Dagens ris

Yes, min dagens ris kom med i Ölandsbladet! :D

Tack Janne och Kicki för att ni skickade upp tidningen, det var roligt att se! :)



Hoppas jag har bidragit med lite dålig publicitet till det skitstället iaf! ;)

Lika som bär

Kan det möjligtvis vara så att Oliver är lite smålik sin far? :P

Dan som bebis


Oliver


Det har konstaterats så många gånger, men här blev det ju löjligt uppenbart :)

Varma dagar

Ojoj nu har jag varit lite dålig på att blogga! Men det är ju, som förut, det fina vädrets fel. Vi har varit ute och badat hela veckan, haft sköna grillkvällar med familjen, fikat och varit i hamnen med fina kompisar. Alltså fullt upp hela dagarna, men det har varit kanondagar!

Idag har det också varit fint, men nu kom regnet och herregud vad skönt! Det har varit lite för varmt de senaste dagarna, så regnet och den friska luften var mycket välkommen!

Har endel bilder från dom senaste dagarna- får se när jag hinner och orkar lägga upp dom.

Imorrn får vi besök av Patrik och Elin från Kalmar och dom stannar några dagar, så det kanske blir dåligt med bloggande framöver också. Ska försöka göra ett litet race ikväll där jag gör flera inlägg som publiceras lite då och då. Ni får ju inte sakna oss för mycket ;)

Muterat!

Jävlar vad det växer ute på ballen!

För lite drygt en månad sen tog jag kort på uteplatsen och la ut här på bloggen. På denna månad är det ju nästan sjukt vad det har växt!

Ska visa lite före- och efterbilder, för det är ju alltid skoj :)

Bilderna till vänster är tagna 16 juni och bilderna till höger är tagna 23 juli!

  
 
 
 
  
  

Nästan vulgärt, jag vet, men vad ska man göra? :P Dom trivs här ute kan man säga! :)

Mina tomater! Jag har så grymt mycket tomater på min planta! :D Så jäkla kul!


Så nu har jag skrytit färdigt om mina växter ;)

Strömstad

Vi var, som jag sa, och hälsade på Jenny och Daniel i Strömstad ett par dagar nu i helgen. Vi var ute och käkade, kollade runt på köpcentret Nordby och fiskade krabbor. Jättetrevligt och kul, bortsett från att Albin var lite rabiat ;) Hehe...




Orkidé

När vi var på Öland var jag bara tvungen att fota Kickis ena fönster med orkidéer. Två stycken som jag tror är dom största jag sett någong gång! Underbart fina!
Orkidé är nog den vackraste blomman när den blommar! Har fått ett par stycken nu som jag hoppas jag kan ta hand om :)

Kickis supervackra orkidéer

Gnäll-Albin

Albin, Albin, Albin.... Han håller på att ta knäcken på oss här hemma. Sen i fredags så har han varit heeeeeelt galen och då speciellt när han är trött och ska sova. Han skriker som kniven satt i honom och han ger sig inte förrän man bär runt på honom. Han vägrar att somna, ska vara vaken till varje pris fast han är så trött så han håller på att svimma. Det är riktigt jobbigt och tålamodsprövande.

Har slutat läsa på nätet om barns utveckling osv, för jag tycker att saker kommer ju när det kommer. Det är inte så viktigt. Men nu ikväll gjorde jag det för att se om man kunde bli något klarare i bollen om vad detta plötsliga beteende kan komma ifrån. På flera sidor står det om hur barn i 7-månaders ålder får väldigt mycket separationsångest från sina föräldrar och är i mycket större behov av närhet och då speciellt vid sängdags. Känns som det förklarar en hel del.

Kan ju även ha med att göra att han utvecklas så mycket just nu- det blir ju jobbigt för han. Det har ju hänt väldigt mycket med han på kort tid och nu övar han stenhårt på att krypa också. Står och vaggar fram och tillbaka, skitfrustrerad över att han inte tar sig frammåt. Han tar sig dock bakåt, hehe.

Ja dessa barn, dessa barn. Dom är roliga men jävligt jobbiga :) Det är ju tur att dom inte genomgår dessa dåliga perioder samtidigt iaf. Oliver är så lugn och glad just nu så mycket tid går till Albin. Sen när Albin lugnat sig så kan jag lova att det är Olivers tur, så är det alltid. Tur på ett sätt, men jävligt jobbigt i längden också, för man får aldrig någon vila när man har två bebisar i samma ålder som ska utvecklas om varandra.

