Tryckt tröja

Idag har jag gjort iordning en tröja till mig själv :) Beställde ett tryck på internet som man stryker på själv på en tröja. Somliga tycker väl att denna typen av tröjor är lite törrt och jag har själv lite fobi för tröjan där det står "Bebis" på, men denna tyckte jag va gullig :)

ii:ena med hjärtan över är blåa men det syns inte för blixten på kameran är för stark




Och nej jag har inte struntat i Ullareds-bilderna, men jag har fortfarande inte packat upp och fotat allt, har ju så jävla möe annat å göra på dagarna :) Men imorrn SKA det göras! (tror jag :P)

Fräckis

Läste just en fräckis på facebook som jag tyckte va sjukt rolig. Tänkte dela med mig den till er här så om ni är känsliga för snusk så ska ni inte läsa detta! Kan va mer ett "mans-skämt" men jag är ju inte riktigt känd för att vara überkvinnlig heller så... ;)
(Förlåt föräldrar och svärföräldrar :))



Tjejen kommer in på badrummet och får se sin kille i duschen..
Tjejen hajar till:
-Va fan runkar du!?
Killen:
-Du en sak ska du ha jävligt klart för dej, ja tvättar min kuk hur fort ja vill!

Blommor

Har piffat till det lite här hemma idag med lite nya blommor. Var mycket välbehövligt. Har även städat hela balkongen och möblerat om lite därute, så nu ser det nog lite bättre ut inför fotografering och visning här i oktober.

Sommarblommorna på balkongen hade minst sagt gjort sitt:


Byttes ut till lite ljung och nån gråvit höstväxt av något slag :P


Blommorna i rummet var slitna, överväxta, spretiga och jag hade näst intill lyckats ta död på garderobsblommor (som jag har hört ska vara omöjligt :P)


I alla år har jag enbart köpt bladväxter och tyckt att det är finast, men nu fick jag för mig att jag vill ha lite färg och köpa blommor som faktist blommar. Jag skulle kalla det för tant-blommor, men jag tyckte dom va himla fina :)


Dan tyckte absolut att det var tantblommor, och jag fick inget riktigt svar när jag exalterat frågade: "Visst blev det bra?!"
Men, men om det är något han INTE ska lägga sig i så är det mina blomköp! Han vattnar aldrig så då får han inte ha en åsikt ;)


Mycket att göra

Hujja! Jag har ju fullt upp här så jag har inte ens hunnit fotat mina Ullareds-fynd än, dom ligger kvar i påsarna! Igår var det ju helkört, då tvättade jag, sen bar det iväg till akupunktur, sen skulle jag på en data-utbildning på jobbet och sen jobb hela kvällen. Så då var det fullt ös.

Idag när jag kom hem från jobbet så hade jag fått papper från förs.kassan, så då tog jag tag i det direkt och det var ju inte det lille jobbet om man säger så! Jag tyckte det var lika bra att bli insatt i allt som har med f.kassan att göra nu för herregud, veckorna rusar ju iväg!
Så jag har suttit med mina sjukskrivninggspapper, fixat arb.givarintyg, läst om havandeskapspenning och föräldrarpenning, räknat ut ungefär hur mycket jag kommer att få ut, skrivit upp allt jag behöver ta reda på osv osv. Blev ett par timmars jobb kan jag säga! Men skönt att vara lite insatt nu!

Så nu blir det väl att ta tag i det jag hade tänkt att göra från början idag, nämligen diska och vika tvätt. Så vi får se om orken finns kvar till att plåta Ullareds-grejerna sen, men det kommer senare idag eller nån dag här iallafall! :)

Vecka 24 idag, som sagt, tiden rusar iväg!

