Undvik baconos

Visst är det gott med bacon?? Men visst fan osar det så bedrövligt när man steker dom!
Gör dom i ugnen istället!
Jag lägger mina bacon på bakplåtspapper på en ugn, ställer in dom på 200 grader, håll koll tills dom är som du vill ha dom, jag tycker att dom ska va tokknapriga! Blir dessutom inte brända i ugnen, utan bara knapriga, mumms!

Bitter?

Tröttheten sitter i. Funderar på om jag är allvarligt sjuk? :P Eller så är det bara en förkylning på g och det har varit mycket det senaste?
En vecka på dagis och Oliver är förkyld, rosslig och hostig, dags att börja inhalera igen :S Varit friskt hela sommaren när vi varit hemma, men tillbaka till bakteriehärden så blir det sjukt direkt. Hoppas han inte får feber också.. Det är som, det är men sjukt tölit.
Ytterligare ett bittert inlägg, jag vill tillägga att jag är inte riktigt så sur på riktigt som det låter här just nu ;) Jag är mest trött trött men vill va pigg! Så är det :)
Hänt något med blogg.se också ser jag! Min sida ser inte ut som den brukar, får se om det går att ändra tillbaka!
Häj!

Förmaksflimmer och bruten fot

Vilken konstig vecka.. I onsdags åkte Peter, syrrans kille, in på sjukhuset med ett hjärta som slog konstigt. Visar sig att han har förmaksflimmer, direkt ner på iva, blir sövd för att få en elstöt som gör att hjärtat börjar slå rätt igen, elkonvertering som det heter.

Idag stöp min syster på cykeln och fick jäklans ont i foten, in till akuten igen med sig själv. Bruten fot på två ställen, gips och kryckor i minst sex veckor. Vad blir det??
Tycker det skulle räcka med otur och sjukdomar i denna familj, men det bara mal på och på..

Man blir trött.

Trött..

Lite mycket nu kan man säga. Sliten som fan efter helgens roligheter, börjat jobba igen, Oliver är som besatt och grinar mest hela tiden nu för tiden! Verkar ha separationsångest eller något, inför alla! Så fort någon ska gå så tokgrinar han, hysteriskt. Att lämna på dagis nu är ju likadant, han skriker som om någon stuckit kniven i han.
Och varför inte ett litet sjukhusbesök för nära familj som toppen på det. Ja, man är lite trött just nu helt enkelt.

Nej, nu bär det av till jobbet, här hinner man inte sitta och gnälla!


Oj vilken helg

vi har haft!!
Så grymt rolig, så grymt slitsam, så grymt minnesvärd!
Dans 30-årsfest hade vi i helgen och enligt oss själva blev den grymt lyckad och vi hade så jäkla skoj!
Men jag är totalt urlakad än ska jag säga! Det tär att planera fest, festa, städa en hel hembygdsgård och ha sjukt roligt!
Tur man haft så  mycket goa människor som hjälpt till, tusen tack än en gång :)
Återkommer med bilder någon dag här, men nu måste jag tokslappa i soffan!

Imorrn är det back to work igen efter 5 veckors semester, 06.45 checkar man in, uuuuhh!

Koka kräftor

Mmmmmm..... Detta fick vi titta på i söndags hos mamma och pappa med dreggel i mungiporna, jag hoppas verkligen att vi får smaka på dom också! ;)





Okej då, vi var inte bara där och tittade på mat, vi fick också avnjuta en himelsk söndagsstek med kantarellsås, potatis och kokta grönsaker. Där va jag dock för glupsk och glömde ta kort på allt det goda, skärpning Tina!

Knähundar

Albin och Oliver har båda blivit ett par knähundar, här myser dom hos morfar!


Pizza

Ibland är det ju bara så galet gött med en flötig köpepizza!!


Varför inte?

Varför inte leka lite utanför Toys´R Us som variation till alla lekplatser? :P




Rockabillyutställning i Västerås

I lördags åkte familjen på en dagstripp, nämligen till Västerås för att kolla på en rockabillyutställning på ett museum. Kulturellt värre va? ;)
Vi mellanlandade på Mariebergs köpcentrum också och handlade lite och käkade lunch.

