Trött

Trött så trött.
Idag har jag inte gjort någonting. Får ju typ inte göra något heller. Ska vila och ligga, hinner väl bli galen innan detta är över. Men det är bara att gilla läget, sluttampen nu. Idag har det iofs inte varit så svårt att vila för jag har varit helt slut hela dagen.
Jag har så ont, så ont i min kropp. Inatt trodde jag på riktigt att det skulle födas barn. Ujuj vad det värkte i min rygg och lite i magen också. Fick gå upp å vanka, försökte sitta upp och sova, knaprade Panodil, värmde värmekudde och stackars Dan fick knåda och massera mitt i natten.. Släppte tack och lov efter ett tag och jag kunde sova sen.

Har ju fått order av läkare att jag inte ska göra i princip ett skit, så jag hoppas mina kära vänner förstår om jag är extremt osocial, kanske värre än vanligt :P Besök tar jag dock gärna emot, men jag orkar inte ge mig iväg på saker.. Det räcker med alla besök på sjukhus och vårdcentral. Jag vill inte att denna början till havandeskapsförgiftning ska eskalera, så det gäller att lyda order!

Jag va på julbord med jobbet igår, det var väl kanske det sista roande jag fick göra innan busungarna är ute :) Gott gott var det och gud vad jag åt!

Julmarknad

Idag har vi varit på Alsters julmarknad. Det var så himla mysigt! Och framförallt skönt! Skönt med snö, skönt med frisk luft och skönt med dagsljus. Jag njöt av varje sekund. Jag vankade sakta framåt och tog det extremt lugnt så att jag inte skulle bli ansträngd eller få ont. Det gick finfint :)






Kom hem med lite smått å gött också :) Enbart ätbara saker såklart, hehe, det är ju det bästa med julmarknad, allt göttit!



* En hårdost med gräslök som va vulgärt god!
* En strut med knäck
* Chokladkola
* En burk med hjortronsylt
* En miniosthyvel som jag va tvungen att köpa för den va så söööt! :P

V 32

I magen:

Lanugohåren som har täckt barnens hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när dom föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnen utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnen får allt mindre utrymme att röra sig i. Man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Barnen har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.

Nu har dom något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnen ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer.

Mamma:

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostren. I sällsynta fall kan det vara livshotande. 
Eftersom kroppen förbereder sig inför förlossningen kan du känna förvärkar. De påminner om mensvärk.

Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnen får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnen mår illa.

Egna kommentarer:

Jag har först nu börjat känna att dom hickar faktist. Man kunde läsa redan runt v. 20 att man kunde känna sitt barn hicka, men det har jag aldrig känt innan. Men nu känns det tydligt när det hoppar regelbundet :

Andfådd är bara förnamnet! Blir ju andfådd bara av att gå till bilen, haha! Och på rygg har jag inte kunnat lega på läääääänge, det är endast sidoläge som funkar. Men sover gött gör jag vill jag lova! Dom flesta gravida verkar ha sömnproblem utav flera olika anledningar, men jag söver jah :)

Jag var faktist beredd på att åka på havandeskapsförgiftning, då jag har hört att det är ärftligt.. Både mormor och mamma hade det och även min syster. Men det är tråkigt.. Speciellt eftersom man måste ränna så ofta till läkare och BM, det tar på krafterna bara det! Men, som sagt det är väl bra att dom har koll på mig och framförallt på bebisarna!
Viktuppgång: 15 kg


Blir så trött...

