Pannbiff

Igår åt vi pannbiff med stekt lök, sås gjord på skyn, kokt potatis, lingonsylt och brysselkål. Underbart gott!
Det är väl inga konstigheter egentligen, men har hört att endel har svårt att göra god sås på skyn. Så här gör jag och den blir svingod ;)

Efter varje gång man har stekt pannbiffarna häller man lite vatten (kanske bara en halv deciliter, tar man för mycket vatten blir det inte så mycket till smaker kvar) i stekpannan så alla smaker lossnar från pannan. Koka ihop lite och häll i en gryta brevid.
Sen hade jag i lite svart vinbärsgelé som ska koka med i såsen, grädde, kalvfond, lite soya mest för färgen, salt och peppar. Red eventuellt med maizena om man vill ha såsen lite tjockare, koka ihop en stund och klart! Mummagott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0