Lilla Ludde

Ja igår va en tung dag, utav flera orsaker.
Det vesäntligaste var väl ändå att lilla böbbisen for till hundhimlen. Efter dessa sista jobbiga år där han har varit konstant orolig, travat runt, runt på nätterna och skällt oavbrudet så har han nu fått frid.
Han blev 9 år lilla Ludde och det är äldre än vad de flesta Berner Sennen-hundar blir så han har haft en långt och lyckligt liv.

Sov gott lilla tokvovve!


Gårdagen

Gårdagen blev en riktigt skön dag. Jag började med att rensa uppe på vinden, la upp vinterjackor och skor (på tiden såhär när det snart är juni :P), gjorde fint i hallen och tog ner lite mer sommarskor. Sen blev det så varmt så då blev det till att sola lite på balkongen, riktigt skönt! Sandra kom över på en kaffe och vi solade lite till, ända tills det blev igentäppt på himlen.
Sen blev det lite plock och disk, tills mamma ringde mig och räddade mig ifrån disken- frågade om jag ville följa med henne hem och jag va inte sen att tacka ja.

Dan kom dit när han slutade, vi fick lite god lax med kall sås, räkor och lite ungsstekta grönsaker, mummsigt! Slutade som vanligt med att hela familjen var där och Sofia fick spontant slänga ihop en rabarberpaj till 9 pers :)

Dagen avslutades med Dum Dummare, succéfilm!

Idag regnar det ute så då kan man inte slänga bort hela dagen på balkongen. Lika bra det kanske. Ska åka ner till stan tror jag.

Tjipp!

Sysslolös?

Jobbehlegen gjord, Dan är hemma och jag är ledig. Så göttans!

Vaknade imorse utan att ha en susning om vad jag ska göra idag! Det var ganska skrämmande men grymt skönt! Kom inte ihåg när jag hade en HELT oplanerad dag senast. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe, lite Winnerbäck och mest njuter :)
Kanske städa lite i lyan?
Rensa på vinden?
Åka till mamma och bara glo?
Åka ner till butiken?
Måla lite lister?

Finns endel jag skulle kunna göra men idag ska jag BARA göra det jag verkligen känner för. Och vad det är har jag inte bestämt mig för än :)

Årets grillpreimär hos mamma och pappa gick av stapeln i lördags. Vi firade systers födelsedag i efterskott




Blev många kort på Vidar denna kväll :)


  

Noel snosar hos morfar och Vidar hos sin mamma


Kvällens skönaste kort! Far och farfar har fått lite i sig och Elvin hänger på :)

Tomt tomt tomt!

Ja det är så ensamt och tomt här hemma nu när männen i  mitt liv är bortresta. Nu är jag hemma efter en, som vanligt, jobbig arbetskväll. Fötterna värker och det susar i huvudet som vanligt efter jobbet. Man blir så trött, så trött i huvudet...
Regnet vräker ner som det har gjort hela dagen och det känns hur gött som helst! Ska ju upp och jobba igen imorgon bitti så det enda jag orkar nu är soffläge och en film. Då passar ju spöregn utmärkt :) Mysigt att höra smattret mot balkongtaket. Jag hoppas att det finns popcorn hemma som jag kan poppa!

Nu blir det Jerry Maguire som går på Svt1. Längesen jag såg den nu!

Saknar dig min Dan!

-2

Opps! Va tvungen att väga mig och sedär jah: 2 kilo borta efter tre dagars bantning. Imponerande! Jag vet; man ska inte väga sig mer än 1 gång i veckan sägs det juh, men jag va tvungen, tyckte jag började se mager ut ;) hehe. Nej men då är det väl bara att stå ut och fortsätta räkna, räkna.
(Jag vet att det inte är bra att gå ner i vikt för fort, men det bryr jag mig ärligt talat inte om. Detta pushar mig att fortsätta istället för att direkt ge upp och då ser jag det som något positivt att det går fort i början, punkt slut.)

Jag är törr

Man börjar känna själv att man är bra törr alltså och extremt ointressant som person. Jag har verkligen inget vettigt att skriva här, haha! Jobbar, bantar, sover, jobbar, bantar, sover. Typ :)
Kalorikollen går bra iaf, jag har hållt mig under 1000 idag åxå och det blir mindre och mindre jobbigt, tack och lov!
Imorrn åker min älskling hem till Öland.. Känns skittråkigt att jag inte kunde följa med, ville verkligen det! Det hade varit så mysigt. Men man får va hemma och jobba, både på mitt jobb och i butiken istället. Första gången vi är ifrån varandra nu sen Dan flyttade upp, det kommer bli så tomt! Det är väl tur att det blir fullt upp så dagarna går fort :) Å lille Wille åker med hem till Öland också och stannar där på sommarlov! Känns konstigt. Ska på ett sätt bli skönt, man kommer få mer tid. Men på ett annat sätt blir det ju extremt tomt. Vi kommer sakna lille Willebus! Snällare hund finns inte i denna värld, så är det bara. Men han kommer få det mycket bättre hos farmor och farfar, så vi får tänka på busens bästa!


