Gröna..... lungor??

Sitter med tv:n på, som alltid på morgnarna när jag äter frukost. Rachael Ray börjar och jag bara MÅSTE berätta vad det handlade om idag!

Det var med en gammal herre, 75 år, som hade blivit väldigt hostig och dålig. Han blev sämre och sämre och orkade tillslut inte ens resa sig ur soffan, så han blev inlagd. Då hade hans ena lunga kolappsat och han hade fått lunginflammation.

Dom röntagde lungorna och hittade något därinne som dom trodde var cancer. Alla prover dom tog på detta visade att det inte var cancer och läkarna var väldigt förundrade. Dom kopplade in en lungspecialist och utredde detta ordentligt.
Vet ni vad dom kom fram till att det var tillslut????
En ärta som hade åkt ner i ena lungan när han käkade! Och i lungan hade den lagt sig, grott och växt!
Hur sjukt?

Troligtvis hade han hostat till när han svalde den så det hade åkt ner i lungan då.
När den lilla växten var borta mådde han bra igen, ja det kan man ju förstå! Haha! Sjukt!

(Hosta inte när ni äter! ;))

Aktiv dag

Känns som jag hann med en hel del idag.
Tog en sväng in på Netto där jag hittade ett litet gulligt brickbord till mina örter på altanen. Blev gulligt och det passade bra till  utemöblerna.



Sen besökte jag Barnens hus och köpte ett soltält till mina gossar med UV-skydd 50+, så vi kan hänga på beachen i sommar ;)

Sen blev det en sväng och titta lite på Rusta, Jysk och avslutningsvis åkte jag till Blomsterlandet och köpte ett par amplar som jag har saknat och lite mer jord. Så NU tror jag att det är färdigplanterat där ute faktist! Nu ska man bara ställa iordning allt också, har inte bestämt mig hur jag vill ha det där ute än... Står ju korgar och krukor överallt där ute just nu, så vi får se hur jag får till det! :) Lägger ut bilder när jag är helt klart med allt har jag tänkt, det ska ju upp lite tyg över dom fula stålstängerna också!

Sen ska det ju planteras lite på framsidan också såklart så det ser fint ut när man kommer in :) Men det blir nog kanske inte förrän nästa månad jag köper det, får se..

Under eftermiddagen har jag planterat, lagat mat, plockat lite här hemma, sen åkte jag och tränade. Efter träningen blev det dusch och läggning av barn, sen har jag hunnit med lite tv-tittande och nu sitter man här. Snacka om rabbling av dagen! Och guuu´ va aktiv jag känner att jag varit! Är lite småsleten nu och somnar kanske i soffan idag kan jag gissa på ;)

Måndag igen

Jaha då var det måndag igen.
Sitter här med tredje koppen kaffe. Oliver ligger och drar i grejerna i gymet och Albin rullar runt, runt på en filt. Han börjar bli rörlig och man får ha lite mer koll nu. Oliver tar det lite lugnare än så länge.







Vad ska man hitta på idag då? Jag har ingen aning än så länge. Det ser ut att bli en strålande dag iallafall och det var ju på tiden! Så hemma ska vi ju inte va iaf :) Får se vart det bär av.
Får ta en fjärde köpp och fundera ut något ;)

Oj, nu spydde visst Albin på golvet, time to go!

Mors dag

Min första mors dag som mor lider mot sitt slut. Det har varit en mycket bra sådan!

Dagen började med att Dan kom in med frukost på sängen. Mycket mysigt och en gullig tanke! Äta i sängen är dock inte min grej, blir smuligt å jävligt vett´ni! ;)
Så jag tog den fina brickan å gick ut och åt tillsammans med min goa familj istället, hehe :)



Sen hade Dan planerat att ta ungarna på en lång promenad och en tur till stan så att jag skulle få vara ensam hemma i några timmar och göra vad fan jag ville. DET var en heeeelt underbar present kan jag lova! Visst är man ifrån barnen emellanåt, men det är ytterst sällan jag är HEMMA helt ensam. Det var grymt skönt måste jag säga!

Vet ni vad jag gjorde....? Vågar knappt skriva ner det.. Jag STÄDADE, hahaha! Men gud va kul det var! Jag är ju alltså lite freakydeaky så, jag älskar att städa! Men nu när man har två små troll hemma så är det ju ytterst sällan man kan städa ostört. Och när man städar så vill man ju verkligen städa på, inte bli avbruten. Då blir det inte lika roligt :)

En till sak som jag gjorde, som jag längtat såååå mycket efter, var att jag satte på sviiinhög musik, fy fan va gött dä va! Hade ju dock lite oflyt (som oftast :P) så precis när jag satt på musiken och reser mig för att börja städa så snubblar jag på sladdjäveln och ploppen till musiksladden går av!! NOOOOO!!!!!
Inget som inte lite tejp kunde rädda dock :P Man är ju flink så!


Så musik på hög nivå och städningen var i full gång! Riktigt kul!
Okej, jag kan lugna er, jag slappade faktist lite sen också :)
När städningen var avklarad satte jag på lite lugn musik, tappade upp ett bad och softade med senaste nummret av "ViFöräldrar". Grymt!

När Dan kom hem hade han köpt ett par presenter (från Albin och Oliver då såklart, hehe)
Jag fick en bok som heter "Finsmakarens handbok om ost". Superkul läsning för mig som älskar ost och mat över huvudtaget!
Sen fick jag en box med lite fin choklad från "Kardemumma".
Tack alla mina älsklingar!

På eftermiddagen åkte jag iväg till mor och far för att fira min egen mor :) Det bjöds på hemmagrillade hamburgare med tillbehör, gött götti gött gött!

