Grillkväll

Igår var det grillpremiär på våran lilla altan. Vi har pratat med grannarna och ingen brydde sig om att man grillade med kol-grill, så då åkte vi och köpte en igår. Blir ju helt klart godast med kol ju! :)
Bjöd hem Anna och Kristoffer på grillat och öl. Supertrevligt som alltid med våra goa vänner! Blev dock någon öl för mycket för mig, har varit lite småtrött idag kan man säga :P
Anna hade med sig lite presenter till Albin och Oliver, så snällt! Dom fick en varsin supercool baseball-jacka (får visa bild någon dag), en varsin t-shirt och ett par solbrillor. Sååååå förbannat fräna dom blev i solbrillorna, haha! Tusen tack återigen- både för presenterna och för en kanonkväll!









Som vanligt så smattrar jag på med kameran på gossarna, men glömmer kameran sen när vi umgås, så inga bilder från grillmiddagen tyvärr.

Idag har vi inte gjort mycket alls. Dan fick besök av en arbetskompis så då åkte jag till mamma och pappa en sväng, drack lite kaffe och satt i solen. En lugn och skön dag.
Malin kom förbi en lite sväng nu på kvällen också och vi tog en kvällsköpp :)
Nu är Dan och skjutsar hem Malin, pojkarna har nästan nyss somnat och här sitter jag. Nu blir det soffslapp resten av kvällen. Vi hade en vision om att gå och titta på någon maj-brasa, men den visionen har vi släppt för längesen :P För stort projekt en dag som denna.
Ha en fin Valborg alla!

Torsdag

Har precis klarat av ett pass på Friskis. Guuu va gött dä va!

Idag har det varit full rulle hela dagen känns det som. Fast det är det väl nästan varje dag iochförsig. Imorse fick jag ett väldigt trevligt spontanbesök av Emmeli. Vi tog en promenad och sen satt vi en stund på altanen, det var riktigt mys! Imorrn kommer min vän igen på¨frukost, uuu va trevligt! :D

Under eftermiddagen var jag hos mormor på kaffe och jag hann även med en sväng ner till stan för att köpa tack-kort som jag tänkte skicka till förlossningen, avd 10 och IVA, med en bild på gossarna i. Bättre sent än aldrig, hehe ;) Fyra månader senare, lite i senaste laget, men men, nu har jag tagit tag i det iallafall!

Nu blir det en dusch sen ska det soffslappas!

Klippt

Hej då kaluffsen!


Välkommen tillbaka gamla frisyren! Du har varit saknad!



Tack Therese, jag är göööörnöjd! :)

Mitt hår

Första steget mot ett ljusare hår



Idag ska det klippas också, nu blir det kort igen!

Stolar

Idag har Albin och Oliver fått en varsinn stol :D Man smäller ju av vad sött!
Små blir stora.




Bilder från Öland
















Öland över påsk

Nejmen halli hallå! Tina här, kommer ni ihåg mig?
Ursäkta blogg-glappet, men vi har varit på Öland och firat påsk.
Det har varit sköna dagar på Öland med grymt god mat, finfint väder och gott sällskap. Farmor och farfar har fått träffat gossarna igen efter hela två månader, jag tror det uppskattades ;)
Och det bästa av allt- jag har ridit! Tjohoo vad kul det var att sitta på hästryggen igen! Kicki hade bokat två islandshästar till oss som vi red runt på Ölands byggder, haha. Vi red längst havet, lite i havet, hem till huset, ute på stigar och längs åkrar. Solen sken, det var varmt och vindstilla- helt underbar eftermiddag! Ser fram emot en till ridtur till sommaren :D
Kommer bilder senare, men nu måste jag packa upp lite och dra igång en tvätt- gossarna har slumrat till!

Hoppas alla hade en skön påsk!

