Till jobbet

Idag var jag med pojkarna och hälsade på jobbet. Jenny och Vinston var med också. Det var jättekul att komma dit igen måste jag säga! Man kände riktigt att man saknade jobbet. Eller ja, arbetskompisarna iallafall ;)
Kanske man kan jobba lite extra emellanåt till hösten bara för att det är kul att komma dit och även dryga ut kassan lite? :) Vi får se, vi får se :)

Efter jobbesöket har jag planterat lite vårblommor i mina krukor som jag har utanför dörrn. Bilder kommer GIVETVIIIIS, men inte idag ;)

Fyndet

Har glömt att visa vilket FYND jag gjorde i söndags!
Jag har ju varit i behov av nya sneakers- al´a Converse. Är ju dock lite snål utav mig när det gäller skor (och kläder också för den delen) så jag tycker ju att det är för dyrt att köpa ett par äkta Converse, dom kostar runt 1000 spänn.
Min snålhet när det gäller skor har ju gått så långt så jag typ endast handlar på Skopunkten och då alltid tre åt gången för att då får man det billigaste paret gratis, haha! Uuuuuhh, jag mår lite dåligt över mig själv när jag skriver detta, men det har blivit så :)

Iallafall, i söndags var vi ute på Bergvik och då tittade vi in på Skopunkten. Dom hade, som iaf jag tyckte, snygga kopior. Dom hade dessutom ett erbjudande på just dom skorna nu- att om man gick med i Nilssons skoklubb så kostade dom 149:-/styck istället för 199:-.

Vad som bör tilläggas är ju att jag har haft så HIMLA svårt att bestämma mig vilken färg jag ska köpa för jag har ju velat ha både svarta, vita och röda!

Så vad gör Tina då? :) Jo hon går med i denna klubb (nej, det kostade inget, det är som typ H&Mclub osv) och köper TRE PAR LIKADANA skor, så jag får ALLA färger jag vill ha, haha! Får ju då dessutom ett par gratis. Alltså tre par skor för 298:- tänker ni då? Nej, nej, fyndandet slutar inte här! Jag fick DESSUTOM 10% rabbatt på hela köpet, som ett välkomserbjudande till Nilssons klubb.

Såååå 268:- för tre par sneakers! :D
 Så nu kan jag ju variera färg efter övrig outfit, guuuuu va glá jag ä! Tänk att man kan shoppa sig ännu lite lyckligare för en så otroligt lite peng. Perfa! ;)


  

Dålig natt

Inte lika upplyftande dag idag om man säger så.. Först och främst så har herr Oliver Lundgren varit klarvaken sen klockan 4, och pratat och gnällt och pratat. Jag är ju så bortskämd med sömnen nu för tiden så detta känns som ett HÅRT bakslag :P
Visst äter dom alltid på natten en gång, men sen somnar dom om. Och EN gång, vad är det liksom?

Men inatt ville Oliver INTE somna om, så nu är jag lite småsleten om man säger så. Det gjorde ju inte saken bättre att backen var vit nu när man kom upp, mer snö :/ Jävla aprilväder!
Jag har dessutom hunnit bränna mig på kaffet också, hällde på snedden så det kom på handen istället för i muggen :/ Aj. Jävla oflyt hele tiin.

Men vad gör väl det. Ska lägga upp ett nytt videoklipp som denna gången är rättvänt ;) Hur ska man kunna va bitter när det är det här man ser det första man gör när man vaknar? Tänk vad ett leende kan göra en pigg trots att man inte sovit många timmar.
Oliver, du är förlåten :)

Videoklipp

Tänkte för första gången prova att lägga upp videoklipp på bloggen. Får se om det funkar. Tänkte att det kunde vara kul för farmor och farfar nere på Öland få se sina barnbarn i rörelse ;)
Filmerna filmades dock på snedden och jag har testat och testat för att vrida rätt dom, men inte lyckats, så ni får väl helt enkelt vrida på datorn/skärmen ;)

Oliver





Albin


VÅR!!

