Öland dag 3

På måndagen var det dags att dra på spa! Dan gav det till mig i mors-dags-present nämligen. En natt på Skansen spa, med tre-rätters middag, en 50-minuters behandling och fri tillgång till spa-avdelningen. Det var helt fantastiskt skönt, där uppskattade man verkligen varenda sekund! Ett helt underbart dygn med fantastisk mat!






Det är ju fantastiskt kul att ta kort på mat tycker jag, så SJÄLVKLART skulle jag ju ta kort på alla tre rätterna. Gissa hur knäckt jag blev när jag nästan hade dragit i mig hela efterrätten och inser att jag glömt ta kort på den?! Illa! Men två av tre fick jag kort på iallafall:

Tre sorters skinka, med marinerad västerbottenost (Min favorit under kvällen, det var FANTASTISKT!!)


Röding med basilikasås och färskpotatis, stekta fläskbitar och diverse primörer (Grymt gott, men blev lite mycket på slutet)


Efterrätten var panacotta med färska jordgubbar, också en grym hit, panacotta är en av mina absoluta favoritefterrätter! Synd att jag missade kortet som sagt, men men.

Vi var mätta när vi gick och la oss vill jag lova (behöver jag säga att dom där kilona jag gick ner för några veckor sedan kom tillbaka som ett brev på posten efter en vecka på Öland? :P)

Fantastiskt dygn!

Öland dag 2

På söndagen hade vi lite mysigt utehäng under förmiddagen. Dan monterade upp ett lektält som farmor och farfar hade skaffat till grabbarna, poolen blåstes upp och det var full fart i rutschkanan, som ett mindre lekland där på gården ;)








På eftermiddagen lämnade vi grabbarna kvar hos farfar och vi stack in till fastlandet och hälsade på Patrik och Elin och fick träffa deras lilla Tilde som kom nu i April. Sååå söt (såklart), tyvärr glömdes kameran helt borts när vi var där så inga bildbevis från den trippen.

Öland dag 1

Ja vi åkte ner till Öland på lördagen. Det var mycket växlande väder hela vägen ner, regn och sol om vartannat. Men resan gick kanon och vi hittade ett par godkända rastställen som vi kunde äta våran medhavda massäck. Pojkarna var jätteduktiga och gnällde knappt en enda gång på hela vägen.

Första rastplatsen, lite geggigt och blött efter regn, men i övrigt ganska så fint





Nästa stopp vi gjorde var också ett mysigt litet ställe, vi kom in i en liten håla, följde skylten "badplats" och hamnade här helt enkelt




Vi var väl framme vid 16-hugget och då blev det lite lek i trädgården och kvällen avslutades med grillat!



Göra om bloggen

Hemma efter en underbar vecka på Öland som gick blixtsnabbt! Vi har gjort så mycket kul så veckan bara rusade förbi. Nu är man hemma i vardagen igen, hunnit jobba i två dagar och är totalt slut, haha!

Har tagit så  mycket bilder så jag vet inte vart jag ska börja. Tänkte jag skulle göra lite dag-för-dag-inlägg istället för ett stort inlägg och visa så mycket bilder jag bara kan. Dra ut på det lite ;)

I övrigt så har jag lite planer på att göra om bloggen lite, så jag kanske får en nytändning och blir lite duktigare på att va aktiv igen ;) Rikta in mig lite mer på ett intresse istället för att bara rabbla vad man gör om dagarna, vilket är samma dag ut och dag in mer eller mindre. Därför det inte blir så mycket bloggande längre, jag tycker inte det jag skriver är något intressant och då blir det inget kul. Självklart ska jag fortsätta skriva om grabbarna, det är största anledningen till varför jag har bloggen. Men vilket intresse jag ska rikta in mig på tänker jag berätta senare. Jag återkommer :)



tydligen, om man skriver all text i överskriftsrutan och sen lägger till en bild! men hur lägger man till en ny bild tro?


kan man blogga från mobilen??


BVC

Igår var pojkarna på 18-månaders besöket på BVC. Det skulle egentligen vaccineras då, men Oliver har blivit snorig och eftersom vi inte vet vart det leder så ville läkaren vänta med att vaccinera honom, och speciellt då eftersom han är lite extra känslig när han blir sjuk med luftrörern och allt. Så då var tanken att hon bara skulle vaccinera Albin, men när hon hörde att vi skulle till Öland över midsommar så var hon snäll och tyckte att då kan vi lika gärna vänta med Albins vaccin till efter midsommar också. Det är tydligen vanligare med bieffekter på detta vaccinet än på dom tidigare och dessa bieffekter kommer 7-10 dagar efter vaccinet är taget, alltså hade det blivit klockrent till midsommar. Så igår blev det bara kontroller av vikt, läng huvudomfång, lite frågor om vad dom kan, ord osv, så får vi en ny tid framöver till att  vaccinera. Mycket snällt tycker jag!