Ullared

Jaha då var Ullareds-resan avklarad! Det gick riktigt bra, över förväntan! Trodde ju att jag knappt skulle orka, men det gick bra :) Har inte vart lika trött senaste veckan (PEPPAR PEPPAR!!) utan känt mig ganska normal vilket varit helt underbart! Jag hoppas verkligen det håller i sig!
Lördags-shoppingen var ju näst intill ett skämt! jag har varit på Ullared förut och visst har det varit trångt, men detta var något i hästväg! Man tog sig verkligen ingenstans! Folk (läs: idioter!) överallt, kundvagnar som blockerade alla vägar, ungar som skrek i panik osv osv. Dan sa när han hade varit inne i 15 min: "Hit åker jag jävlar ALDRIG igen!!" Haha! Stackarn!
Men när vi hade fikat lite runt 14-tiden så lättade det faktist lite, man tog sig fram iaf. Då ångrade sig Dan ganska snabbt och sa att han visst kanske skulle kunna tänka sig att följa med igen, för det var ju himla kul att handla ;) 

Vi gick väl ut därifrån vid 15 tror jag. Då kollade vi runt lite i affärerna utanför och sedan checkade vi in på motellet och la oss raklånga och halvsov en stund innan Sofia, Peter och Annelie kom efter till motellet.
På kvällen gick vi ut och åt på Harrys som nog var det enda öppna stället i Ullared kvällstid. God mat men urusel service. Men dom visste nog inte va tempo var där och dom verkade inte va vana att ha fler än 3 gäster samtidigt typ.
Somnade ovaggad den kvällen kan jag säga, totalt slut.

Söndagen blev det lite mer shopping :) Vi begav oss in på Gekås igen och då var det lugna gatan därinne mot för på lördagen! Riktigt rymligt och man kunde faktist ströva runt och hitta sånt som man inte hade en chans att se på lördagen. Så jag och Dan handlade lite mer än vad vi hade tänkt kanske ;) Men vi höll budgeten iaf, det är ju förjävla billigt!

Ska iväg på akupunktur nu, men tänkte försöka lägga upp lite bilder på våra fynd sen innan jag ska till jobbet! Jag hoppas jag hinner det iaf :)

Fredag

Nej pappa Dan fick aldrig se någon spark igår, men däremot fick han sig en käftsmäll :) När bebisarna drog igång under kvällen så la jag mig så att Dan skulle kunna se buffandet. Han la då örat mot magen och pratade lite med bebisarna, varpå han får sig en känga rätt på kinden, haha! Dans min där var oslagbar kan jag säga! :) Han for upp med gapande mun och med de mest uppspärrade ögon, han var nog i chock, det var riktigt kul, hehe.

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Urinprov och blodtryck som alltid, sen lyssnade hon även på hjärtljuden. Hon kunde inte lova att hon skulle höra båda, för ibland kan dom ligga ivägen för varandra, men hon hörde (och jag också såklart) båda två klart och tydligt :)
142 respektive 147 smattrade dom små hjärtanen på i :)

Nu är det fredag och mys. Vi har nyss ätit sushi vilket var underbart gott! Va nästan ett år sen jag åt det nu, helt sjukt! Både jag och Dan älskar sushi, men ändå blir det inte att vi köper det så ofta, mycket konstigt! Ska bli ändring på det nu!
Och om någon undrar så åt jag en så kallad mamma-sushi, speciellt lämpad för gravida ;)
Tittar på The book of Eli nu, blir en tidig kväll ikväll för imorrn bitti drar vi till ULLAREEEEED, jajjemen! Ska bli SÅ kul!
Trevlig helg alla goa!

Det syns!

Det händer allt grejer när jag är på akupunktur, hehe. Pojkarna blir väldigt livliga när jag ligger där och slappar, samma sak idag. Tittade på magen där jag låg, finns inte så mycket annat att göra, och det syntes när dom rörde på sig! Riktigt roligt, det studsade till emmellanåt :)
Hoppas att pappa Dan får se det snart också :)

V 23

Hej och tjo!

Nu har jag avklarat två dagturer på jobbet och har en kvar imöra innan det är hällja!
Igår efter jobbet åkte jag och syrran hem till Annelie för att ULLAREDSPLANERA! Tjohoo, på lördag ska vi åka dit, det ska bli SÅ roligt! Vi skrev lite listor och planerade lite, hehe.

