Babyrytmik

Idag var vi på babyrytmik för första gången. OJ va poppis det var! Albin var i eld och lågor för att han fick krypa runt som en galning och peta på andra barn, ställa sig mot andra mammor och nya stolar, skallra med nya skallror osv. Han var verkligen genuint lycklig, haha, som ett yrväder!
Oliver var också genuint lycklig, men mer för hon som sjöng och viftade med leksaker. Han satt där på golvet och skrattade, viftade med armarna och hoppade på baken, haha! Riktigt kul att se!
Dit går vi fler gånger :)

Jag var där med större delen av mammagruppen. Fick inga bilder därifrån, men efteråt gick vi hem till Sofie och lilla Ruth och fikade och där knäppte jag lite grann :)









Brottningsmatch!

Imorse såg det ut så här på Galoppstigen:

Albin smyger sig på. "Nu jäklar ska brorsan få!"




"Nu tar jag ett ordentligt tag!"


"Jag har han!"


"Nu kör jag nådastöten! Jag ställer mig upp och riktigt pressar ner han!"


"Och avslutar med att mangla honom!"



Tur att Oliver är helt oberörd ;)

-3 kg

Blev löckli att vågen visade - 1,1kg idag från förra veckan! Det trodde jag INTE med tanke på helgens fusk! Det blev hotellfrukost två dagar på raken, buffé och vin på lördag kväll så jag trodde absolut inte att jag skulle ha gått ner ett gram, trots att jag varit seriös i veckan. Men jopp! Jag är gööörnöjd!

Så -3 kg på 3 veckor, än så länge håller jag mig till mitt schema att gå ner 10 kg på 10 veckor ;)
Har ju inte orkat träna något på hela veckan heller eftersom jag varit tokförkyld, men det börjar släppa lite det med, så jag hoppas på ett par pass denna vecka iaf!

Nu kommer snart Carro hit och leker med mig, det ska bli skoj, var alldeles för längesen jag såg henne nu!
Ha en bra måndag!

Helgen

I helgen har vi haft besök av Öland! Jättetrevligt, gick alldeles för fort. Dom kom och sen åkte dom kändes det som :) Men den lilla tiden som blev var kanon!
Helgen började dock inte så bra när jag och lilla Oliver fick åka till akuten igen för hans krupp :( Stackars lille plutten. Samma omgång som senast med inhalering av adrenalin och flytande kortison. Den här gången fick vi tack och lov åka hem samma kväll. Vi ska nu iaf få komma på utredning hos vårdcentralen för hans andra problem, med rosslet och hans täta bröst och den konstanta hostan som han har haft sen i juni. Känns skönt att man ska få hjälp med det nu! Kan va någon form av spädbarnsastma eller så. Som om det inte räckte med kruppen.. Men, men, bara man får veta vad det är så han kan få rätt behandling!

Det har varit en lugn helg iaf, inget far och fläng vilket var skönt nu när vi är förkylda. Albin och Oliver har fått mysa med farmor, farfar och gammelfarmor, vi har gått runt i vårat område på lite stros och igår kväll käkade vi på Gustav Fröding hotell där dom bodde.

Idag åkte dom hem igen. Jag och Dan gick bort till I2 där det var någon form av baklucke-loppis idag. Hittade inget intressant alls faktist, men träffade däremot en jättegullig sköterska som tog hand om Albin och Oliver på Neonatalavdelningen. Vi pratade en stund med henne och hon tyckte såklart att det var SÅ kul att se pojkarna igen såhär 9 månader senare! ;)
"Vissa fastnar" som hon sa och hon minns tom vad gossarna heter, det var lite imponerande!

9 månader... Det blev dom igår. Helt galet! Snart ett år! Man hänger faktist inte med som alla säger! Tänk- nu har dom funnits längre på "utsidan" än vad dom låg i min mage, haha. Rolig tanke :)

Snart börjar den nya serien med Robert Gustavsson, så sitter och taggar nu! ;) Hoppas det blir så kul som man förväntar sig :) Han har ingen dålig press på sig den mannen- hela Sverige förväntar sig stordåd!

Ursäkta mina glesa blogginlägg! Är inne i en period där jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om, lite torka så att säga.
Ha en trevlig kväll!



Neeeeeeej!

Snoriga allihopa utom Dan, nu igen! Jävla skit. Hoppas det stannar vid förkylning så det inte blir feber, eller att Oliver åker på kruppen som vid förra förkylningen. Känns som det var alldeles för kort tid mellan dessa förkylningar, men så är det väl att ha små barn. Man är mer förkyld än inte förkyld denna tiden på året.