Riktigt trött efter en superbra dag, nu blir det soft i soffan resten av kvällen!

Min havandeskapsförgiftning

Tänker så brutalt ofta på våran tid på sjukhuset runt förlossningen och mest på dagarna efteråt när jag hamnade på IVA. Jag tänker på det varje kväll när barnen sover. På dagarna hinner man oftast inte tänka så mycket. Men efter 20 på kvällarna dyker det alltid upp i mitt huvud.

Först för några veckor sen "vågade" jag Googla "Havandeskapsförgiftning" för att verkligen läsa om hur sjuk jag var.

Utdrag ur Netdoktor.se:

Det är okänt varför nästan var tionde gravid kvinna utvecklar havandeskapsförgiftning, men det är endast en procent som får en svårare form av sjukdomen. Vissa bakomliggande sjukdomar och tillstånd ökar risken för havandeskapsförgiftning, såsom diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, fetma eller kronisk njursjukdom. Risken ökar också om man har haft havandeskapsförgiftning tidigare eller om man väntar två eller fler barn. Havandeskapsförgiftning debuterar efter tjugonde graviditetsveckan och blir vanligare mot slutet av graviditeten.

Symtomen vid havandeskapsförgiftningar är högt blodtryck, protein i urinen, svullna händer och fötter, en snabb viktökning och kanske också svullet ansikte. Protein i urinen är ett tecken på att njurarna är påverkade. Nästan alla gravida får svullna händer och fötter mot slutet av sin graviditet, men man ska ta det som ett varningstecken om svullnaden inte går ner efter en natts sömn.

Symtom som huvudvärk, flimmer för ögonen och allmän sjukdomskänsla samt smärta i övre delen av buken är tecken på en svårare form av havandeskapsförgiftning. (
Hade alla dessa symptom när jag var inlagd innan förlossningen)

Havandeskapsförgiftning kan i värsta fall utvecklas till en så kallad eklampsi, vilket leder till epilepsiliknande kramper som kan vara livshotande för både barnet och modern. Detta tillstånd är mycket sällsynt, mycket tack vare den effektiva kontrollen av gravida kvinnor här i Sverige. (Det var detta jag hamnade på IVA för och fick magnesiumdropp som skulle häva eventuella kramper som dom tyckte att jag var påväg att få)

Symtomen från havandeskapsförgiftningen försvinner i regel snart efter förlossningen.

Anledningen till att det gick så långt med mig havandeskapsförgiftningvar ju för att den inte gick över efter att barnen var ute. Det SKA en havandeskapsförgiftning normalt göra (som det stod ovan "försvinner i regel"). För mig blev det värre och jag samlade på mig mer vätska efter förlossningen än vad jag hade gjort innan. Detta höll inte personalen koll på. Dom sa till mig: "Säg till när du har kissat så vi vet att det har kommit igång", efter förlossningen. Jag kissade ju, men inte mer än vanligt. Egentligen ska man ju kissa ut ALL överflödig vätska man haft i kroppen, men det visste ju inte jag! Och det sa dom inte till mig heller, vilket jag nu i efterhand tycker är brutalt dåligt!
"Det brukar inte bli såhär", sa dom sen. Nej brukar nej, men nu blev det så!

Jag kan bli rätt upprörd när jag tänker på detta. Jag dog nästan! För att dom hade dålig koll på mig. Skrämmande.
Jag pratar sällan om den här tiden numera, men som sagt, jag tänker på det varje dag. Inte med skräck eller så, utan det bara spelas upp i mitt huvud varje kväll, tänker tillbaka.

Jag minns inte så mycket utav mina veckor på sjukhuset, hela den tiden är suddig. Jävligt tråkigt på ett sätt, för man hade ju velat ha en klarare bild av just förlossningen iaf. Jag skrev ju ingående om min sjukhustid på bloggen här när jag fortfarande var kvar på sjukan, men jag har faktist inte gått tillbaka och läst det en enda gång. Det har känts lite obehagligt, jag har inte velat göra det riktigt. Åtminstonde IVA-delen, vill jag undvika ett tag till.

Vet inte varför jag kom in på att skriva om detta, men som sagt dessa tankar är en del av min vardag och just ikväll blev det visst så att det skrevs ner!
Så kan det gå mina vänner, det är ju inte ett dreeet på tv:n ändå så varför inte skriva lite om havadeskapsförgiftning? ;)

Ha en fortsatt skön lördagskväll!

Ikea

Idag ska min lilla familj umgås = åka till IKEA, haha. Som vanligt när vi ska "hitta på något tillsammas" på en helg. :P
Men vädret tillåter ju inte så himla mycket annat än så länge tycker jag! Blir bättre när det blir varmare ute och man kan åka på picnic, åka till stranden och andra sköna utflykter! Regnet hänger i luften idag (igen!)..

Vi behöver dessutom till IKEA, idag ska det inhandlas en till spjälsäng! Känns lite vemodigt, dags att dela på våra små grabbar! Men dom får ju inte plats, så är det bara :)
Ska bli spännande också och se om det är något dom känner av, eller om dom kommer sova som vanligt. Kanske bättre tillochmed?

Ha en skön dag alla!