Sämre dagar har man haft än den idag :)
En härlig varm vårpromenad som avslutades med altanhäng. Solen värmer skönt på baksidan nu och barnen sover otroligt bra i vagnen på altanen. Det är underbart att bo på markplan måste jag säga!
Ett par koppar kaffe, lite keso och äpple och tidningsläsning. Det är inte varje dag man hinner läsa inte, så det uppskattas mycket! Men det blir lättare nu när man kan ha barnen kvar i kärran på altanen efter promenaden. Det har varit för mycket snö innan för att komma runt med vagnen till baksidan, men nu går det fint :) Och tar man in vagnen så måste man ju lätta på kläderna så det inte blir för varmt och då vaknar dom oftast.
Allt blir lättare när det blir vår!
Såhär skönt har vi haft det:



Och jag är såååååå sugen att plantera lite blommor ute nu! Jag måste nästan köpa några vårblommor som tål några minusgrader, för det blir så mysigt med lite blomster. Jag älskar uteblommor och dom brukar jag kunna sköta liiiite bättre än inomhusblommor ;)

Längtar inte dit...

Hittade två bilder som var lite roliga, hehe. Längtar inte tillbaka dit kan jag säga, men det är roligt att titta tillbaka :)

Har man inget matbord och stor som en flodhäst fick man lösa matsituationen på annat vis:


Varm som en kamin var jag nästan jämt och såhär låg jag mer ofta än sällan i slutet. AKTA! En val har strandat!


Haha! Vet inte varför, men jag hade alltid linnet uppdraget så liksom magen fick "flöda fritt" :P Det var skönast så.
Nakenbilder såhär på en måndag, varför inte? :P Kan tillägna den till herr Daniel nere på Öland som tyckte det var alldeles för lite naket i bloggen- Varsegod! (Efter denna kommer du tänka mer på vad du begär :P)


Söndag

Mitt blodtryck va bra i fredags! Så jäkla skönt, 130/78 utan medicin. Så nu ska jag på en till kontroll om 1-2 månader bara för att kolla att det kommer fortsätta så.

Barnmässan var väl inte så jättemycket att ha tycker jag nog... Man fick mycket gratisgrejer och vissa saker var väl bra, men det mesta va bara kraffs egentligen. Men det är ju alltid kul att komma ut bland folk, så för den sakens skull var det väl bra. Det var inte så knökat med folk i fredags heller som det verkar ha varit resten av helgen. Så det var nog ett bra val att gå dit då!

Igår hade vi en riktig slappardag. Dan va råbakis så för han blev det inte många knop, hehe. Vi va hemma hela dagen, bortsett från en promenad vi tog på eftermiddagen. Grejade lite hemma, sorterade i lite papper, men mest bara slappade. Det var gött, men idag är jag rastlös som bara den! Idag måste vi ut på något, jag klarar inte att sitta inne! Får se vad det blir av oss, om vi åker till Bergvik, tar en tur till stan, eller åker till någon :)

Gud vad tiden går...

...och vad pojkarna växer!

På sjukhuset drunknade gossarna i prematurkläder (strl 44)


Och nu har dom precis passerat 3 månader och är inte så magra längre ;)

Fredag

Härliga vårdagar vi har! Idag är det lite kallare kanske, och det har blåst endel, men solen värmer riktigt varmt i lä och man ser mer och mer barbacke för var dag! Älsker´t!
Igår tog jag och Jenny en liten promenix, sen satte vi oss på hennes veranda där vi drog upp glasdörrarna och satt i solen flera timmar. Det var VARMT och vi fick tillochmed lite färg ;) Barnen låg i kärran brevid och snusade så gott. Gud så underbart! Eller ja, inte Jennys Vinston, för han e ju 6 månader nu och vill sitta och vara med hela tiden :)

Idag ska jag få domen om jag klarar mig utan blodtrycksmedicin. Har varit utan i en månad nu och idag ska jag på kontroll av blodtrycket för att se om det har hållt sig nere.. Det hoppas jag verkligen! Det har varit skönt att slippa det där jäkla pirrandet i hårbotten som medicinen gav som bieffekt. Kändes som det kröp djur i håret och kliade man sig i hårbotten så spred sig liksom känslan i hela huvudet. SJUKT! Tydligen en vanlig effekt av Trandaten, men lite obehaglig.