Vikten

Jaha då har det gått en vecka efter jag började räkna kalorier och det stod vägning på schemat idag.
Dagens vikt var 75.8 kg, alltså -2,7kg på en vecka. Inte så illa pinkat om jag får säga det själv! Då har jag bara tränat en gång och skar kanske inte ner riktigt så mycket på maten som jag hade tänkt. Men det räckte tydligen! Nu hoppas jag det fortsätter med nått kilo i veckan, men det vet man ju aldrig!
Kanske va bra att jag gick ner mycket denna vecka nu också för nu nalkas påsken och jag misstänker att en hel del god mat kommer att intas ;)
Får kompensera med långa promenader, hehe.
Ha en fin onsdag gott folk!

Karlstamammor

Är med i en grupp på Facebook som heter Karlstamammor. Nu fåre vara slut på den skiten! Har varit förbannad sen den dagen jag gick med! Det jämförs och ältas och det skryts. Jag spyr. Jag spyr varje dag på skiten. Det största minnet jag har från den sidan var när en stackars tjej bad om tips  för hur hon skulle få sitt lilla barn att somna på kvällen för han/hon var hopplös. Visst, det kom väl lite bra tips men många skrev kritiskt till henne (som jag uppfattade det hela). Typ som att:
- Du måste ha en lugn atmosfär för barnet när den ska sova.
Tror dom på allvar att den stackars mamman försöker söva barnet med hårdrocksmusik i bakgrunden eller???
Eller:
- Du måste vara hos ditt barn så han/hon känner sig trygg!
Skulle hon lägga ungen och bara gå därifrån om hon vet att han/hon ligger och är galen och skriker rätt ut???
Tror inte det..

Många får det att låta som att dom gör det perfekta jobbet och att andra inte vet alls hur man ska göra saker och ting! Denna mamman hade ju med största säkerhet försökt allt för att ungen skulle sova och kanske ville ha lite tips från andra mammor med SAMMA PROBLEM! Inte från dom som la ungen i sängen och efter 2 minuter sover den!
Det värsta svaret var typ det här:
- Jag badar mitt underbart snälla barn varje kväll innan jag lägger henne. Vi myser och jag ammar lite, sen myser vi lite till. Hon skriker aldrig och jag riktigt känner hur underbart trygg hon är i min varma famn. Vi sjunger lite och hon somnar tryggt in i mina armar och sen lägger jag sakta ner henne i sängen där hon sover gott hela natten. Så fort hon piper till så är jag där på ett ögonblick för jag vill att mitt underbara barn ska känna sig trygg, att jag är där. Jag har aldrig en jobbig stund med min fantastiska älskling.

Troooor hon på allvar att denna stackars mamman vill höra detta??!! Jag blir vansinnig! Vad är det för fel på folk egentligen?

En annan tjej frågade om det fanns någon som bodde på Orrholmen och om det var ett bra och barnvänligt område. Återigen- hon fick många bra svar, men sen kommer det ett ägg:
-Själv bor ja på Vågmästaren (för er som inte bor i Karlstad så är det ett utav de finare och nyare områdena i Karlstad) på markplan ut mot älven med egen brygga och båt utanför dörr´n, det ä inte fy skam det heller!

Men skryyyytas! Dom pratade Orrholmen här tjockskalle, inte vem som bodde flottast! Jag är så arg!

Droppen var idag när någon skrev att man måste vara "dum i huvudet" om man hänger en filt över vagnen. Jasså? Är det bättre att små barn får solen rätt i ansiktet eller?? (För er som inte vet så är ozonskiktet tunnare än någonsin iår, nästan obefintligt, och solen är extremt farlig på våren!) Skulle inte tro det! Om man inte hunnit köpa varken solskydd, paraply eller vad det än må vara än så är det klart att det är bättre att täcka dom små liven med en tunn filt över vagnen än att dom har solen rätt i ansiktet och ögonen! Endel barn sover dessutom mycket bättre när det är lite mörkare och man täcker ju inte igen öppningen så att det inte kommer in någon luft! Det kommer in precis lika mycket luft i vagnen som när det inte hänger en filt!

Nej jag är så sjukt less på den där sidan där alla tror att dom själva vet bäst om allt och det skryts heeela tiden.
Föräldrarna vet vad som är bäst för sina egna barn och ALLA BARN ÄR OLIKA. 

