gjorde mat till dom för att se om dom somnade efter det. Det var längesen dom åt så tidigt som vid fyra! Men, men dom somnade allt om ett tag efter dom hade ätit, så det var ju skönt! Men när man är bortskämd med att sova ganska bra dom flesta nätter så känns det ju vidrigt att vara vaken i över en timme mitt i natten helt plötsligt!

När man ligger där vid tre-fyra-fem tiden och är så trött så man bara vill kräkas så tänker jag alltid: "Idag ska jag inte göra ett skit! Idag ska jag vila hela dagen, sova när barnen sover", osv. Sen när man har släpat sig upp, satt på kaffe och dragit i sig första koppen börjar man ju piggna till. Efter andra koppen så är man som människa igen och börjar fundera på vad man ska hitta på idag- och sova är inget alternativ, haha!
Märkligt det där, men tack gode gud för kaffe! :)

Vila?

Nej man får inte säga högt att man är utvilad eller att man sovit mycket bra. Då kommer det bitandes upp i arslet direkt!
Det har varit en jobbig dag med barnen måste jag säga. Dom har sovit skitdåligt, helt ur fas med varandra och mycket mindre än vad dom ska. Albin har varit skitgnällig till och från och nu vid läggningen var Oliver heeelt galen!
Antagligen har det här kvava äckliga vädret vart jobbigt även för dom.

Jag tänker på det sista budordet på "En tvillingförälders 10 budord" som jag skrev här för ett tag sen -
  • Tänk gärna på vilodagen, du kommer definitivt att helga den. Men den kommer inte.

    Det stämmer så jävla bra när man har två små bebisar! Är det inte den ene så är det den andra, man får liksom vara glad om det är ETT barn som skriker vid ett tillfälle och vid nästa tillfälla skriker andra. Det är när båda gallskriker i kör som man börjar bli svettig- eller som idag när båda går om varandra mer eller mindre hela dagen. Då känner man att man lever. Huvudet är nära sprängning..
  • Igår skrek Albin som en stucken gris pga att han var sjukt övertrött innan han somnade och idag, som sagt, var det Oliver som skrek sig blå och svett. Nej, dom där vilostunderna, dom är inte speciellt många när man har tvillingar det må jag säga!

    Det är en jävla tur att det är värt det så att jag inte lägger ut dom på Blocket som jag så gärna vill göra ibland ;)


    Sömnen

    Gud va skönt, inatt fick Albin (och jag, hehe) sova hela natten! I fyra nätter har han ju knappt sovit någonting pga hosta, men inatt sov han jättebra och hostade ingenting. Förkylningen är inte över än, men det går helt klart åt rätt håll!

    Även fast Albin har sovit dåligt nu när han varit förkyld så märker man ändå att dom sover MYCKET bättre nu när dom fått varsinna sängar! Oliver har inte vaknat en enda gång under nätterna sen han fick sin egna säng. Sover från senast 20 till ca 6.30, åh guuuuud vad jag hoppas att det håller i sig! ;) Men det där kan ju alltid ändras, och med två små troll så är det ju inte jätteofta man får sova ostörda nätter. Det är ju oftast någon utav dom som ska krångla lite grann :) Sen får man såna här guld-nätter som inatt, när båda har sovit kanonbra och dom väcker mig vid 6.30, då jag ger dom mat, och man är PIGG (får ju annars vänta på den där "pigga känslan" tills man har hinkat i sig ett par muggar kaffe). Sköööönt!

    Idag vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt. Behöver röja lite här hemma efter helgens tapetsering och flytt till nytt rum. Får se om jag gör det nu eller hur det blir. En såndär skön oplanerad dag idag som jag så sällan har, brukar ju alltid vara något :)
    Ha en bra dag!


    Nationaldagsfirande på Sandgrundsudden!










    Bra helg!

    Full fart vare jah.... Hujja, idag är man mör!