Idag blev det lunch på stan efter jobbet med Petra och Carro. Sen följde jag med Carro runt lite på stan. Hittade lite fina saker men köpte inget utan tänkte varje gång: "Det kanske finns billigare i Ullared", hehe.
En snabb fika hos mormor har hunnits med idag också och nu sitter man här hemma igen och vänter på goe göbben som slutar jobbet om en timme.

Är i vecka 23 nu, jesus vad tiden springer iväg känner jag!


Det har hänt endel sen maj, och många veckor är det kvar... :)


Boxningsmatch

Uuuu vilken seg morgon! Jag har varit så trött, så trött, så trött.... E fortfarande trött, hehe. Fick ställa klockan imorse för jag skulle iväg på akupunktur kl 9, snacka om att bokstavligen slääääpa sig någonstans, haha! När jag kom till väntrummet på förlossningen la jag mig som en säl i soffan :) Men det va riktigt skönt att få akupunktur idag. Lite lätt illamående denna gång men inga sjösvettningar. Hon satte en nål rätt i svanskotan idag som faktist kändes lita grann, så då satt den bra sa hon :) Lite småöm nu efteråt.
Blev en vild boxningsmatch mellan busarna i magen när jag låg där, var det akupunktursprotest tro? Haha.. Det sparkade både här och där och så fick dom nog för sig att min blåsa var en rolig boxningsboll för den nitade dom till några ggr så det kändes som jag skulle pinka på mig där jag låg med nålar i ryggen ;)
Var nog första gången jag kände att det sparkade på flera ställen på samma gång i magen, det var så man nästan inte kunde ligga still, haha.

Ska jobba ikväll och även iväg på någon datakurs innan.. Hoppas jag piggnar till snart så jag orkar gå på den, annars bokar jag faktist om den tiden, för jag tänker inte tvinga iväg mig... Prioriterar att jag orkar jobba ikväll.


Valdagen

Så var den stora valdagen här. Har varit iväg och röstat och nu ska kvällens valvaka bli riktigt intressant! Har inte varit så speciellt insatt i politiken de tidigare åren det har varit val, men iår har jag ändå tyckt att det varit lite intressant och det har blivit lite läsning och lite span på debatter osv, uuuu va vuxet! ;)

Dan håller på och laga min bil från rost, det verkar bli riktigt bra! Behövde ta bort vassa kanter inför en ombesiktning. Så skönt att få det gjort!

Så snart ska vi bege oss hemmåt och bänka oss framför valvakan, men det blir nog en sväng till Ica först för lite inhandel av godsaker man kan smaska i sig framför tv:n, kanske lite plockafton med korv, kex, ost osv? :)

Info vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare.
Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Barnen:
Från och med vecka 22 kallas de lilla liven barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnen ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
Barnens fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och barnen har nu känsel. Dom experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.
Bebisarna väger ca 500g var.

Mitt personliga:
Växer så det knakar känner jag och helt plötsligt har jag gått upp 6,5 kg, vart ska detta sluta? Ujuj vad stor jag kommer bli!
Idag har bebbarna härjat runt i magen så jag nästan fått ont. Haft lite växtvärk i  magen idag också, så jag har mest slappat idag, kändes skönt.
Nu är det lördags kväll och vi har tackat nej till både en utflyttningsfest och en kräftskiva för att vi är för trötta för att göra något. Blir återigen en myskväll med min goa gubbe. Härligt. Jag älskar när han är hemma min man! :)

Ha en skön kväll!

Vecka 22



Duktig fotograf Emmeli Lindblom :)


Gamla som gatan

Diskussionen gick nyss såhär i hemmet:

Jag: Vad ska vi se nu klockan 21 då? "Kniven mot strupen" är ju bra.

Dan: Fast det är ju "Patrioten" också. Och "Debatten"

Jag: Vilka är det i "Debatten" ikväll då?