Idag har vi spenderat större dagen på sjukhus och vårdcentral... Det började kl 8.30 med föräldrar-träff på Gripen. När träffen hade slutat vid 11.30 hade jag direkt tid för blodtryckskontroll och urinprov. Proteinet visade högre idag och blodtrycket var på 140/90, så BM skulle ringa spec.mödravården för att höra om jag behövde komma in till förlossningen för kontroll. SJÄLVKLART var jag ju tvungen att göra det! Så då var det bara att bege sig till sjukhuset istället där man direkt blev uppkopplad för att ta en CTG-kurva igen för att kolla att barnen mår bra. Dom mådde bara fint därinne som väl var! Jag hade dock sammandragningar som syns på CTG-kurvan sa barnmorskan, men det känner inte jag av (?). Men, men.
Sen var det blodtryck och urinprov IGEN, visade på ett ungefär detsamma som hos barnmorskan på VC. 
Fick träffa en läkare som sa att jag hade början till havandeskapsförgiftning. Superkul.... Så skulle det tas blodprover och beroende på vad dom visade skulle jag få åka hem igen, eller bli inlagd. Uuuuuuuhh! 

Proverna var som tur var bra, så jag behöver inte bli inlagd nu! Skönt! Men läkaren tyckte väl inte det lät så bra med alla trappor jag måste gå upp och ner för, så kanske det blir flytt hem till mamma snarast. Är ju typ ryggläge som gäller nu för att jag inte ska bli inlagd!

Sen för att göra det hela ännu lite töligare så måste jag nu gå till bm VARANNAN DAG för att ta blodtryck och lämna urinprov! Får man inte högt blodtryck bara av det så vet jag inte..  

Glöggpremiär

Jag och Dan glöggmyser. Premiär för i år. Fantastiskt gött!

Dan är tjock och trött.
Jag är ännu tjockare och ännu tröttare!. Det är så man skäms (över mig själv alltså). Men what the hell.




Vidar 1 år!

Lille Vidar (Eller som storebror Elvin kallar honom för: Diddendo) fyllde 1 år i tisdags! Igår firades det med presenter och tårta. Självklart ska man äta tårta själv när man är 1 år, men då får man äta utan kläder och sen bäras in i duschen när man är klar ;)














Kanske lite mycket på en dag

Tog väl kanske i lite för mycket denna onsdag och hade lite för mycket planerat på en gång. Men det har varit en himla trevlig dag iaf!

Under förmiddagen blev det en fika på stan med Jolie. Lika trevligt som alltid! Förutom den lilla detaljen att när vi satt i amningsrummet och Jolie höll på att ge sin lilla goding lite föda så gick ju det satans brandlarmet! Så det var bara att samla ihop alla grejer och bege sig ut därifrån. Amningsrummet ligger ju (såklart) på övervåningen, så vi fick masa oss ner för en avstängd, smal rulltrappa- en höggravid kvinna och en kvinna med barnvagn. Men det fick ju gå det med, vi kom ut tillslut :)

Sen åkte jag förbi jobbet för att lämna ett par papper till chefen och var då såklart tvungen att titta in till mina kära arbetskamrater :)

Hem och äta mat, sen bege sig ner till stan igen och träffa Anso för att köpa ett par presenter till lille Vinston från arbetskamraterna :)

Under eftermiddagen har vi varit på Vidars 1-årskalas och ätit tårta :) Myspys! Bilder från detta kommer senare eller imorrn!

Kanondag som sagt, men nu är jag lite sliten kan jag säga!

Låt hjärtat va meeee...

Ja idag var jag på ett ultraljud på mitt hjärta. Jag var ju nervös innan såklart! Sov dåligt under natten inför detta... Tänk om det är något fel på mitt hjärta?? Klart man funderar... Men allt såg bara fint ut! :) Gud va skönt! Blåsljudet kommer från något så ofarligt som att man hör hur blodet "svischar" från ett hjärtrum till ett annat, inget konstigt alls alltså.