Men, men nu sover iaf barnen gott och nu ska jag ta mig ett glas vin :) Det är jag värd ;)

Det är tur han är söt iaf :)

Hemma!

Ja nu har vi kommit hem igen, å guuuuuu´va gött det är! Vi mellanlandade i Strömstad och hälsade på Jenny och Daniel som hade hyrt en lägenhet där denna vecka så vi hade ett par riktigt trevliga dagar där också innan vi styrde kosan hemmåt. Vi var ute och käkade, fiskade krabbor och var till Nordby köpcenter och spanade runt. Kanondagar!
Men som sagt- att komma hem, SÅ skönt! Så är det ju alltid när man varit borta, då börjar man tillslut sakna vardagen.

Så nu ska det bli skönt att bara landa lite hemma och softa i några dagar, komma iordning efter att ha varit borta i två veckor.

Semesterkilona har ju kommit som ett brev på posten också, så nu blir det faktist till att ta tag i kosthållningen och börja röra på fläsket igen! Det ska bli riktigt skönt!

Tjoflöjt!

Skandal!

Måste bara spy lite galla också! Gårdagen var ju inte bara perfekt, det hände en grej när vi skulle käka vid stranden igår! Vi tajmade in så vi kunde äta samtidigt som barnen skulle ha sin mat så vi kunde värma maten på restaurangen. Jag var så duktig så jag hade med tallrik och hela baletten, så jag portionerade upp två tallrikar och gick in för att få värma. Först kollar man ju alltid om det finns någon micro  så man kan värma själv, för det finns ju på väldigt många ställen. Men icke. Så jag gick fram till baren- där stog två servitriser med armarna i sidan och glodde.

"Kan jag få värma dom här i micron?" frågade jag lite snällt, så som man gör.

Vet ni vad tjejen svarar?

"Nej det går inte, kockarna har så mycket i köket, det är kaos."

Öööööööhh..? Jag blev paff och frågade bara om det inte fanns någon micro så man kunde värma själv.

"Nej, det har vi inte", svarar hon bara.

Återigen helt paff. Jag blev bara tyst, tittade surt på henne och sa: "Nehe", vände på klacken och gick ut.

Hon nekade mig att värma barnmat! Hur sjukt är inte det? Jag trodde faktiskt inte att det ens var möjligt.

Alltså, jag förstår om det hade varit proppat med folk, ren katastrof, ingen hann osv, osv. MEN, det var, förutom oss SEX bord med folk, det var inte ens 1/4 av restaurangen som var fylld med folk! Och det var ett sånt ställe som serverade gyros, hamburgertallrik och pastasallad liksom, inte speciellt tidskrävande mat.

Nej riktigt illa! Jag ångrar SÅ att jag inte gick in och krävde att få maten värmd. Eller ställde henne mot väggen med att det knappt var några gäster alls, så tiden borde ju finnas. Eller säga lite spydigt att jag "rekomenderar er att ställa ut en micro så man kan värma själv, så att bebisar inte behöver svälta". Ja det finns tusen saker man skulle velat sagt såhär i efterhand till henne.
Nej istället satt jag där ute och matade stackars Oliver med ovärmd burkmat. Den stackarn gapade och svalde, tur att dom inte är matkräsna.... Albin åt ockå, men tröttnade efter ett tag så vi fick ge han välling istället.
Jag var så arg, så arg, så jag kunde inte gå in igen, för jag kände att jag kanske bara hade bajsat ur mig något som inte varit så värst intelligent, så jag höll bara käften, tyvärr.

Men som ni förstår så åt vi INTE där. När barnen hade ätit färdigt packade vi ihop och åkte till Borgholm och käkade istället. Aldrig att jag skulle bidra med en spänn till dom.
Skandal som sagt!

Men det blir ett ris-inlägg i Ölandsbladet, det kan ni hoppa upp och klappa er på! Jävla skitställe som inte ens är värd att kalla för restaurang!