Dan: Alla mot alla (lite för exalterad för att det ska va okej :P)

Jag: Ooooo, är det?! Det kan man ju nästan inte missa! (även jag lite för exalterad för att det ska va okej)

Dan: Ja, jag vet! Men Patrioten är ju RIKTIGT bra! Fast den kan man ju köpa när som helst. Debatten är ju nu eller aldrig.

Jag: Ja vi köper den istället. Vi måste ju se Debatten.

Och så får det bli. Skrämmande att man börjar bli gammel å törr. Eller det är lite skrämmande men rätt gött åxå.

Så nu börjar Debatten och Dan säger:

"Nu jävlar! Nu ska det bli fight ikväll, det här ska bli kul!"

Ja, det ska det bli :)


Alla sätt är bra utom dom dåliga


Dagen började inte så strålande bra idag heller, hehe.. Slarvade med ordentlig frukost i morse, så när jag hade jobbat en liten stund så blev jag svindålig. Yr, illamående och sjösvett, vilket troligtvis kom av för lågt blodsocker. Brukar inte äta så mycket innan jag börjar jobba på morgonen, men nu är det nog nödvändigt med stora-gröt-frukosten för mina små pojkar tar allt jag har :P
Efter jobbet sov jag i typ 2 timmar. Sen bar det av hem till syrran och såg på Sex and the city-filmen nr 2, så det har vart en luuuugn dag, mycket skönt!


Jaa har man ont i ryggen och inte orkar stå rätt upp och ner och skala potatis så får man hitta alternativ :)



Dan höll på med lite annat så jag tänkte att han skulle slippa laga mat idag :P


Bra dag ändå ;-)

Ja det blev ju en bra dag iallafall, mitt lilla infall under förmiddagen gick över ganska fort sen som jag misstänkte att det skulle göra. Kan inte påstå att jag tyckt att jag märkt av några hormonsspöken innan, men nu har det bubblat upp så jag lipar var och varannan dag! Oftast inte för att jag tycker synd om mig själv som i tidigare inlägg, för det gör jag (faktist) inte speciellt ofta, haha. Oftast lipar jag för lyckliga saker- över hur mycket jag älskar min Dan, över mysiga saker på tv:n eller när jag läser era fina kommentarer (japp, kommentarerna i tidigare inlägg räckte för att få mig att böla lite, haha!) Det är helt sjukt! Trodde lite att det var en överdrift när gravida kvinnor böla för ingenting, men när jag sitter i förmiddags och tokgråter över att jag har mycket disk så inser jag att man faktist med all rätt kan skylla på hormonerna, för det här är inte normalt annars!

Det blev, som sagt en bra dag sen. När jag hade tyckt synd om mig själv en liten stund så tog jag tag i disken, vek lite tvätt och sen kom systeryster med lilla fina Noel på ett besök.




Har även hunnit med att färga håret idag, vilket verkligen va på tiden! Utväxten var inte att leka med innan! (mitt hemska hår syns på bilden med Noel)
Nu är det svaaaaaart igen, härligt! :P


Vid fyra-tiden begav jag mig ner till stan för en fika med Malin. Supermysigt och det var alldeles för längesen jag träffade henne! Hoppas på en middag på Habibi snart cutie ;)


Dan slöt upp på en snabbkaffe sen for vi vidare till ByggMax för ett sista inköp av nån liten plankjäkel som fattades för att vi äntligen ska bli HELT klara med köket. Fanns inte så breda plank som Dan behövde så han tyckte att vi skulle åka hem till mamma och kolla i hennes garage, där finns det en hel del drét ;) Så det gjorde vi och visst hittade han en planka som kommer funka fint till sockel under köksskåpet. Och lägligt nog var maten klar när vi kom dit så pappa fick skippa matlåda och vi slapp å laga mat, perfekt! ;)

Så blev min dag, som var sååååå hemsk till en början! Visst har jag gjort en hel del med tanke på att jag satt och grinade i förmiddags att jag var HEEELT orkeslös? ;) Haha, ja vad ska man göra mer än att skratta åt sig själv?