Har under eftermiddagen varit och hälsat på Melanie och Johan ute i Skattkärr. Dan ska hjälpa med lite renovering åt dom så vi var där och tittade och fikade. Riktigt trevligt var det! Och riktigt mysigt bor dom där ute! Jag blev nästan lite avis på boendet ;) Det kommer bli så fint när det är klart! Fick även klappa lite på lilla Moa också, den lilla busan :)

Babyshower

Styrde kosan till Emmeli idag vid kl 12 för att mysa till det med en liten fika. Trodde jag. När Emmeli kom och öppnade dörren och jag steg in var det första jag såg ballonger som det stog "Tinas babyshower" på. Åh herregud, åh herregud, åh herregud! Det var det första jag kände och började såklart lipa på en gång. Överraskningar är ju inte varje dag man får och man blir så sjukt överväldigad utav det! Att veta att någon eller några har planerat och fixat och styrt upp någonting för MIN SKULL, ÅT MIG! Lagt ner tid och energi på att överraska mig. Det är så jag börjar gråta igen bara när jag skriver om det! Det gjorde ju inte saken bättre när jag kom in i vardagsrummet och ser gänget som sitter där! Då bröt jag ju ihop ännu mer och jag nästan hyperventilerade! Alla mina finaste vänner (syrran och svägerska också då, men dom räknas också som mina bästa vänner) från alla olika håll satt samlade i samma rum och var där för min skull!
En surprise babyshower!
Goaste Emmeli hade styrt upp detta för min skull och det var en fantastisk överraskning! Vi fikade, lekte lekar och jag (eller barnen var det ju) fick en massa fina presenter!
Aldrig hört talas om att man har Babyshower i Sverige, men det var ju sjukt roligt och jag är så tacksam!

Det var den finaste överaskning jag fått någon gång, tusen tack Emmeli som hade fixat detta, tusen tack min älskade Dan som hade hjälpt henne med vilka han trodde att jag skulle vilja ha där och tack alla som kom! :)











Vi avslutade tillställningen med att alla fick skriva upp en gissning om vilket datum man tror att gossarna ska komma, längd och vikt, och om det blir vanlig födsel eller snitt. Ujuj vad spännande! :)

Tack, tack, tack återigen alla mina goa flickor som närvarade och gjorde dagen så fin! Jag är helt slut nu kan jag säga ;)

Klassåterträff

Igår nalkades det återträff från högstadiet. Från våran klass var det ju bara jag och Emmeli som behagades komma, men det var några till från övriga klasser som var riktigt roligt att se igen och jag tyckte ändå att det blev en kanonkväll! Maten var väl inte 100-procentig, men helt klart ätbar. Vid tolv-tiden kastade jag in handuken och åkte hem för då höll min rygg på att gå av, så då längtade den efter liggläge :)






Info

Glömde berätta om mitt senaste BM-besök, viktigt, viktigt! :) Blodtrycket va bra denna gång, lite lägre än annars, men det berodde nog på att jag var lite dålig då (den dagen jag kräktes).

Visa lite protein på stickan, blodvärdet och sockret har jag inte fått svar på än, så jag antar att det inte va nått konstigt.

SF-måttet va på 34, så det såg ut som jag har växt som jag ska om man jämför med den tidigare mätningen :)

Imorrn har jag en jäkla massa besök hit och dit. Först på morgonen ska jag till sjukhuset för att göra ett ultraljud på mitt hjärta, pga blåsljudet.
Sen på förmiddagen ska jag till barnmorskan för blodtryck.
På eftermiddagen ska jag tillbaka till sjukhuset för akupunktur!
Kan detta va nyttigt? :P Man får ju högt blodtryck av allt rännande om inte annat, haha!

Jag är lite ledsen för att jag inser att jag troligtvis inte kommer orka åka ner till Öland på advent. Har så jävla ont i kroppen, så 6 timmar i en bil känns tveksamt... Tråkigt, för det är så mysigt att åka dit, och speciellt nu när det vankas lite "för-julfirande"! Men vad ska man göra? Dan får kanske åka ner själv denna gång..

Igår var jag på klassåterträff, det var grymt kul! Mer info och bilder från detta kommer i eftermiddag :)
Tjipp!


Föräldrargrupp

Har varit lite piggare idag och halsen är inte lika ond, skönt! Men ont har jag ju i varenda jävla lem i min kropp, min kropp håller på att rasera känns det som!
Idag har jag haft så ont i magen igen :S Och ryggen värker, ujujuj, alla krämpor har kommit som ett brev på posten dom senaste två veckorna. Börjar bli jobbigt nu...