Köpingsviksbadet

Igår var det kanonväder på Öland hela dagen. Tanken var att vi skulle ha åkt till Borgholm och strosat runt där, men det var så varmt och soligt så vi prioriterade stranden (vi är enna riktiga strandråttor jag och Dan, älskar att sola och bada :))

Så Kicki berättade om en strand som låg precis vid Borgholm där det skulle vara riktigt fint och lite "utomlandskänsla". Dit åkte vi och HERREGUD säger jag bara! Vilken strand, vilket vatten! Sanden var så småkornig, mjuk och len som sammet och precis vit! Vattnet var blå-turkost och helt klart! Det var det sjukaste!
Jag har aldrig sett en sån strand förut på riktigt kan jag säga, inte ens utomlands där jag varit! Helt underbar strand! Packat med folk var det ju såklart (var även camping där), men vad gör det, det är ju bara kul att glo på folk :)

Härlig stranddag!










Kolla här vad klart vatten! Och nu ignorerar ni mina otroligt fula naglar med skavt, svart nagellack, INTE okej, men vafan jag målade dom någon gång i början på sommaren och sen har det suttit kvar där :P Man har ju lite annat för sig om dagarna än att sitta och pilla med tånaglar om man säger så... :P
Iallafall! Vänster fot står HELT i vatten, och det är sant! Snacka om klart vatten, som sagt! :)


Vi hann med en tur på Borgholms stad också. Åkte dit och käkade och tittade i lite affärer.
Dagen avslutades hemma hos Uffe, Dans bror, i Kalmar. Han bjöd på fika och vi kollade in hans lya som han flyttade till för en månad sen.
Grym dag!

Majskrok

Oliver har ju börjat stoppa ALLT han håller i i munnen. Så igår fick han en majskrok av farmor. Det var mycket populärt! Han smaskade så glatt i sig!
Albin var inte lika duktig med majskroken, men han sög väl i sig en halv ungefär. Oliver åt tre, sen fick han inga mer ;)




Lördag & Söndag

Dagarna går med en väldans fart! I lördags spenderade vi största delen av dagen i Färjestaden. Dans arbetsledare på jobbet hade varit på semester på norra Öland och skulle hem på lördagen så han skickade mess och frågade om vi skulle mötas i Färjestaden på en fika innan dom styrde kosan hem till Kil igen.
Så vi mötte han och hans fru och dotter på en fika, kanontrevligt! Väldigt mysiga människor.

När vi skilldes åt strosade vi runt lite i Färjestaden, kollade i affärer i Köpstaden, luchade lite i solen och hade det gött.

På eftermiddagen kom Patrik på besök hemma och joinade oss på grillat på altanen. Finfin kväll.

Igår tillbringade vi dagen i Kalmar. Vi startade dagen med en fika på ett café i hamnen med Patrik och Robban (och hans söta hundar såklart). Ullis kom förbi också med hennes 4-månaders pojk Floyd (Hur skönt namn?! Haha!).
Sen strosade vi runt ett bra tag på Kalmars gator och mesta kollade på folk och tölade. Kom på lite spontant på eftermiddagen att vi skulle ta några öl på kvällen. Spontant är bäst!
Så jag och Dan åkte hem med barnen, käkade lite mat och gjorde iordning oss, sen fick vi skjuts tillbaka till Kalmar i samma veva som barnen skulle sova.
Drack ett par öl hemma hos Patrik, gick till en uteservering och drack ett par öl till och vid 23.15 tog vi bussen hem igen. Ingen lång kväll men en otroligt trevlig kväll- alldeles lagom!

Idag har vi inga planer alls under dagen. Sen på eftermiddagen ska vi in till Kalmar igen till Dans morbror som ska bjuda på grillat i hans nya hus. Ska bli kul att se!

Ett riktigt rabblings-inlägg kända jag här, bla, bla, bla.... :)
Men nu vet ni vad vi har för oss iaf ;)

Poolbad

Igår var vädret finfint på förmiddagen så då åkte lilla familjen till Färjestaden för lite sol och bad. Kul att fara runt lite till olika ställen :) Det var soligt, men väldigt blåsigt vid havet så vi valde poolområdet idag istället. Det ligger precis vid havet, brevid Ölandsbron, men det är mer lä där inne, vindskyddat och fint. Riktigt mysigt förmiddag!