Färgade håret igår kväll åxå. Det blir man alltid löckli av :) Äntligen svartskalle igen. Nu är det bara en klippning som fattas ;)

Ingen utväxt, tjohoo!

Barnen i detta nu sysslar med det här:

:) En favoritsysselsättning kan man säga :)

Idag ska jag och Jenny försöka oss på barnmässan också! Det ska bli spännande att se exakt hur mycket man kommer hata sig själv för att man kastade sig in där med en tvillingvagn, men men, det kan ju gå bra också ;)

Dan ska ut och förlusta sig ikväll. Han ska på Mustasch med sina arbetskompisar. Det gör han jäkligt rätt i tycker jag. Han kan behöva komma ut och dricka lite öl med andra karlar för att ladda lite batterier :)

Ha en fin fredag!

Verkar lugnt!

Ja det verkar inte som pojkarna har fått några speciella biverkningar av vaccinet. Ingen feber och idag är dom inte gnälliga heller, dom är precis som vanligt. Eller kommer sånt längre fram? SKÖNT iaf att det verkar gått bra!
Dom sov lika bra inatt som vanligt också, så det var ju helt perfekt! Det kan kanske ha varit så att dom hade ont efter sticket, eftersom dom lugnade sig och somnade gott en stund efter dom fått Panodil. Man vet ju själv att man är öm när man fått vaccin.

Jag köpte en varsin sak till grabbarna efter vaccinet igår, som var MYCKET uppskattat av fadern :) En varsinn gubbkeps, haha! Dan som själv älskar sin gubbkeps blev ju lite smått lyrisk när han såg att grabbarna har fått likadana :) Dom är dock förstora än, men det gör inget för det är ju ändå fortfarande alldeles för kallt för att inte ha mössa.

Pappa Dan i sin gubbkeps :)


Och grabbarna i sin :)


3-månaders vaccin

Hoooooooooooo...........!
Heeeeelt slut nu både i kropp och knopp!
Ujujuj vad skönt det var att sätta sig ner nu!
Det har vart en intensiv eftermiddag/kväll.
Pojkarna fick 3-månaders vaccinet idag och efter det har dom varit väldigt gnälliga så fort dom vart vakna. Nu sover dom äntligen. Dan gick in och la sig brevid dom och skulle ligga där tills dom somnade och det slutade (såklart) med att han somnade också. Så nu sitter jag helt själv vid TV:n och DET är inte varje dag! Och det är så sköööööönt att vara helt själv! Inga barn, ingen vuxen, bara själv! Underskattat! Är egentligen helt färdig och borde gå och lägga mig, men jag tänker sitta uppe och se Big Brother enbart för att jag får göra det helt själv :)

Vaccinet då... Det skar ont i modershjärtat när dom skrek så extremt när hon stack. Man riktigt hörde vad ont/otrevligt dom tyckte det var och jag kunde ju såklart inte hålla emot tårarna när jag hörde detta smärtsamma skrik. Ujujuj, mina älsklingar.... Men det gick bra, dom lugnade sig snabbt som skönt va. Men sen har dom som sagt varit gnälliga hela kvällen, dom är inte riktigt tillfreds. Båda fick en varsin Panodil nu innan läggdags och jag tror det hjälpte ganska bra. Sköterskan sa att vi skulle ge om dom gnällde, för det kan va att dom har ont.

Jag hoppas verkligen dom kan sova inatt. Men jag är inställd på att det blir en jobbig natt. Vi får se.

Nu Big Brother, sen decka :)

Förresten! Albin väger nu 5070 g och Oliver 5560g :)

Diskställ vs Nappställ

Jag hatar diskställ. Jag tycker det är så otroligt fult, men har man ingen diskmaskin så orkar man ju sällan ställa undan det, eftersom det nästan alltid står något i det :)
Men nu har vi ju diskmaskin (som för övrigt måste vara den mest underbara uppfinningen någonsin!) så nu har vi nästan bara haft nappflaskor i diskstället, för dom diskar jag alltid för hand. Så hittade jag världens grej på Barnens Hus i förrgår! En flaskhållare till diskade flaskor! Huuuur bra som helst! :)




Onödig pryl? Kanske det, men onödiga prylar är ju dom roligaste prylar :) Och jag slipper se det där fula jävla diskstället i stål som tog upp hela diskbänken! Titta! Ren yta! Sånt mår man bra av :)

Såhär såg det inte innan:


Usch usch :) (ja jag gillar före- och efter-bilder :))

Ordning och reda....