Nog klagat :)

Idag var vi på våran första föräldraträff. Det var roligt faktist. Kul att träffa andra blivande mammor som ska ha i samma veva som jag. Men va små dom va! Blev så uppenbart för mig nu vad stor jag är, om man jämför. Dom hade små kulor och jag kände mig sprängfylld där jag satt, haha. Men det är klart det skiljer endel, konstigt vore det annars :)
Det blev en kort presentation av alla, sen pratades det lite förväntningar och tankar kring det som komma skall. Sen fick vi se en förlossningsfilm (Dan bävade, haha!) Men den var inte grotesk på något vis :)
Kändes som ett bra gäng, kanske ganska olika typer av människor, men bara trevliga prickar :)

Idag har vi ätit det här till middag:


Räkwook med kokosmjölk, sweet chilisås, cashewnötter, vattenkastanjer och lite andra goa grönsaker, mmmmmmmmmm!!!!! Brutalt gott var det, och det var helt klart värt att skala 1 kg räkor för :)


Åh förresten! Vårat blivande hem är på plats! Det ser just nu ut såhär:




Lite sjuk

Idag har det inte varit någon toppendag inte. Startade dagen med att kräkas upp frukosten (?) Sådär bara, vet inte om det var lite som bil-incidenten: en sur uppstötning som liksom "ballade ur". Trevligt var det inte iaf! Sen skulle jag åka ner till barnmorskan, vilket var en hel pärs efter detta, med tom mage dessutom. Va yr och illamående. Tack och lov släppte det mesta när jag kom hem och fick i mig mat igen. Men jag har varit slö hela dagen, snorig och grymt ont i halsen! Så nu hinkar jag honungsvatten. Funderar på att bädda ner mig.

Vi har iaf varit och köpt en varsinn åkpåse till gossarnas vagn idag. Så dom kan vara utomhus någonting under denna kalla årstid! Fick bli begagnat, åkpåsar är ju sviiiindyra! (som allt annat till bebisarX2) Så vi har varit på två olika ställen i Karlstad och köpt av folk som lagt ut på Blocket, dom blir jättebra! Dom va tjocka och goa och inte slitna. Blev dock en blå och en svart, men man får inte va för kräsen inte ;)

V 31

I magen:

Barnen sväljer en del fostervatten och dom urinerar ungefär en halv liter om dagen. Urinet hamnar i fostervattnet som ersätts flera gånger per dag. För mycket fostervatten (polyhydramnios) kan bero på att bebisarna inte sväljer tillräckligt mycket vilket kan indikera att det har någon typ av blockering i tarmarna. För lite fostervatten kan bero på att barnen inte urinerar tillräckligt och det kan indikera problem med njurar eller urinsystem.
Huden som tidigare har varit röd är nu mer rosa eftersom underhudsfettet har bildats. Många barn har redan hår på huvudet, ibland upp 2 cm långt.

Kroppen:

Revbenen och bäckenet kan ömma eftersom barnen tar allt större utrymme i din mage. Många kvinnor samlar på sig vatten, speciellt under sommarmånaderna. Om dina ben känns tunga och svullna kan det vara värt att prova stödstrumpor.
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. 
I den här veckan föder 10 procent av dem som väntar tvillingar.

10 procent?! Herregud! Det är ju asmycket! Och "undvik att gå i trappor". Det är ju lätt! Känns som att en flytt till mor och far inte är helt omöjlig och ligger kanske inte alltför långt bort heller.....
Var på IKEA idag och köpte de sista smågrejerna vi måste ha. Det var sjukt jobbigt! Blir nog inge mer IKEA för mig innan bebbarna är ute!
Nu är det bara vagnen kvar och det känns som det kanske är dags att köpa den snart!
Börjar tvivla på om det hinner bli 2011 innan dom här små kottarna kommer.. Men jag hoppas det!



Beroende!