En tvillingförälders 10 budord

Satt och kollade runt lite på nätet nu, hamnade på "Familjeliv" och hittade "En tvillingförälders 10 budord" som en tjej hade skrivit ner. Tyckte det var lite småroligt och känner mig väldigt träffad i de flesta av budorden! :)

  • Du skall icke köpa olika sorters bebisstrumpor, EN färg, EN modell - annars får du ett helvete
  • Du skall inhandla kjol eller byxor med VÄRLDENS STÖRSTA fickor till dig själv - ty du kommer alltid ha famnen full (en nappflaska, 8 nappar, en matningssked och en mobil MÅSTE få plats. Minst.)
  • Du skall icke räkna med att ha fina kläder. Om ni är på fest, ha på en kofta till barnen är i säng - sedan kan du ta av spyor och barnmat och visa en tjusig top under (visserligen med en V-formad spyfläck där koftan delade sig, men lite får man leva med)! 
  • Du skall äta ditt dagliga bröd när du KAN - inte när du VILL (för då får du inget) 
  • Du skall sminka dig i en optimal ordning så att du inte ser koko ut om du blir avbruten och sedan glömmer eller inte får tillfälle att göra klart (börja förslagsvis med concealer på påsarna under ögonen)
  • Du skall icke vara lyhörd för dina barns behov. Du skall istället göra ett schema för när det är OK att ha olika behov och följa det. Annars kommer du aldrig att räcka till. Äta och sova gör de på bestämda tider, inte när de verkar hungriga eller trötta. (Och du kommer att märka att de blir synkroniserade och urnöjda med detta! Det tar bara olika lång tid att komma dit). 
  • Du skall aldrig tänka i rättvisetermer när det gäller tvillingbebisar. Får du tillfälle att gosa och pussa på en av dem - GÖR DET! Ha inte dåligt samvete för att din andre guldklimp under tiden får ligga själv på filten. Nästa gång är det han som behöver dig 100%.  
  • Du skall icke lära dina barn att vagnen rullar när de sover i den. Jätteskönt att gå ut att gå ibland men den tiden de sover kan vara värdefull att ha till annat också. Typ sova själv.
  • Du skall icke köpa ETT paket blöjor, NÅGRA burkar barnmat eller ETT paket välling. Du ska köpa så MYCKET du någonsin kan bära och lägga upp lager som är enorma. Ty annars får du tillbringa lika mycket tid i affären som hemma. 
  • Tänk gärna på vilodagen, du kommer definitivt att helga den. Men den kommer inte.

  • Update BVC

    Det var ju inte bara vaccin i tisdags utan vägning och mätning också såklart!

    Albin:
    6495g
    63,5 cm lång
    Huvudomfång- 42

    Oliver:
    7245g
    65 cm lång
    Huvudomfång- 42

    Efter BVC-besöket gick vi till KappAhl och handlade några bodys. Jag köpte tre och mamma köpte tre (köp tre, betala för två, perfa!)
    Måste börja handla lite sommarkläder till busarna, har ju knappt något kortärmat, så nu blev det kortärmade bodys!




    Endast Tina är vaken

    Jaha nu är min klocka 19.54 och hela familjen sover utom jag, haha! Dan var helt slut idag, så det var nog lika så bra att det inte blev någon träning för mig ikväll, så jag kunde natta barnen :) Dan somnade innan dom ;)

    Blev ju ingen sol idag inte.. Tycker vädret inte är något vidare faktist! Nu får det ta och bli varmt och soligt (UTAN blåst!) Vad jag begär va? ;)

    Hann och klippa till tyget till altanen, men sydde aldrig, kanske blir i helgen.

    Nu tror jag att jag ska njuta lite av ensamheten och plocka fram lite ost och kex (och kanske en bärs?? ;))
    God afton!

    Byggarbetsplats

    Ja vi bor verkligen mitt i en byggarbetsplats. Ibland blir det så uppenbart, som idag när man vaknade kl 7 av att man trodde det var jordbävning på G. Dom håller på att gjuta ner parkeringsstolpar på våran parkering utanför och det förs ett jävla väsen! Jag överdriver inte när jag säger att det skakar och durar i både golv, hyllor och fönster! Lätt irriterande faktist, men det måste ju göras.

    Så jag flyr fältet och tar en promenad till mamma! Ska ta med mig tyget som vi ska sätta upp där ute på altanen, kanske får jag tummen ur och syr till den idag när jag ändå ska till mamma som har symaskin?

    Det är spörs, men sålänge solen skiner kan jag tippa på att jag inte kommer sätta mig inne vid en symaskin ;)

    Onsdag

    Vaccineringen gick finfint. Dom skrek ju såklart som att kniven satt i dom denna gången också, men dom var duktiga, var väldigt lätttröstliga och sen somnade dom i vagnen. Inget mer med det, ingen feber, inget gnälligare, allt lugnt, så det var ju skönt :)

    Idag har jag varit aktiv här hemma! Städat, kollat månadens utgifter/räkningar och slingat håret igen. Så nu har jag koll på pengarna, ett rent hem och är ännu lite ljusare i hövvé! Saknar redan mitt svarta hår, haha! ;)
    Men, men, det är ju smidigare med det ljusa till sommaren och nu ser jag inte lika markant min ljusa utväxt mot det mörka, och det är skönt! Jag är verkligen tokblond fortfarande, det syns så väl i hårbotten! Man brukar ju mörkna med åren, bli lite mer råtta, men icke!


     

    Idag ska gossarna få smaka på morotspuré. Jag har ju tagit någon veckas matpaus för dom, för dom blev liksom mindre och mindre förtjusta, men idag tänkte jag prova igen.
    Dom lär väl vakna när som helst nu.
    När gossarna har ätit bär det av ner till stan för att träffa syrran och Noel. Det ska bli kul, känns som jag aldrig ser dom längre nu när Sofia praktiserar hela dagarna!
    Hej svejs!

    5 månader idag

    Gullungar


    Världens sötaste

    Det är så skönt att få vara sådär otroligt partisk som man blir som förälder. 

