Sjukhus

Är inlagd på sjukhus med Oliver, varit här sen i onsdags. Vet inte när vi får åka hem, trodde nästan idag för han blev lite bättre, men nu har han fått det jobbigare igen. Har fortfarande feber, är tungandad och syresätter sig inte som han ska så han måste ha syrgas. Väntar på ronden, den är alltid senare på helger ju. Troligtvis nya infektionsprover, kanske blir dropp igen för han vill inte dricka, äter dock lite nu iaf. Vi får se..

Det är så synd om min lille älskling, fy fan för sjukdomar! Hur mycket sjukdomar ska man behöva utså? Det är ALLTID något.


Fortfarande feber

Trodde nästan Oliver va påväg att bli frisk igår, men vaknar med 39 grader feber idag också :/ Varit vaken mycket inatt, spytt slem, gråtit. Stackarn. Och herregud vad trött man själv är nu för tiden med flera vakennätter, haha. När dom va spädisar och man var uppe varannan, vartredje timme i flera månader då var det inte hälften så jobbigt. Man var väl inställd på något vis. Och vi höll ju på så länge, för eftersom pojkarna var så små så blev vi tillsagda att väcka dom och ge mat, även fast dom sov. Det var ju bara att sätta klockan och där satt man med flaskorna i 30-45 minuter 2-3 ggr per natt. Att man orkade? nu är man ju som sagt helt lost när man går upp och 4 nätter på raken nu känns som ren tortyr. Dela på nätterna när Dan är hemma och är pappaledig tänker väl flera nu? Men ser ni, där går mitt kontrollbehov in tyvärr, jag MÅSTE se hur Oliver mår, hur han reagerar, vad som är fel osv. Jag kan verkligen inte ligga kvar i sängen och sova när jag hör han spy och skrika i rummet brevid det går bara inte. Så då tycker jag att det är bättre att Dan får sova hela nätter så han är pigg på dagarna och kan ha huvudansvaret då, och då får jag vila. Det är att dela på ansvaret lika mycket det, tycker jag iaf.
Känner mig skapligt pigg just nu ändå måste jag säga, trots att jag fick sitta upp och sova inatt i soffan, med Oliver på mig. Så fort jag började somna och liksom smög mig ner i mer liggande så vaknade han och grinade. Det var bara att sitta det. Blir väl så när han är så slemmig.
Jag har iaf redan dammsugit och skurat av golven, som var helt nersmetade med päron-Mer. Vi har låtit Oliver få gått runt med drickan bäst han vill nu när han varit sjuk, så han dricker mycket, och det har resulterat i ganska smetiga golv ;) Men det får man ta, tur att vi bor litet så det går fort att skura upp :P Hehe.

Nu sover barnen igen, Dan fick en återbudstid på VC så han är där och kollar hostan och jag sitter här med en kopp kaffe, rena golv och nyduschad ;) Kanske tröttheten slår till i eftermiddag? Det brukar ju vara så.

Nu vill jag att stackars Oliver ska bli frisk så vi kan gå ut och leka allihopa igen! Vi fick dessutom ställa in en träff mad Anso, Mattias och lille Oskar idag och det gillas INTE! Vi som äntligen hade tagit tag i att vi skulle ses, så kommer sjukdomarna emellan. Men vi får boka om efter påsk :)

Min lille lille sjuke pojk, vilar gott på mammas tjocka mage ;)



Men jag är pigg och alert iaf och tycker att brorsan är stentråkig just nu. Inge Larsson över denna bild va? Och då tänker jag framförallt på megagluggen ;) Lik morfar? :)

Sjukt

Här har det varit sjukstuga ett par dagar nu. Det började med att Albin fick feber fredag kväll. Den gick dock över nästan över natten, tempade lite på lördagen, men han var pigg och kry, inget som märktes. Lördag eftermiddag var det Olivers tur. Jättehostig, slemig, febrig och vägrade äta eller dricka. Under söndagen var han likadan, haft 40 graders feber hela tiden och Panodilen har inte tagit ner det något nämnvärt. Igår eftermiddag/kväll kände jag att jag ville ringa sjukvårdsupplysningen, för han har inte fått i sig någonting, varit slö och inte kissat. Hon skickade remiss så vi fick åka till akuten. Där fick jag sitta med honom i 4 timmar innan en läkare kom och tittade på honom. Lilla plutten, dom är så ynkliga när dom är sjuka och slöa. Och man tänker ju på tusen olika saker det kan vara när dom har så hög feber som inte går ner.

