Inte värt det

Det har varit två svettiga dagar. Att ta bort eftermiddagsluren helt verkar varit drastiskt. Det har varit sjukt svårt att dra på förmiddagsluren också. Klockan 11 var dom så trötta så det spelade ingen roll vad man gjorde. Har gett dom lunch vid 11 och 11.15 sov dom som klubbade sälar. Sen har dom ändå deckat i bilen på eftermiddagen när vi varit ute och åkt, så dom fixar helt enkelt inte detta riktigt än. Igår var jag så trött så jag nästan grät och det känns helt enkelt inte värt det. Ska testa att istället bara låta dom sova runt 30 minuter på eftermiddagen. Så idag la vi dom när dom brukar bli trötta runt 10.30 som innan, så får vi se hur eftermiddagen ter sig. Man orkar ju inte ha ungar som skriker i timmar av utmattning bara för att dom inte ska sova något alls på eftermiddagen, det är som sagt inte värt det.
Men dom har somnat tidigare dom senaste kvällarna, mellan 19 och 20, och då har dom sovit en halvtimme på eftermiddagen. Så vi får testa det tror jag- att väcka dom helt enkelt.

Nu blir det en dusch och tvätta ur hårfärgen jag slängt i håret!

Kommentarer
Postat av: Jolie

ibland sover inte M och ibland sover hon i 30 min. Vi väcker henne. Började med att hon inte ville somna på kvällen var vaken till 23, det orkar inte jag med. Så vi kapade av middagsluren. Trodde det var lungt om hon var på dagis men att sova en timme är för mkt för skruttbullen. så nu blir hon väckt. Orkar hålla sig vaken till halv sju sen slocknar hon :-) Man måste känna sig MOTIVERAD inför rutinbyte/förändring.. haha.



Skulle sluta med G´s välling, men då somnade han aldrig.. Välling=sovande unge=glad mamma ;-) Ingen välling= vaken unge= sönder stresad och irriterad mamma, vad väljer man?!

2012-01-21 @ 19:13:36
URL: http://mammajolie.blogg.se/
Postat av: Magda

Hej på er!



Dessa sovrutiner.. Vet hur vi mixtrade och pysslade med Noel och även nu med tjejerna.

Med Noel började vi ta bort två sovpass på sommaren innan han skulle börja på dagis, vi visste om att de endast sov en gång och då precis efter lunch.



Tjejerna sover två pass. Jag har styrt in dem på Noels dagis tider för att det ska funka här hemma.

De vaknar runt halv 7-7 på morgonen sen är det fullt ös, sen får de gröt vid nio tiden och efter det har vi lagt dem, de sover då endast till halv elva, vi väcker dem om de inte vaknat. Sen är det fullt ös till ett då vi lägger dem igen och då sover de max till tre, oftast vaknar de tidigare. Sen kör vi fullt ös till halv 7-7 då de får välling och sen lägger vi dem i sängen och de brukar babbla ett tag så kvart över 7 bjukar de ha somnat. Det är så skönt när de är trötta på kvällen.



Va bara lite hur vi gör om du vill ändra lite och få tips. Vi har skjutit eftermiddagen bakåt hela tiden och mixtrat så de inte sover för länge på eftermiddagen.

Jag tror att det tar lite tid innan man hittar sin sak och vad som passa just era barn och er för som tidigare kommentar funkande och glada ungar= funkande glada föräldrar.

Kram

2012-01-21 @ 19:38:09
URL: http://noelsvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0