Mysig dag och barnen verkade ha skoj dom med. Det fanns en utställning till intill rockabillyutställningen där barnen kunde ha riktigt skoj och titta i tittskåp, dra i snören, måla osv, så det passade ju perfekt! :)














Den där basilikan

Kom ni ihåg projektet basilikan?
Kan säga att den lever än! Men jag använder relativt mycket basilika så den är lite skral på blad nu!
Har planterat om den nu så den står ensam i en kruka (förut hade jag flera örter i en större korg) och tänkte låta den va ifred lite, så nu får vi se om den växer till sig, men lever gör den som sagt iaf! ;)

Leklandet

I fredags följde vi med syrran och Noel till leklandet! Senast vi var där var typ i februari eller mars. Då höll jag på att dö av utmattning för att grabbarna va mer intresserade av att klättra på stolar och riva skyltar inne i cafét. Nu, ett halvår senare förstod dom lite mer vad det hela gick ut på ;) Men kan säga att jag var ganska slut ändå, att hålla reda på två snart 20 månaders grabbar som drar åt olika håll på ett stort lekland är inte det lättaste ;)
Det bästa var den stunden dom båda var inne i bollhavet, då kunde man andas en stund ;)







Tomatos!

Grymt med tomater på buskarna iår! Lär dröja innan vi behöver köpa det i affärn ;)



Onepice

Mormor köpte en varsinn onepice till grabbarna när vi va i Arvika. Så sött så man smäller ju av!




Hur vill du ha din tacos??

Igår åt vi tacos. Det klassiska fredagsmyset för många tog vi en dag före ;)
Vi äter nästan aldrig tacos. Det blir kanske en gång varannan månad bara. Vet inte varför det blir så sällan. Men när man väl äter det så är det ju så gott, så gott! Med ett iskallt glas cola! Mmmm....

Just tacos är många människor bestämda på hur dom vill äta det. Vilka tillbehör som är ett måste varierar från person till person.
Förutom köttfärs såklart så tycker ju jag att måstena är creme fraiche, tacosås, lök och tomat. Äter helst med mjukt tortillabröd.
Dans måsten är, förutom köttfärsen, tacosås, lök och majs. Han vill alltid ha chips till.

Igår körde vi bara på chips, jag var sugen på dom salta chipsen för en gångs skull. Annars brukar vi köpa både tortillas och chips.



Lite kul att höra- Vad måste du ha på din tacos för att den ska vara som bäst? :)

Nya förskolan

Jag och pojkarna var förbi förskolan idag och lämnade schema. Dom börjar i nybyggda lokaler nu, en ny förskola på Södra Råtorp som öppnade förra veckan. Den ligger precis bakom den gamla (som nu enbart ska va skola) och det är samma barn och samma förskolelärare, bara nya lokaler.
Jösses säger jag bara! Vi fick gå in och titta hur det såg ut därinne och så pojkarna fick se alla samma gamla leksaker i den nya miljön. Så sjukt fint så det kändes nästan som lyx! Stora ljusa lokaler, många rum och alla va stora. Det var säkert tredubbelt så stort mot för dom gamla lokalerna och det kommer inte bli en större grupp, samma antal barn. Bara spacen i hallen där dom har sina ytterkläder va ju helst sinnes! Så gött för både barn och dom som jobbar och jag är SÅ glad att vi hamnade på denna förskola känner jag ännu mera nu. Gården är också superfin med både kullar, skog, lekställningar och gungor. Så himla kul att se!

Behöver jag säga att grabbarna va lyckliga där inne? :P

Sista dagen på Öland

Torsdagen på Öland, dagen innan vi åkte hem, var helt underbar! Vädret var kanon, så vi tog vårt pick och pack och åkte några mil till en riktigt fin strand där vi solade, badade och käkade på strandrestaurangen. Lite utomlandskänsla i Köpingsvik :)








På kvällen bjöd Janne och Kicki mig och Dan på teater! Så då lämnade vi barnen hos dom och styrde in mot Kalmar och såg en pjäs med bla Robert Gustavsson och Susanne Reuter som hette "Hjälten från Kalmarsund".
Riktigt rolig pjäs, teater är alltid kul och det var riktigt längesen jag var på det, så väldigt uppskattat! :)




Arvika

Igår var jag och min mor extremt spontana. Jag gnällde i telefon till henne att det var så jäkla tråkigt med detta ständiga regn och igår var det verkligen som höst här i Karlstad. Då sa mamma: "Ska vi åka till Arvika då?"
Mamma är uppväxt i Arvika och det var längesen hon var där, så hon tänkte väl det kunde va kul att åka dit och kolla lite.
Vi kollade väderprognoserna för hur det skulle vara där uppe och SMHI sa moln men inget regn och YR sa sol.
Kan ju inte bli värre än här i Karlstad där regnet stod som spön i backen kände vi, så vi packade in oss och barnen i bilen och åkte till Arvika!
Gött med lite spontanitet i vardagen :)
Det regnade hela vägen upp, slutade sista milen. Efter en halvtimme i Arvika spricker himlen upp och solen kom fram! Så vi var i Arvika från kl 15 till klockan 18 och vi hade en helmysig dag och fick massa sol på oss :)

Vi gick i en park som hade lite djur som Albin och Oliver tittade på. Fikade även där. Sen strosade vi runt och kollade i affärer (finns ju inte så många att tala om, Arvika är ju inte direkt stort ;)), och avslutade dagen med att äta Cesarsallad på Ohlssons brygga. Vad fint det var där! Kändes som vi va på kusten, riktig semesterfeeling!