Läkaren lyssnade på lungorna och hörde inget konstigt på dom, tittade i halsen och den såg fin ut, däremot var han lite röd i ena örat, men det gör dom tydligen inte någonting åt. Vi fick åka hem efter att han hade fått en Ipren.
Så under natten och idag har jag iaf fått i han dricka, päron-Mer går ner, så det har han kunnat dricka ganska mycket idag utan att spy upp det (som han gjorde igår med allt vi provade med tillsammans med massa slem).

Han har haft nästan 40 graders feber idag också, men liiite piggare iaf, drickan han får i sig gör väl alltid något.

Ikväll har han varit nästan som vanligt faktist, pigg och kry, fast han vägrar fortfarande att äta. Inte ens välling vill han ha. Men så länge han dricker antar jag??
Hoppas på en lite matgladare Oliver imorgon, som han annars brukar vara ;)

Dan hostar fortfarande som en tok och nu har jag börjat också. Mykoplasma?? Skulle inte förvåna mig alls. Dan ringde VC idag, men kom inte fram, nytt försök imorrn.
Vi nämde något om hur kul det skulle bli att va hemma alla tillsammans och vara friska.. Det skulle vi ju aldrig ha sagt.. ;)

Update

Liten update här känner jag, nu har jag allt varit dålig på att blogga igen. Skyller på att Dan är hemma och på det fantastiska vädret vi haft hela veckan. Blir inte så mycket häng vid datorn då.
Vad har vi haft för oss då?
Ganska mycket ändå fast ändå inget speciellt. Inhandlat ny dammsugare. Våran blixtrade till i sladden i söndags och sen gick den inte igång mer. Tack för den, hejdå 1800 kr. Men är iaf nöjd med den nya fina vi köpte, den är kanon.
Varit ute väääldigt mycket, mest hela dagarna i det superhärliga vädret. Har dock dragit med sig förkylningar, Albin hade feber i fredags och igår (och fortfarande idag) är Oliver krasslig, febrig, slemmig och hostig.

Jag har träffat mammagruppen, vi har varit i Mariebergsskogen en dag, vi har hängt en massa i parken utanför oss, vi har haft grillpremiär och druckit lite öl, vi har varit och fikat hos mamma, vi har satt personligt rekord i storhandling, hmmm.. Ja det är nog typ det som har hänt i veckan :)
Dan är fortfarande superhostig, och är han inte bättre imorrn så ska jag tvinga iväg honom till vårdcentralen för han hostar snart upp lungorna.
Annars lugna puckar. Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, blir väl inte så där jättemycket kanske, eftersom barnen är lite småkrassliga. Får se. Vädret är kanon idag också. En tur till Sportex kanske och äntligen inhandla hjälmar till oss alla så vi kan börja ge oss ut på cykelturer med barnen ;)

Ha en fin söndag!

Föräldralediga tillsammans

Ja nu kommer jag och Dan vara hemma ihop ända tills grabbarna börjar på dagis, nästan en månad. Var inget vi egentligen hade planerat, utan vi kom på det i början på veckan här, så vi visste inte om Dans jobb skulle godkänna ledighetsansökan så nära inpå, men det gick bra. När man har tvillingar har man ju fördelen att få vara hemma båda föräldrarna samtidigt och detta har vi ju inte utnyttjat någonting, mer än när vi har rest bort några dagar eller så. Och nu när jag snart börjar jobba så kommer det ju säkerligen va ännu mindre chans att vi gör det. Så då tänkte vi att "let´s do it!" här nu sista månaden jag ska vara hemma ;)
Så kan vi dessutom vara med båda två på inskolningen, kul och tryggt för barnen och bra att vi båda får se hur det går till där, vi lär känna lärarna och dom oss osv.
Blir kanon det!