Jag har blivit beroende! Som besatt av Tradera! Fast åt rätt håll :P Jag har blivit beroende av att sälja! Jag säljer en hel massa kläder som jag inte använt på jättelänge och det är såååååå kul! Spännande att se vad det går för och hur många som budar, jag följer det slaviskt, haha! Ikväll har dom första auktionerna blivit avslutade och jag är riktigt nöjd! 10 av 12 plagg blev sålda och endast tre plagg såldes för utgånspris, resten blev det lite budande på :)
Men jag anser att det är ett bra beroende, att sitta vid datorn och käna lite pengar ;) Idag har jag skrapat ihop nästan 400 kr, inte illa pinkat! ;)

Vilar

Jag vilar. Underbart väder idag så satte mig på balkongen en stund. Ljuvligt. Vilken luft! Friskt och kallt. Fantastiskt.





Förvärkar

Jaha, igår fick man lov att ta sig en sväng till Förlossningen. Fick ont i magen under kvällen vid ca 18.30. Gick och la mig i sängen men det gick inte över. Det var som mensvärk kan man säga. Gjorde ont hela tiden, men kom episoder när det gjorde mer ont. Tänkte att det skulle gå över utav sig själv, men när klockan var 20.30 och det fortfarande inte hade gått över så fick jag lov att ringa Förlossningen. Var inte så sugen på det kan jag säga, för jag var säker på att jag var tvungen att åka in och det ville jag inte. Men som min kloke mor sa: "åk hellre in en gång för mycket än en gång för lite".

Så jag ringde och hon sa att jag skulle komma direkt och jag skulle ta med mig saker för att få stanna. Uhh, då blev man lite nervös, inte kan det vara dags redan? 
Med tvillingar vet man ju aldrig, men det är ju VÄL tidigt nu!

När jag kom till förlossningen tog dom blodtryck (130/80) och jag fick lämna urinprov som visade 2+ på protein. 

Sen tog dom en CTG-kurva, som mätte barnens hjärtslag och även om jag hade några sammandragningar. Allt va normalt.
Läkaren kom och kände så livmoderstappen och mätte den med ultraljud- normalt.
Så det var skönt- ingen förlossning på gång iaf!
Sen fick jag en injektion med Bricanyl i benet. Bricanyl ska tydligen stoppa sammandragningar. Uuuuhh, jag HATAR att ta mediciner, tycker det är SÅ obehagligt att tillsätta saker i min kropp! Det vet kanske mina kära arbetskompisar som fick åskåda min ångest efter jag hade fått vaccinet mot svininfluensa, haha! Stog ute på balkongen och typ hyperventilerade, trodde vaccinet skulle döda mig :P
Iallafall så släppte faktist värken i magen ca 30-45 min efter att jag hade fått sprutan, så då var det ju förvärkar. Vi bad om att få åka hem och sova istället för att stanna över natten och det fick vi, eftersom vi bor så nära.
Jag fick lämna ett till urinprov som skulle på odling där dom även skulle kolla så att jag inte har fått urinvägsinfektion. Det kan man tydligen få sammandragningar av. Det har jag ju inte fått svar på än då.

Så det var våran måndagskväll, en afton på Förlossningen! Skönt att det inte var något! Men vi fick lite försmak nu då när vi låg och lyssnade på stackars kvinnan vägg i vägg som skrek från det att vi kom tills vi åkte :S Ujujuj... Dan var inte kaxig där han satt, hehe, gubben min!

Kanske poletten har trillat ner på mig nu att jag faktist knappt kan göra någonting längre mer än VILA, VILA, VILA! Det är ju faktist inte lång tid kvar nu!
V 31 idag <3

Blodtryck

Upp i ottan idag (enligt mig då) Kl 8 ringde klockan, hujja! Jag är alldeles för trött för att gå upp på möran, jag hater´t! Iväg till barnmorskan för att ligga på en brits i 30 minuter å sen ta blodtrycket. Två ggr i veckan, wohoo! Men, men det är väl bara att gilla läget, det är ju bra att dom har koll på mig ;)
Idag låg blodtrycket på 130/90.
Vikt: 84 pannor! (13 kg upp)