När det ser ut såhär hemma hos Tina så får Tina lite lätt panik.....:




Jag mår riktigt dåligt när jag har det stökigt hemma hos mig alltså.
Så det var bara för Tina att åka till IKEA och köpa någon form av förvaring.
Sagt och gjort.




Tänk vad lite trådbackar kan göra :) Och den är inte ens fylld!

Jag tittar in ibland bara för att ;)
*Nöjd*

Släpp fångarna loss, det är vår?!

Idag var nog den första riktiga vårdagen! För mig iallafall, för man kunde sitta ute och dricka kaffe i solen och den VÄRMDE! Sååååååå underbart!
Mycket snö fortfarande, men man riktigt såg hur det smälte bort idag och det bara rasade av taken i en väldig fart.





Letade maniskt efter riktiga vårtecken i mammas rabatt, med gott resultat :)



Säger som Gert Fylking: ÄNTLIGEN!


Innedag

Idag vräker snön ner igen. Den bara backen och det vårlika är som bortblåst igen. Typiskt mars med andra ord, allt är som det ska vara. Vinter ena dagen och vår andra. Passar mig ganska bra idag känner jag, för jag var riktigt sugen på en innedag utan att ha en enda plan. Älskar sånna dagar ibland. Bara strosa runt här hemma, göra nått om man känner för det, annars skita i det :)
Fast det är klart, om man nu ska klaga på  något så hade det ju varit bättre med regn så snön försvann fortare! Men, men, typiskt mars/april, som sagt.

Har förresten glömt att dokumentera i bloggen att Albin gav ifrån sig sitt första skratt i förrgår! Alltså inte ett leende, utan ett skratt med ljud :D Så jäkla underbart! Det var "Tittut!" han föll pladask för, haha, det var mycket uppskattat! Det var ju såklart inget kittlande asgarv än, men ett uppenbart "hehe", typ ;) Så vill ni charma Albin så är det "Tittut" som funkar. Oliver är väl inte riktigt lika road av det, men han ler åt så mycket annat :)

Oväntad present

Det damp ner en bok i brevlådan idag, presentinslaget :) En bok om LCHF med massa fakta och smarriga recept. Jag sitter nu och lusläser.
Det stod inte vem denna fina present var ifrån, men jag gissar att den kommer från Öland... ;) Kan det stämma?

Tusen tack iaf för den fina boken, den verkar väldigt bra!

Charmtroll

Men huuuur söta är inte våra gullungar??!!!

Albin



Oliver




Sjukdomar...

Är så trött på att min fina familj ska drabbas av så mycket skit. Det tar liksom aldrig slut. Hur mycket könstiga sjukdomar ska en och samma familj behöva drabbas av? Och varför drabbas vissa av så mycket?
Claes hade en ovanlig cancer som dom inte kom åt att operera.
Liam fick en bakterie som var ovanlig och som det var ännu ovanligare att det gick så långt som att han inte klarade sig.
Jag fick en ovanligt svår havandeskapsförgiftning, som dessutom näst intill aldrig händer så många dagar efter en förlossning. Dom hade dålig koll på mig för "det BRUKAR ju inte bli såhär". Så dålig koll så jag höll på att inte klara mig.
Och nu det här??

Alla våra gamla tänker jag inte ens gå in på, för gamla blir sjuka. Det är NORMALT.
Men barn.. Barn ska vara friska.

Det handlar inte om mina barn, men jag tänker inte gå in på detaljer.

Och snälla, säg inte att vi är starka, för vi är inte starkare än någon annan! Vi har bara en jävla massa oflyt hela tiden.

Det här med LCHF...