Under eftermiddagen så hopade sig molnen och det blev lite för kallt kände vi, så runt halv tre packade vi ihop och åkte hem för dagen. Det gjorde inte så mycket, det blev en lagom baddag! :)










Regnig innedag

Igår var det regnoväder hela dagen här på Öland. Regnet stod som spön i backen från morgon till kväll så då passade vi på att ta en riktig slappdag. Vi softade framför tv:n i stort sett hela dagen. Det var skönt, fast framåt eftermiddagen blev man ändå rätt rastlös och när barnen hade gått och lagt sig på kvällen och vi hade ätit middag så tog jag och Dan en liten promenad med hundarna för att få lite luft.
Dagen avslutades med Ernst och Victoriadagen återigen vid tv:n :)








Pojkarna roade sig med att titta på när farmor och farfar lagade kroppkakor. Det ska läras i tid! :)



Ölands djurpark

Igår åkte jag och Dan till Ölands djurpark. Albin och Oliver fick stanna hemma med farmor. Kändes mest bökigt att ta med dom nu när dom är så små än, dom skulle inte uppskatta det så värst mycket ändå. Nästa år får dom bli med istället!
Så när dom har en så snäll farmor som agerade barnvakt hela dagen så fick jag och Dan lite vuxentid tillsammans= åkte till nöjespark och blev som barn på nytt! :)

Skitkul hade vi!
Först kollade vi på alla djuren som alltid är lika intressant och man tar alltid lika mycket kort, på samma jäkla djur varje gång ;)

Sen blev det matpaus i tivolidelen och dagen avslutades med det roligaste- VATTENLANDET! Upp i trappor, ner i kanan, upp i trappor, ner i kanan, springandes på blöt asfalt, som små barn :)
Gissa om vi va slitna sen? Haha, men det var det värt! 
Totalt tömd på energi, men fan vilken bra dag! :)





















Albin tänker inte sova

Det är mycket roligare att ligga och göra fula grimaser åt mamma och pappa!



Hahaha! Så jäkla mycket fula miner han får för sig att göra ibland, man skrattar ju ihjäl sig!

10 minuter senare sov han som en stock :) Dom är roliga dom små!

Solen och vindarnas ö

Ja det är verkligen rätta namnet för Öland och det har man fått smak på idag :) Det har varit kanonväder idag, soligt och fint, men blåsigt. Vi åkte till Eriksöres camping för att mysa på stranden i solen, men nere vid vattnet blåste det ganska kallt under förmiddagen så det slutade med att vi tillbringade större delen av tiden på den kanonfina strandkrogen som låg där. Vi käkade supergott och drack supergott och njöt av utsikten över vattnet och allt folk. Mycket fin dag och vi fick mycket sol på oss :)









Nu är jag så trött så jag tror jag snart somnar sittandes! Man blir bra sliten av att va i solen en hel dag!

Back on Öland!

Nu är lilla familjen på Öland igen på semester och nu ska vi vara här i två veckor! Ska bli riktigt gött, men idag har jag varit otroligt trött! Tänkte ta en tidig kväll ikväll och hoppas på att vara piggare imorrn!

Orkar inte lägga upp några bilder eller nått idag, men det kommer nog allteftersom :)

Finfina badstället

När det är fint väder åker vi oftast och badar på Getingberget. Det är långgrundt och sandbotten= mycket barnvänligt, det är mestadels gräs= skönt att slippa all sand! Ett bra ställe helt enkelt :) Lite bilder från en dag på Getingberget från förra veckan.



Vi tar alltid platsen vid tallen :) Bra skuggplats men med chans till lite sol för oss vuxna också!



"Vill du ha kex kusin Albin?"
Världens snällaste Noel, men än är Albin lite för liten för vaniljkex :)


"Om man skulle sno kusin Olivers napp?"


Sagt och gjort! Oliver som låg och filosoferade, som vanligt, undrade vad tusan som hände!




Noel tycker det är högst roande att klättra på tvillingvagnen! :P

Härliga dagar som jag hoppas det blir många fler utav i sommar!

