Modeller

Ett lite trevligare inlägg med några jättefina bilder på mig och Dan som Emmeli tog på oss för ett tag sen nu. Våran lilla "modellkarriär" ;)

Gråter

Jag är så jävla trött på att vara gravid... Jag gråter och skrattar om vartannat. Jag har ont i hela min kropp, framförallt i min rygg. Jag kan inte gå upprätt, jag kan inte sova på nätterna, jag kan knappt klä på och av mig själv.
Jag har gått upp SJU kilo på TRE veckor!
Väger 92 kg, helt plötsligt gått upp totalt 22kg!
Jag undrar varför det helt plötsligt blivit så jobbigt. Jag ser ju inte själv vad fort jag växer. Förrän jag kollar på kort. Då förstår jag. Och tycker nästan lite synd om mig själv. För nu är det brutalt jobbigt..
Jag vet att det är sluttampen nu, men jag måste få klaga lite iallafall. För det är sjukt jobbigt.

V35


V 33


V 29


Så tänker jag vad vi väntar på. Och gråter ännu mer. Fast av lycka. Och tycker såklart att det är värt det. Längtar så.

Inte än

För er nervösa själar som tror att jag är inne och föder barn- så är inte fallet! Bloggsidan var paj igår så kunde därför inte blogga och dagen innan där kände jag bara inte för att skriva.
Nu kommer snart Emmeli hit, det blir mysigt! :-)
Skriver mer i eftermiddag!

Dags att packa väskan....?

Det kanske är dags att börja tänka på den där förlossningsväskan snart? Det ska ju vara så viktigt att den är packad och klar när det är dags att åka till BB och det är nog inte så dumt.
Har kollat runt på massa olika sidor på internet vad man bör ha med sig i den där väskan och jag har skrivit upp dom sakerna som jag känner är viktigast.
Det är ju en hel del grejer alltså, och speciellt när man ska ha med till två barn också! Jag får väl komma dit med en resväska rullandes efter mig, haha ;-)
Det jag har skrivit upp är nu alltså:

* Journalen
* Legitimation
*Förlossningsplan (har jag inte gjort någon än, blir väl om ett par veckor vad jag förstod, om dom inte kommit än då)
* Mobilen+laddare
* Bekväma kläder + Ombyte
* Amnings-BH + Amningskupor
*Toalettsaker 
* Lypsyl, hårnoddar och hårspännen
* Kamera
* Kläder till bebbarna, två uppsättningar var+ Overall att åka hem i 
* Blöjor?
* Ätbart till Dan och snacks/dricka till mig också
* Pengar till parkering

Det stod på flera internet-sidor att det var bra att ha med en bok eller något spel om väntan blir lång och det blir drygt. Är det någon som haft nytta utav detta? Och är det något jag inte skrivit upp som ni mammor kan rekomendera att ta med? Tips mottages med glädje utav alla mammor :-)


Förlossningen och maktlöshet

Ja det är ju inte utan att man börjar bli lite svettig. Jag har inte tänkt speciellt mycket på förlossningen under graviditeten. Inte med rädsla iallafall, utan mer känt att "jag vet ju inte hur det är, så inget att jaga upp sig för". Innan jag blev gravid kunde jag nästan få panik av att tänka på en förlossning, vara helt skräckslagen. Men sen jag blev gravid har jag känt mig lugn som en filbunke över detta. Konstigt det där. Är det kroppen som ställer in sig på vad som komma skall?

Nu är det nära. Det kan tillochmed vara riktigt nära. Och visst känns det lite annorlunda nu. Ibland iaf, man börjar bli lite smånervös. Inte skräckslagen, men nervös. Sen får jag inte jaga upp mig för mycket, jag vill inte bli stressad. Jag har lärt mig att bromsa när jag är påväg att jaga upp mig, som oftast iaf :) Det är skönt. Jagar iaf inte igång någon panikkänsla som jag ofta gjorde förr.

Ibland känner jag att jag måste vara den lugna, just när det gäller förlossningen, för där är inte Dan stabil. Han pratar om den med rädsla och skräck och han blir stel som en pinne så fort han är med mig till sjukan. Han hatar sjukhus, det är det enda han pratar om när vi är där. Konstigt det där, han behöver ju bara va med, haha! Det är ju jag som ska göra det fysiska arbetet.

Han är rädd för att se mig med den smärtan utan att kunna göra någonting åt det, säger han. Maktlösheten.
Det är maktlösheten jag också är rädd för. Att jag inte vet hur det kommer kännas, hur det kommer gå eller hur det kommer gå till. Det är det som är obehagligt.
Det är min största skräck i livet, maklöshet.
Det är därför jag är livrädd för att sövas, livrädd för att dö och livrädd för sjukdomar. Mina största skräcker i livet. Man har sett under åren att dom kan drabba vem som helst, när som helst, hur som helst. Inte bara gamla männsikor. Alla.