    Vi har världens sötaste barn!

    Japp det har vi ;)

    ALBIN







    OLIVER






    Imorrn blir grabbarna FEM månader! (?) Helt sjukt!
    Dom ska få en inte så trevlig fem-månaderspresent i form av en varsin vaccin-spruta :( Pluttarna. Den här gången stålsätter sig morsan och vet vad hon har att vänta! ;)

    Plantera

    Jag har ägnat mig åt lite plantering både idag och igår. Skulle köpt blommor lite pö om pö var tanken, men nu har jag köpt typ allt på en gång iaf, så nu är jag i princip färdig med det vi ska ha på altanen. Tror det kommer bli super! Blir mycket bära in och ut nu dock eftersom nätterna är så kalla än, men det är det värt!

    Pojkarna var med och tittade intresserat när mamma planterade blommor ;)


    När mannen är och jobbar och man har tunga jordpåsar att förflytta får man lösa det på bästa sätt. Av med liggdelarna på vagnen och volia!- en "skottkärra" :P

    Extreme chair makover

    När vi va på Öland över påsk drog vi med oss fyra gamla stolar hem som stått och samlat damm i deras lada



    Inte så göööörsnygga då kanske :) Men efter lite slipning (Dan), lite målning (Dan) och inköp av lite nytt tyg (jag) som vi fäste på så blev det ju precis som vi hade tänkt oss! :)



    Nice, hu??
    Kul att det är så lätt att byta tyg också, så kan man ju variera hur man vill! Men jag äääälskar mitt blommiga tyg (och faktist gilla Dan det också) så det byts inte bort i första taget! ;)



    Jag var väl egentligen inne på att måla stolarna vita, men det tyckte Dan blev alldeles för vitt (karlar ska lägga sig i så möe nu för tiden! ;))
    Eftersom köket är vitt och väggarna är vita.. Hmmm jaja, men jag tycker ju att det kan aldrig bli för mycket vitt, med lite mysiga textilier till! Men, men, man kan ju alltid måla om om några år när man tröttnat på det bruna. Jag gillar det bruna åxå som bara den!
    Vårt gamla slitna furubord vi köpte ska slipas och målas i samma färg. Slutresultat visas SJÄLVKLART här när det är klart! ;)

    Vad tror ni, kan man göra en löpare av det blommga tyget att ha på bordet sen, eller kommer det bli "too mutch"?


    Har du bajsat, bajsat, bajsat?

    Tänk att ordet bajs är roligt redan nu


    Ikväll firar vi...

    ...Dans tillvidareanställning med något utav det godaste som finns!

    Vilken fest!



    Tillsvidareanställd

    ÅÅÅÅHHH, vad jag är glad!! Fick precis i denna stund reda på att Dan får bli tillsvidareanställd på hans jobb! Han har ju haft ett halvårs provanställning nu som kommer gå ut i början på juli och sen har vi ju inte vetat hur det skulle bli.
    Man har ju hört både det ena och det andra därifrån- ena stunden att dom har så mycket jobb så att dom behöver ännu mer personal och andra stunder att dom inte kommer anställa mer personal utan att dom kommer hyra in vid behov från andra företag istället.
    Så man har ju onekeligen varit hyyyypernervös! Uuuhh, känner mig utmattat efter detta positiva besked, men överlycklig! Nu klarar vi oss ekonomiskt, även om det inte är fett så klarar vi oss gott och väl. Det är allt vi har begärt, ojoj vad glad jag ääär!

    Jag är så stolt över min älskling, bra jobbat! Ska åka och köpa något fint till han idag tror jag, typ nått roligt fiskedrag, då blir han löckli! :)

    Sängen

    Jaa ni, kanske det är dags snart för mina bustroll att få en varsinn säng. Dom sover ju fortfarande i samma, men nu börjar det bli bra trångt.
    Tänk vad fort det går! Först sov dom brevid varandra på liksom korthållet. Sen när dom blev för långa för det så låg dom brevid varandra åt det hållet man ska ligga. Men efter ett tag började dom ligga och slå på varandra, klösa varann i ansiktet osv, så då flyttade vi dom skavfötters. Nu är dom så rörliga så dom glider runt i sängen, åker ner osv, så ibland väcker dom ju varann när dom sparkar på varandra och vissa nätter när man vaknar så ligger dom nästan som i en klump i mitten, haha. Det funkar inte så bra längre helt enkelt :)
    Tror dom kommer sova ännu bättre med egen säng också faktist, dom stör varandra en hel del som det är nu. Dom är ju vana att sova själva i vagnen också, eftersom vi har två separata liggdelar till dom där, så jag tror inte det blir svårt att skilja dom heller. Eller jag hoppas inte det iaf, hehe :)
    Det märks, men det är iaf dags att dela på dom snart för dom får inte så bra plats längre :)

    Dä va då dä ;)


    Nu börjas det....

    ..inhandlingen av blommor. Jag älskar ju blommor, och mitt intresse för detta ökar mer och mer för varje år. Jag märker att jag blir mer och mer lik min kära mor i den frågan (Hon går inte direkt efter uttrycket "More is less" när det gäller blommor om man säger så).
    Kan aldrig bli för mycket blommor. :)
    Iår har jag dock bestämt mig för att ha mest gröna växter på altanen. Ska ju ha lite blommor som blommar också, men mest gröna växter, lite grönsaksplantor (typ tomater) och färska örter.

    Jag ska göra det till våran lilla oas där ute har jag bestämt mig för :) Vem bryr sig om kläder, skor och sånt när man kan köpa blommor? ;)
    Inredning är överhuvudtaget mycket roligare!