Potatisskörd hos mamma

Alla pojkar samlade hos mormor/farmor. Mammas första försök att odla potatis gick riktigt bra, detta var den första skörden! :)






Personligt meddelande från Fredrik Backman

Den här texten tror jag kan få alla att tänka lite extra på hur man kör bil egentligen... Den fick mig att tänka till iallafall när man sitter och svär åt gubbfan framför en som är så fräck så han faktist kör i 50 på 50-väg!

Skrivet av skribenten Fredrik Backman:

Personligt meddelande

"Till den ganska stressade blonda kvinna i grön Volkswagen Golf, årsmodell 2004, som låg efter mig på Skälbyvägen mellan Hässelby och Barkarby och vidare mot Kista norr om Stockholm strax innan klockan 12 idag.

Jag förstår att du fann det här med att jag höll hastighetsgränsen på alla 30- och 50-sträckor oerhört provocerande. Du gjorde det ganska klart genom att köra uppskattningsvis 15 centimeter bakom min bil i närmare fyra kilometer, försöka köra om mig vid ett rödljus (innan du i sista sekund upptäckte den där Volvon och insåg att vi inte körde på en enkelriktad väg), för att sedan slutligen argt accelerera in till höger om mig när vi nådde en 70-väg och köra om mig på insidan. I drygt 100 kilometer i timmen. I bussfil.

Jag ska inte ta upp din tid i onödan, jag förstår att den är väldigt värdefull för dig. Så jag vill bara i all hast passa på att berätta för dig att för ett drygt år sedan blev jag pappa till en liten pojke. Han heter Nicholas. Han har stora bruna ögon och sin mammas ögonfransar. Han älskar bröd men är inte så förtjust i smultron. Han gömmer fjärrkontroller och tyglejon i facket under sätet på sin leksaksbil, och fnittrar så han kiknar när jag hittar dem. Det låter sådär som man tänker sig att champagnebubblor hade låtit om de fnittrat.

Jag vet ingen annan i hela världen som någonsin fått hans farfar att gråta offentligt. Eller garva så högt.

Han blir uttråkad när han inte får vara bland mycket människor, och älskar att stå i centrum. Jag antar att han har fått det förstnämnda från sin mamma, och det sistnämnda från mig. Han har hennes försiktigt mejslade kindben, och mina stora fötter. Han har fyra stora tänder i överkäken, och inte en enda i underkäken. När han blir ledsen trillar det tårar stora som pingisbollar nerför de där små kinderna. När han är sjuk vägrar han sova någon annanstans än i vår säng, med sitt huvud på sin mammas nyckelben och sina fötter i mitt ansikte. Han väcker henne genom att pussa henne på munnen, mig genom att ta mitt armbandsur från sängbordet och slå det i ansiktet på mig.

Och när han och hans mamma dansar. Herregud. De kan lysa upp ett släckt rum när de gör det.

Hans morfar är hans bästa vän. I förra veckan blev han så glad när han kom hem till oss att han kröp rakt in i en vägg. Och han har precis lärt sig gå, han är väldigt stolt över sig själv för det. I augusti börjar han på förskolan. När han ser en hund pekar han överlyckligt och vrålar ”TITTA!!!”.

Och när han skrattar. Herregud. Det är som om något rusar runt barfota på insidan av mitt bröst när han gör det.

Han satt och sov i sin bilstol på passagerarsidan när du körde om oss idag, med det där tyglejonet i famnen. Om jag inte hade bromsat när du gick över i bussfilen och sedan skar tillbaka in i min fil så är det genom hans dörr fronten på din bil hade kraschat. Jag vet inget om dig. Jag vet inte om du sett de där videoklippen på nätet om vad en bil i 100 kilometer i timmen kan göra med en människokropp av kött och blod. Och jag vet inte om du någonsin haft en ettåring sovandes på din mage, lyssnat på hans andetag, och insett hur ofattbart ömtålig den där lilla kroppen är. Jag vet inte om du älskat någonting så mycket någon gång i ditt liv att det känns som om du ska få en hjärtattack.

Men förlåt, jag kommer ifrån ämnet här.

Så hur som helst: Jag ville bara säga att jag hoppas att det där som du hade så bråttom till var väldigt viktigt.

Och att du hann dit i tid."

Man måste ju bara gråta en skvätt- snacka om att sätta ord på känslor!