    Igår åkte jag och Dan och pojkarna ut till Räggårdsviken på förmiddagen. Satt i solen (inte pojkarna såklart, hehe, dom låg i sitt nya UV-tält :)), tittade på vattnet och bara njöööt. Grym sommardag igår igen!

    På kvällen var det party-time för Tina! :) Jag var hemma hos Sofia Å igår med Emmeli och Therese plus lite andra folk som jag inte träffat förut. Vi drack öl och hade det otroligt gött! Sen bar det av ut på krogen! Den ni! Var dock inte lika roligt... När jag kom till Blue moon så gick det typ 5 minuter innan man undrade vad fan man gjorde där?? Medelålder långt under min och en massa "fin-i-kanten-människor" överallt! Jag spydde mig själv i munnen lite kan jag säga. Nej, det här med krogen, det är inget för mig längre.. Det skeppet har åkt så att säga :P Vi gav upp och gick därifrån innan ett tror jag, köpte en kebab och åkte hem, hehe. Det var skitroligt innan hos Sofia, men när vi kom till krogen ville jag bara hem.

    Albin har ju varit förkyld i några dagar så han har sovit otroligt dåligt i flera nätter. Denna natten var det värre än någonsin (såklart). Så typ noll sömn för mig inatt efter en utekväll- inget jag rekomenderar! Har varit helt väck idag!
    Men ändå har jag hållt igång! Blir nästan lite trött på mig själv.. Gick fram och tillbaka till stan för jag skulle köpa lite kraffs på Claes Ohlsson. Sen har jag städat, varit hos mamma och vattnat hennes blommor, Dan har tapetserat färdigt i rummet och nu har vi dragit igång vattenspridaren utanför och vattnar gräsmattan runt hela vårat hus.
    Känner mig totalt utsketen nu, längesen jag var såhär trött! Hade det inte varit för Big Brother-finalen som börjar om en kvart så hade jag gått å lagt mig efter detta, haha! Men jag KAN ju inte missa finalen liksom! Så nu ska jag äta ostbågar, dricka cola och hålla mig vaken i två timmar till! ;)

    Hoppas alla har haft en fantastisk helg, precis som vi har haft!




    Fina dagar, full fart!

    Högsommarvärmen är här! Underbart! Vi har haft fullt upp i flera dagar nu så därför har jag varit lite halvdålig på att uppdatera. Man sitter ju inte direkt vid datorn om dagarna när vädret är så fantastiskt skönt! Vi har varit ute, ute, ute! Men jag tror inte ni har saknat mig så väldigt, för jag gissar att ni andra är ute också :)
    Sen på kvällarna har vi grillat två dagar på raken, vi har monterat upp den nya spjälsängen, vi tapetserar.. Ja vi håller igång helt enkelt, precis som vi gillar! Helst tio bollar i luften samtidigt, så är vi ;)

    Här kommer lite bilder från dagarna som varit:

    Jag har solat  mitt bleka skinn


    Vi har tillbringat massor med tid ute, både hemma och borta






    Vi tapetserar


    Vi har monterat upp den andra spjälsängen


    Grabbarna sov i varsinn säng för första gången inatt. Det gick jättebra. Albin sov lite halvdåligt, men det har han gjort i många nätter nu tycker jag. Han har varit allmänt gnällig i typ en vecka. Oliver sov som en prins. Vaknade inte EN enda gång förrän klockan var 6 på morgonen!
    Får se hur det fortsätter. Nu somnade dom sent igår för vi va hos Stefan och Annelie och grillade, och dom vägrade somna där, så dom la sig inte förrän vid 22 (Brukar somna mellan 19 och 20).
    Så vi får se hur denna natten blir när dom somnade vid 20 som vanligt.

    Tack snälla Kicki och Janne, barnens farmor och farfar nere på Öland, som stog för "sängkalaset" med spjälsäng, spjälskydd, madrass och hela baletten!

    RSS 2.0