Klaga lite

Måste få klaga lite emellanåt också! Det är inte en dans på rosor att vara gravid, det må jag säga! Man har bra dagar och man har dåliga dagar. Igår va en bra dag, idag känns det som en sämre. Dagen började med ett omysigt illamående så det tog tid innan jag fick i mig frukost. Sen har jag legat som en däckad klump i soffan, trött och matt. Värken som har börjat komma gör inte så mycket, vilar man så går den över. Men den här jävla tröttheten är så frustrerande!! Vissa dagar känns disken lika jobbig att ta tag i som att bestiga ett berg. Att va trött och må illa är det jobbigaste som finns och det verkar jag få dras med från och till hela tiden. "Normalt" ska det ju gå över efter första tredjedelen av graviditeten, men nej då... Den gick över några veckor, men nu har den ju kommit tillbaka. Men det kanske inte går att jämföra en tvillinggraviditet med en "vanlig" graviditet... Usch, jag är bitter idag, jag vill vara pigg!! Jag vill gå ut och gå i den friska luften, jag vill måla i hallen, jag vill rensa bland mina kläder. Har så svårt att acceptera att jag inte orkar, jag som alltid varit så aktiv med sånt och älskar att pyssla!
Jag blir så arg så jag börjar lipa, jävla hormoner.

Och jag har så lång tid kvar. Alla säger att det är "den bästa tiden nu" under graviditeten. Jaha, va skoj då...
Tycker synd om Dan också, som gör så mycket hela tiden, han har ingen lugn stund.

Så nu har bitterfittan fått tala lite också, nästa gång jag skriver är jag säkert helt uppåt igen, man svänger som den värsta manodepressiva männsika. Ujujuj...

Liam 2 år

Idag skulle lille Liam ha fyllt 2 år. Lilla gossen, tänk vad tiden går! Va till graven förut och tände ett ljus.
Grattis på födelsedagen lilla grodan!



Akupunktur & Barnvagn

Idag har jag varit på akupunktur för första gången. Kändes ingenting, men jag blev sjösvett där jag låg och även lite illamående. Barnmorskan sa att det var för att det satte igång så mycket i kroppen och att det var en positiv reaktion. "Det är bra, då är du mottaglig för akupunktur", så uttryckte hon det. Så det var väl bra då :)
Men ont gjorde det inte, kändes knappt att hon satte in några nålar, så det var ju också bra, hehe.

Under dagen har jag umgåtts med systeryster. Vi har varit på Jysk och Babyproffsen där jag har tittat på deras dubbelvagn. Har beslutat mig för att köpa den- BabyTraveler. Den är rejäl och smidig på samma gång på något vis. Prisvärd också, och det är många som har rekomenderat den. Så får det bli!

Sätter i liggdelar när dom är små och sen när dom blir större kan man ha den som sittvagn också (Ser båda alternativen på bilden)



Nu ska jag ner för helvetestrapporna till tvättstugan igen- HATAR att ha tvättstugan nu när jag är gravid! Ska bli SÅ skönt med en egen tvättmaskin i nya lägenheten!

Karatekid

Haha, så komiskt att jag så sent som igår morse skrev att vi inte än kunde känna sparkarna utanpå magen än, men igårkväll bevisade en av pojkarna motsatsen :) Vi låg i sängen och såg på film (The Bucket list, som för övrigt va riktigt bra!) när jag helt plötsligt kände världens kick! "Shit!" tänkte jag, "den där måste man ha kunnat känt utanpå!" Så jag tog handen till dit han hade sparkat och då kom det en till, och visst kändes det! Hur ballt som helst!
"Det känns utanpå, det känns utanpå!" började jag, haha!
Så visade jag vart det var han hade sparkat och då sparkade han även till pappa Dans hand :)
Detta upprepades efter ca 5 minuter, så vi fick två sparkar var igår kväll :)

Tänk hur en liten kick från magen kan få en att fyllas av lugn och kärlek <3
Mina älskade.