Imorrn kommer Dans föräldrar och farmor hit och hälsar på. Det ska bli riktigt skoj! Nu var det två månader sen dom träffade gossarna igen och mycket har hänt återigen, så det ska bli spännande, inte minns för dom kan jag tro! :) Lätt att komma ihåg hur längesen det var för Kicki och Janne lyckas alltid pricka in månadsdagarna, hehe. Visst var vi i Sunne när dom fyllde 2 månader?
Sen var vi nere på Öland när dom blev 4 månader, 6 månader, 7 månader och nu kommer dom hit på deras 9-månaderdag, haha. Vi gillar att ses runt den 24 helt enkelt ;)

Gå ner i vikt

Jag har missat kanske att säja här på bloggen att jag satsar på -10 kg nu? Har gått med i viktklubb igen och försöker träna så mycket jag bara hinner och orkar.
2 veckor har jag kört och vågen visar -2,2 kg. Det är ju bra, men man blir otålig och vill att det ska gå fortare! :) Jag vet att det inte SKA gå fortare, men ändå! ;)

Det är skönt att ha något eget att fokusera lite på också, inte bara tänka på när jag senast bytte blöja, vad barnen ska äta idag osv.

Idag ska vi ut till Skattkärr och äta smörgåstårta (IGEN) vilket INTE är bra för min viktnedgång, haha! Jag får ta en liiiiiiten bit bara.

Ni som inte vet vad Viktklubb går ut på så är det ju helt enkelt kalorikoll. Man ska inte äta mer än vad man kan göra av med- det mest logiska helt enkelt, och det som funkat bäst för mig. För då får man äta allt och egentligen vad man vill, bara inte så mycket av det och så ofta ;)
Dessutom blir man av denna metod mer sporrad att träna, för då bränner man ju kalorier och det är alltid kul att se hur mycket man bränner på olika aktiviteter.

Jag har gått ner 14 kg en gång förut med hjälp av viktklubb så det var väl fan om man inte ska ta 10 nu! :)
Det är dock svårare med två små barn att ta hand om, som tar mycket energi, endel sömnlösa nätter då man bara vill leva på godis dagen efter för att hålla sig vaken osv. Men det SKA gå! :D

Ombytta roller

Ja det känns lite som att Oliver är inne i en mer krävande period nu och Albin har lugnat sig betydligt. Så nu är det lite ombytta roller :) Albin tar sig ju fram i en väldans fart och verkar nöjd med det. Reser sig mot allt och trippar runt om han har något att hålla sig mot. Oliver är i det stadiet nu där han är väldigt frustrerad över att han vill göra så  mycket men han kan inte. Han verkar dock inte så intresserad av att krypa, utan han vill stå och gå. Man ska hålla i honom så han sakta kan trippa fram- då är han nöjd.
Nu har tänderna trängt igenom så man känner små spetsar, så jag tror det är mycket det som är besvärligt för han också. Han gråter mycket. Men det går vä över som allt annat ;)

Bjuder på ett par bilder på mina små rödklädda nissar från i fredags när vi hade en riktigt härlig höstdag :)








Sova

Det har varit bra dagar nu, så jag njuter för fulla drag! Och jah HOPPAS att det fortsätter så, med relativit glada barn och bra sömn. Tänk vad mycket man var upp om nätterna i början?! Och man tyckte knappt att det var jobbigt, och man var inte som en zombie på dagarna heller! Men man körde väl bara på antar jag, allt nytt, man var inställd på att man aldrig skulle få sova och man tyckte det gick riktigt bra. Men nu! Det är ju nu det är jobbigt om man får några dåliga nätter. Då tror  man att man ska dö. På riktigt. Eller så är man så trött så man bara vill dö. Det varierar lite där emellan.
Men det tar väl ut sin rätt efter snart 9 månader. När man faktist inte har sovit en hel natt än, för det har jag inte. Visst tar Dan dom emellanåt, men jag vaknar ju ändå. Knäppt.
Men nu njuter jag iaf, som sagt :)

Vad har hänt i veckan då? Inte mycket, jag har tränat två pass på friskis, börjat röja bort lite blommor på balkongen, planterat om några och satt på framsidag- några som jag tror håller lite längre in på hösten. Återanvändning är fint när man inte är rik! ;)
Nu ska vi snart bege oss till systeryster och leka lite hemma hos henne.
Ha en bra fredag!

Badrumshäng och gunga

Idag har vi lekt på badrummet



Och gungat i parken utanför




Rolig dag! ;)

Efter regn kommer solsken!

Ujujuj vilken drétdag det var igår! Men hey vad mycket bättre den är idag! :) Än så länge iaf hehe. Barnen har sovit gott inatt (och jag med!), mamma var här under förmiddagen så jag kunde åka och handla ifred, och barnen är mycket gladare idag. Glada ungar är det bästa som finns, griniga ungar är bland det jobbigaste ;)

Jag njuter verkligen av dom här lugna stunderna som är nu, för det har inte varit jättetätt utav dom på det senaste. Eller ja, lugna och lugna, det är ju full fart på ungarna och nu sticker dom verkligen åt olika håll. När Oliver drog till badrummet stack Albin till sovrummet, hehe. Men vad gör det att passa på glada ungar? Inte nöe :)

Ska lägga upp en film sen när ungarna roar sig i badrummet. Vad är det med badrummet? Varför drar dom sig dit? Hur kul kan det va med en toalettborste liksom, men enligt Albin är den underbar!