Två fräcka bilder till

Som duktiga Emmeli har tagit :)




Mormor 80 år

Imorrn fyller mormor 80 år och det firades igår hemma hos mamma och pappa. Det kom långväga gäster från Örebro och tillochmed ändå från Lund och vi hade en jättetrevlig kväll! Ja jag var ju iofs lite halvosocial som pendlade mellan att ligga i soffan, stå och sitta vid bordet, men vad ska man göra när det är tungt :)
Det bjöds på potatisgratäng och tjälknöl och den klassiska prinsesstårtan till fikat. Och såklart en väldans massa öl, vin och sprit :P

Släkta från Örebro occh mormor till höger


Jag och jag tror att det är Diablo som sitter brevid mig :P


Mamma å pappa


Dan, Annelie, Sofia, Peter och lite barn. Mamma är med på ett hörn också.


Noel lika charmig som alltid


Söta Diddendo aka Vidar :)


Tror ni Elvin är sugen på tårta? :)


Mormor födelsedags"barnet" och Marianne, kusinernas mormor


Jättetrevlig kväll och Dan blev lite rund under fötterna, pratade och fnittrade LITE mer än vanligt (om det nu är möjligt, hehe)

Idag har vi varit på en fika hos far och grattat honom på fars dag :)

Positiva Arne

Idag känns allt bra mycket bättre kan jag säga! Man måste ha en pissdag emellanåt för att det sedan ska bli bättre kanske ;) Hehe. Men om man tänker efter så är det ju bara det problemet kvar nu, att Dan inte fått jobb än. Allt annat är ju löst med boende, renovering, bilar och företaget. Vi har haft så SJUKT mycket att tänka på det senaste halvåret så jag tror knappt att det är möjligt! Och nu har vi "bara" Dans jobb kvar. Och han har ju faktist bara varit arbetslös i EN månad. Så så jävla mörkt är det ju inte, och Dan KOMMER snart få ett jobb, så är det bara!
Tack alla som får mig att se lite positivt istället för att tänka som en surfitta som jag ibland kan göra!
Och tack för all hjälp vi får av vänner och familj! Guld värt!

Up´s and down´s..

Ja här går det upp och ner vill jag lova. Flyt blandas med oflyt. Igår fick vi iallafall lägenheten såld vilket känns otroligt skönt! Vi fick utgångspriset för den. Kunde inte begära mer nu med den hårda konkurrensen som är på ettor just nu. Verkar verkligen vara köparens marknad nu om man säger så.. Ingen vinst på lägenheten, men vi blev iaf av med den! Skönt för nu kan vi börja packa, slänga och röja.

Men idag fick vi bakslag igen. Jobbet vi hade hoppats så mycket på till Dan gav inget positivt besked. Vi hade verkligen fått ett hopp om detta jobb med positiva lovord, så det var som ett hårt slag i magen.. Känns piss och vi har varit rätt nere hela dagen, men det är bara att ta nya tag ändå. Dan satte sig direkt och började ringa igen och kanske, eventuellt (det är allt man vågar säga numer) kan han ha ett par på G. Han är inte dålig Dan, det måste jag säga, fan vad han sliter med detta! Jag är så stolt över honom! Aldrig har jag sett någon söka så mycket jobb, så aktivt. Men fan va jobbigt det är, för oss båda... Ovissheten och den råkassa ekonomin. Och hormoner på det. Det blir mycket tårar ena stunden och andra måste man intala sig att det ordnar sig. Och det är klart det ordnar sig. Men det är jävligt jobbigt innan det har gjort det...

Vintern är här

Ja nu har första snön lagt sig, alltid lika mysigt! Hoppas den inte förvinner direkt nu :)



Idag har vi varit på en fika hos Anneli och barnen. Sofia och Noel var också där :)

Elvin och Vidar börjar bli så stora! Vidar står rätt upp och ner och går numera litegrann :)


Noel var mycket road av att låna kusinens gåstol :)


Fikatajm!