V 21

Barnen:
Nu överförs antikroppar från mammans blod till barnen för att skydda det vid födseln. Barnen har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnen är fortfarande väldigt outvecklade och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
Fostervattnet som skyddar barnen som en stor kudde har nu fått ytterligare en uppgift - att förse barnen med socker. Barnens tarmar har utvecklats så att små mängder socker kan tas upp från fostervattnet som barnen sväljer. Det kan sen passera genom tarmarna till tjocktarmen men självklart kommer nästan all näring fortfarande från modern via moderkakan. Fram tills nu har barnens lever och mjälte producerat blodceller men nu börjar också benmärgen att bidra till produktionen.

Ca längd från huvud till rumpa: 24 cm
Ca vikt: 400 g var

Kroppen:
För de flesta är det här en ganska bra tid. Magen syns väl med den är inte för stor. De flesta är mindre trötta och mår inte illa längre. Diverse krämpor som kan uppkomma i slutet av graviditeten har inte kommit ännu. Oron för missfall brukar ha avtagit väsentligt.
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Mitt personliga:
Förutom foglossningen är det helt okej. Vissa dagar är jag jättetrött, andra pigg. Ibland känner jag av lite illamående fortfarande, men jag tror att det är för halsbrännan och sura uppstötningar, brukar hjälpa med Gaviscon.
Sprattlar och rör sig i magen varje dag och ganska ofta, känner det nästan så fort jag lägger mig ner. Känns inte utvändigt än.
Viktuppgång: 5 kg

Barnmorskan

Lunch på stan idag med Carro och Petra, mycket trevligt! Passade på att inhandla nya mjukisbyxor och leggins också :) Går så mycket i mjukisar nu så jag kände att jag åtminstonde kanske skulle gå i ett par som är hela och utan målarfärg på, hehe...

Sen blev det ett besök till barnmorskan på vårdcentralen där hon tog blodtryck och urinprov. Bokade även in alla tider framöver och det blir ett jäkla spring hos läkare och barnmorska framöver! Varannan vecka hela vägen till vecka 34, därefter blir det varje vecka. Men det gör inte mig nått, skönt att bli uppkollad, hehe :)

Sen ringde det en annan vänlig barnmorska från sjukhuset som jag fick en tid för akupunktur nästa vecka för foglossningen. HA!! Up yours du sura barnmorska på förlossningen som var så JÄVLA otrevlig när jag ställde mig i kö för akupunktur i tisdags! Hon sa att "det kan du minsann inte räkna med på länge, för det är MASSA som vill ha det, förstår du!"
Uuuuu va lång tid, en heeeel vecka! Fuck you bitterfitta! Ett stycke charmkurs skulle inte skada där.

Magen vecka 21




Idol

Idol är inte som det varit! Har folk fått mer självinsikt de senaste åren? Eller har Sveriges alla RÅÅÅÅkassa sångare redan deltagit?
Visst det är jättekul att höra på dom som är duktiga också (igår var det flera som var sjukt bra tycker jag!), MEN är inte audition-programmen ändå som bäst när man sitter med en kudde framför ansiktet för att man skäms så inni helvete över dom som kommer dit och verkligen tror att dom är nästa Idol och så låter det som dom svalt en skata? Det är ju den bästa underhållningen! FÖRNEDRINGS-TV! Juryn säger till dom att: "Det här var det absolut sämsta jag någonsin hört, sjung aldrig någonsin för en annan levande varelse igen" men dom förstår ändå inte kritiken, utan går därifrån och anser att juryn är lågbegåvad.
Men det blir mindre och mindre utav den varan för varje år som går nu tycker jag. Dom som kommer in nu och inte kan sjungar är ju mer såna som "slagit vad med sina polare om att dom vågar gå in och spexa framför juryn". Ogilla!
Nej, mer förnedrings-tv åt folket, det är riktig underhållning det! Typ som "Lite sällskap" som började på femman i måndags. Filip och Fredrik vet vad bra tv är! Till er som missade "Lite sällskap": Missa aldrig det igen, haha! :)