    Ska bli spännande att se hur det blir ute på altanen när det är färdigt, jag bara längtar! Men det är fortfarande lite för kallt för att ha allt ute vissa nätter, så det blir ju mycket bära in och ut om man köper allt nu. Har köpt en laddning idag, men det är ju mycket som saknas.. Får bli framöver här, det är ju inte direkt gratis heller... Men om jag får välja EN sak att lägga mina pengar på (förutom barnen då såklart) så är det våran altan iår! Sådäså :)


    Kom an da!

    Haha, Oliver har för skön stil när han står i gungan! Benen brett isär, armarna rätt ut och huvudet lite framåt, typ: "Vill du nått eller?? Kom igen bara!"
    (Observera benen också som man bara vill tugga på så fort man ser dom! Mumms!)



    Känns som han är lik nån.... Kan inte riktigt sätta fingret på det.... :P
    Jo! Vänta... Kan det va...




    Haha!

    Det bästa jag har


    Kalas x2

    Jaha då försöker vi göra detta inlägg för tredje gången! Min dator börjar bli ruggigt paj... Stänger av sig själv, stänger ner Internet mitt i allt osv, osv. Det blir värre och värre, den håller inte länge till vad det verkar som.

    Iaf har jag försökt göra ett inlägg om gårdagens kalas. Sofia fyllde 24 år den 11:e och lille goe Noel fyllde 1 år den 12:e, så igår bjöds det på dubbelkalas!
    Kalaset hölls utomhus och vi grillade korv och fick brutalt mycket fika och en ännu mer brutal tårta! ;)

    Här är grabbarna i sina supercoola jackor som dom fick av Anna för ett par veckor sedan. Lite för stora, men dom är ju så snygga som man måste börja använda dom i tid så dom kan ha dom länge! :)












    Sofia "Konditorn" Larsson hade bakat denna tårta själv. Well done! Det var typ som en kladdkaka, med choklad på, med lite vit choklad på, med marsinpan på, haha! Ja det e sant, tre olika sorters choklad och marsipan på den, behöver jag säga att den var mäktig?? Vi snackar tre skedar av ren himmelrike, men efter dom tre skedarna gick det liksom över till "om man skulle ta och gå in på toaletten och vomera". Typ :)


    Jävligt mysigt kalas iaf och det är ju alltid skönt att var ute tycker jag, även fast det blåste liiite :)

    Utekväll

    Vi hade supertrevligt igår. Var så roligt att komma ut tillsammans för första gången på över ett halvår iallafall.
    Vi startade kvällen på Score där vi bowlade. Jag var otroligt svinkass, så jag tröttnade rätt snabbt, haha! Har aldrig spelat så dåligt någonsin tror jag! Jag brukar ändå va lite sådär halvbra på bowling, så jag gick ju in med världens självförtroende, redo att spöa Dan totalt. Så blev det ju inte :)



    Efter bowlingen skulle vi käka. Vädret va bra och det var inte jättekallt så vi gick till Bishop´s och kollade om det fanns plats på deras uteservering. Det är ju så otroligt fint där med utsikt över älven och dom har bra med infravärme också. Det fanns plats så där blev vi resten av kvällen. Beställde in en varsinn barkorg med massa smått och gott plock och drack några öl.



    Senare kom Anna och Kristoffer förbi också så då blev vi fyra resten av kvällen, riktigt trevligt var det! Avslutade kvällen med en osttallrik som var brytalt god!


    Vid tolv gav vi upp och åkte hem, slitna men nöjda.
    Tack mamma och pappa för barnvakten!


    Surprise!

    Idag har jag planerat en hemlig date med mig älskling :)
    Mamma och pappa kommer hit vid 18 och ska passa barnen, då ska jag ta med mig Dan ner till stan för bowling och käk, bara han och jag. Det ska bli otroligt roligt och mysigt, sett fram emot detta hela veckan nu!
    Det blir första gången vi går ut tillsammans han och jag. Har bokat bowling till kl 19, sen vet jag inte vart vi ska äta. Bokade inget för jag kunde inte bestämma mig vart! Tänkte att han får väl ha ett finger med i det och bestämma kanske ;) Beror ju lite på vad man e sugen på i stunden också, och vilken typ av restaurang/pub man vill sitta på. 

    Har ni förslag på goda matställen i stan???


    Maten

    Idag var det gröt-premiär för gossarna på morgonen. Jag gjorde en varsin smakportion till dom. Albin uppskattade detta mer än Oliver. Oliver åt kanske hälften av smakortionen och Albin åt upp hela. Känns som Albin är mer "redo" att gå över till mat på sked istället för flaska. Han leker mest med flaskan nu för tiden, skitsvårt att få i honom ersättningen och han tröttnar oftast innan han har ätit upp. Smakportionerna han har fått har han ätit upp, medans Oliver är svårare att peta i. Lite lustigt med tanke på första gången jag prövade förra veckan så var det tvärtom :) Oliver älskar ju flaskan och ligger lugnt och fint och sörplar i sig ersättningen med knutna händer. Albin ska ju försöka hålla i flaskan själv, slår bort den med händerna, vifftar på huvudet, tuggar på nappen... Ja, ni vet, har fullt upp med annat :) Mat på sked uppskattas mer, och det är ju roligt. Det kommer ju för Oliver med, man får väl vänja honom lite långsammare bara.