Dag 2 på dieten

Dag 2 på dieten var enklare måste jag säga och idag överskred jag inte 1000-gränsen. Trodde att det skulle bli jobbigare när jag jobbade, men det var nog nästan tvärtom. Då har man annat att tänka på så det gick ganska lätt. Visst- det var väl inget vidare kul att koka ihop den jävla soppan när dom andra på jobbet tar för sig av panerad fisk, kall majonässås och potatis... Då muttrade jag lite och förbannde fläskkorvarna på magen!

Middagen idag blev succé och visst kan man göra god mat som är nyttig!
Ungsstekta grönsaker (rotselleri, morötter, broccoli, purjolök och champinjoner), färska räkor, kokt fisk och stuvad spenat. Totalt 350 kalorier, uuuuu va nyttigt! ;)
Nu blir jag en såndär törr "matbloggare" som skriver recept och tar kort på maten varje dag, haha.


Dag 1 avklarad

Ja det här var en jobbig dag må jag säga. Men jag har gjort det förut och jag ska bannemej klara det igen! Det är ju så jobbigt dom första dagarna innan man krympt magsäcken igen. Då blir man ju mätt på det lilla, men det blir jag INTE nu! Överskred lite idag åxå, 1200 kalorier, men det får vara godkänt, det är ju första dagen. Som jag känner nu har jag säkert tidigare ätit minst 3000 kalorier och då är det klart att man inte blir mätt på 1200 till en början. Uuuu, hur ska det bli imorrn när jag ska jobba? :)
Stackars er läsare nu, nu blir det ingen rolig läsning för er, haha! :)

Men tänk: så jävla hungrig som jag har varit idag så känner jag mig redan smalare, haha! ;)

HUNGRIG!!

Så  jävla hungrig.... :( Det är så synd om mig.... å redan ätit 700 kalorier idag! Man fattar nog inte vad mycket man drar i sig på en dag..
Nu blir det dagens sista mål, nån form av kyckling å sallad blir det.

Så hungrig, så hungrig, så hungrig...... STACKARS MIG! ;)

Banta

Ni som känner mig vet ju att jag får ryck och ska "börja ett nytt liv" lite då och då. Nu är det dags igen. Jag börjar bli bra tjock igen alltså och det är inte kul. Eller kanske inte tjock, men närapå! Mina favoritjeans som satt så bra för ett år sen går knappt igen längre. Jag ska i dom igen!!
Dan känner ju likadant, han satte på sig ett par shorts igår för första gången sen i sommras och dom spände bra i midjan, där blev han lite upprörd :) Vi har blivit sambofeta.
Så nu måste jag få en liten kickstart här och ska tokbanta i ett par veckor, mest för att bli av med extrakilona så fort som möjligt så man blir lite inspirerad. Det är egentligen bara typ 3 kg som ska bort för att jeansen ska passa. Så nu är det MAX 1000 kalorier per dag som gäller, idag är dag 1.
Det blir till att leva på soppor och kokt vit fisk ;)
Till frukost är det havregrynsgröt som gäller.
Jag är taggad nu och hoppas att jag inte tappar suget efter två dagar, men det tror jag inte nu :)
Så idag är jag och Dan nyvägda och nymätta runt lår, höfter, midja och bröst. Vet inte om jag vågar skriva ut måtten å vikten, kanske jag kan göra sen om jag ser att det går neråt, hehe :)
Beach 2010- here I come! Återigen.... :P

Lördag- skön sommardag

Igår var årets första sommardag. Eller åtminstonde sommarkväll. Riktigt skön eftermiddag och kväll som avnjöts på våran balkong i goda vänners lag :)

Elvin kom och hälsade på faster Tina en sväng


Sen blev det ett hembesök hos lilla Noel som bara ville sova, sova, sova när vi va där :)




Dan somnade till i solen efter en veckas arbete


Skön lördagsskväll på balkongen






Världens finaste Noel!

Hur vacker? :)






ORM!

Mamma gör ett försök till att skrämma bort fåglar från altanen. Det var inte bara fåglarna hon skrämde med den här lilla krabaten kan jag säga, innan jag var 100% på att den var oäkta....


Torsdag

Idag har älsklingen vart ledig, röd dag. Han har varit mycket duktig här hemma å grejsat, han har legat i bra senaste tiden! Så snart är det färdigt känns det som, huuuur gött som helst! Känner mig betydligt mindre stressad och det är guld värt!

Va och tjuvkikade på lille snutten på sjukhuset idag, så söt liten prins! Får tyvärr inte gå in på avd 11 nu, pga virus-risker, så vi fick titta genom fönstret, hehe. Ska bli mysigt när man får träffa honom på riktigt och hålla honom!
Efter det lilla besöket blev det en lång skogspromenad med Wille, superskönt!

Nu fixar Dan mat och snart får vi kvällsbesök av Elin och Manfred, ska bli skoj! Dom ska komma å titta på lilla lyan och så blir det väl en film skulle jag tro :)

Kärleken är duktig i köket! :)

Välkommen till världen!

Klockan 19.07 kom lille pojken till världen, 53 cm lång 3450g och allt hade gått bra!