Så Karlstamammor: Tack för den här tiden, du gav mig inte ett skit, mer än en jävla massa irritation och kanske möjligtvis lite högre blodtryck!

Härliga dagar

Ja det blir inte riktigt lika mycket aktivitet här nu när det är sånt härligt väder ute. Man lägger inte direkt tiden framför datorn. Det är väl som det ska vara :)
Helgen har varit väldigt social. På lördag hade vi en hel bunt här med härliga människor- Tessan, Malin, Even och Johan var här på kaffe och fika. Vi satt på altanen och myste i solen. Tessan blev kvar lite längre än dom andra och vi käkade mat ihop- en härlig dag med goa vänner!
På kvällen blev jag spontanöverbjuden till Jenny på några öl och Daniel blev ivägskickad hem hit till Dan, hehe. Riktigt trevligt blev det på varsinna håll ;)

Igår hann vi med att umgås både med föräldrargruppen en sväng över en fika och sedan åkte vi till brorsan och grillade körv. Det  var himla mysigt! Första dagen man kunde umgås och äta utomhus, utan att va påklädd med massa kläder, UTAN att frysa! Heeeelt underbart! Nästan sommarvärme! Och det var så mysigt att se alla små barnen samlade och få va utomhus och leka, vilka härliga tider det kommer nu!







Barn, barn, barn överallt :)

Idag har jag varit hos mamma och suttit i solen nästan hela dagen. Mamma har jag inte sett på en vecka eller två innan då hon har varit både magsjuk och dunderförkyld. Nu verkar det som hon åkt på någon allergi också, stackers tant ;) Hehe...

Riktigt sköna dagar, men en väldans massa umgänge, man hänger inte med själv nästan! Jättetrevligt, men slitsamt faktiskt, nu vill jag ta det lugnt ett par dagar!

Tittut!

Mitt hjärta smälter!



Tänk att det är lika roligt varje gång? :) Underbart!

Grattis min fina pojke!

Idag har världen goaste Oliver namnsdag! Grattis på din dag min lilla solstråle!


Träningspremiär

Jaha, igår var träningspremiären. Annelie tog med mig på ett ryggpass på Friskis. Alltså, vad ska man säga? Det här med att en graviditet TOTALT förstör kroppen är ju SÅ sant! Jag har aldrig varit så svag i hela mitt liv, inte ens om det gått typ 3 år utan träning. Det var ett lugnt pass (typ pensionärspass) men jag var heeelt slut och det brände i varenda muskel! När vi stretchade knakade det överallt och det är helt sant, haha! Jag har en låång bit till man är repad igen känns det som, men det var grymt skönt! Och roligt, faktist!
Skönt att bara komma iväg och göra något för sig själv i en timme måste jag säga. Den såkallade egentiden, höhö (som jag tycker är ett ganska fånigt ord måste jag säga). Det räcker med en timme då och då, och då är ju träning den perfekta aktiviteten :) Är glad att jag kommer igång nu, jag mår redan bättre efter ett pass ;)

Igår drog ju vargarna hem guldet till Karlstad än en gång. Det måste man ju gratulera, man är väl patriot! Valde dock att inte se matchen med mina goda vänner pga att jag visste att jag skulle bli alldeles för fest- och firarsugen när dom vann och att "dra ner till stan lite spontant" är ju inte riktigt ett alternativ för mig just nu ;) Så det fick bli ett pass på Friskis istället vilket jag är mycket glad över. Träningsvärk idag? Sköööjer du eller?? Ont i varje lem och muskel! Fantastiskt :)  

Några bilder

En klockren Lundgren och en klockren Larsson :-)


Grabbarna ser på TV med pappa


Två underbara pojkar i dom nya fina dressarna som dom fick av mammas arbetskompisar :-)