Albin läser tidningen

Den blivande statsministern håller koll på vad som händer i Värmland, Sverige och världen genom att läsa Wermlandstidningen :) Smart pojk ;)




Att hålla sig på filten är ett minne blott. Det rullas och snurras och nu försöker han även pressa sig frammåt och bakåt och liksom åla sig. Det går sådär än så länge, men han är på god väg. Jag kan tycka att dom gärna får ligga still ett tag till!! ;)


Tvillingmammor lever längre

"Amerikanska forskare har upptäckt att kvinnor som får tvillingar lever längre. Forskningen visar också att dessa kvinnor i genomsnitt är starkare och friskare än kvinnor som föder ett barn åt gången. Forskningen gäller kvinnor som fått tvillingar på naturlig väg och inte via ivf."

En artikel handlar om detta i senaste nummret av tidningen MAMA. Måste jag köpa och läsa! För personlig del så tyckte jag ju att detta lät som en mycket bra forskning! ;) Men man vet ju hur det är med all forskning hit och dit! Lite småkul iaf och jag ska absolut läsa artikeln!

Pojkarna update

Lite update vad som händer i gossarnas liv.
Övergången till mat och välling från ersättning går superbra tycker jag. Dom gapar och sväljer ner det mesta (än så länge iaf!) och vällingen dricker dom som om det inte var någon skillnad på den och ersättningen. Antar att jag har fördel med just vällingen eftersom dom har druckit ur flaska från första stund, så dom bara äter på :)
Blandade ersättningen med vällingen i några dagar, men har provat att ge bara välling också och dom äter på som vanligt. Skönt! Blandar fortfarande lite, men enbart för att göra slut på ersättningen som vi har ett helt paket kvar av. Känns onödigt att inte använda upp.

Så nu äter dom tidig morgon (ca kl 5-7) välling, frukost ca kl 9-10 gröt, lunch ca 13 välling (än så länge), middag ca 16 barnmat (har mest blivit på burk, lagat egen mat någon enstaka gång) och till kvällen välling igen.
Ska byta ut lunchmålet till vanlig mat snart också, men man får ju ta lite i taget :) Får lägga till efterätt snart också, det har jag inte gjort än heller.

Förra veckan vid vägningen hos BVC vägde Oliver 7900g och Albin 7100g.

Sömnen är bra, dom sover oftast ännu längre nu när dom får välling istället för ersättning. Inatt sov Oliver 19- 7.30, haha! Rätt skönt kan jag säga! :) Blev ju dock ingen sån sovmorgon för mig eftersom Albin vaknade vid 5.30 och skulle ha mat, men ändå skönt att någon utav dom sov lite längre :)

Nu ska strandväskan packas! Inte så soligt (än så länge iaf), men idag ska vi fan till stranden ändå! :)
Ha en bra dag!



Doktorn

Idag fick jag ta lilla Oliver till farbror doktorn. Han har ju hostat i tre veckor nu och ett tag blev det lite bättre, men igår blev det värre igen och idag har det varit värre än någonsin. Så jag ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att han behövde kollas på. Fick tid på Gripen vid 15.40, gick ganska smidigt hör och häpna!

Doktorn undersökte lille bus och sen tog dom en snabbsänka och det var INTE populärt! Ett stick i fingret när man redan är dålig och kinkig resulterade i endel gråt. Sänkan var okej iaf som skönt var!

Han fick iaf en luftrörsvidgande medicin så att han ska få det lättare med andningen, vilket även ska dämpa hostan. Så nu hoppas vi att han snart blir frisk helt- jag är trött på att se mina barn hängiga för den här gången!

Kalaset igår var jättemysigt och maten blev kanon! Jag hade ju stora planer på att ta kort på all mat och visa hur DUKTIG jag varit ;) men det glömde jag ju bort när familjen kom sen. Illa! Inte ett enda kort knäppte jag!
Fick finfina presenter också! En ring, en klänning, Leif Mannerströms husmanskonst-bok, en termos och så klart lite kosing :)
Tack för alla presenter och för en trevlig kväll!