Läkarbesök

Ja idag var jag på mitt första besök hos specialistmödravården. Alla med tvillingar i magen blir automatiskt inskriva på specialist-mvc.
Idag var det mest lite information om kommande besök och om jag hade några speciella funderingar. Jag berättade att jag tyckte det började bli jobbigt (och ont!) att jobba heltid, men att jag helst inte ville bli helt sjukskriven riktigt än.
Hon kände och klämde lite på mig och konstaterade att jag hade värk av foglossning. Så sjukskrev hon mig på halvtid, så från och med imorrn jobbar jag 50%.
Känns rätt gött faktist (som Smala Sussie hade sagt :P), det är behövligt nu! Så nu blir det halvdagar i fortsättningen, ca 4-timmars pass. Det är det bästa tror jag. Skulle jag jobba heldagar men färre dagar så skulle jag få lika ont då, bara mer sällan. Nu blir det korta pass och jag kan vila efteråt innan jag hinner få ont.
Fick även skriva upp mig på kö för akupunktur som tydligen var väldigt bra och effektivt vid foglossning, så jag hoppas det inte tar alltför lång tid innan dom kan klämma in mig!

Jag sa också till läkaren att jag nästan kände mig lite "klen" som redan började få svårt att jobba, men dom tankarna skulle jag visst begrava sa hon och berättade för mig att en kvinnas kropp med tvillingar i magen som gått den tid jag gått är lika tungt påfrestad som en kvinnas kropp med ett barn är i vecka 28-29. Då kände jag mig inte riktigt lika klen iaf :P
Så är det när man har blivit indunkad i hela sitt liv att "Arbete ger hälsa och välstånd!" och att man hellre skulle krypa till jobbet med feber och spy i en papperskorg, än att sjukskriva sig.
Visste inte förrän idag vart Försäkringskassan ligger i stan. Men nu får jag acceptera att jag behöver vila, punkt slut.

Helgen

Nu har jag allt varit dålig på att uppdatera! Men helgen har varit fullspäckad och sen har jag varit så otroligt trött så jag har faktist inte orkat.

I helgen har Dans föräldrar varit uppe och hälsat på, det var mycket trevligt! I lördags åkte vi ut till Räggårdsviken och satt o solen och åt baguette sen blev det en tur till Café August för en kaffe. Perfekt väder för lite utomhusaktiviteter, strålande solsken hela dagen!
Vi åkte även förbi Södra Råtorp och kollade in vårt kommande bostadsområde :)
På kvällen var vi ute och käkade, då även med mina föräldrar. Kul att dom fick träffas tyckte vi! Kändes dags när dom snart ska få samma barnbarn :P Vi va på Tom Yam igen och denna gången var maten ännu godare! Jag måste säga att jag ÄLSKAR Tom Yam! Bara längtar till nästa gång jag får gå dit! :)

På söndagen var det redan dags för Janne och Kicki att bege sig hem till Öland igen, vi avslutade med en gemensam hotellfrukost och det är ju aldrig fel!

Under söndag eftermiddag åkte vi ut med min familj och fiskade och grillade korv. Tog en sväng ut i skogen och letade lite svamp också men utan resultat. Inte en fiskjävel fick vi heller, men det var riktigt mysigt iallafall! Myggen kan man ju klara sig utan, annars var det kanon!