Tjockis

Jag har blivit riktigt tjock. Jag har ju sett i spegeln att jag blivit mycket fetare sen jag slutade med LCHF, man är ju inte blind liksom. Men jag har faktist inte vågat väga mig, för jag ville inte veta. Och jag har inte brytt mig så mycket förrän nu heller. Idag vågade jag, idag kände jag mig redo för att se sanningen i vitögat. :P Jag har gått upp FYRA kilo sen jag slutade med LCHF! FYYRA kilo på typ tre veckor?! Inte okej! Så nu har jag helt plötsligt 9-10 kilo till matchvikt istället för 5 kg!
Nu får det vara bra. Nu blir det lågkalorikost och motion för hela slanten. Det är det som har funkat för mig förut och det ska funka denna gång också. LCHF var inget för mig, det är såhär jag ska komma i form, det vet jag. Jag har vetat det hela tiden, LCHF var ju mest en kul grej att prova. Jag var ju inte så taggad då heller som ni kanske kom ihåg? Jag gick ju in med åsikten: "Vi får se hur länge jag orkar med det och om det funkar"
Nu går jag in med: "Nu jävlar! Jag vet att jag klarar det!"
Så nu ska 10 kilo bort :) Bara kör, här ska det räknas kalorier så som jag gjort förut. Det tycker jag ju är kul till och med. OCH jag ska börja på Friskis igen, slut på soffpotatis-stilen!

Tagg, tagg, tagg! Hatar att va tjock, nu ska fan fläsket bort! (Rim?)
Startvikten ligger på 78,5 kg, herrejösses!

Trött idag

Guuuuuuud va sleten jag är idag!! Vädret gör väl sitt, inget vidare idag, men framförallt så har Albin hållt låda heeela natten, uuuhh... Känns som jag e bakis idag så trött är jag! Så det har väl inte blivit så många knop idag. Tog en kort promenad med Jenny, annars har jag varit hemma hela dagen. Har dock inte vilat, varför gör jag inte det när jag är så trött??? Nej jag har städat, tvättat, sorterat i papper, förberett maten och rensat upp ordentligt i tredje rummet. Blir trött på mig själv.... Fast ändå känns det skönt, för nu kan jag slappna av resten av dagen och tycka att vi har det fint hemma och inget vidare jag måste göra och DET är skönt! Då kan man slappna av på riktigt :)
Idag blir det riktig bonnamat här hemma- körv med brö och hemmagjort potatismos och räksallad. Jävlar va gött det är! Dan kommer blir så lycklig när han kommer hem och ser vad det blir för mat :)

Jag har ju glömt att visa våran hyllvägg i vardagsrummet som vi gjorde för ett tag sen. Mycket nöjd måste jag säga! Ska sätta in kort på pojkarna i dom två ramarna som står på ena hyllan, har bara inte framkallat än.



By night

En glad liten skit


Albin är på språng!

Idag har Albin för första gången rullat från mage till rygg. Han tyckte nog det var lite spännande för han gjorde det upprepade gånger när han väl fattade hur man gjorde så mamma högg ju såklart filmkameran :)
(Snedvridet tyvärr i all hysteri ;))



Han har även lärt sig att man kan ha lite roligt när man ändå alltid har tungan utanför munnen, så nu har han kommit på att man kan smacka med tungan och läppen, mycket festligt!

Helgen

Kanonbra helg har vi haft!
I fredags var det fredagsmys med räkor och vitlöksbaguette. Dan somnade typ 20, haha. Så jag hade fredagsmys med mig själv efter maten :)

I lördags hade vi heldag med Jenny och Daniel. Daniel bjöd med Dan på hockey. Det var premiär för Dan att gå på hockey, så han fick ju lyxvarianten första gången- i BKE:s loge, med gratis mat och dryck på en finalmatch i fullsatt arena. Jag var GANSKA avundsjuk kan jag säga! Jag tittar aldrig på sport, men Färjestad live och speciellt i slutspel, det är grejer det! Så han var rysligt nöjd över den upplevelsen :)
Jag och Jenny fick snällt stanna hemma med våra gossar, men det var inte helt fel det heller- gassandes i solen med en kall öl :)
Vi hade en riktigt trevlig heldag/kväll med Jenny, Daniel och lille Vinston. När grabbarna kom hem från hockeyn monterade dom ihop den nyköpta grillen och senare på kvällen blev det grillat. Åt hästkött för första gången någonsin, Riktigt gott- mört.