Nu ikväll har jag och Dan varit på heminredningskväll på IKEA som var för alla som ska flytta in i BoKlok på Råtorp. Där fick vi lite tips och ideér och även ett presentkort på IKEA på 3000 kr! Grymt! :) Vi premiäranvände kortet redan idag- köpte flyttlådor för 50 spänn, hehe :)

Svårsålt...

Ja vi verkar inte ha flyt med lägenheten inte. Vi hade ju visning för snart två veckor sedan och då var det tre stycken som var här och tittade. En la ett bud på 380 000 kr som vi accepterade. Samma dag som vi skulle skriva alla papper så ringde mäklaren och sa att denna man nu hade fått indraget lånelöfte så han fick helt plötsligt (enligt han själv då) inget lån längre, pga en tidigare betalningsanmärking. Vet inte, tycker det låter konstigt, jag som är så misstänksam med allt, jag tror nog mer på att han inte hade fått något lånelöfte alls, men men, skit samma, det sket sig i vilket fall.

Så nu skulle det bli ny visning imorrn. Mäklaren ringde nu och sa att det inte var någon anmäld till visningen :(
Inte en enda. Why? Lägenheten är ju jättefin! Fattar noll. Är ju dessutom en utav dom billigaste ettor som ligger ute just nu, men men, det är väl för många ettor helt enkelt. Tråkigt som fan, ska man gå runt och oroa sig för det också, att bli av med lägenheten!

Jag frågade vad som hände om ingen va intresserad imorrn. Då sa hon att man brukar ta bort lägenheten från hemnet i ett par veckor, sen lägger man ut den på nytt. Bara att hoppas att flera ettor är borta då och att det inte fortsätter att strömma in nya...

Tillväxtultraljud

Ja idag var vi iväg på vårat tredje ultraljud. Bebisarna växer precis som dom ska och dom var såpass jämnstora så att det var helt normalt, skönt!
Lille Albin vägde 1225 g och låg längst ner med huvudet neråt å kroppen uppåt på vänster maghalva. Oliver vägde 1359 g och låg helt tvärtom, med huvudet uppåt på höger sida. Så låg dom och sparkade varandra i huvudet, stackars pojkar, hoppas dom tål mycket :)

Jag hade lite högre blodtryck än tidigare- 145/90, så läkaren tyckte att jag skulle börja gå på tätare kontroller för detta, minst en gång i veckan. Jag blev även heltidssjukskriven som jag hade hoppats på! Känns jätteskönt, nu kan jag vila när jag vill.

Fick även tag på barnmorskan som sköter akupunkturen, så imorrn fick jag en tid igen, yey! På tiden, foglossningen har blivit mycket värre på bara två veckor när jag inte va där så det bevisar verkligen vad bra det gjorde!

Sista kvällen med "gänget"

Ikväll jobbar jag nog mitt sista pass på vääääldigt länge! Innan när jag har tänkt på det har det kännts lite vemodigt, jag tycker ju om att jobba! Men nu längtar jag bara efter att få vara ledig, för jag orkar verkligen inte längre. Men det är väl så- är man inte kapabel att jobba så tycker man ju heller inte att det är roligt. Jag har ångest tillochmed för detta sista pass- det känns sjukt jobbigt att gå dit sen.. Men, men, jag kommer sakna mina arbetskompisar som jag tycker så mycket om! Men jag kommer ju ha fördelen att gå dit å hälsa på när jag känner fört, men slipper jobba ;)
Ska till läkaren imorrn och då lär jag bli sjukskriven sista tiden. Läkaren som undersökte mig i onsdags sa redan då att jag skulle bli sjukskriven imorrn men att jag skulle försöka jobba dom sista dagarna här om jag kunde. Och det har ju gått bra, tack vare att dom jag jobbar med gör det mesta, hehe.... I fredags hamnade en tant på golvet och då var det bara att ringa på en annan våning som fick komma och hjälpa till. Jag är arbetsoduglig. Så det känns så skönt att äntligen få va hemma och vila!