Bitter

Den jobbiga perioden tar aldrig slut, och jag känner mig snart bitter. Nu tycker jag det har pågått alldeles för länge med förkylningar, feber, krupp, tandsprickning, feber igen, gnäll, gnäll, sömnlösa nätter, mera gnäll och skrik.
Inte mycket som är roligt nu.
Denna vecka har det varit Oliver som har haft feber, inte sovit, inte ätit, gnäller, gnäller och gnäller. Det är hans första tänder som spökar, man ser kullarna i underkäken och vi bara väntar på att dom ska bryta igenom så att det ger sig snart!!

Jag tycker allt bara är jobbigt just nu. Som fan.

Tog en avstickare från det jobbiga livet i lördags, åkte till syrran och drack lite alkohol, blev väl full efter två glas vin och somnade vid tolv-tiden i soffan. Jihoo :P Fel period att roa sig, jag vet, men ibland måste man bara komma ifrån några sekunder.

Jag är så trött på att dom går om varandra i sjukdom, sömn, faser, tandsprickning och vad allt jävulskap man råkar ut för som bebis. Jag minns inte när vi hade en "bättre" period när båda gossarna var nöjda och glada. Det var nog innan dom blev 6 månader. Efter det har dom bara gått om varandra i att vara jobbiga. Jag längtar bort. Skulle behöva ta semester från mitt liv. Men det funkar inte så.


Spanar´n

Såhär står Albin vääääldigt ofta när vi är hemma :) Längtar han ut då tror ni? ;)




Lilla fisen!

Och här är den andra lilla fisen!

Städa

Har jag sagt att jag älskar att städa? Alltså, jag kan nästan kalla det för en hobby. Storstäd då alltså, inte gå och småplocka som man måste göra varje dag. Det tar ju aldrig slut och är bara ett nödvändigt ont, så det är inte alltid så kul :) 
Dock finns det ju inte så mycket tid för storstäd nu för tiden med två små. Och finns tiden så finns sällan orken istället! Men nu har jag iaf knäskurat hela lägenheten medan barnen sover förmiddagsluren. Guuud, det var verkligen kul! Och man blir ju så sugen på att fortsätta! Ta fönster, köksskåp, ja hela rubbet! Men det är ju sånt man aldrig kan göra längre, allt på en gång. Man får ta golvet en dag, fönster en annan och många dagar får man vara nöjd med att ha dragit igång diskmaskinen. Därför försvinner ju tjusningen med att städa lite nu för tiden känner jag. Synd.
Men tiden kommer igen!

När jag säger att jag tycker det är kul att städa säger 95% till mig "Du kan få komma hem till mig och städa om du vill!"
Men det är inte samma sak! Jag kan ju inte dra och flytta på grejer som jag vill, slänga det jag vill och framför allt får jag inte njuta av det rena och fina resultatet efteråt, vilket också är en stor del av nöjet. :)

Jag skulle däremot kunna tänka mig att jobba som dom i "Rent hus" gör. Det skulle verkligen va kul! Om man då fick slänga vad man ville och ställa saker där man ville. Tänk tillfredsställelsen av en före- och efterbild!

Många tycker detta är en sjuk sida av mig. Jag vet inte, jag tycker det är en bra sida av mig! :)
Nu ska jag hinna med en dusch innan grabbarna vaknar för jag blev sjösvett av knäskurningen (lite kaloribränning dessutom, det är inte helt ojobbigt att städa!)

Dan fick en Elvis

Baserad på den här bilden:



Och resultatet blev detta:



Well done säger jag! :)

Outlet, loppis och Oxhälja

Ännu en helg förbi. Kommer knappt ihåg vad vi gjort, haha!

Jodå.
I fredags åkte vi till Kristinehamn och Dan fick en gratis tatuering av den bästa tatueraren! Rebecca på Kingsroad satte ett Elvis-porträtt på armen på han. Hon skrev på kingsroad-sidan att hon skulle göra en gratis Elvis på den som ville, många nappade, men Dan fick den vilket va askul! Rebecca är verkligen GRYM på porträtt, så vill ni ha ett ansikte på eran kropp så ska ni verkligen välja henne!!
Samtidigt beställde jag tid för att tatuera mig, ääääntligen! Fanns dock ingen tid förrän i november :/ Men, det går väl fort dit :) Vad jag ska göra? Får ni la se ;)
Men det blir inget med barnen eller så, det har jag ett större projekt med som kostar mer pengar än vad jag har råd med nu! Just nu säljer jag massa skit jag inte använder på internet för att kunna göra den här tatueringen, haha!

