Premiärklipp

Har ju glömt att berätta att jag har klippt Albin för första gången! Nu var det ju ett par veckor sen, men ändå ;)
Han hade ju lite "raggarfrilla" innan, typ inget hår uppe på huvudet och sen jättelångt nere i nacken, som liksom låg över tröjkanten och tillslut hade det ju passerat gulligt och mest blivit lite fånigt ;) Så då rök rockarna där bak!


Ett minne blott ;)


Nu är det kort i nacken ;)

Oliver har ju typ fortfarande inget hår, haha, så där lär man väl få vänta med premiärklippet ett bra tag till :)

Sommar

Vilken underbar vecka! Högsommarvärme och soliga dagar hela veckan! Att jag dessutom råkade ha min "lättaste" jobbvecka på schemat, med bara två arbetsdagar på hela veckan har ju inte gjort saken sämre! :)

Vi har riktigt gottat oss ute hela veckan med en massa lekparkshäng, besök av mammagruppen, grillning två kvällar, kollat på hembygdsgården där vi ska ha Dan´s 30-årsfest, planterat blommor, byggt en blomlåda till pojkarnas smultron, köpt en liten plaskpool som har invigts, hängt i Mariebergsskogen osv, osv.
Ja det är ganska långdraget att bara skriva om hur härligt vi har haft det, så jag lägger väl ut lite bilder som visar hur härligt vi haft det istället ;)



Mysigt på hembygdsgården i Ulvsby


Frukost på altanen


Mammagruppshäng


Jagat nybadade, halvnakna barn i området


Ätit årets första sill och potäter, dock inte färskpotatis vilket ju drog ner det hela endel, men ändå grymt gott! Men nu tror jag snart färskpotatisen anländer, halleluja!


Lunchat på stan med syrran





Hängt på baksidan där vi har invigt poolen och Dan har byggt en blomlåda.


Lådan är färdig, smultronen från Öland är planterade. Satte även en av tomatplantorna på hörnet, gräslök är satt i andra hörnet och det finns mer plats kvar där jag funderar på att sätta dill.


Härlig dag!

Oj vilken härlig sommardag vi har haft! Vi har varit ute hela dagen!
På förmiddagen var vi i lekparken med Jenny och Vinston. Där var vi tills pojkarna började ge upp och bli trötta, då blev det lunch för dom och sen lunchnap. Eller nap å nap, Oliver sov i 2,5 timme och Albin i 3 timmar. Rätt lång nap ;) Under den tiden kom älskade Tessan hit och hälsade på, jag slängde ihop en pastasallad som vi åt till lunch på altanen och på den blev den en kaffe och möe tjöt. Underbart i solen!

Eftermiddagen bjöd på mer lekparkshäng tills Dan kom hem. Så skönt att grabbarna är feberfria nu (PEPPAR, PEPPAR!!) så man kan va ute och leka!

Under kvällen har jag hunnit med både en tur till Kalenius och Bolaget, joggat en runda, och planterat mer blommor på altanen med en bärs i näven ;) Nu är jag nästan helt färdig med blommorna, men jorden räckte inte till sista krukan så det blev inte riktigt helt klart!

Nu ska jag kolla upp vart Alsters hembygdsgård ligger, för dit jag åka imorrn och kolla hur det ser ut, för där ska Dans 30-årsfest gå av stapeln vad det verkar!

Dålig update

Skäms på mig med bloggtorkan! Jag är så dum! Men man har ju fan rava full alltså, det är helt galet! Nu börjar man förstå gamla människor som brukar säga att dom en dag bara "vaknade upp och var gamla" och förstog inte hur det hade gått till!

Veckan har iaf gått i sjukdomens tecken. Jag har vabbat hela veckan. När Albin blev frisk var det Olivers tur att få feber. Så härligt att dom alltid ska gå i skift så sjukdomsperioder blir alltid dubbelt så långa!