Jag är lite kluven hur man ska göra ärligt talat. Denna veckan hade jag inte gått ner någonting, så fortfarande -1kg bara.
Fick dock höra av Anna i lördags att när man går på LCHF så är det bra att ha en ätardag i veckan som man äter kolhydrater. Finns en förklaring varför det skulle vara bra också:

När man inte äter några kolhydrater så går kroppen ner på "sparlåga" i förbränning, för den tycker inte att det finns något att förbränna. Om man då äter kolhydrater en dag (tex på lördagar) så chockas kroppen med kolhydrater och reagerar typ "Oj, nu gäller det att sätta fart och förbränna igen!" Denna ökade förbränning håller i sig ända till ca onsdagen och på så vis förbränner kroppen mer av allt fett man stoppar i sig efter lördagen också. Hänger ni med?
Jag tycker det låter logiskt.
Finns det fler som läser här som är insatta i LCHF? Håller ni med om detta argument isåfall, eller har ni en annan åsikt?
Lite intressant att veta :)

Jag Googlade detta för att se vad det stod, men det kom mest upp en massa forum och i forum har ju alla olika åsikter, så man fick inget riktigt svar...

Nu fuskade jag ju i helgen och hade en ätardag, så vi ska se hur vågen visar nästa vecka om jag har gått ner mer i vikt :)
Om inte annat så har man ju lättare att följa LCHF om man en dag i veckan får äta hur man vill. För visst saknar man pasta och riktigt bröd ibland. Och öööööl! :P
Godis och chips och sånt känner jag dock inget sug alls efter och det är SÅ skönt, för jag åt riktigt mycke sånt innan jag började med LCHF!

Det negativa med LCHF är att det känns som det blir mycket dyrare matnota! Lite för dyr... Men kanske vi har lagat lite lyxiga LCHF-rätter? Jag ska försöka lägga upp det bättre, man kanske inte kan äta kräftstjärtar flera ggr i veckan... ;) Hehe... Man får tänka lite på vad man lagar helt enkelt så det inte drar iväg.. Men det har ju varit så kul nu i början att laga massa mummsiga rätter man har hittat på nätet! Kommer väl in i en vardag med detta också när man lagar lite mer "normal" mat.

Det positiva är att min mage mår mycket bättre av detta! Den funkar som en klocka och jag har aldrig ont (peppar, peppar!) längre! Perfa! Jag får dessutom nästan inga blodsocker-dimpningar (ni vet när man blir sådär sjuuuukt grinig för att man är hungrig? Så kunde det vara ganska ofta innan). Det känns att mitt blodsocker är mer jämt och det måste ju också va himla bra?!

Ja jag ska fortsätta lite till tror jag, det vill Dan också göra. Så får vi se..
Många säger nu att det kan ta flera veckor innan man börjar gå ner?? Jag har ju innan bara hört folk som rasar i början! Ska man orka ha tålamodet?

Trött fader

Trött fader matar sin son sovandes


Trött sovandes fader tror att han fortfarande matar sin son :)

Söndag

Ojojoj vilken kväll vi hade hos Emmeli igår! Vi hade så JÄKLA kul alltså och kvällen gick alldeles för fort! Lätt den roligaste kvällen på MYCKET länge! Tyvärr glömde jag kameran (som vanligt).
Tack Emmeli och Therese för en klockren kväll!

Idag har vi äntligen haft inflyttningskalas. Haha, det var väl på tiden med tanke på att vi bott här i två månader :P
Vi bjöd familjen på mat och fika. Det blev en kycklinggryta med pasta och en cheesecake till efterrätt. Allt gjort al´a LCHF :P Fast jag fuskade idag och tog liiiite pasta till grytan.
Vette fan hur länge man ska satsa på detta med LCHF alltså.. Vi har märkt att matnotan blir bra mycket dyrare än innan.. Det kostar att leva på grädde och smör som syrran uttryckte det :P

Titta på våran underbara Oliver, han är så stark i nacken :)


Lilla goa Albin är inte riktigt där än ;) Älskade sötnos

Härliga lördag!