Tusen gratulationer till Sofia och Peter!

Och så gudomligt söt!!
<3


Update

Jaha då var man back on track igen då! Nu har vi skaffat ett nytt internet. Det fick bli comhem trådlöst. Mest för att dom hade kortast bindningstid- bara 12 månader. Vi vet ju inte vilket bredband som kommer vara inkopplat när vi flyttar till S.Råtorp till vintern så då var det bästa att ta ett med kort bindningstid. Ringde mäklaren och frågade vad det skulle va för bredband, men han visste inte säkert än, så nu gjorde vi såhär. Får hoppas det kommer funka bra! Tog högsta hastigehten som finns nu de första två månaderna- var något prova-på-erbjudande. Så nu har vi Bredband XXL 100, uuujamejjen va det går! ;) Men som sagt, bara i två månader för sen går det upp i normalpris och det känns onödigt dyrt tycker jag, då var det bara att byta ner sig, hehe.

Så vad har hänt i det senaste? Lite uppdate.
Har fått färdigt ute på balkongen, blev skitmysigt tycker jag! Målat klart möblerna, lagt ny matta, rensat fint därute. Nu är det bara blommorna som ska inköpas, så kommer det bilder sen ;)

Dan va på mc-fest i lördags och sålde lite grejer och skaffa sig lite kontakter, alltid bra. Va en skitduktig tatuerare där som kan tatuera för nästan noll och ingenting, vilket passar oss utmärkt eftersom vi inte är stenrika. Så nu kan jag ju kanske äntligen tatuera mig igen och jag vet precis vad jag vill ha.... :)
Dan lägger sig under nålen imorrn han, då ska vaden märkas!

Syrran fyllde år igår, stort grattis! Idag är hon inne på förlossningen för eventuell igångsättning, så nu väntar vi med otrolig spänning om det kommer en liten bebis idag eller imorrn!! Har inte hört något än, så det är bara att vänta och se! Man blir ju nervööööös!! :)

Sofia för 1 vecka sen, med den just då väldigt spetsiga magen ;) Lillen trycker ut baken

Nytt Internet

Jaha så mitt mobila bredband har gått i graven och skönt är väl det! Har funkat mer eller mindre dåligt från första början så nu ska det bli skönt att äntligenskaffa ett riktigt bredband! Så nu sitter jag hos mamma och jämför lite olika bredband, och comhem ser faktist billigast ut, men alla säger att Bredbandsbolaget är bättre. Vi gör ju inte så mycket på internet, mer än kollar facebook, bloggar, betalar räkningar och lyssnar på Spotify. Och för det behöver man ju inte ha någon större hastighet, eller? Det har ju funkat med det mobila som är typ det långsammaste. Det som var skit med det mobila var att det tappade sändning och kopplades ifrån, men det problemet blir det väl inte med ett fast bredband?
Vad har ni för bredband och funkar det bra?
Lite rekomendationer tack :)

Trasigt bredband

Nått har hänt med mitt bredband så det går inte att komma ut på Internet! Därav bloggtorkan nu. Pratade med någon på Telia i förmiddags men dom lyckades inte lösa problemet. Förhoppningsvis reder det upp sig snart, man för ju aningens abstinens utan internet ;)

Gud vad jag älskar mat!

Idag överraskade jag min älskling med lite godsaker på balkongen :)



  




Vår söndag i bilder

Wille fick manikyr på förmiddagen :) Var behövligt när han har gått med skor så mycket så har klorna växt:




Dan har fogat i köket:



Och jag har målat bänkarna till balkongen vita; före och efter-bilder:




Till middag blev det hemmagjord pizza gjord på dinkelmjöl, det var mummsigt! :)




Sett på Arn-film nr 2



Ja det var våran dag i bilder ;) Det enda jag inte fick med på bild var promenaden hem till syrran för att hämta Dans bil och snabbfikan vi tog där :P

Kreativ

Var ganska kreativ igår måste jag säga. Startade dagen med ett träningspass sen blev det städ av lägenheten, en tripp till bolaget, handlade lite och slängde lite skräp till återvinningen. På kvällen bar det av till Sofia och Peter för grillning (igen :P) och några öl slank ner. Avslutade kvällen på Rockin´Friday, men jag och Dan blev inte långvariga för vi tyckte inte det var så kul. Vi kände båda att det börjar bli dags att bojkotta utelivet på nattklubb, man får inte ut ett skit av det längre. En mycket trevlig kväll på Lamberget hade vi iaf!

Idag har vi också varit minst sagt kreativa! Följde med Dan till butiken för att se vad för kläder som kommit med den senaste beställningen och det var så mycket så vi visste nästan inte vart vi skulle börja. Så för mig vart det bara att kasta mig iväg till IKEA för att köpa en till ställning att lägga kläder på, för det fanns inte plats för allt. Så idag har vi gjort om en massa i butiken, det tog hela dagen, men vi blev ganska nöjda tillslut :) Tog lite bilder så att Ölandspappsen får se hur det ser ut i butiken nu, hehe :)



BARN


DAM




HERR





RSS 2.0