Sömn

Det här med sömnen... Oliver är inte så superkulig nu kan jag tycka. Jag har varit bortskämd med barn som sovit bra både nattetid och dagtid i flera månader nu (thank goood for that, med tanke på hur våran situation varit/är!)
Men nu har Oliver börjat vakna endel, både senare kväll och tidig morgon. I flera dagar nu har han vaknat vid antingen kl 5 eller kl 6 och inte velat sova mer. Vissa gånger har det gått att ignorera honom så har han tystnat efter ett tag, men andra gånger har man varit tvungen att tagit upp honnom, bort från Albin så att han inte väcker honom också. Det är ju det som är det mest trixiga, att dom kan störa varandra, och väcker den ena den andra fast den andra hade velat sova längre då blir det ett helvete sen, grin och gnäll nästan resten av dagen.

Tänk- idag tog Albin en riktig sovmorgon! Jag fick väcka honom vid kvart i 8 för då tycket jag att det fick va nog. Synd bara att  man aldrig får njuta av dom där sovmorgnarna, för det händer aldrig att båda tar dom samtidigt.. Oliver tyckte att det var bra att dra igång vid 6 imorse.

Nåväl, det är som det är, men fan vad skönt det är när sömnen funkar som den ska- för båda!

Fonka inte

Jag stör mig att det inte verkar gå att lägga ut videoklipp på bloggen längre! Jag har flera tokmysiga videoklipp jag hade velat visa, men det vill sig inte!

Får bjuda på en bild istället:

Varför inte en skål på huvudet som hatt? :)

Helgen har varit coollugn. Igår var vi till Bergvik en sväng, inhandlade en skidjacka på rean, plus ett par vantar och en mössa som jag ska ha när jag ska försöka ställa mig på ett par skidor för första gången på typ 10 år, vecka 8 när vi ska till Sälen. Så nu är jag fit for fight för backarna, så se upp i barnbacken! :P

Idag åkte jag och barnen till kusinerna Elvin och Vidar och fikade och lekte en massa, skoj, skoj! Dan stannade hemma och styrde upp hyllor ute i förrådet, så numera går det faktist att ha lite ordning där ute. ÄNTLIGEN! sóm han sa den där Fylking.

Nej nu ska jag återgå till Så ska det låta!

Nytt anfall

Igår morse vaknade jag av att Dan krampade igen.. Så jävla tråkigt! Det har varit bra i en månad nu, så kom det ett igen. Varje gång hoppas man på att det blir det sista, såklart.. Tråkigt när man precis började slappna av och tänka att nya medicinerna gjorde sitt.
Han var på EEG-undersökning i måndags, så bara att vänta på vad det svaret säger nu.
Han har ju iallafall varit grymt mycket piggare senaste månaden och det är himla skönt att se. Marigt det där att ställa in nya mediciner.

Ikväll ska jag iallafall försöka komma ut och ha lite trevligt. Ska ut och äta med arbetskamraterna och sen ska vi på nyårscabaryn, det ska bli skoj!
Systeryster är snäll och kommer hit och passar barnen innan Dan kommer hem och sen håller honom sällskap när han kommer hem och hjälper till att lägga dom.

Inte värt det

Det har varit två svettiga dagar. Att ta bort eftermiddagsluren helt verkar varit drastiskt. Det har varit sjukt svårt att dra på förmiddagsluren också. Klockan 11 var dom så trötta så det spelade ingen roll vad man gjorde. Har gett dom lunch vid 11 och 11.15 sov dom som klubbade sälar. Sen har dom ändå deckat i bilen på eftermiddagen när vi varit ute och åkt, så dom fixar helt enkelt inte detta riktigt än. Igår var jag så trött så jag nästan grät och det känns helt enkelt inte värt det. Ska testa att istället bara låta dom sova runt 30 minuter på eftermiddagen. Så idag la vi dom när dom brukar bli trötta runt 10.30 som innan, så får vi se hur eftermiddagen ter sig. Man orkar ju inte ha ungar som skriker i timmar av utmattning bara för att dom inte ska sova något alls på eftermiddagen, det är som sagt inte värt det.
Men dom har somnat tidigare dom senaste kvällarna, mellan 19 och 20, och då har dom sovit en halvtimme på eftermiddagen. Så vi får testa det tror jag- att väcka dom helt enkelt.

Nu blir det en dusch och tvätta ur hårfärgen jag slängt i håret!