Tråkig, deprimerande Onsdag förvandlades till en solig, underbar semesterdag! Gillert!












Fläskkotlett med råstekt potatis och rödvinssås

Åååååååhhh vilket käk det blev såhär på en tisdag!! Idag lagade Dan mat. Han gör grymt god råstekt potatis! Så stekte han kotletterna i panna, sedan gjorde han såsen i den pannan, tillsammans med köttet, så det låg däri och puttrade. Vad han hade i såsen vet jag inte och han minns knappt själv, haha. Men det var lite av det vanliga- grädde, fond, dijonsenap, rödvin, gelé bla.
Det var så gott, så gott så jag hade kunnat äta det dubbla mot för vad jag åt!






Gnällig Oliver

Jag undrar vad som har hänt med världens gladaste Oliver? I flera nätter nu har han vaknat flera, flera gånger och varit otröstlig, gråtit och gråtit. Idag har han även varit likadan på dagen. Gnällt, gnällt, gnällt, verkat supertrött men nu under kvällen har han skrikit i panik när vi lagt honom, totalt crazy! Han brukar alltid va go och glad på dagarna, idag har han inte varit sig lik alls. Och klängig något så fruktansvärt! Hmm, ja det är väl en fas eller något, jobbigt är det iaf!

Det som är lite fachinerade att se med tvillingar dock är ju att då backar Albin. Han som brukar smågnälla om allt möjligt och klänga mig i benen och vara allmänt mammig och småkinkig- han har inte sagt ett knyst idag! Varit hur lugn som helst (tack för det kan jag säga!). Undrar om det är medvetet? Att han märker att nu kräver Oliver mer än vad han brukar så då backar han? Jag vet inte, men det borde ju vara så för det är ju alltid så, att när den ene kräver mer kräver den andre mindre.

Nu hör jag inget från deras rum längre, hoppas dom snart somnar! Och jag hoppas på en natt med SÖMN!

Pannbiff

Igår åt vi pannbiff med stekt lök, sås gjord på skyn, kokt potatis, lingonsylt och brysselkål. Underbart gott!
Det är väl inga konstigheter egentligen, men har hört att endel har svårt att göra god sås på skyn. Så här gör jag och den blir svingod ;)

Efter varje gång man har stekt pannbiffarna häller man lite vatten (kanske bara en halv deciliter, tar man för mycket vatten blir det inte så mycket till smaker kvar) i stekpannan så alla smaker lossnar från pannan. Koka ihop lite och häll i en gryta brevid.
Sen hade jag i lite svart vinbärsgelé som ska koka med i såsen, grädde, kalvfond, lite soya mest för färgen, salt och peppar. Red eventuellt med maizena om man vill ha såsen lite tjockare, koka ihop en stund och klart! Mummagott!


Presenterna från Janne och Kicki

Här är mina presenter jag fick av Janne och Kicki! Stövlarna är ju bara så snygga! Dom invigdes när vi va i Borgvik igår :) ´Glömde ju i tidigare inlägg jag skrev att jag även fick ett fågelbad till altanen också! Detta är redan installerat men jag har inte sett någon badande fågel än ;)




Tusen tack än en gång!

Borgvik

Ja vi åkte till Borgvik igår. När vi väl kom fram så står det en skylt att marknaden är inställd! Tack för den televerket! För det är ju så kul att åka 4 mil för att få reda på att det är inställt! Stog inget om det på nätet heller. Illa! Men vi stannade ju kvar ändå, när vi väl hade åkt dit för det är ju otroligt fint där!
Så det blev en riktigt mysig eftermiddag där vi knallade runt och titade på ruiner och vattenfall, gick ner till hamnen så barnen kunde plaska och äta glass och vi bara va. Jätteskönt och vädret blev skapligt med!












Hemma från Öland

Hemma igen efter en slapp vecka på Öland. Denna gången gjorde vi typ inte någonting när vi var där nere. Planerade inget, träffade ingen, bara tog dag för dag och gjorde lite det vi kände för för stunden. Superskönt faktist!

Återkommer med lite bilder.

Nu håller pojkarna på att vakna efter lunchvilan och tanken är att vi ska åka till Borgviks marknad. Regnar just nu så får se hur vi gör!

Baka

Att baka med farmor är skojsigt!


RSS 2.0