Kocka

Hujja! Precis satt mig ner med en kall öl och lite chips. Satt som ett smäck efter en helkväll i köket! Har förbrett morgondagens kalas hela kvällen här och det är så sjukt kul! Min familj kommer och firar min födelsedag i efterskott imorgon och jag tänkte bjuda på mat, lite buffé. Mycket förbereda men inte så mycket som behöver göras i stunden imorrn, mest plocka fram. Alltså perfekt att fixa med nu när barnen sover och perfekt över huvudtaget när man har barn eftersom det mesta är kallt och man kan tillaga det mesta när tid finnes :)

Jag äääälskar att bjuda på mat! Det är så kul att laga mat till andra tycker jag, mindre kul att bara laga för att man måste- ni vet hur det är.
Jag tycker däremot att det är råååtråkigt att baka! Så därför bjuder jag heller på mat än att stå med en massa fikabröd. Tårta blir det ju såklart till kaffet (som jag har gjort själv! ;))

Men nu är man lite småtrött i ryggen efter tre timmar i köket. Ska bli skönt att gå och lägga sig snart. Hade kunnat gjort klart typ allt om det hade funnits plats i kylen, men det är KNÖKAFULLT med diverse saker därinne nu så jag får göra det sista imorrn när det närmar sig mer.

Iaf har jag haft en superb kväll i köket- fan man kanske skulle ha hållt sig till kockyrket ändå? ;)

Födelsedag

Ja igår fyllde fröken Tina 27 år. Detta firade jag med att bjuda hem några av mina goaste vänner! Vi grillade, drack öl och tjötade hela kvällen- en kanonkväll om jag får säga mitt! :)












Ser lite slirig ut på sista bilden va? :P
Tack alla fina som förgyllde min dag och tack för alla fina presenter! <3

Sommarställe deluxe

Ja mina svärföräldrar bor ju så fantastiskt fint och nu runt midsommar när alla blommor blommar så är det ju bara så vackert! Jag strosade runt och fotade på gården för att visa vad fint sommarställe vi har, hehe ;)
Tillochmed en "egen" sommarstuga på gården, kan det bli bättre?? :)






Huset och bakgården. Den röda stuga är den jag kallade för våran sommarstuga ;)





Vår lilla stuga, fint inredd så att vi kunde sova där med pojkarna. Har även ett sängloft som man ser på nedersta bilden.








Delar av framsidan ovan.




Altanen och utsikten från altanen- åkrar och bortom dom ser man Ölandssundet.

Skapligt vackert va?? Där kan man inte bli annat än avslappnad :)

Pojkarna på Öland

Lite bilder på goa gossarna när dom va på Öland. Fina sommarpojkarna!









Midsommar på Öland

Här kommer lite bilder från våran midsommarhelg. Vi hade en härlig midsommar på Öland i år också. Växlande väder, men inget regn och vi fick se en hel del sol så klart godkänt! Som vanligt så äter och dricker Lundgrens från morgon till kväll så man va lika sprängfylld denna midsommar, haha (kanske ännu mer sprängfylld med all öl man drack i år).






På midsommardagen var det dags för dop. Lilla Saga blev döpt och det blev lite spontant (vad jag förstod) ett utomhusdop. Eftersom man inte riktigt var klädd för det så blev det ju en lite småkall seremoni, men väldigt fin och i en mycket mysig miljö med korna strosandes brevid!


På kvällen vankades det party med några av Dans kompisar! Ett rockabillyband spelade på Stora Rörs hamncafé så då var vi där och åt grillbuffé, drack öl och lyssnade på härlig musik! Farmor och farfar var barnvakt åt gossarna :)
Kvällen började med regn, men det gav sig tillslut och det sprack upp och blev en kanonkväll!


Man har ju en olagligt lång haka alltså... :P Och Dan ser, som vanligt, kanonfull ut ;)


Bandet






Fantastiska dagar som tyvärr inte slutade lika fantastiskt.. Dan fick ryggskott den dagen vi skulle åka hem, så han blev liggandes i fosterställning. Det blev lite bättre frammåt kvällningen så vi kunde åka hem sen dagen efter, men han har fortfarnade väldigt ont och är sjuk från jobbet. Orkar inte ens bära barnen, så det är ju inte en ultimat situation direkt. Men det blir sakta bättre, hoppas han är smärtfri snart, för det finns knappt något så jobbigt som att ha ont i en rygg!

Kommer mer bilder från Öland i kommande inlägg, bla på svärföräldrarnas fantastiska trädgård som man bara måste älska!

RSS 2.0