    Gud vad jag jämför mina stackars barn hela tiden! Jag känner mig som mammagruppen i Solsidan fast med mig själv, haha! Det är inte meningen att jämföra med vem som är först med saker och ting, men det är så roligt att se hur två precis lika gamla utvecklas på så olika sätt, olika snabbt med olika saker. Kanske man jämför automatiskt? Kan tänka mig att mammor med två barn i olika åldrar kanske också jämför lite. Kollar i sina anteckningar när sin äldste rullade, kröp osv. Man gör ju det för att det är spännande med utvecklingen på ens barn som sagt :)

    Det var inte lätt att hinna ta emot överflödet när man ska mata varannan bebis :) Blev rätt kladdigt, nu MÅSTE jag ta tag i att inhandla haklappar, haha!


    Mjaa, inte jättepopulärt....


    Mumms! ;)


    Tallrikar äger man ju inga än heller så man tager vad man haver ;)



    Psssst! Pojkarna viskade i mitt öra att dom vill se farmor och farfar på Skype snart! ;)

    Gnällig dag

    Det har varit en underbar dag, rent vädermässigt.
    Det har varit en hemsk dag, rent barnmässigt.
    Det började bra. Mamma tog med sig mormor hit idag, hon har inte varit här än, så det blev premiären idag. Jag styrde upp lite brunch kanske man kan kalla det, som vi satt och smaskade i oss på altanen. Mamma gick en sväng med pojkarna i vagnen så att dom skulle somna. Kanske hon gick i 20-30 min? Det var dom minutrarna Albin sov, sen har han varit KLAAARvaken hela dagen (han brukar sova 2-3 timmar vid den tiden annars)! Gissa om han har varit besvärlig!! Uuuuhh han har slagit alla rekord! Så övertött så han har skrikit i princip hela dagen. Det har verkligen varit OMÖJLIGT att söva honom sen också! Han har varit galen alltså. Mitt huvud har varit helt trasigt.

    Vi gick ut och tog en lång promenad nu när pojkarna skulle sova för att han riktigt skulle decka för natten. Jag skulle egentligen ha tränat idag, men jag pallade inte, mitt huvud som sagt.. Vi gick vid 19.30, jag och Dan med vagnen, och kom in nu vid 21. Gissa om Albin sover än? NEJ. Herregud, tänk att en störd sömn kan vända uppochner på en hel dag! Men nu är han tyst och lugn iaf, så kanske somnar han snart....
    Riktigt jobbig dag måste jag säga.

    MEN, det var väldigt trevligt under förmiddagen när mamma och mormor var här och det var otroligt skönt med en lång kvällspromenad! Allt däremellan vill jag helst ignorera, haha. Men en promenad rensar verkligen huvudet, nu känner jag mig som en ny männska! Vore ju skönt att ta en sån varje kväll nu när det blivit varmare, när man slipper böka på barnen en massa kläder. Bara byta om till pyjamas, bädda ner dom under en filt, ta med snuttisen och gå ut. Oliver somnade ju hur gött som helst, och det lär ju Albin också göra "normala" dagar.
    Gud så skönt istället för att lägga sig och "röta" framför tv:n vid 18 och resten av kvällen. Världelöst. Men NU ska jag lägga mig och röta framför tv:n :) Men det lär inte bli många minuter innan jag somnar!

    Grönare på andra sidan

    Hmmm... Brorsans napp!


    Undrar hur den smakar...?


    Bäst att testa den!

    Skutberget



    Elvin är supercool i sina brillor :)


    Vidar är på upptäcksfärd


    Elvin hjälper farbror Dan att välja drag


    Albin-bus leker med en favorit- Pandaskallran (Hur cool får man va i sina brillor, haha!)


    Elvin fick napp! Dagens fångst blev en död ål! Uäck!


    Storfiskarna :)


    Noel har börjat gå! :D



    Sköna dag. Vi tog över hela udden, likt värsta zigenarpacket :P Syskon och kusiner överallt ;)


    Kom nu lillebror
    '

    Varm skön helg!

    Vilken skön helg! Sommarvärmen har kommit tillbaka, det tackas och tas emot!

    Fredagen gick i uteserveringens tecken, jag och ett par damer drack ölis på uteservering, årspremiär! Det va så gött! Fick dessutom ett personligt leende av Fredrik Reinfeldt, det är ju inte varje dag, haha! Han och hela alliansen kom gående precis utanför uteserveringen vi satt. Jag blev så jäkla paff så jag gapade, pekade rätt på han och sa:" Men..! Det är ju Fredrik Reinfeldt!"
    Han tittar, nickar och ler, hahahaha, så jävla ballt jag tyckte det var :D

    Lördagen hade jag och min familj en ytterst lugn dag. Vi va ute på en härlig promenad i värmen, sen när vi kom hem tände vi på grillen och åt massa smaskig grillat bara jag och Dan, fantastiskt gott! Sen blev det en tidig kväll, somnade typ 20 och sov till och från hela kvällen, ujuj va gött det va! Vi hamnade typ i palt-koma efter det grillade båda två :)

    Idag har det också varit en underbart skön dag! Vi har varit ute heeeeela dagen typ. Vi började med Alsters vårmarknad. Inte så mycket att ha kände vi väl, men men lite mysigt att kolla läget iaf. Sen åkte vi vidare till Skutberget för fiske, fika och sola. Det slutade med att bror med familj hakade på och dom tog med sin en engångsgrill, så det blev korvgrill istället! :D Sen dök syrran och Noel upp åxå, så det blev full fart på den där udden, haha. Hur skönt som helst!
    Dan fick ingen fisk, men Elvin däremot lyckades dra upp en död ål från botten, haha! Kanske inte det nappet man är ute efter, men ändock napp! ;)

    Tog endel bilder från idag, dessa kommer imorrn!
    Nu är jag ju sjuuuukt inne i Big Brothers veckofinal och jag HOPPAS verkligen att Peter får stanna!! Det är SPÄNNANDE ikväll!