Ska även på ultraljud imorrn, å guuuuud vad jag längtar efter att få se dom igen! <3 Då ska dom kolla så att dom växer som dom ska och så att båda mår bra. Nervöst är det också såklart!

V 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnens rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnen ligger. Barnens sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila (God hållning är ju helkörd, jag satsar på vila :P)

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnens pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnen kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnen lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Jag har nu gått upp 12-13 kg. Magen har växt i en väldig fart de senaste tre veckorna och rôva försvinner mer och mer! Börjat få bristningar på magen, ajajaj! Smörjer och smörjer i hopp om att undvika förstörd mage, men men, dom kommer väl som ett brev på posten tillslut tänker jag!
Pojkarna lever loppan och verkar inte sova mycket. Det blir väl enna riktiga energiknippen tänker jag! :)





Just nu längtar jag efter...

* att sova på mage

* att diska en hel disk utan att behöva vila emellanåt

* att äta frukost utan att må illa efteråt

* att gå en lååååång rask promenad i detta underbara väder!

* att ligga på rygg utan att bli yr och svimfärdig

* att inte gå till jobbet mer

* att vilja klä upp mig i snygga kläder och ett par högklackat

* att flytta till vår nya lägenhet

* att Dan ska få börja jobba

*att slippa halsbrännan

Men mest av allt längtar jag efter att få träffa våra små troll, gud vad jag längtar!


Hur coolt??

Igårkväll fick jag känna på en riktigt häftig grej! Jag låg, som alltid, på sidan i sängen och tittade på tv. Så kände jag att jag låg på något, det var hårt och obekvämt. Så kände jag efter- och hej lilla foten! Eller vad det nu var! :) Något som pressades ut genom magen, som en stenhård knöl som jag kunde känna på! Haha, SÅ ballt! Han flyttade dock ganska snabbt på sig när jag var där med handen och störde. Innan har jag ju "bara" känt sparkar, rörelser och hur det har flyttats runt inne i magen, men inte känt på något som stuckit ut och legat så en stund :) Dom börjar bli stora nu, hehe.
Så overkligt.

Diverse krämpor

Ja krämporna börjar hopa sig minsann. Men det är väl så det är.
Idag har jag haft en molande värk i ryggslutet som har kommit och gått under hela förmiddagen. Sofia och Wicci tyckte att jag skulle ringa spec.mvc om det så då gjorde jag det och där tyckte dom att jag skulle komma dit på en undersökning (misstänkte förvärkar).
Åkte in och blev lite känd och klämd på, men hon tyckte att allt verkade normalt och trodde att det var tilltagande foglossning som värken kom ifrån.
Skulle även få en tid för ultraljud på mitt hjärta för ett blåsljud, som jag har haft och känt till, men dom ville kolla för säkerhets skull nu när jag är gravid, pga att hjärtat får jobba så mycket mer med att pumpa runt en större mängd blod i kroppen. Och då speciellt när det är tvillingar, då man får ännu mer blod i kroppen än vad man får med en bebis. Hypokondrikern i mig gillar icke detta, men, men.

Har ju åkt på fler och fler krämpor dom senaste veckorna, men det hör väl till och blir värre ju längre tiden går.

Platsbristen i magen för magsäck och lungor gör ju att jag blir extremt andfådd fort och att jag får halvligga ner när jag äter :P

Halsbränna deluxe.

Börjar bli svullen i fötter, ben och händer. Får ont i underbenen när jag går om jag inte har stödstrumpor. Fötterna ömmar och fingrarna likaså när jag böjer på dom.

Ja herregud, man känner sig rätt handikappad. Men vad gör väl det, sålänge busarna i magen mår bra? För det tror jag att dom gör så som dom lever rövare större delen av dagarna :)
Busungar, våra älskade busungar.

Julskinka

Årets första julskinka (minus nejlikor, dom är överskattade) är griljerad och färdig!
Vänta till första advent? Jag förstår inte vad ni menar, jag är gravid och äter min julskinka när jag vill! :D


RSS 2.0