Loppisfynd

Dan´s bror Ulf drog med oss på loppis i Kalmar i söndags. Det gjorde han jäkligt rätt i för vi fyndade på riktigt bra! Jag brukar ju aldrig hitta något på loppis och tycker oftast det bara blir rörigt och gammalt helt enkelt, men denna gången hittade vi flera saker!
Bland annat denna:



Den ska inte stå där, passar inte riktigt med mässing i vardagsrummet, utan den ska  va i sovrummet sen när vi fått in en byrå där. Men här får den stå så länge :)


Jag tycker det är SÅ fint med kandilabrar! Länge har jag velat haft en, men jag har alltid varit för snål! Dom är oftast så dyra. Och nu hittade jag en i mässing. Den behöver putsas till men det kan det vara värt när man betalade TJUGO kronor! Hallå? Gratis ju, det kallar jag fynd ;)

Hittade även lite julsaker, kulor till kranen, julkruka, och en ljuskrona som vi ska sätta upp över vardagsrumsbordet. Allt detta för totalt 100 kr. Det hade tillochmed vi råd med ;)

Julklappsöppning












Och pojkarna provade sina första vinterkängor som dom fick av farmor och farfar:


Hemma från Öland

Jaha då var man hemma igen efter en långhelg på Öland. Sitter här i samma soffhörn, med en kopp kaffe som varje morgon. Barnen grejsar på golvet, som vanligt.
Vi har haft en kanonmysig helg på Öland. Resan ner var dock inte så mysig :/ Spöregnade hela vägen och efter halvvägs blev det dessutom mörkt. Ni vet ju hur det är att köra i mörker och regn, bländande lampor både framifrån och bakifrån- man ser ju inte ett skit! Jag satt som på nålar hela resan, spänd som en fiolsträng. Dan kör ju alltid annars, men han får ju inte nu, så jag är ju inte direkt van att köra så långa sträckor. 8 timmar tog resan, kan säga att man var lite mör när vi var framme :)
På lördagen när jag vaknade hade jag så ont i min vänstra axel (pga spänningar från bilkörningen), så jag hade svårt att röra mig hela dagen. Det drog ner min ork endel, vilket var jävligt synd. Fick lägga mig emellanåt och det gjorde så ont så jag blev trött.

På lördagen hade vi adventsfirande med hela Dans familj och släkt och årets första julbord avnjöts. Fantastiskt! Varför blir man mätt så fort? Man skulle ha en julbordsmage till dessa tillfällen tycker jag, för det finns ju så mycket som man bara vill fortsätta äta för att det är så grymt gott!
Adventfirandet är ju en superbra idé när vi är lite utspridda i landet. Då blir det en samling runt jul iaf, även fast det inte alltid blir på julafton.
Var en grymt trevlig kväll, även fast jag fick avsluta den ganska tidigt pga den där jävla axeln. Tror jag gick och la mig innan 22, illa! Tur ändå att firandet började redan vid 15 :)

På söndagen fick grabbarna julklappar av farmor och farfar :) Ska lägga upp lite bilder sen. Pojkarna är grymt nöjda med sina bilar dom fick! Dom åker inte så mycket på dom än så länge, utan går mer runt med dom som gåvagnar, haha!
Vi hann med ett besök i Patrik och Elins nya hus också och grabbarna fick stanna hemma och fick lite ensamtid med farmor och farfar :) Det var skönt att få va lite barnfri i några timmar, det händer ju typ aldrig!

Bortsett från min jäääkla axel så hade vi en kanonhelg! Hemresan gick mycket bättre, då det var soligt och fint väder och den hann bara bli mörkt sista timmen, grymt skönt!

Nu har man endel att stå i här hemma med driver av tvätt och packa upp, packa upp! Har inte hunnit julpynta än och hoppas vi hinner det ikväll, för det är fullt ös hela veckan nu med saker inplanerade!