Underbart fint väder ute idag! Varmt och strålande solsken, gött, gött! Minsta lilla som snön försvinner är mer än skönt!
Ska snart åka till Bolaget och köpa lite göttit och dricka, det nalkas lite kalajs hos Emmeli ikväll! Åh vad kul det ska bli!
Ska hinna med en fika med litte töser nu vid 12 också, så jag tror det är dags att sätta fart! :) Allt tar ju alltid längre tid än vad man tror nu för tiden ;)

Dunderklumpen

Oliver är helt klart inne i en tillväxtperiod! Han äter heeela tiden, hungrig varannan timme och slukar en flaska rätt av. Albin äter typ som vanligt. Märktes på vågen idag på BVC kan jag säga, Oliver har dragit ifrån! 5320 väger han nu, haha! Dunderklumpen, som sagt! Jag vet att han egentligen får lite för mycket mat nu, men vad ska man göra??? Han är ju vrååålhungrig och verkar verkligen behöva det! Ska man stirra sig blind på "rekomenderad mängd"?  Funderade ju på att börja med ersättning nr 2 redan nu om det fortsätter i denna takt, för enligt personal på 10an mättar den mer. Men igår fick jag höra att den inte mättar mer utan att det bara är mer järn i den? Vet faktist inte, men det kan ju vara värt att prova om han ska fortsätta att va såhär vrålhungrig :)  
Albin väger nu 4660g så nu skiljer det mer mellan dom, 660g. Men man kan väl inte begära att dom ska va jämnviktiga? Alla barn är ju olika och växer olika mycket i olika perioder, eller?

Idag har jag varit på en efterträff med föräldrargruppen. Det var jättetrevligt och himla kul att se alla bebbar som har ploppat ut :) Albin och Oliver är först födda i gruppen. Gillar gruppen mer och mer för varje gång vi ses, tror att det är ett skönt gäng :)

Snart kommer Malin och hälsar på, häjj så länge!

Hiphopp-pojkar :)

Idag har det inte hänt mycket. Snöat och blåst hela dagen så vi har faktist inte lämnat lägenheten alls idag. Tråkigt den här perioden när det är vårväder ena dagen och snöar nästa dag. Men det är ju så det är i Mars och April. Bättre det än att det är snö jämt! Vi går mer och mer mot våren! :)

Idag har gossarna haft på sig dressarna som gammelfarmor nere på Öland köpt till dom :) Ser väldigt hiphopp ut just nu för dom är liiite stora än :) Luvan gör dom lite extra hiphopp, haha! ;)



Det tar sig

Hua vilken rivstart det blev på denna förmiddag! Mina barn har varit så snälla och froma dom senaste dagarna så nu när dom körde en duett i gallskrik här innan jag fått i mig morgonkaffet så blev jag riktigt svettig! Men det ordnade upp sig det med, nu är det tyst och skönt och första koppen kaffe är svept, så nu känner jag mig som människa igen. :)
Men jag ska verkligen inte klaga. Dom har hitills fortsatt på spåret att sova 6-7 timmar innan första målet på natten. Eller natten är väl fel, det hinner bli morgon :) Så jag är överlycklig  och bara HOPPAS att dom ska fortsätta vara så duktiga :)
Rätt konstigt, för jag är tröttare än NÅGONSIN på morgnarna nu när jag får sova hela nätter igen?! Men sen när jag väl kommit igång är jag pigg hela dagen och hela kvällen och det var jag ju inte när dom vaknade varannan/vartredje timme kan jag säga :)

Det är så himla kul för det har hänt så otroligt mycket med både Oliver och Albin på bara en vecka typ. Dom har gått från spädbarn till bebis känns det som och är helt plötsligt så mycket mer medvetna. Det är ju helt underbart att se! Det går att busa lite smått med dom och dom skrattar, dom trivs bättre i halvt sittande ställning än att ligga platt på rygg och dom blir stadigare och stadigare i nacken. Oliver är otroligt stark i nacken och kan hålla upp huvudet en bra stund åt gången nu :)
Dom vill även träna benen stående och tycker det är himla kul att hoppa lite i knät :)

Vägning idag efter en vecka med LCHF. Gått ner 1 kg. Hade väl velat fått en mer rivstart och gått ner åtminstonde 2 kg, men, men. Det har gått neråt iallafall, så alltid något!
Dan har gått ner drygt 2 kg :)

Min familj

Min alldeles egna familj :) Gud vad jag älskar dom!













Vår!?