Vrålåk

Nya vrålåket! ;)



Jag äääälskar den kan jag säga! Och barnen verkar gilla den mycket bättre än den andra. Dom sitter som ljus i den. Igår var jag tom på stan med dom och det var inte något gnäll alls. Dom blir nog mer fokuserade på att kolla runt på annat än att sitta och dra i varandra tror jag, precis som jag misstänkte innan jag köpte vagnen. Den är sjukt bra att handla med, smidig, man kommer fram överallt och den har en jättekorg under som man får plats att packa massa saker. Jättelätt att fälla ihop och även lyfta in i bilen, väger mycket mindre. Ja jag bara älskar den på alla plan helt enkelt. Det enda jag är osäker på än är om dom kan sova i vagnen och då framförallt Oliver som sitter fram. Framsitsen har bara viloläge, inte fullt liggläge och det finns inget man kan fälla upp för benen så att benen kommer i liggläge, utan dom får isf hänga rätt ner. Men det är ju ytterst sällan dom sover i vagnen nu för tiden. På dagis kanske dom behöver göra det, men vi har ju därför även kvar den andra vagnen ett tag till också. Ser ni att den även har en (nej faktist två  men den andra syns inte på bilden) mugghållare? ;) Det står att inga varma drycker få stå däri så jag antar att den är till den kalla ölburken till sommarn ;) hehe.

Dagisplats

Ja nu har vi fått erbjudande om dagisplats och vi fick på vårat förstahands val, så det känns jättebra! Men konstigt också faktist, för första gången när jag tänker på att sätta pojkarna på dagis så känns det märkligt. Kanske för att det är så nära nu. Har våra små bebisar redan blivit så stora? Nu ska någon annan ta hand om dom på dagarna, ojoj vad konstigt det känns. Kommer garanterat bli kanonbra för grabbarna, och det ska bli skönt att börja med en annan typ av vardag, men man blir lite nervös nu när det närmar sig :)

Våra bebisar är inte bebisar längre.




Öl, influensa och vikt

Igår kväll träffade jag goa Anna på stan över ett par öl. Det var verkligen så jäkla dags, vi har inte setts på år och dar. Skittrevligt hade vi och en massa att prata igen! :)

Stackars Dan har blivit smittad av mig tror jag, hans tur att ligga i ifluensa. Igår var han som en vandrande kamin (fast han vandrade inte då, utan sov typ hela dagen ;)) Han har feber idag också, men inte lika hög. Den svettades han nog ner lite inatt, trevligt med svettbad :P
Och det är mycket "ojoj" och "ajaj" suck och stön. Jag säger bara karlar när dom är sjuka, hehe ;)

Var förresten och vägde pojkarna på BVC häromdagen. Oj vad Oliver har dragit ifrån Albin! In te konstigt kanske, dels så har dom två helt olika typer av kroppar, Oliver är väldigt satt och kompakt. Albin är smidigare. Sen finns det ju inget stopp i Oliver vad gäller maten, han kan äta hur mycket som helst! Albin är lite kräsnare.
Nu  väger iaf Albin 10 110 och Oliver 11 400, så det skiljer 1,3 kg på dom. Det känns när man bär Oliver kan jag säga ;)

Ha en trevlig fredag!

Godingar

Våra fina, fina pojkar!




Min dag i punkter

Idag har jag, i denna ordning gjort:

* Gått upp och ätit frukost
* Varit i lekparken med barnen
* Tvättat
* Ringt Försäkringskassan, chefen och Kommunen angående dagisplatsen
* Lagat och ätit lunch
* Slängt skräp på tippen
* Postat paket med kläder jag sålt
* Storhandlat
* Vart ute en sväng till med grabbsen
* Gjort en smarrig potatisgratäng och coleslow
* Badat och lagt barnen
* Legat i soffan och ätit godis
* Spelat Wordfeud och slösurfat

Så, det var min dag :) Ganska produktiv om jag får säga det själv.
Tjipp!