Igår åkte vi till mamma och pappa på dagen för att byta däck på bilen. Vilken dag det var igår! Nästan sommarvärme, ändå var det inte helt klart utan ganska disigt. Vi var ute heeeela dagen, mamma och pappa grejade i trädgården, Dan fixade med bilen och jag..... typ satt och fikade ;) Okej, jag tog ett liiiitet ryck med krattan en gång, och jag åkte och köpte fikabrödet, men annars satt jag mest och njöt i värmen ;)
Vi hann precis bara hem och skulle börja med maten så ringde Anna och Christopher och frågade om vi ville komma på grillat. Jajjemen, varför inte? Haha. Så då for vi iväg igen och blev bjudna på mat denna dagen också. Vilken lyx! Å va GÖTT dä va! Vi kunde tillochmed sitta ute och äta- så varmt var det ute igår!
Vi var dock inte så jättesociala när vi va där för vi var så jävla sletna, haha! Men grymt trevligt och mysigt ändå!
Så vi har haft en grymt social och aktiv helg och det har varit skitmysigt!

Coolingar :)

Tuffa pojkar!


Vårjackor och maratonsömn

Dagarna går. Det blir mer och mer vår och suget för datorn minskar och sugen för att göra annat ökar. Men jag ska försöka fortsätta blogga en gång om dagen :)
Igår tog jag och Jenny en tur på stan. Jag letade vårjackor till grabbarna som skulle va present från gammelmormor. Finns ju inte jättemycket alternativ alltså, men det fick bli en varsinn fleecejacka från Åhléns. Tyckte dom kändes lagom tjocka, det blir ju fort varmare nu så kändes onödigt att köpa en tjockare vårjacka. Dom är ju så varma när dom ligger nerbäddade under filtar i en vagn som alltid är vindtät.

Idag har jag haft Helene här på besök, mycket trevligt! Vi fikade gött och snacka om allt mellan himmel och jord. Det blir snart en tur till henne också för att kolla in det nyköpta huset! :) Det ser jag fram emot!

Inatt sov pojkarna till kl 6 innan dom vaknade! Herre min ge, 10 timmar i sträck! För mig blev det 7 timmar i sträck, tackarrrr! Kände mig pigg när jag gick upp och fixade käk till dom. Vad gör jag sen då när pojkarna ätit mat?? LÄGGER MIG IGEN! Varför????
Jo för det känns ju alldeles för tidigt att gå upp klockan halv 7, haha! Trött jag blir på mig själv.... Jag har tänkt att jag faktist SKA börja gå upp då om man har sovit så bra hela natten, för när man somnar om sen så är man ju kanontrött när man vaknar ett par timmar senare! Det slår ju aldrig fel! Ändock... När jag väl är där går jag inte upp... Ska FÖRSÖKA börja gå upp, verkligen... Vi får se... ;)

Starkare

Albin...


...tyckte att...


...det var dags...


...att lyfta på huvudet...


...riktigt ordentligt...


...för man får ju inte va sämre än lillebror :)

Vad göra?

Idag har jag inget planerat. Eller jo det har jag kanske, men inget helt bokat. Oftast brukar jag ha något bestämt att göra så när man väl inte har det så är det antingen väldigt skönt eller så blir man rastlös. Lite både och idag faktist, hehe :) Funderar på att sätta på en tvättmaskin... Har en Oliver i knät som sover, och lägger jag bort honom lär han vakna, ska man eller inte? Hehe...

Skulle egentligen åkt till mormor idag, men nu visste hon inte om hon kunde, så vi får se...

Igår va Carro och Petra här. Vi gick en prommis, sen satt vi på altanen och solade, drack kaffe och åt glass :D Sååååå grymt skönt! Solen värmer så gött nu! Såg en fjäril igår också! Alltid ett härligt vårtecken :)

Nej... Jag känner att jag inte har något att skriva om :P Jag ska nog dra på den där maskinen :P

Ha en bra tisdag, trots mulet väder!