I helgen har svärföräldrarna varit här från Öland plus att jag har jobbat, så helgen gick ju fortare än fortast! Var hemma hos mina föräldrar och käkade middag igår kväll. Det var skittrevligt, förutom att jag var lite sur för att alla fick dricka utom jag (och Dan då, men det är ju standard nu för tia, hehe) och jag var sååååå sugen, men nej man skulle ju upp och jobba och köra hem ongera på kvällens slut, så det blev ett par lättöl bara.

Idag har jag jobbat delad tur och har nu precis kommit hem. Nu ska jag vara ledig i ett par dagar och jag HOPPAS barnen kan vara pigga så vi faktist kan ge oss ut i det fina vädret som dom har förutspått! Har ju fått varit inne hela veckan med febriga barn, INTE kul och speciellt inte när solen skiner.

Sommaren är här nu, idag har det verkligen varit försommarvärme!

Febrig pojk och altaninventering

Igår och idag har jag fått vara hemma från jobbet igen med febrig Albin. Han har inte haft någon feber idag, och han har varit pigg, men dagis vill ju att man ska va hemma en feberfri dag så att det inte kommer tillbaka igen och imorrn är vi ändå lediga, så lika bra att va hemma idag med. Just nu ligge rhan och sussar. Oliver är däremot på dagis. Vi tyckte igår att vi skulle testa att ta han dit ensam. Dels föratt han jagar upp Albin så mycket (Albin blir väldigt trött och behöver vila mycket när han har feber, men är Oliver hemma och leker med honom så är han igång trots att han inte borde, och då tar det längre tid för honom att bli frisk) och dels så tyckte fröknarna på förskolan att det kunde va ett bra tillfälle att lära känna "bara" Oliver utan en bror i hälarna hela tiden ;) Skönt med lite egentid för mig med ett barn också, det händer ju aldrig typ. Rena semestern trots att han varit sjuk, men man blir lite rastlös också när man är van fullt ös konstant.

Det har iaf gått jättebra för Oliver att va utan brorsan på dagis, han har varit precis lika glad och framåt som vanligt, jätteskönt att höra! Tvärtom kan nog bli lite svårare däremot.. Men vi får se när den dagen kommer :) Albin är lite mer beroende av Oliver än tvärtom och Albin är lite osäkrare och blygare. Vi får se :)



Igår va plutten trött och febrig

Nu har jag precis dragit fram och inventerat i mina balkongkrukor och jag är alldeles lyrisk! Snart är det dags för altanen att fyllas med blommor, örter och växter! Varit lite för kallt än sålänge, men idag ska jag och mamma åka till Ölmes handelsträdgård (där vi gick loss som fan förra året!) och börja kolla in vad vi ska shoppa på oss iår :) Kanske bara blir kolla idag, inte köpa... Så mycket iaf... ;)

Längtar tills min altan återigen ser ut såhär:





Tyget är iaf upptaget igen, det gjorde jag igår :) Planen för iår är att Dan ska bygga en hörnsoffa därute också, så det kommer förhoppningsvis bli lite nytt därute iår! Vi får se om det blir av, men det brukar det bli, han är ju inte den som ligger på latsidan :)

Syskonbus!


Grym helg

Har haft en helt fantastisk helg!
Igår hann jag med både joggingtur, städning och tvättning på förmiddagen. Sen under eftermiddagen var vi och firade syrran som fyllde 25 i fredags och Noel som fyllde 2 igår :) Vädret var fint men lite blåsigt, men vi kunde va ute och grilla korv och öppna lite presenter, sen gick vi in och fikade inomhus och öppnade lite mer presenter :)


Grattis kusinen! 




Lille Albin


Dan och Dan tvättad i 90 grader ;)


Noel fick en skottkärra med lite prylar till av Albin och Oliver


Gött i sola :)


Sofia hade gjort toksmarriga gräddtårtor :)


"åååhh vad blyg jag blir när ni sjunger för mig!"


Blåsa ljus


Nämen slocknade dom??