    Lika som bär? Nejdu..

    Jag måste säga att jag är väldigt faschinerad av att mina pojkar är så otroligt olika. Man hör ju alltid om tvillingar och hur lika dom är, tänker lika, betér sig lika osv. Mina pojkar är huuur olika som helst! Jag tänker det inte ens att vi har tvillingar, utan att vi har två barn.

    För det första är dom ju inte ett dugg lika varandra till utseendet. Oliver är mycket större, tjockare kroppsbyggnad och otroligt lik Dan. Albin är ju mer långsmal, han har inte en korv på bena, väger 800 g mindre än Oliver men ändå är dom väldigt jämnlånga. Och dom flesta tycker ju att Albin är mer lik mig (finns lite delade meningar här, men dom flesta har sagt så iaf). En av varje :)

    Albin är den aktiva och Oliver är lite mer tillbakadragen. Albin håller igång så fort han är vaken, pratar en hel massa och ligger inte still en sekund. Oliver ligger mer stilla, tittat, tittar och tittar och pratar inte så mycket :) Men det ser ut som Oliver tar in mer i sin tystnad, Albin är lite mer vild och mindre koncentrerad på saker.

    Albin är före Oliver i smidighet. Han vände sig fortare från mage till rygg och han kan snart vända sig från rygg till mage, han kämpar som bara den. Oliver har inte ens försökt med det. Men han däremot är före Albin i styrka. Han har börjat sitta framåtlutad så som dom sitter och med lite stöd på sidorna så sitter han bra. Han tycker också mycket om att stå i knät, det är inte Albin alls intresserad av än.

    Vem är gladast då? Det kan jag inte säga, jag tycker ju att dom är väldigt lättcharmade båda två, men vilken mamma tycker inte det om sina barn? :)
    Tänker man till okända människor så är Albin mer svårflirtad än Oliver tror jag. Är Oliver på bra humör skrattar han åt alla, medans Albin är lite skeptisk i början.
    Albin blir mer förbannad när han tappar humöret, Oliver blir mer ledsen istället.

    Ja, jag kan fortsätta hur länge som helst ;) Dom är som sagt sjukt olika. Ska bli spännande att se om det håller i sig det där med deras sätt. Att Albin blir vildare och Oliver lugnare. Om man kan se sånt redan nu? Eller om det kommer ändra sig flera gånger om? Det är spännande att följa :) I vilket fall är det helt underbart att följa deras utveckling och jag är otroligt glad att dom är så olika som dom är faktist.





    Albin försöker riva babygymet


    Nu är hon här och trycker upp den där jäkla kameran i ansiktet på mig igen!


    Oliver tycker det är kul att sitta...


    ..och tycker att fötterna är otroligt spännande saker!


    En sak är dom iaf helt eniga om. Det absolut bästa dom upplevt hittills och som funkar i alla lägen är den här låten:



    Den ultimata underhållningen är den här låten kombinerat med fuldans från mamma och såklart ska man hoppa till "ompa, ompa" ;) Funkar i alla lägen :)

    Vikt

    Glömde skriva förut att jag vägde pojkarna idag. Vet inte om det är intressant? :P

    Men Oliver vägde idag 6800g och Albin 6060g :) Fortfarande 800 g som skiljer, precis som vid förra vägningen.

    Vad det gäller min vikt, som säkert är ännu mer ointressant så har jag gått ner 0,5 kg denna vecka. Klart godkänt med tanke på hur mycket jag fuskade förra veckan! Det var både öl, grillat med feta såser och kebab, lite fikabröd här och där..... Så att jag över huvud taget gått ner är jag nöjd över!

    Jolie- Jag ändrade min bloggdesign här, om du är sugen ;)

    Ny bloggdesing!

    Omväxling förnöjer! Den här var riktigt snygg tycker jag :)

    Rutiner och övertrötthet

    Idag har varit en vidrig, hemsk, förjävligt jobbig förmiddag måste jag säga. Kl 9.30 idag hade jag tid för att ta blodtryck (det var bra 125/72, göttans!), sen direkt efteråt kl 10 skulle vi på information om olyckor som kan ske i hemmet med små barn, anordnat av BVC. Ja det kanske var nyttig information, jag vet inte, för jag hörde knappt hälften. Mina pojkar, som är vana att va hemma, eller på sin höjd ligga i vagnen på en promenad vid den tiden, var heeelt rabiata under hela föreläsningen! Dom skrek om vartannat i två timmar. Jag gav dom mat, försökte söva dom, gick runt och vaggade- dom skrek som besatta. Som tur va skrek dom åtminstonde i omgångar så jag kunde ägna mig åt den just då galne bebisen :P Vid det här laget har man ju lärt sig vad de flesta skriken står för hos sina barn och det här var helt klart övertrötthet. Dom var så brutaltrötta båda två, men kunde inte somna. Dom sover alltid 30-45 minuter på förmiddagen där, och det hade dom ju inte gjort så det gick vilt till vill jag lova! Sällan har jag varit så trött som efter detta. Jag skulle följa med dom andra tjejerna på en lunch efteråt och precis när jag sätter mig för att äta drar Albin igång igen! Jag fick ju typ slänga i mig maten sen åkte jag hem för jag var helt färdig. Jag trodde dom liksom hade gett sig då och deckat i vagnen, men icke Albin då. :P Han drog igång igen så fort vagnen stannade.

    Jag antar att dom inte kunde somna för dom va på en plats dom inte var vana? Och kanske för alla okända människor och andra skrikande bebisar som var där?