Mamma 54år!

Grattis mamma som fyller 54 år idag!
Vi har varit där på jättegod middag och tårta nu i eftermiddag.

Superbarnslig tårta, mest för Elvins skull ;)


Tjockisen har gjort sig fin dagen till ära

Det slår aldrig fel

Varför ställer man sig alltid i fel kö? Alltså ALLTID! Vilka är dom jävlarna som ställer sig i rätt kö? För dom finns ju. Man ser dom när dom lite ärtigt glider förbi en i kön brevid som alltid är längre, men alltid går fortare. Är dom medvetna själva om att dom har flyt?

Idag slog alla rekord, inne på ICA. Två köer, ungefär lika korta, det var bara en före i båda köerna. I den ena kön står en gubbe 75+ som inte packat upp alla varor än. I den andra kön står en kille i våran ålder som har packat upp allt på bandet och ska bara betala. Valet av kö känns självklar, eller hur? Klart man ställer sig bakom den unga smidiga killen som bara ska lite snabbt dra sitt kort och sen är det klart. 75+gubben ska ju säkerligen fibbla med mynt, tappa på golvet osv, osv. Men icke.
Tror ni inte den unga killen drar upp ca 10-15 rabbattkuponger som ska dras av på köpet?! Inte nog med det, han lägger till: "Jag vet inte riktigt om alla gäller längre."

Neheeeee! Det vet du inte nej! Kolla inte gärna det INNAN du traskar iväg till affären med FEMTUSEN kuponger! DÅRE!

Jag är seriös när jag säger att det var TRE eller FYRA stycken som hann att betala sitt efter 75+ gubben innan vi kunde betala vårat efter kupong-dåren!
Jag va rätt arg i stundens hetta, ni vet, suckade lite för högt och beklagade mig lite för högt över "varför folk är så osmidiga?!"
Dan viskar diskret: "Jajaja, tyst nu...."
Aningens störande detta fenomen med att alltid ställa sig i fel kö! Såhär i efterhand kan jag även känna att det är lite faschinerande! Hur är det ens möjligt?

Idolfinalen

Snor lite bilder från syrrans blogg från igår kväll.
Blev en riktigt mysig kväll med pizza, snacks och Idol. Alla pojkarna kastade tillsut in handduken så det var bara jag och Sofia som såg när Jay tog hem vinsten :)

Pizzaäting!


Noel va otroligt pigg och osugen på att sova denna kväll :)


Noel ligger på sina kusiner, haha! Lille magen...
Dan lyckades tillsut söva Noel, men efter en veckas arbete så var det inte så svårt att även söva sig själv :) Sååå söta!!


Peter var också lagomt sleten efter en hård arbetsvecka (hade säkert inget att göra med att han var ute på julbord med jobbet igår och var dyngbakis idag ;))


Supermysig kväll! Synd bara att Stefan och Annelie med barn inte kunde vara med som tanken var från början! Lilla Vidar har hög feber igen så deras fredagskväll fick sluta hos farbror doktorn :( Krya på dig lille gubben!

Torsdag och fredag

Igår hade jag en pysselipyssel-dag hemma hela dagen. Jag griljerade en julskinka, kokade knäck och plockade iordning här hemma. När Dan kom hem från jobbet kom syrran och Noel hit (Peter va på julbord) så åt vi tacopaj tillsammans, det var mysigt. Tyckte Sofia skulle få slippa laga mat till sig själv när hon va ensam ;)
Sen hade jag en kvällstid på akupunkturen vid halv åtta. Det var min torsdag.

Idag startade jag dagen hos barnmorskan, blodtryck låg stabilt, allt väl. Efter det tog jag mig en MYCKET långsam promenad till jobbet. Det var skönt, kallt och friskt :) Lämnade mina sjukskrivningspapper till chefen och tittade upp på våningen för att hämta en klädesleverans :) Tusen tack Pernilla för alla fina kläder du hade lämnat! Kanonbra och att det var i flera olika storlekar var perfekt!
Pernilla har själv tvillingpojkar nämligen :)

Resterande dagen har jag tillbringat hemma hos systeryster och dit ska vi snart tillbaka för att umgås, klämma en pizza och se på Idol-finalen. Har inte alls följt Idol iår, men finalen bör man ju se! :)

Såklart så hejar jag på Jay!