Inte har jag fått en enda bild under denna supermysiga helg heller, har helt glömt bort att ta kort :(

Har som sagt varit riktigt trött dom senaste dagarna. Inte orkat många knop. Har ju fått så förbenat ont i ryggen när jag jobbar också.. Inget roligt, jag känner mig inte så behövlig på jobbet längre kan jag säga. Riktigt tråkigt!
Ska till läkaren på Specialistmödravården imorgon, så får vi se vad han/hon säger.
Idag har jag ändå varit riktigt pigg! Vet inte om det beror på att jag varit ledig några dagar nu eller om jag bara råkar ha en bra dag. Känns bra iallafall för jag har fått mycket gjort!
Städade imorse, sen kom mäklaren hit. Han skulle höra av sig innan fredag om värdering osv. Sen ringde jag lite samtal och bokade även tid med en annan mäklare (lika bra att fler kommer hit och tittar, så får jag välja vilken mäklare jag tror blir bäst sen). Efter detta styrde jag kosan till Jenny på en fika, riktigt trevligt som alltid!

Jag har även vart på Rusta och Plantagen (hej och hå vad jag har legat i, eller hur???)
På Rusta köpte jag en ny matta, ett par plädar och ett överkast. Måste ju se enhetligt och snyggt ut nu när lyan ska säljas och på Rusta fanns det riktigt snygga textilier nu som dessutom va billigt! Ska försöka lägga upp bilder om jag orkar senare :)
Sen köpte jag en vas på Plantagen till blommorna på badrummet som jag köpte för ett par veckor sen :) Så nu börjar jag snart bli färdig med mitt "piff-piff-inhandlande" till lägenheten, känns bra!

Funderar på att ställa mig i grytorna nu så maten är färdig till Dan kommer hem för en gångs skull. Hör ju inte till vanligheterna! :)

Hur ser det ut hos er?

 Va hemma hos mamma förut och på hennes dator stämde inte alls min "barnkoll" från If (som syns till höger här på min blogg där det står vilka vecka jag är i) Där var den typ inaktiv, stog att jag va i vecka 0 och bebisarna var minimala. Men här hemma stämmer den, då står det vecka 20. Stämmer den på era datorer?

v.19 + v.20

Lite uppdatering om vad som sker. Vecka 19 hoppades ju bara över för min del så nu är jag i vecka 20 helt plötsligt.

Vecka 19:

Kroppen:
Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.
Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil (Va ett tag sen den började bli rund på mig, hehe). Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen.
Det är vanligt att man känner barnens rörelser i magen för första gången i vecka 18-20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen.

Barnen:
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kropparna och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnens fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnen ser ut som färdiga människor, i miniatyr.
I hjärnan bildas flera miljoner nervceller för barnets motorik. Det är de som sammankopplar hjärnan med musklerna. Ett resultat av det är att barnet nu kan göra medvetna rörelser, som att suga på tummen av egen vilja.

Vecka 20:

Kroppen:
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

Nu känner de flesta att fostret i magen rör på sig. En del kan dock få vänta lite till innan de märker de första fosterrörelserna. Livmodern har växt mycket och magen skjuts fram. Det kan göra att naveln putar utåt. Vissa kvinnor kan få jobbigt att andas eftersom inre organ trycker på lungorna. Det tillståndet kan fortsätta tills det att barnen vänder sig med huvudet nedåt. Det händer oftast fyra till sex veckor innan förlossningen om du är förstföderska.
Från och med nu växer magen mer regelbundet eftersom barnen nu i huvudsak bara koncentrerar sig på att växa. Jämför inte din mage med andras eftersom den kan variera mycket mellan olika kvinnor. Om du känner dig trött kan det bero på järnbrist. Många kvinnor behöver ta tillskott av järn från vecka 20 (Har jag ätit ett tag redan). Rådgör med din barnmorska på mödravårdscentralen. Hon kan testa ditt blodvärde.

Barnen:
Grattis! Du är halvvägs till förlossningen. Barnen upptar allt mer av utrymmet i livmodern och den ökade tillväxten kommer att skapa ett tryck på dina lungor, mage, urinblåsa och njurar (Låter ju supertrevligt :P). Barnens hud tjocknar och flera hudlager utvecklas; dermis, epidermis och underhud. Hår och naglar fortsätter att växa.


RSS 2.0