Ljudnivå

Albins ljudnivå har blivit brutal. Han är så högljudd och det är så ljust, skärande så hela hjärnan liksom skakar i huvudet på en varje gång han skriker och det susar i öronen. Han skriker på samma sätt vare sig han är glad, arg eller ledsen, det är liksom konstant. Jag vet, han testar säkert rösten, men det är så sjukt jobbigt! Jag tror knappt jag har hört en unge som skriker SÅ högt och ljust som han gör. Men jag tycker väl så för att jag hör honom hela dagarna såklart, andra ungar kan man ju liksom dra sig undan ifrån om man tycker dom blir jobbiga :) Efter en dag är jag så trött i skallen så jag orkar inte prata med någon, jag vill bara gå och lägga mig och jag måste ha ljud på när jag somnar för annars hör jag bara hur det susar i min egen skalle. Helt sjukt. Somnar senast 21 för mitt huvud bara snurrar. Idag har det inte varit riktigt lika illa som det har varit i en tre dagar innan. Jag hoppas det är ytterst tillfälligt han håller på på detts vis!
Jag är ganska ljudkänslig överlag så det blir ju galet jobbigt. Jag reagerar på små ljud som man egentligen inte ska tänka på, typ grannens centrifug på tvättmaskinen, datorns surr, pipet av en maskin utanför när dörrarna är stängda osv. Ni vet såna där små irriterande ljud kan jag bli knäpp på, det känns nästan som dom kommer innifrån mitt eget huvud innan jag har hittat källan till dom. Låter sjukt, men jag är ju lite sjuk ;) Hör för bra tror jag :P
Samma när jag var så sjuk efter förlossningen så klarade jag inte av att prata med folk, deras röster blev liksom som en kniv som skar i mitt huvud. Ljudkänslig som sagt, och speciellt när jag är trött, som man ju blir utav detta brutala skrik! Nåväl, så är det.

Idag ska jag lämna in bilen IGEN. Förra veckan fick vi lägga 3000 kr på den för att byta bromsok och idag blir det 700 kr till för en ny bromsslang. Även bromskivorna behövde snart bytas ut, men det var ingen panik än tydligen, så det får vi allt vänta med... Redan ruinerad totalt, jättekul såhär inför jul och allt..

Nej usch, nu var jag allt negativ! Vi ska iaf snart åka till Öland och det ska bli skitskoj och jag är tokladdad för att trycka i mig årets första julbord på lördag! :)

Att dela med sig

Albin tyckte att pappa skulle ha hans napp...


...för att det är ju så otroligt kul att ta tillbaka den!


Så sätter vi in den igen...


...så man kan ta den lika snabbt igen!


Sötgris!

Tandläkaren

Vi har fått tid till tandläkaren åt pojkarna. Haha, det känns lite småkomiskt för mig eftersom Albin har ÄNNU inte fått en endaste tand i munnen! Oliver har endast två rackare :)
Lite ovanligt att dom kommer så sent, men ändock händer det ju har jag läst. Får nästan ringa till tandläkaren och fråga om hur det funkar ;)

Idag är det fredag, IGEN! Vart tar veckorna vägen???
Om en vecka tar vi vårat pick och pack och drar till Öland över första advent. Det ska bli superskoj och vi ser fram emot det massor! Jag får köra hela vägen, eftersom Dan inte får köra bil nu. Hmmm, det blir spännande :P
Nej då det kommer gå bra. Många bensträckare och kaffe, så blir det fint. Dan tar ju ledigt fredag och måndag, så vi åker på fredag morgon/förmiddag, så då är det ljust hela vägen. Och vi håller tummarna för INGEN snö innan den resan är avklarad! :)

Min tandlöse pöjk flinar upp sig (i hans fejkflin han gärna drar till med när kameran kommer fram)!