Ändra sovrutiner

Operation ändra sovrutiner börjar idag.. Uuuh jag bävar lite. Pojkarna har hittills sovit två gånger per dag, en gång på förmiddagen ca 10.30-12 och en gång på eftermiddagen ca 15.30-17. Riktigt bra pass om jag får säga det själv och man har då haft tid att både greja och slappa. Tiderna varierar ju självklart från dag till dag, dessa tider är i bästa fall. Många dagar är det inte 1,5 timme per gång utan 1 timme och i värsta fall 30 minuter.
Men dom har iallafall sovit två gånger per dag. Senaste veckan har dom börjat krångla som fan på kvällarna och dom är inte alls trötta, utan vill vara uppe längre. Förstår man ju när dom sover till 17 ibland. Men det har hittills funkat och då har vi låtit det vara så. Nu funkar det inte längre. Att vara uppe till 21 är inte okej tycker jag! Mellan 19-20 är rimligt att dom somnar, 21 är alldeles för sent.
Så idag ska jag försöka dra på förmiddagsluren så att jag lägger dom efter dom ätit lunch vid 12-tiden istället. Det blir tufft tror jag, dom är ganska trötta på förmiddagarna. Men lägger jag dom som vanligt på förmiddagen så fixar dom aldrig att va uppe resten av dagen sen, det har vi redan testat. Jag är ju stenhård på att jag vill att dom ska sova samtidigt också. Så man får andas lite på dagen iallafall. Det är intensivt som det är ändå. Och dom är ju lite olika i sömnbehoven. Albin blir trött fortare och fixar inte att va uppe lika länge som Oliver. Det gör det ännu svårare att ställa om inbitna rutiner. Vi får se hur det går.

Känns lite vemodigt för mig också kan jag säga. Den där sovstunden dom haft på förmiddagen har ju varit kanonskön för mig! Då är man pigg efter en natts sömn, frukost och kaffe så då har man perfekt tid för att plocka, dammsuga, tvätta, duscha och göra sig iordning. Nu kan man ju fixa det när dom är vakna också eftersom dom roar sig själva allt längre stunder, men det blir ju ett annat pass när man ska göra det när dom är uppe, så det blir ju inte riktigt samma flyt ;) Man har varit lite bortskämd med sömnen på senaste, jag är väl medveten om det :P

Nu får vi iallafall se hur det är ska gå! Får väl packa på dom kläder och gå ut i parken eller någon när dom normalt brukar sova, så att dom håller sig vakna en stund till!
Får återkomma om hur dagen har gått ;)

Barnvagnar

Sitter och slöglor lite på barnvagnar. Är lite småsugen på en annan framöver. Jag vet, det var inte längesen vi bytte egentligen, men grabbarna blir ju större och till våren är dom ju tillochmed riktigt stora ;)

Dom stör varandra väldigt mycket när dom sitter brevid varandra, drar petar, slåss, tar varandras nappar osv, osv. Så jag är lite inne på att jag vill ha en vagn där dom sitter på längden istället. För ett tag sen tyckte jag inte om dom något vidare just för att dom inte fick sitta brevid varandra, men nu funderar jag på om jag ändå kanske vill ha en sån för JUST den anledningen ;) Dom lär ju inte bråka mindre ju äldre dom blir :P

Typ en sån här:


Finns en typ sån här ute på en säljsida nu, en begagnad för 1200kr. Sugen, sugen. Fast den var inte lika snygg som denna helsvart, men man får inte va för kräsen när man är en fattiglus väl? ;)

Ni där ute som är flerbarnsföräldrar, vad har ni för åsikter om dubbelvagn på längden? Erfarenheter? Tips och råd? :)

Förkylt

Ja här är barnen tokförkylda och har varit i ett par dagar nu. I lördags var vi bjudna till Per och Carro på middag. Vi åkte dit, tog med resesängarna så att barnen kunde sova som vanligt medan vi var där. Oliver var extremt svårsövd och skrek bra länge innan han gav upp. Sen sov han någon timme innan han vaknade igen och var då "kruppig" och hade fått lite feber. Bara att packa ihop och åka hem då. Så det blev ingen spelkväll för våran del, men en väldigt god middag hann vi äta iallafall!
Blev en jobbig natt med Oliver. Jag blåste upp luftmadrassen och sov inne hos dom. Eller så mycket sova blev det inte, Oliver vaknade mååånga gånger pga hostan då. Så igår gick man runt som om man vore bakis fast man inte drack en droppe kvällen innan.
Inatt fick vi sova allihopa iallafall, Oliver hade inte riktigt lika besvärligt med hostan. Han är fortfarande rosslig och hostig men verkar inte tycka att det är lika jobbigt längre. Så rinner det tjockt snor från bådas näsor!
Skyller på ÖF, då det började efter att vi varit där en gång förra veckan :S Riktig bakterihärd såna där ställen, men ändå vill man dit då det är så mycket roligare för båda mig ich för barnen.
Jaja, nu får jag sluta, nu vaknade Albin och köttsoppan har nog puttrat färdigt på spisen!