    Gissa om dom deckade när vi kom hem! Och jag med dom, haha. Uuuhh vad mitt huvud var tröttit och säkert deras också!

    Jag tycker själv att jag har snälla barn, dom skriker inte mer än andras. Och får vi följa våra dagliga rutiner, som nu är ganska inpyrda i oss, så märks det att dom mår bra och det är inga större svårigheter att ta hand om dom. Men när man ska på något sånt här så dagen inte blir som den brukar (speciellt om det är något på morgonen såhär), då raseras nästan hela dagen. Vi är typ ALLTID hemma till 12, så alla förmiddagar ser likadana ut. Sen runt 12 brukar dom ofta sova ett längre pass och då brukar jag göra det jag ska göra för dagen- gå promenad, åka till stan, åka till någon vän, eller vad jag nu har bestämt den dagen. Eftermiddagarna kan se lite olika ut, men oftast är vi hemma då också.

    Det är jättebra med rutiner när man har småbarn, det mår dom bra av och vi också. Men fan va kaos det blir när det ruckas någon gång!
    Ni som har småbarn: Märker ni av att era barn blir störda av rubbade rutiner?

    Är det en mobil eller en dator?

    Har kollat lite mobiltelefoner ikväll. Både min och Dans mobil är kass, speciellt Dans. Han är verkligen i behov av en ny inom kort och jag med så småningom.
    Har ju så svårt för alla dessa nya mobiler, typ Iphone osv, där telefonen är mer en dator än en telefon.. Alltså nu ska jag vara lite kärring här, hehe.
    Dels så kan jag verkligen inte med dom. Visst man lär sig säkert snabbt som med allt annat. Men sen så HATAR jag touch-telefoner där det inte finns knappar! Det har jag nu och det är helt hopplöst (kärring-varning)! Har aldrig riktigt lärt mig det, tycker det är bökigt och det hakar ofta upp sig, hoppar över bokstäver osv. Världelöst.

    Men största anledningen till att jag inte vill ha en sån telefon är för jag tycker att många folk (inte alla!) med dessa telefoner är hopplösa (kärring-varning igen och använd ordet "hopplös" två ggr, DET var lite extra kärring-varning). Helt ärligt så har det verkligen ballat ur med användingen av dessa telefoner! Folk sitter ständigt och knappar på sina telefoner, det piper i den varje gång dom får sms, mail eller bara en uppdatering på Facebook typ. Jag tycker att det är extremt osocialt och faktist fult att sitta helt inne i sin telefon när man umgås med folk. Okej när man inte har något annat för sig, men JÄMT!
    Jag tycker egentligen knappt om att svara i min telefon om jag umgås med någon, för jag tycker det är fult mot den man umgås med (nu svarar jag ju dock oftast iaf, men det blir inga långa samtal), men att sitta helt maniskt inne i sin mobil, eller dator eller vad fan det nu är, när man är ute bland folk? Jag fattar inte. Det har gått överstyr. Måste man verkligen kolla Facebook när man typ är ute och äter?

    Sen blir det inga diskussioner längre. Om två personer sitter och funderar över något och diskuterar, så tar den tredje personen upp sin telefon, googlar och vips så är svaret klart! Slut på diskussion. Världelöst återigen. Inte konstigt att demenssjukdomarna ökar. Hjärnan behöver aldrig jobba längre, man kan bara googla, överallt närsomhelst :P

    Jag vill INTE ha en sån telefon iaf! Och jag kan erkänna att det är för att jag skulle troligtvis sitta och knappa en hel del med den jag med. Det är därför jag inte vill ha en. Jag försöker dessutom minska mitt datoranvändande, för jag tycker redan jag ägnar för mycket tid framför datorn. Jag har dragit ner på det en hel del, men skulle jag skaffa mig en Iphone så skulle det ju med all säkerhet öka igen.
    Nej, jag vill ha en hederlig telefon med knappar :P Radio är däremot ett krav, för jag lyssnar ofta på radio när jag är ute och går.
    Finns dock en fördel med dom här nya "dator-telefonerna": Alla andra telefoner har blivit mycket billigare! ;) Hehe..

    Vad är ens en App? Folk pratar om Appar hela dagarna, App, App, App. Jag har ingen aning :P

    Burr....

    Jag är nog inte den enda som kommentarar vädret här idag misstänker jag.. Man blev ju lite småpaff när man kom upp imorse och marken var vit. Snö?! Inte vad man förväntar sig och vill ha i Maj månad.. Lite kontrast från förra veckan när vi hade 20 grader i skuggan, ren sommar! Tänk vad det kan vända!

    Har nyss varit ute på en timmes promenad. Det var iiiiiiskallt! Det blåste så kallt från älven så jag trodde att fingrarna skulle gå sönder på mig. Hur fort jag än knatade på så fick jag aldrig upp värmen! Tillslut isade det tillochmed i skelettet ta mig fan! Skulle haft mössa, vantar och halsduk en dag som denna! FY! Nej, det här gillade vi inte!
    Nu ska jag va inne resten av dagen helt själv. Det ser jag verkligen fram emot, det ska bli SÅ gött! Bara mysa med mina grabbar och plocka iordning lite här hemma, det är precis vad jag känner för idag.

    Till alla er som kan välja att gå ut eller inte idag råder jag: Stanna inne!

    Ha en bra iskall Tisdag!

    Smakportioner

    Idag har vi fått smakat på potatis :) Det var gott. Speciellt Oliver tyckte det var smaskens. Vi gav bara ett par skedar nu när det var första gången, men han hade säkert kunnat dra i sig mer om han hade fått :)


    RSS 2.0