Sjuk igen

Oliver vaknade upp med feber idag. Dags för sjukdomar igen. Varit snorig i någon vecka, men nu är det feber, rosslig, tät och hostig. Ikväll har han väst kruppigt när han andas.. Bara att hoppas att kortisoninhalatorn gör sitt så det slipper bli så illa som senast! Var ju bara en månad sen.. Drygt. Så idag har det inte blivit många knop inte. Tog en liten vagnpromenix i förmiddags när det var uppehåll annars har det varit mer eller mindre grått och regnigt hela dagen, vi har hållt oss hemma. Försöker ignorera denna trista dag och bjuder på några bilder från i onsdags när det var betydligt skönare ute. Då blev det lite lekparkshäng med moster och kusin Noel.








Svisch sa det!

Hujja vad tia går! Jobb, dagis, umgås med goa vänner, fika hos brorsan med familj, greja i mammas trädgård, ja jävlar vad man ligger i! ;) Dagarna svischar förbi och jag blev paff när jag såg att det var 5 dagar sen jag bloggade! Vart tog dom 5 dagarna vägen? Haha! Men det är kul att jobba, känns superbra! Känns superbra att sakna barnen, att ha riktig vardag, med riktiga rutiner. Inga slentriandagar här inte, jag gillar faktist inte det riktigt. Vill ha rutiner!
Idag har det varit kanonväder så ikväll slank det ner ett par glas vin på altanen, uuuuh vad underbart gött det var! Kändes som riktig vår idag.

Nej nu blir det Big Brother och sen sova. Hoppas vädret fortsätter som det varit idag!

Back to work

Första arbetsdagen idag. Riktigt gott att vara tillbaka fakiskt, det var kul även fast jag var bra sliten efter passet :) Tyckte dock jag var grymt duktig då när jag kom hem och gav mig ut på en ordentlig powerwalk (jag tom joggade emellanåt, har ni hört!) på 45 minuter. Det var mycket välbehövligt för man är ju inte van den där jäkla megatorra luften som vi har på jobbet, så man var helt slut i huvudet och ögonen sved. Tur att man vänjer sig vid eländet när man har jobbat ett tag ;) Men powerwalken rensade iaf huvudet på mig ordentligt.
Nu sover barnen, duschen är avklarad och jag är totalt slut. Blir nog soffan nu resten av kvällen och jag misstänker att jag sover innan 21 iaf ;)

Kort frisyr

Jag tycker det är så sjukt snyggt med kort hår på tjejer! Det finns grymt mycket snygga korta frisyrer och jag är så sugen på att göra något nytt med mig själv! Dock känner jag mig relativt begränsad, pga att jag har ägghuvud :P Liksom smalare högre upp än runt kinderna, så jag skulle ju aldrig vara bekväm i typ rakat på sidorna eller riktigt kort på båda sidorna, då skulle huvudet bli alldeles för avlångt. Inte okej. 
Vilket är synd för det är ju såååå snyggt med rakat på sidorna och längre upptill!

Frisyrer jag önskade jag kunde (och vågade) ha:





Åååhh Rihanna på nedersta bilden, läckert!
Men tänkte för att förnya sig lite kanske man kan göra en variant på den frisyren man redan har? Typ lite kortare på ena sidan, men ändå inte helt kalt. Hittade en bild på Victoria Beckham som kanske vore något?



Vad tror ni? Skulle jag passa i denna frill eller ska jag fortsätta i samma jävla frisyr som jag haft i åratal nu??

Nu ser jag ju ut typ såhär för övrigt:



Hjääääälp mig! :P


Oliver

Grattis våran underbara Oliver på din namnsdag idag <3


Magsjuka? Matförgiftning?

Fy fan.. Helgen vill jag ju helst bara dra ett streck över! I fredags kväll någon timme efter vi hade ätit började jag må illa. Tog en Samarin, för jag har känt av magkatarren i några dagar och den kan jag må illa av. Blev inge bättre, snarare värre. Gick ut och tog lite luft, men fick snabbt vända och rusa in på toan istället, och upp kom lite av maten. Fi faaaan, jag har inte spytt sen jag va gravid! Jo kanske efter lite överförfriskning? Minns inte, men när man är full spyr man ju bara, helt oberört. Det här var liksom plågsamma spyor, ursäkta den ingående informationen (läser ni min blogg får ni skylla er själva, hehe) smärta från topp till tå, "jag-kommer-på-riktigt-dö-nu-spyor". Så fortsatte det hela kvällen, mer och mer och mer, fosterställning, gråtandes. Ja ni som får magsjukan vet ju hur den synen ser ut (och hur det känns). Det höll på så till halv ett-tiden på natten, sen fick jag sova, tack gode gud. Igår var jag helt urlakad, yr och matt. Ont i hela kroppen, typ träningsvärk efter kaskadspyorna. påminde lite om förlossningen, haha.
Idag var jag något bättre på förmiddagen, sen har det blivit bättre och bättre under eftermiddagen, tack och lov!