Kan det vara så att våren äntligen är påväg?? Kan det vara så underbart??
Idag har det verkligen varit vårligt ute! Soligt och varmt (dock väldigt blåsigt), snön smälter för fullt, riktigt gött!
Jag och Dan med barn har varit i ett par möbelaffärer och kollat lite idag, mest för skojs skull. Kollat lite soffbord men satan vad dyrt det är! Verkar tyvärr bara vara IKEA som har humana priser...

Sen tog vi en sväng till Mariebergsskogen där Annelie och Stefan med barn och Sofia och Noel höll till. Solen värmde skööönt när inte vinden tog över.

Jag såg en gräsplätt här utanför förut, tjoho! Det har man ju inte sett på... fyra månader? Helt sjukt!

Ikväll kommer det hit en arbetskompis till Dan, dom ska dricka öl. Känner mig inte så sugen på att medverka i detta manliga umgänge och jag tror inte Dan vill att jag ska medverka heller ;) Så jag tar sötnosarna med mig och åker till syrran ikväll!

Vågar jag säga att Albin och Oliver har sovit till halv sex två dagar på raken nu? Jag är pigg som en mört! Nej så vågar man inte säga för nu lovar jag att vi har en natt i vakenhet framför oss! ;)

Nu ska vi äta kokospannkakor! Trevlig lördag alla!

Badpojkar, kort tagna av tant E

Albin


Oliver

Matmuffins/Frukostmuffins

 

Ingredienser (4 portioner/st.)

10 st ägg

1 dl vispgrädde

200 gram riven ost

100 gram keso, urvattnad

2 paket bacon, finstrimlat

2 msk linfrön

1 kruka persilja


 

 Gör så här:

Blanda ägg, grädde, riven ost och urvattnad keso och rör ihop till en smet. Klipp eller strimla baconet i små bitar och knaperstek. låt svalna en aning. Blanda ner baconet i äggröran och häll på muffinsformar eller ramekinformar. Ställ dem mitt i ugnen och grädda i ca 20 min, 175 grader. Höj sedan ugnen till 225 grader och låt dem stå några minuter till för att få en fin färg.



Tips! Jag tyckte att dom var godare att äta med Philadelphiaost på än bara som dom är. Smakade lite för mycket ägg utan Philadelphian.

Dom är riktigt mäktiga och man blev tok-mätt efter 2 muffins.


Recept fiskgryta

Klart jag måste lägga ut lite recept nu när vi är så inne i detta LCHF! :)

Här är receptet på fiskgrytan som vi åt i början av veckan som var himmelskt god! :) Lägger ut orginalreceptet, vi tar ju alltid bort eller lägger till när vi lagar mat (i detta fall tog vi bort crabfishen och squashen och gös har vi inte hemma så det fick bli en annan fisk :)) 

4 port.

Ingredienser:
1 gösfilé
1 burk kräftstjärtar
1 burk räkor
ca 120g crabfish
1 1/2 dm purjolök
squash
färska champinjoner
paprika
1 liten gul lök
färsk citron
sambal oelek
limepeppar
ca 100g philadelfiaost
ca 3 dl vispgrädde

ev lite flytande honung


Gör så här:
Fräs hackad lök med skivade champinjoner och purjolök i smör. Tillsätt tärnad paprika och squash. Häll på grädde och ha i philadelfiaosten. Tillsätt kryddorna och saften från en halv citron. Lägg i bitar av gös. Skär crabfishen i bitar och ha i den. När fisken är vit och såsen krämig så ta av pannan från spisen och tillsätt de avrunna räkorna och kräftstjärtarna. Låt stå några minuter.


Aktiv

Känns som jag har hunnit med hur mycket som helst idag!

På förmiddagen kom mamma hit och även Emmeli lite spontant :) Dom hjälpte mig att bada pojkarna. Har inte gjort det själv någon gång, Dan brukar alltid hålla i dom, så jag vågade inte göra det ensam första gången jag skulle hålla dom själv, hehe. Det gick ju bara bra som tur va ;)
Efter bad och lite kaffe så kom syrran hit också. Emmeli for vidare och jag, mamma och syrran tog en promenad i det underbara vårvädret vi hade idag. Blött men underbart skönt!

När vi kom hem igen sov pojkarna vidare i vagnen så jag passade på att baka lite. Började med en LCHF-ostkaka som jag varit nyfiken på.