Fyndchock

Jag befinner mig i fyndchock, haha! Nu har vi fyndat något så satan på facebooks säljsida! Bra skit det där ;)
Här om dagen var vi ute till Nolgård och tittade på en cykelvagn så vi kan ta oss runt med cykel till våren och sommaren. Den billigaste vagnen i nypris är den på Biltema för 1300:- Dom flesta kostar över 2000 kr, så att köpa begagnat var ju givet för oss.
Vi köpte iaf den på Nolgård, så nu är vi cykelvagnsägare ;) Det som var bra med denna, till skillnad från den billiga på Biltema är att den har stötdämpare, så det känns mjukt för barnen vid gupp osv. Självklart tog vi en sån som man kan koppla loss från cykeln och sätta på ett hjul fram, så man kan dra den som en vagn också. Perfa! Den var rostig i hjulen, men det var det enda som egentligen fick den att se använd ut. 600 kr gav vi för den.
NÖJD!


Så nu ska vi väl egentligen bara införskaffa två hjälmar (okej, kanske tre, jag borde väl ha en jag med) så är det bara att ge sig ut på cykeltur! ;)

Den andra fyndchocken skedde nu ikväll. Det var nog nästan ännu mera fynd om jag ska va ärlig! Jag har varit i lite kontakt med en tvillingmamma, även där på facebook, som hade ett regnställ i pojkarnas strl (jag hade efterlyst regnställ) som jag skulle få titta på. Ja, hon hade ju två såklart, men det ena va rosa och där går lite min gräns. ;) Jag frågade även om hon hade några vårskor och stövlar.
Så skulle hon ut och åka ikväll och kunde då komma förbi med grejerna. JÄTTEFINA alltså och jag tänkte att "det här drar nog i väg", men vi måste ju ha det.
När hon frågade vad jag kunde tänka mig att ge så tyckte jag att jag skulle försöka mig på ett skambud, men hon tyckte tvärtom att det var ALLDELES för mycket pengar, så då skickade hon promt med lite andra kläder som hon hade tagit med ifall jag var intresserad.
Jag ska visa vad jag köpte ;)


Två par jeans, tre par mjukisbyxor (varav ett par är från POP) en tröja från POP och två helt oanvända tröjor från Me&I


Ett regnställ med Bamse, mörkblått och turkost (jättefint skick!) och ett par extra regnbyxor i en strl större, som såg lite mer använda ut.


Två par gummistövlar, ett par Vincent-skor och ett par Puma-skor.

Allt detta fick vi betala 500 kr för! Var inte det ett fynd!? Herregud, bara Vincent-skorna kostar 500 kr som nya och allt var i superfintskick alltså, skorna ser knappt använda ut! JAG ÄR SÅ NÖJD! :D
Köper mer och mer begagnat faktist. Man har köpt så mycket fint begagnat nu så man drar sig nästan för att köpa nytt, man tycker liksom att det blir dyrt på H&M tillochmed, haha!

Tack för mig, hej!

Min lilla bus

Stackars lilla Albin har fått något problem med sin ena stortå. Vet inte om det är nageltrång eller om han har slagit till den mot något, eller kanske skon klämmer. Något är det, det har varit rött och irriterat i snart en vecka, men i förrgår hade det blivit värre, det såg riktigt inflamerat ut. Har pratat med 1177, så nu lägger jag om tån med alsolsprit och det har dragit ut var, så jag hoppas det går åt rätt håll, så vi slipper åka in med det. Han verkar inte ha lika ont i den längre iaf, det är bra.

Jag känner mig pigg idag, riktigt skönt! Ingen feber och det halsonda är nästan borta!


Influensa

Jaha här har man åkt på influensa. Inte så rockigt. Dag tre idag. Jag som var så galet pigg i tisdags när vi var i Mariebergsskogen. Dagen efter vaknar jag med värk i hela kroppen, halsont, huvudvärk osv, osv.
Idag har jag fortfarande feber och halsont, men värken i kropp och huvud är iallafall borta tack och lov. Herregud, jag har ALDRIG influensa. Tror seriöst inte jag har haft det sen jag var barn. Men någon sa att det går en influensa iår som är kraftigare än vad den varit på 20 år, så kanske ganska lätt att trilla dit då. Får va glad att det inte är något jag brukar ha, för ujuj vad matt man blir.
Hoppas på att bli pigg och kry snart! Lite extra tråkigt att va sjuk när det är så underbart väder ute också :) Men får väl gå ut och sätta mig på altanen en stund sen iaf, så man får lite luft.
Ha en pigg och kry dag! ;)

RSS 2.0