Min andre pöjk har två små stackare ;)

Utveckling

Herregud vad det händer mycket med barnen! Vad dom utvecklas det första året egentligen, det är helt galet. Och nu på senaste har det hänt mycket känner jag. Oliver har för någon vecka sen bestämt sig att det var dags att resa på sig själv. Albin var ju ganska tidig med detta, gjorde det redan i augusti. Men Oliver har inte haft någon som helst brådska med detta. Han har inte ens varit intresserad av att försöka. Men när han väl tyckte det var dags att försöka så fixade han det fort! Och nu ställer han sig upp, han går längst möbler och släpper ibland taget korta stunder. Snabba framsteg på bara en dryg vecka. Så trots att Albin har kunnat detta i 2,5 månad så är dom nu på samma nivå redan. Undrar vem som börjar gå först?? :) Spännande!
Skulle inte förvåna mig om det är Oliver faktist! Han är lite modigare känns det som. Albin är väääldigt försiktig och vågar inte riktigt släppa taget. Fast han är jätteduktig att gå, både med Mickivagnen, stolar, lådor, ja han tar det han hittar och går med :)

Tycker barnen har varit mycket mer lätthanterliga ett tag nu mot för ett par månader sen. När dom var 8 månader är nog hittills den tuffaste perioden, huj va missnöjda dom var, JÄMT! Hjärnblödningen var nära, skrik från morgon till kväll!
Nu är det mest jobbigt att dom har sån separationsångest. Dom klänger runt bena på en hela dagarna, och så fort man reser sig från golvet börjar gnället och dom tror att man ska lämna dom.
Men överlag tycker jag det blir lättare och lättare ju större dom blir (än så länge iaf, hehe). Att slippa bära två barn från en punkt tilll en annan är superskönt!

Andra saker barnen tycker är kul nu är att härmas när man klappar händer, skakar på huvudet, stampar med fötterna. Dom tycker även det är hysteriskt kul att härma varandra och det är ju bara för underbart att titta på! Oliver skakar på huvudet, så börjar Albin tokskratta och skakar också på huvudet. Så sitter dom så och skrattar åt varandra, haha! Fast mycket bråk blir det också, nyp, klös, bank i huvudet, gråt, gråt, gråt. Så är det :) Dom förstår ju inte heller att det gör ont på den andre eller att man inte ska göra så. Så mycket pass blir det.

Albin har börjar pussas också, det är ju helt fantastiskt mysigt (och äckligt, haha!). Han gapar och räcker ut tungan så ska man pussa honom i munnen, då skrattar han hysteriskt! Dregglet och snoret rinner, haha, det kan bara vara med ens egna ungar man tycker att det är mysigt! ;)

Oliver reser sig upp



Albin är en liten klätterapa!


Och Oliver är besatt av TV:n, precis som sin far ;)


TV-vägg

Dan har byggt en tv-vägg. Vi är helnöjda med den! Förut stog tv:n på våran fina vita skänk. Det var inte alls så vi ville ha det, för det känns som skänken försvinner lite när det står en stor tv på den. Så nu står skänken brevid soffan istället. Det blev riktigt bra och våran lilla lya känns faktist lite luftigare nu (kan även bero på att vi vänt på köksbordet, det gav också lite mer plats)

Bygget:






Färdiga resultatet:




Vi byggde väggen i panel eftersom vi funderar på att sätta panel i hallen framöver, så blir det lite enhetligt. Är supernöjd! Inte en sladd så lång ögat kan nå (barnsäkert och snyggt!) och lite extra mysbelysning med ett LED-ljus bakom väggen. Vi ska bara måla hyllan som blomman och ljusstaken står på så är den helt klar.
Fint att ha en händig karl ;) Och billigt!
Hela projektet gick inte ens på 500 kr, dä ä ju nästan gratis! :)

Kärlek

Får jag presentera min nya kärlek! Fy faaaan va snygg den blev å jävlar så nöjd jag är! Oj som jag har längtat, oj som jag har sparat, oj som jag har sålt kläder för att ha råd med denna och oj så bra det blev!

Den är så snygg så jag tror jag nästan är lite kär i mig själv, det är helt ärligt det ;)

Här har ni beviset på att jag inte är fläckfri ;)


Maskerad

Igår nalkades det maskerad hemma hos syrran och Peter! Vi hade ingen barnvakt så det blev en nykter afton för mig och Dan som klädde ut oss själva till Drakula och Rödluvan och barnen till små skelett. Vi tog med dom till syrran och Peter där dom fick sova i Noels rum medan vi socialiserade med en massa utspökade fyllon. Jag blev riktigt imponerad över hur kul man kan ha det med alkoholfri öl en hel kväll (och att sedan ta bilen hem från festen är ju inte helt fel! ;))
Vi hade svinkul- en riktigt lyckad maskerad!