Gamla tider!

Sitter vid datorn och lyssnar på mycket goo musik, så jag blir grymt partysugen! Så kollar jag in gamla bilder så jag blir ännu mer partysugen! Sitter och sippar på en 2,8 pilsner, wohooooo vilken partybrud man är! Inte som förr direkt, hehe.

Visar lite bilder från en vildare del av mitt liv ;)









2,5 år senare sitter man här men två 1-åringar :) Coolt som fan egentligen hur det blir :)

Lägger till en bild på mig och Dan från första gången vi träffades också ;)

Giftastycke? ;)

Att klättra...

...är numera det roligaste man kan göra!




Det är dock inte lika roligt när dom kommer på att dom vill ner, och inte vågar ;)

Älskade ungar!

Men huuuuuur söta är våra barn!!??





Sötast i världen!

På sin blogg får man skryta hur mycket man vill ;)

Har det ändrats??

En fråga till folk som använder blogg.se:

Försöker att lägga upp ett videoklipp från youtube, men det funkar inte. Gör som jag alltid gjort, alltså man infogar texten man kopierat från "bädda in" på youtube på "Redigera HTML  källkoden"här på blogg.se. Men nu går det inte att klistra in den kopierade texten, blir galen! Har försökt flera gånger under dagen.

Något tillfälligt fel? Eller ska man göra på något annat sätt nu? Någon som vet? :)

Mycket som hänt

Ja det har ju hunnit varit både jul, pojkarnas 1 års-dag och nyår nu och mycket har hänt. Känns rätt skönt att alla helger är över kan jag känna, man orkar ju inte riktigt med att mysa och tindra när man mår skit. 1-årskalaset blev ju inte riktigt heller som tanken var, men det blir ju inte alltid som man tänkt sig.. Skit samma, nu är det vardag och det känns skönt!

Pojkarna är uppe och går nu, så himla kul! Det är nog det häftigaste utvecklingssprånget hittills om ni frågar mig. Helt plötsligt är det små barn som går runt, inga små bebisar som kryper omkring.
Nu har vi kommit in i fasen där man får jaga dom och dom har även börjat klättra på allt man kan klättra på!

1-årskalaset






Hallå där ute

Hej alla läsare!
Här händer det inte mycket på bloggen. Finns en anledning, såklart. Dom senaste veckorna har varit hemska och vi har haft det sjukt jobbigt inom familjen. Bloggen är bra som en dagbok när man vill klaga och skriva av sig, men genomgår man en riktigt kris då orkar man inte.

Sen när det bara känns tråkigt runtom en vill man inte skriva hela tiden heller, för hur kul är det att läsa om bara tråkigheter? Inte så värst. Plus att man lämnar inte alltid ut 100% av en här på bloggen heller..

Har iallafall haft en jätteskön vecka nu när Dans mamma har varit uppe och hjälpt oss hela veckan. Jag har kunnat gå lite på stan och umgås med kompisar UTAN barn. Låter kanske som vardag för många, men det har jag inte kunnat gjort på månader. Att åka och handla utan barn har varit en lyxaktivitet som jag fått göra denna veckan. Ibland tror jag att jag är allvarligt sjuk bara för att jag är så trött, men sen inser man att det inte är så konstigt att man är helt slut.

Jag hoppas och håller alla tummar och tår för att vi snart kan börja leva som en vanlig familj igen (PEPPAR, PEPPAR!) och att jag får tillbaka min blogglust också såklart ;) hehe.
Jag förstår inte men berömmer dom som har barn och hinner blogga varje dag! Cred till er! När dom var mindre var det ju inga problem, men nu är det ju fullt ös medvetslös här hemma!

Kul förresten att få kommentarer och höra att det är andra tvillingmammor som är inne och läser! :) Hoppas ni fortsätter (och alla andra också såklart!!) trots att jag varit tyst ett tag!

RSS 2.0