Blöjor

Är det någon som har missat att det är stoooooort priskrig i Norge på blöjor? Kommer pågå åtminstonde året ut, sen vet man inte hur det blir. Vi passade på att utnyttja detta såklart (eller mamma var så snäll och tog tag i det) så vi skickade med en beställning på blöjor i diverse storlekar , med en arbetskamrat till mamma som åker dit titt som tätt. Igår fick vi hem lasten.
Detta är blöjor som i Sverige hade gått på ca 2500:-
Detta gick i Norge på 600:-
Dä ni! :)

Angående gårdagen

Ja igår blev det många timmar på sjukhuset (igen). Var där vid 12-tiden för akupunktur. Mamma fick vara chaufför och sällskap igår eftersom Dan hade bilen till jobbet.
Efter akupunkturen var det en liten väntetid inför ultraljudet så då passade vi på att klämma ett varsitt wienerbröd i caféterian.

Ultraljudet gick bara fint, dom växer precis rätt för tiden och dom är näst intill helt jämnstora. Albin 2 kg och Oliver 2,2 kg :)
Om nu Albin är en Albin......????? ;)
Frågade igår igen om just denna lilla krabat och hon skulle kolla könet, men det gick inte idag HELLER! Ben och armar ivägen hela tiden, hon hade inte en chans att se.
"Han vill inte att ni ska veta" som barnmorskan uttryckte sig.

Men jag tror det är en pojke, blir nog inget chockbesked vid födseln att det skulle vara en flicka, hon var ju ganska säker första gången. :) Nu tänker jag iaf inte fråga någon mer gång utan det märks vid födseln om Albin är Albin :)

Blodtrycker ligger som vanligt, stiger ingenting och det visar ingen protein i urinet längre, så den där början till havandeskapsförgifting är under kontroll. Ger visst effekt av att ta det lugnt! ;)
Livmodertappen har börjat mjukna, hmmmm... Tydligen normalt att den gör det vid denna tiden när man väntar tvillingar. Fick tid för ett extra ultraljud pga detta, redan om 2 veckor, för att kolla näringstillförseln i navelsträngarna och mäta fostervattenmängden.
Snacka om uppkollad!

Undrar när bebbarna tänker titta ut?? Jag tror nog ändå det hinner bli januari. Kanske.... :)

Tillväxtultraljud nr 2

Ujujuj vad trött jag varit idag! Dan gjorde sin första arbetsdag idag och när han gick upp imorse kunde jag inte somna om. Så jag har varit helt slut hela dagen!
Det gick bra för han första dagen på jobbet iaf :) Och han tyckte det verkade som en bra arbetsplats.

Idag har jag varit på tillväxtultraljud. Orkar inte gå in på detaljer för jag ska sova nu, men allt var bra iaf! Får utveckla mer i nästa inlägg!

Natti!

2 Advent

Hade en jättemysig 2 Advent med en massa mysiga brudar hemma hos Anna! Vi hade lite knyt-julbord, drack en massa glögg och bakade julgodis (som självklart åts sen också).
Kristoffer blev utkastad så han fick komma hem hit till Dan och hålla honom sällskap =)
Lördagsmys

Mumsig mat har vi precis ätit! Kotletter med rotfruktslåda och rödvinssås. Snart är det det dags för veckans favoritprogram "Så mycket bättre" och då åker chipsen och popcornen fram! :)

Jag har ju fått fixa mig ett specialbord eftersom det är nästan omöjligt att numera sitta framåtlutad och äta. :) Detta funkar utmärkt, hehe :)
Pepparkaksbak

I förrgår tog vi svängen till Annelie, Elvin och Vidar och bakade lite pepparkakor. Blev såklart lite ätande av pepparkaksdeg också ;)
Men? Ingen bild på lille Noel? Han var alldeles för upptagen med att åla runt i hela lägenheten och leka med Vidars leksaker, så han fastnade inte denna gång :)

V 33

I magen:

Barnen kan nu skilja på ljus och mörker och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Precis som en nyfödd bebis sover barnen mestadels av tiden. Nu kan dom till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnens lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa dom att andas när det är fött. De samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor.  Barnen väger ca två kilo var. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt. Om dom skulle födas nu behöver dom lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid.

Mamma:

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.
Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

VARNING!
Mina gravidbilder börjar bli vulgära, haha! Magen är ganska så stor om man säger så ;) Men det är ju bra att pojkarna växer :)Kanske inte jättekonstigt att man börjar bli lite sleten i ryggen? ;)


DAN HAR FÅTT JOBB!

ÄNTLIGEN! som Gert Fylking skulle ha sagt! :D
Fast det gick ganska fort ändå.
Han är duktig min man <3
Jag är så glad för hans skull och för våran skull :)
Det är bara extra, men det är en jävligt bra början!
Och dom verkar behöva endel så det kommer nog rulla på.

Så nu är min man montör, någon form av skyltmontör.
I Kiiiiil :D
Puh!


RSS 2.0