Tänkte först att jag fått magsjukan. Jag spyr ju ALDRIG om jag får magsjukan, så därför är jag osäker på om jag ens "kan" få magsjukan. Jag har ju typ trott att jag varit immun. Efter detta är jag tveksam, haha. Fast såhär i efterhand så funderar jag mer och mer på om det var någon form av matförgiftning kanske? Vi åt ju räkor och jag började spy drygt en timme efter maten. Kan ju va tillfälligheter, jag lär väl aldrig få reda på om det var magsjukan, matförgiftning eller vad det nu var, VIDRIGT HEMSKT var det iallafall, och jag önskar inte min värsta fiende detta!! Det var nog faktist värre än att föda barn. Då fick man ju lustgas iaf ;)

Inskolningen

Nu har vi varit på inskolning i tre dagar. Det går jättebra. Pojkarna har tillochmed somnat på madrass på golvet med dom andra barnen på vilostunden. Det trodde jag inte faktist, men det funkade redan dag 2. Dom blir ju så duktiga på dagis också så det är helt otroligt. Dom äter själva (med lite stöttning då), Albin dricker tillochmed ur vanligt glas utan att knappt spilla, jätteduktig. Går dock icke för Oliver, han kastar och kletar med vätska ;)
Dom går till handfatet där man tvättar händerna innan maten och stoppar duktigt under händerna. Helt otroligt, det är så man knappt känner igen sina egna barn ;) Så stora dom blivit och så mycket dom förstår, man blir ju så stolt så det värker i hjärtat! När man är hemma igen är det ju tjo och tjimm och trots som innan såklart, men det är väl så det ska va ;)

Vi lämnade en stund idag, efter vilan drog vi oss undan och dom vaknade upp med fröknarna. Det hade gått finfint. Imorrn ska vi lämna dom för första gången, säga hejdå och gå därifrån. Lite nervöst är det allt, men jag tror det kommer gå bra. Man är ju dock lite nojig över vad som händer på dagis när man inte är där.. Det är flera pojkar i gruppen som är väldigt buffliga och hårdhänta och våra pojkar är så mycket mindre än alla andra i gruppen än så länge. Igår var det en kille som hårt buttade omkull både Albin och Oliver. Pang sa det, bakhuvudena rätt i det hårda golvet och båda grät hjärtskärande mycket :S Han skulle väl sätta "dom nya" på plats antar jag. Och sånt kan ju inte lärarna ALLTID parera, man blir lite rädd att dom ska slå sig riktigt ordentligt. Men det kanske bara är en första oro för att det är så nytt?
Det är kul att det går bra iaf, och jag hoppas det fortsätter att gå bra och att dom andra barnen är snälla mot gossarna, och SÅKLART att gossarna ska va snälla mot dom andra barnen också! ;)

Öland och inskolning dag 1

Tjo!
Vi har varit på Öland över påsk, därav bloggtorkan! Haft underbara dagar, som vanligt, bortsett från en ihärdig förkylning för mig då ;)
Vi har, som alltid fått mycket hjälp med barnen, Kicki har shoppat loss en massa kläder till grabbarna och vi har dessutom fått ärva en gammal husvagn om vi vill ha ;) KLART VI VILL! Jag har velat ha husvagn i flera år så det är ju helt underbart. Den behöver rustas upp för den är ju inte ny, men det ska också bli skoj att pö om pö fräscha tillden lite :) Ska vi bara hitta en billig plats att ha den på här uppe, det är det enda problemet. Ska börja spana runt på det :) Och matchande joggingdressar såklart :P

Idag var barnens första inskolningsdag. Det gick jättebra och barnen hade skoj. Hoppas det fortsätter så. Vilan klarde dom dock inte av i rummet med dom andra barnen, det var för spännande :) Så det blev vagnvila.
Jag däremot blev helt slut. Förstår inte hur man orkar jobba på dagis, vad dom sliter lärarna! Skitduktiga som orkar med så många barn, mitt huvud var helt slut efter en halv dag haha. Nu har jag ju haft ont i huvudet av förkylning då, plus att jag körde 50 mil igår vilket man blir ganska sliten av, så kanske flera faktorer spelar in på huvudvärken, men ändå!
Ska lägga mig tidigt idag, typ nu, imorrn måste vi gå upp iaf vid 6 skulle jag tro, när vi ska va på dagis kl 7.30. Jääääsp!

Ska försöka lägga upp lite bilder någon dag här på alla snygga kläder Kicki shoppade till barnen, och även på dom snygga skorna som min kära mor kom förbi här med idag som hon hade köpt till gossarna, både vårskor och sandaler. Vad gjorde man utan päronen va? :)

Sjukhustiden och sjuk mamma

Ja sen i söndags är vi äntligen hemma från sjukhuset. Oliver är mycket piggare och som vanligt igen. Lite snorig och rosslig men det är ju inget ovanligt. Usch vad dålig han var min lilla skatt. Det var så hemskt att se när han låg där med dropp, syrgas och hjärtövervak. Då känner man sig ganska liten som förälder. Nu är han som sagt sig själv igen vilket är underbart. Lika aktiv, klättrig och busig som han brukar :)

Sliten Oliver som just kommit upp till avdelning 12 efter en heldag på barnakuten


Mitt lilla hjärta



Dag 4 på sjukhuset började det bli lite piggare igen och Oliver ville tom ha en macka på kvällen :)



Och sista dagen på sjukan var han så pigg så han höll på att riva sjukhussalen flera gånger om ;)



Ja det var också en resa man hade klarat sig utan.. Nu har vi iaf fått riktigt astmamediciner till honom som han ska få när han blir förkyld, så man förhoppningsvis kan förhindra att det går såhär långt igen..

Nu är det iaf min tur att bli dålig :/ Herregud vad tröttsamt detta är. Har egentligen varit tokförkyld hela tiden under sjukhuset, men man har intre riktigt haft tid att själv vara sjuk där som man har ju bara kört på. Nu har jag fått typ bihåleinflammation :( ALDRIG haft så ont i bihålorna och den huvudvärken det för med sig är brutal! Det är så jag trott att jag får hjärnhinneinflammation eller en blödning på g eller nått ;)
Nu under eftermiddagen har den värsta smärtan släppt, säg att den inte kommer tillbaka! Jag hoppas, hoppas, på att det värsta var igår och idag! Jag har kortisonnässpray, vanlig nässpray och jag sitter som en tok över ångande vatten och andas. Det hjälper faktist verkar det som!
Ja dessa sjukdomar..

RSS 2.0