I lördags följde jag med Petra och Carro till någon form av outlet på Örsholmen som säljer Ellos-kläder, skor, inredning mm till sjukt låga priser (inte begagnat, bara nytt). Carro har varit där jättemånga ggr, men det var första gången jag var där. Och troligtvis sista kan jag säga, HERREGUD säger jag bara! Snacka om hysteriskt!
För det första var det lång kö innan det ens öppnade. Alla stog redo med blåa IKEA-påsar, redo att slåss för dom billiga plaggen. När dom öppnade rusade alla in, och då menar jag rusade! Typ alla sprang mot skorna först och många kollade inte ens storlek utan bara liksom föste ner en massa skor i sina ikea-påsar för att sedan börja sålla. Så jävla gamigt och redan där blev jag otroligt avtänd. Så jag gjorde ett försök att kolla lite kläder, men folk liksom buttade undan en och drog i plagg hit och dit. Jag blev bara förbannad och sket i det ganska fort. Det kändes liksom bara äckligt och rörigt, inte alls min kopp te kan jag säga, jag som hatar folk i grupp! Svett luktade det därinne också, nej fy fan!
Jag kom ut med en sporttopp, som iochförsig var ett bra fynd, Champion-top för 80 kr. Och en jeansskjorta till Dan som visade sig vara typ 4 strl för stor eller nått. Men den kostade 40 kr, så man kanske kan sy en kjol eller nått av den? :P

Efter denna lilla fadäsen åkte jag och Dan med barn till IKEA för att kolla in deras IKEA-lopps utanför. Det skulle alltså vara bara grejer från ikea, fast begnagnat. Hmm.. När vi kom dit så vi inte ett skit från ikea kan jag säga, bara en massa gammal drét som har stått i folks förråd i typ 20-30 år. På sina håll luktade det tom möggel! Nej usch, hur jag än försöker tycka om sånt där så gör jag verkligen inte det! Jag blir mest äcklad och vill därifrån...

Den dagen slutade i hemmet med hembakad pizza, viket iofs var ett alldeles utmärkt avslut på den dagen, hehe :)
Igår åkte vi på Oxhälja, Sveriges största marknad som är i Filipstad varje år. Det var iaf jättemysigt, trots mycket folk, haha :)
Jag är väl lite speciell när det gäller sånt där, ibland funkar folkmassor, ibland inte :P Beror väl kanske på hur kul jag egentligen tycker att det är ;)
Oxhälja var iaf kanon! Det var första året jag var där och det var verkligen en STOR marknad! Vi va där från 11 till 16 och vi hann ändå inte se allt!

Albin hade 39,5 i feber i går kväll, igen!? Imorse var han feberfri, men han är gnällig som tusan och äter knappt något. Kan det va tand på G?
Det skulle ju va på tiden isåfall eftersom dom är över 8 månader och ingen av dom har en tand i munnen än, haha!

Jobbigt iaf, när dom just hade blivit glada små barn igen och jag började känna att det är skönt och kul att va mamma igen, så är det något nytt bök som dyker upp. Fi fan säger jag bara.

Det här var allt ett bittert inlägg, haha! Men det behövs dä mä ibland ;) Överlag känner jag mig inte så bitter som det kanske låter, hehe.
Idag har Oliver börjat åla, frammåt! Förut var det ju åla bakåt och rulla sig dit han vill, nu ålar han runt här och jagar saker, så två riktigt mobila barn nu! :)

Nu ska jag käka lite lunch!

Bilder

En liten uppdate på bilder från den senaste veckan.

Har köpt nya skor som jag ska ha när jag är ute och går- både mad vagn och med stavar.
Reebooks Easy Tone


Albin somnade i gungan


Båda två älskar att gunga! Tokskrattar varje gång!


Jag och Dan fick äta kräfton själva istället för att åka till brorsan på kräftskiva när barnen var sjuka i lördags


Såhär står Albin numera varje morgon och skriker på mig tills jag vaknar :)


Ajajaj! Den hyllan är numera nerplockad!


Vi hade besök av Linda och lilla Nilas en dag innan grabbarna blev sjuka. Det skiljer bara tre dagar på Nilas och mina pojkar :)


Det ska börjas i tid! Den här verkade intressant tyckte Oliver ;)


Grind är fixad så Albin inte rymmer!


Oliver sitter inte bara still längre! Han kryper inte, men han ålar och rullar, så numera kan man hitta honom lite varstans också, hehe




Ett halkskydd till badkaret är inhandlat så nu kan vi bada båda pojkarna samtidigt och vi behöver inte va i själva! Grymt smidigt och pojkarna tyckte det var otroligt kul att bada ihop!




RSS 2.0