Bilder snodda från systeryster!


Lite bättre

Idag känns det lite bättre. Magonten och den hysteriska oroskänslan har lagt sig lite. Det är värst när ett anfall varit så nära på när man ser hela incidenten framför sig, om och om igen. För även fast det är inte är farligt så är det otroligt obehagligt! Igår var en riktigt jobbig dag. Jag var som en fiolsträng och det räckte med att Dan harklade sig lite extra eller tappade något på golvet så fick jag nästan hjärtinfarkt! Så sjukt vad nervös man kan bli! Och vad det tar på krafterna! Jag var helt slut hela dagen igår.
Så skönt att magklumpen är borta idag och jag känner mig lite mer normal :)

Vet inte vad vi ska hitta på under dagen. Ska nog ta en sväng ut i lekparken med Jenny och lille Vinston tror jag. Blir nog inte så många fler knop än så :)
Ikväll ska barnen sova hos mormor och morfar för jag ska jobba imorgon förmiddag och som sagt så är det inte så bra att barnen är själva med Dan nu innan han har fått nya mediciner. Tänk vilken tur att man har sin familj! Vad gjorde man utan dom?

Ha en bra gråmulen fredag!

Epelepsin

Tycker att det räcker med tråkigheter för oss nu, vi har fått nog faktist! Dan fick sitt tredje ep-anfall igår på tre veckor.. Så jävla jobbigt det här både för han och för mig. Han har fått svar att proverna inte såg något vidare ut (proverna som visar hur medicinerna verkar) så han behöver ju göra en medicininställning, det är väl därför han har börjat få anfall.
Det låser både honom och mig något så fruktansvärt så jag hoppas han får en tid tidigare än den 16 som först var tänkt. Jag vågar ju inte lämna honom själv med barnen nu... Han känner ju inte av anfallen innan heller, dom kommer ju bara.
Jag vet att det inte är farligt med själva anfallen, men det är otroligt otäckt att se och han blir ju så trött och medtagen efteråt.
Sen får han ju inte köra bil längre, det gör ju också livet lite krångligare. Ska åka och köpa en hjälm till han i eftermiddag för han får fan inte cykla utan det nu!

Det är svinjobbigt för man går hela tiden runt med en klump i magen nu. Efter första gången smälte man det efter några dagar, men när han har haft så täta anfall nu så vet man ju aldrig när det blir igen. Jag känner mig så stressad så jag håller på att gå sönder ibland. Men framförallt tycker jag så jävla synd om Dan, för det är han som mår sämst över det här, såklart. Maktlös, orolig och som sagt, otroligt låst. Stackars, stackars Dan, han har haft så det räcker nu! Vi har alla haft så det räcker nu... Jag vill bara leva i en skön, vanlig vardag där dagarna rullar på som vanligt, det är det enda. Är det för mycket begärt?

Härmapa

Oliver är en riktig härmapa ;-)


Vika tvätt

Jaa jag känner nu att bloggsuget börjar komma tillbaka, vilket är kul! Dock är det lite dåligt med tid, så vi får se hur aktiv jag blir igen ;) Tycker iaf det är grymt kul att dom flesta läsare inte verkat gett upp! :) Besökarantalet är detsamma fortfarande, tack alla "anhängare", haha!

Bjuder på lite bilder från häromdagen när pojkarna tyckte att dom skulle hjälpa till med tvätten ;)







Snällt va? ;-)

Världelösa jävla dator!!

Jaha när man väl ska blogga så är datorn så jäääääävla slut så internet bara la av och hela inlägget försvann! Och nu varken känner jag för eller hinner skriva om skiten. JAG BLIR SÅ ARG!!

Får väl se om jag orkar göra om det senare... Piss!

RSS 2.0