Recept fiskgryta
Här är receptet på fiskgrytan som vi åt i början av veckan som var himmelskt god! :) Lägger ut orginalreceptet, vi tar ju alltid bort eller lägger till när vi lagar mat (i detta fall tog vi bort crabfishen och squashen och gös har vi inte hemma så det fick bli en annan fisk :))
4 port.
Ingredienser:
1 gösfilé
1 burk kräftstjärtar
1 burk räkor
ca 120g crabfish
1 1/2 dm purjolök
squash
färska champinjoner
paprika
1 liten gul lök
färsk citron
sambal oelek
limepeppar
ca 100g philadelfiaost
ca 3 dl vispgrädde
ev lite flytande honung
Gör så här:
Fräs hackad lök med skivade champinjoner och purjolök i smör. Tillsätt tärnad paprika och squash. Häll på grädde och ha i philadelfiaosten. Tillsätt kryddorna och saften från en halv citron. Lägg i bitar av gös. Skär crabfishen i bitar och ha i den. När fisken är vit och såsen krämig så ta av pannan från spisen och tillsätt de avrunna räkorna och kräftstjärtarna. Låt stå några minuter.
Tackar! Jag tycker alltid att det är roligt med nya recept och att testa lite nytt ibland;-) Fiskgrytan ser jäkligt god ut:)
Jag vill ha receptet på matmuffinsarna också, det lät gött :-)
kan man ta vilken vit fisk som helst?
ja det spelar ingen roll mia :) du kan ta vilken fisk du vill.