Mysigt kalas! På kvällen åkte jag hem till Marie och drack öl. Sjukt kul kväll hade vi och det var så kul att festa med henne igen, vi har inte setts på år och dar! Gick till Harrys och vi hade så grymt kul, så jag trodde nästan inte man kunde ha så kul på krogen längre! Bästa kvällen på MYCKET länge!

Övertaggad, full Tina på Harrys ;)

Var lite segt imorse kan jag säga, men inte att jag var bakis eller så utan mer att det blev väldigt lite sömn inatt  eftersom jag kom hem så sent. Sen var ju Dan uppe med grabbarna i morse, men inte kunde jag sova när dom drar igång här ;) Men jag passade på att sova igen lite runt lunch när grabbarna också sov, så resten av dagen tycker jag ändå att jag varit hyffsat pigg!

Idag har vi mest softat, varit i lekparken, lagt all tid med barnen bara, Dan har grejat lite med bilen också. Varit en fin söndag med sol, dock blåsigt idag också.
Bjuder på lite kort på världens goaste pöjker!






Hurtigbulle?

Veckan har svischat förbi i en jäkla fart. Jobb hela veckan för både mig och Dan, dagis för barnen och så mycket mer än så har vi inte hunnit med. Jo förresten, jag gick Vårruset igår i spöregn. Tanken var att jag skulle jogga, men det var så tjockt med folk så det gick inte, när man väl började med "gåarna". Så jag gick med mina arbetskamrater. Vi hade aningens tur iaf, för när loppet väl började så slutade det faktist regna. Sen började det igen ganska lagom till vi var färdiga och skulle fika. Slutade med att vi satte oss i en av mina arbetskompisars bil och fikade, haha. Det gick det med ;)

Inför loppet, laddade i full regnmondering med två arbetskompisar ;)


Idag har jag däremot varit ute på en joggingrunda och det gick faktist fint att utöka joggingintervallerna till 3 minuter istället för 2. Första rundan var nästan jobbigare än denna. Så blir det tredje och sista för veckan imorrn förmiddag, för på kvällen ska jag dricka öööl och då kommer jag inte orka jogga på söndag ;)

Ha en härlig fredagskväll! Nu ska jag återgå till "Rallybrudar".
Bjuder på en lite bättre bild på nya frillen, här helt framifrån:

Klippt

Nu äre klippt!

På ena sidan äre kört:


Och på andra sidan äre superkört! ;)


Det är ovant, men jag är nöjd! Det är coolt och det är jäkligt skönt, framförallt att ha så kort i nacken! Jag måste vänja mig nu bara ;)

Och JA, jag sprang min första runda idag ;)

Frisyren

Imorrn ska jag klippa mig! Och jag har bestämt mig för att det blir den kortare versionen av den jag har nu! Lägger upp bilder här för att visa Therese imorrn på telefonen hur det är jag har tänkt mig! Återigen inspirerad av Beckham ;)





Gaaaahh!! Lite nervöst att göra något nytt, även fast det inte är någon extrem skillnad! Wish me luck ;)

Det roliga

Jag skrev ju att jag hade något kul att berätta. Och det är att jag är gravid!

Naaaj, så kul ska vi inte ha det, moahahaha! :P Nu har jag varit rolig för idag :P Vem dog lite?

Nej, men Dan har fått jobb! :D Sååååå jävla underbart skönt! Han slutade ju på det förra (får man kalla det för skitjobb?) i början på April när provanställningen gick ut. Så en månad tog det och nu har han då fått jobb som snickare. Helt perfa! Ett halvårs provanställning och både jag och Dan är överlyckliga!
Han pratade med en pappa på dagis som hade egen snickarfirma och då passade han ju på att lägga in att han jobbat som det förr och att han nu precis blivit arbetslös, så om han behövde folk så kunde han höra av sig. Två veckor gick det sen hörde han av sig för en gubbe hade precis slutat hos han då, så då behövde han en ny. Får man ha sån tur? Inte likt oss :P Känns nästan lite overkligt. Som att ett jobb trillade rätt över honom bara. Men ibland kanske man får ha lite tur? Inte bara oflyt hele tia ;)
Ja så är det, jag är alltså INTE gravid, haha, utan nu ska vi försöka att på riktigt få ihop Svensson-livet, men två arbetande föräldrar och barnen på förskolan. Ekorrhjulet drar igång.