Fossingar

Väldens sötaste små fötter :)


Nytt bord

Igår fick vi nog både jag och Dan. Vi fick nog på vårat vardagsrumsbord som är alldeles för stort för soffan, så det är ju nästan bara ivägen, man slår i knäna varje gång man ska gå in och sätta sig i soffan och det är ju dessutom ohyggligt fult och gammalt. Jag blev så trött på det så att jag kastade mig ut till IKEA och köpte oss ett nytt. Så fick det bli. Vi har ju varit ute efter ett vitt runt bord jättelänge, men vi har ju aldrig hittat något (i våran prisklass)! Så nu fick det bli ett mörkbrunt istället och det blev riktigt bra tycker vi! :)

Vardagsrumsmattan som vi har blev ju otroligt fel till detta bord. Dels så är den stor och fyrkantig, vilket blir helt fel till ett runt bord, och dels är den svart och vi har inget annat som är svart i vardagsrummet, vi ska inte ha svart alls. Så fel färg och fel form. Men formen var ju lätt att ändra på ;)
"Vi klipper den rund!" säger Dan. Hahaha, hmmm, ja varför inte? Har man inte råd att köpa allt på en gång så har man inte, och hellre en matta med rätt form och fel färg än en matta med fel färg OCH form. Så fick det bli! Tattaraktigt eller kreativt? Kanske lite både och, men bra blev det! Eller åtminstonde mycket bättre än innan :)


Mäta


Rita ut


Klippa


Tadaaa! Ett nytt bord OCH en ny matta! ;)


Blommor

Goodbye winter!





Hello spring!





Gullungar

Våra gullungar umgås i gymmet ;)
Albin har ett seriöst tung-problem, haha! :)



Rean

Ja jag shoppade ju loss lite på Lindex-rean igår. Fick ju bli i nästa strl (68) så det tar ju ett tag innan dom kan ha kläderna, men man får ju börja i tid och köpa lite då och då så att man inte måste köpa allt på en gång. Annars kan det bli dyyyrt :)

Pyjamaser 50:- styck


Mer pyjamaser 50:- styck


Bodysar 50:- styck


Jeansskjortor 75:- styck


Så måste jag ju såklart visa dom jättefina mössorna som moster Annelie köpte till pojkarna när familjen Larsson/Niemi var uppe i Kiruna :)

Sjuklingar

Igår var en sjuk dag. Alltså vi var sjuka kan man säga. Efter föräldrarträffen på förmiddagen igår mötte jag Sofia och Annelie på stan. Vi gick till Lindex som hade rea på en massa barnkläder (shoppade lite som jag kan visa sen :)) sen gick vi och käkade lunch. Vi gick till Melkers uppe i Duvan-huset.
En halvtimme efter maten ungefär började jag känna mig otroligt sleten. Sen började jag känna mig konstig- illamående och magen började köra runt som en torktumlare. Det sjuka var att Sofia blev precis lika dan precis samtidigt, så då började man ju verkligen misstänka maten! Vi hade ätit köttfärs allihopa. Jag fick avbryta operation hitta jacka till barnen och kasta mig hemmåt- mer än så tänker jag inte utveckla detta :P
Va helt slut resten av dagen efter denna incident och jag somnade klockan 19.30 när vi hade lagt barnen.
Matförgiftning?!
Jag misstänker det iaf! Idag mår jag ju som vanligt igen. Fick dessutom höra av en arbetskamrat att en kompis till henne hade fått en larv (!?) i sin smörgås på Melkers en gång! Så fick hon en sallad istället och då var det en larv i den också! Ät inte på Melkers!! Jag går då aldrig dit igen!

Dan var också hypersleten när han kom hem från jobbet igår. Han somnade samtidigt som mig och när han vaknade vid 22 hade han feber och jätteont i kroppen! Influensa?? Han var som en brinnande kamin hela natten så han fick så snällt sjukanmäla sig imorse. Vart som ett vrak hela dagen, och han sov till typ halv tolv.
Nu är febern borta men  han är fortfarande sleten som bara den. Så jag hoppas det inte är något som smittar till dom små, men han håller sig undan så gott han kan!

Ska som sagt visa vad jag fyndat! Ska även visa mina vårblommor och en liten filmsnutt på gosungarna. Pass på under kvällen! ;)

RSS 2.0