När den va klar och pojkarna fortfarande sov tänkte jag att det var lika bra att fortsätta på bak-spåret så då gjorde jag även LCHF:s matmuffins.
Sen började jag med dagens middag efter detta, hujja vad aktiv jag varit i köket idag! Men det är ju så roligt! Speciellt att testa massa nya saker!

Ostkakan:

Denna är gjord på ägg, grädde, några mandlar och keso.

Matmuffins:

Dessa är gjorda på ägg, bacon, grädde, keso, riven ost, linfrö och persilja.

Dagens middag:
'
Fläskfilé med hemmagjord bearnaisesås, smörstekta champinjoner och en grönsallad med avokado och fetaost. Behöver jag säga att det var vulgärt gott?!

Muffinsen har jag inte smakat på än, det får vänta till imorrn. Är så äckligt mätt! Smakade nyss ostkakan. Åt den med vispad grädde, björnbär och hallon, ujujuj va mumsigt! :)


Kan man verkligen gå ner i vikt på sån här mat?

En eller två

Dagarna går i sin gilla gång. Vi promenerar, äter, slappar, handlar, klär av, klär på.. Ja som sagt, dagarna rullar på :)
Pojkarna blir mer och mer medvetna vilket är himla kul! Många säger att man ska "passa på att njuta" den här första tiden, men jag ser nog mer fram emot det som kommer, när dom blir liiite mer medvetna, får starkare personligheter osv. Men visst njuter man i nuet också, förutom när Oliver sätter fart i gallskriker, han har ju sina dagar. Då vill man lägga ut honom på Blocket för högstbjudande ;) Det är konstigt, han har varit så mycket lugnare när vi varit borta, men när vi är hemma blir han så otroligt gnällig igen! Kanske för att han inte får 100% uppmärksamhet här hemma eftersom jag är själv. Man hinner inte riktigt det.
Ibland tänker jag att det måste var hur enkelt som helst att bara ha ett barn. Man har armar till den lille hela tiden, full uppmärksamhet på en och man behöver aldrig tajma för att det ska passa med ett annat barn. Det är nog därför många skaffar ett till så fort skulle jag tro. För att man kanske tycker att "det här gick ju smidigare än vad man trodde". Så har man två och då börjar det riktigt svettiga. Vare sig det är två i olika åldrar eller två samtidigt. Jag tror att det är så för många iaf.
Många som har småbarn pratar ju ganska snabbt om att det vore kul att skaffa ett till. Undrar ni om jag är sugen på ett till?
Moooooahahahahahahahahahahahahaha!! Svaret på frågan är nej :P
Jag är så glad att jag har mina pojkar och jag är FAKTIST glad att dom kom samtidigt, det är ju huuuur kul som helst att ha tvillingar! Även fast första tiden kanske inte är speciellt enkel. Men det är det värt. Tveklöst. Men mer barn, nja. Jag tror vi kommer nöja oss med våra guldklimpar vi fått :)

Dagens frukost blev ganska fantasilös men den gick ju ner och gott var det :)

Två kokta ägg, en tallrik fil med linfrön och sesamfrön, kaffe med mjölk och en skål skivad brieost ;) Hehe, göttans.

Ska visa vad vi åt i förrgår också, det var grymt gott!

Köttfärsfylld paprika med smält brieost och en mumsig klick creme fraiche till ;)

Ha en skön solig dag!

Grattis!

Idag fyller även en av mina allra finaste vänner år! Hon är också min allra äldsta vän! Mycket har vi upplevt tillsammans- allt från den coola sprayade snedluggen man hade i fyran (du ÄGDE den över ALLA andra, haha!), första fyllan på punkbärs (utspätt med citron-fanta), häxblandningarna man drog i sig hållandes för näsan innan man slank in på Holken-discona, första cigaretten, första kill-problemen (ååååh ALLA dessa killproblem man hade på högstadiet!!)- till första flytten hemifrån, barnafödande, dödsfall, sorg, gråt och en hel massa skratt!

Grattis på födelsedagen min fina Emmeli och jag hoppas på många, många fler år ihop med dig min vän!

Tänk att det var två år sen vi var 25 :)

Albin

Grattis på namnsdagen min fina Albin!





RSS 2.0