Vad det gäller barnen så är Albin fortfarande lite småfebrig, men har varit näst intill feberfri idag. Långdraget så satan detta! Hoppas på två friska barn imorrn!

Nu har jag gjort min första jobbehelg sen jag kom tillbaka också, det har varit en bra helg. Ledig imorrn, sen jobb resten av veckan.
Tjipp!

Utmaning- att jogga

Jag har aldrig varit ett fan av att jogga. Men det är ju ändå en motionsform som man brukar må jäkligt gött av efteråt! Eller ja, man mår ju gött av all motion såklart, men lite extra efter att man varit ute och joggat tycker jag :) Tänkte jag skulle testa att utmana mig själv och haka på Malous löpschema som är utarbetat av Malin Ewerlöf. Ett schema som vem som helst tydligen ska klara av, hur otränad man än är. Det ser ju genomförbart ut, åtminstonde när man tittar på det i text ;) Det är ett 10-veckorsschema och efter dom 10 veckorna så ska man kunna jogga i 5 km utan att pausa. Hmmmm, det har nog aldrig jag gjort i hela mitt liv, haha!

Såhär ser det ut:

Vill du komma igång med löpningen? Följ EM-medaljören Malin Ewerlöfs schema som vem som helst kan följa. 

Inled alla pass med 10 min rask gång som uppvärmning.

Vecka 1:

Pass 1: 20 min löpning. Varva 2 min jogg med 2 min rask gång

Pass 2: 20 min löpning. Varva 3 min jogg med 2 min rask gång

Pass 3: 20 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

 

Vecka 2:
Pass 1: 25 min löpning. Varva 3 min jogg med 2 min rask gång

Pass 2: 25 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

Pass 3: 30 min löpning. Varva 4 min jogg med 2 min rask gång.

 

Vecka 3:

Pass 1: 32 min löpning. Varva 4 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 33 min löpning. Varva 5 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 34 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

 

Vecka 4:

Pass 1: 35 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 36 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 37 min löpning. Varva 6 min jogg med 1 min rask gång.

 

Vecka 5:

Pass 1: 37min löpning. Varva 7 min jogg med 1 min rask gång

Pass 2: 38 min löpning. Varva 7 min jogg med 1 min rask gång

Pass 3: 39 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 6:
Pass 1: 39 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 8 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 9 min jogg med 1 min rask gång

Vecka 7:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 10 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 10 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 11 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 8:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 12 min jogg med 1 min rask gång  
Pass 2: 40 min löpning. Varva 12 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 13 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 9:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 14 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 14 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 15 min jogg med 1 min rask gång.

Vecka 10:
Pass 1: 40 min löpning. Varva 15 min jogg med 1 min rask gång
Pass 2: 40 min löpning. Varva 16 min jogg med 1 min rask gång
Pass 3: 40 min löpning. Varva 16 min jogg med 1 min rask gång.

Tror ni jag klarar det? ;) Eller tror ni jag ger upp efter ett par veckor? Haha, jag vet inte vad jag ska tro, men jag ska göra ett ORDENTLIGT försök! Någon som känner sig sugen mer än jag? ;)


Sjukt, men soligt :)

Ja som sagt, dagarna far förbi i en väldans fart! Oliver är piggare nu, men fortfarande mycket rosslig. Det brukar ju sitta i ett tag på han det, tyvärr. Nu har även Albin blivit hes och har lite feber.
vad har vi haft för oss då? Inte så mycket pga sjukdom då. På Valborg firade vi min bror med fru som gått och gift sig så då var det lite kalas ;) Men bara jag och Albin var där, Dan va hemma med sjuk Oliver.
Annars har jag jobbat, njutit av det härliga vädret och inte så mycket mer än så :)

Har en stooooor BRA nyhet, men den berättar jag typ imorrn ;)

RSS 2.0