Albin
Vikt: 10 980
Längd: 82 cm
Huvudomfång: 48,9 cm

Oliver
Vikt: 11 880
Längd: 82,5
Huvudomfång: 47,7 cm

Dom har nu helt kommit ikapp ett barn som är född fullgången, ligger precis på kurvan, så det känns kanon, matglada har du ju alltid varit ;)

Den senaste veckan

Ja som vanligt rusar dagarna fram! Vi har hunnit med endel sen senast.

Vi har varit på fika hos Sofia, Peter och Noel där vi firade Peters födelsedag:



Vi har varit på 30-årsfest med rockabilly-tema där det fanns både tatuerare, lindyhop-instruktörer och rockabillyband på plats. Grym kväll och både jag och Dan skulle vilja börja dansa lindyhop, det var såååå roligt!!




Albin och Oliver var hos mormor och morfar när vi var på 30-årsfest :)



Jag följde spontant med systeryster och Frida ner på stan och drack ett par öl i måndags, uteserveringspremiär för mig! Fotbollen visades överallt (utom på den uteserveringen vi valde, hehe) så det var möe folk på stan!


Och i övrigt har vi ju såklart hängt MYCKET med barnen! Jag har ju varit ledig i fem dagar nu så :)

Det börjar bli jäkligt trångt att dubbelgunga nu, men det går än om dom inte har tjocka jackor ;)


Oliver är ganska haj på stor-gungan :) Albin fixar inte riktigt den än, ens att sitta på.





Akuten och klädrens

Ja igår startade inte dagen speciellt bra. När jag var inne och borstade tänderna stod pojkarna och började slå på skåpet vi har i vardagsrummet. Båda två slog och slog och precis när jag kom ut så ramlade det ner en ljusstake/ljuskrona som låg uppepå detta höga skåp. Jag hann inte ta emot den och den träffade pojkarna i huvudet. Båda började gallskrika och jag såg hur det forsade blod ur Olivers panna. PANIK!! Jag lyfte upp honom sprang och hämtade papper för att försöka stoppa, det var så otäckt att det blödde så mycket! Jag slängde ett öga på Albin och ser då att han också tokblöder ur pannan, lika mycket han! Men hallå, vart ska jag börja?! Jag måste ringa sjukvårdupplysningen, eller ska jag ringa 112?! Måste stoppa blodet, hur ska jag göra när båda blöder lika mycket, båda vill bli burna, dom är i upplösningstillstånd och jag med.
Så jag rusade in till grannen och som tur var hon hemma så hon kunde hjälpa mig. Det slutade tack och lov att blöda ganska fort på båda två och dom slutade gråta efter bara ett par minuter och var sen som vanligt. Jag ringde då sjukvårdupplysningen och berättade vad som hänt och sa även att jag ville att någon skulle titta på såren och så att deras huvuden var okej i övrigt. Det var ju en riktigt tung ljuskrona dom fick i skallen från hög höjd, så jag var ju mer nervös  över det än över själva såren.
Fick åka till akuten, där var det knappt något folk alls tack och lov så vi fick hjälp direkt. Läkaren kände på deras huvuden och inget var sprucket eller så och såren var så ytliga så hon limmade bara igen dom. Skönt att allt gick bra för det kunde gått riktigt illa! :S




Det känns ibland som att det blir svårare och svårare att hålla reda på dom. Dom blir ju snabbare och snabbare och vildare och vildare. Mer uträknade också, den ena ser att jag springer efter den andre, då passar han på med något bus. Och nu när jag är ensam med dom så blir det ännu mer påtagligt. Det börjar bli jobbigt att vara själv med dom nu. Märker att dom är less på mig och saknar pappa för dom är så vrånga och griniga hela tiden nu och så brukar det inte riktigt va (inte hela tiden iaf, hehe). Det gör ju inte saken lättare direkt ;)

Ikväll har jag rensat i min garderob, det var SÅ välbehövligt! Det var kul att testa lite gamla kläder som faktist passade nu igen som jag kunde hänga fram också! :) Har ju bantat nu i ett par veckor snart och faktist gått ner några kilon, så nu kan man ju säga att jag har en ny garderob nästan ;)

Ungefär såhär låg det i min garderob innan:


Nu är det rensat och vikt i fina högar :) SKÖNT!


Denna rosa klänning hade jag på min 25-årsfest, kanske jag kan ha den i sommar igen?

Tråkigt att va ensam

Idag var det sommarfest på pojkarnas förskola. Mysigt med lite picknick, tipspromenad och den äldre förskolegruppen uppträdde med en egen melodifestival ;) Jag höll mig till picknicken, sket i tipspromenaden och var glad sålänge mina barn satt stilla när jag va där själv ;) Jag hade med mig mutor i form av vindruvor, ananas och mariekex, så dom var så lugna så, hehe.
Det var en bra eftermiddagsaktivitet för då kom vi hem ganska sent så det var bara att käka lite, ta ett bad och sen i säng. Mamma kom och hjälpte mig med bad och läggning så det gick ju som en dans.

Det är tråkigt att va ensam måste jag säga. Försöker hitta på något att fördriva tiden med på kvällarna. TV är ju helt värdelöst, finns ju inget att titta på så den sätter jag aldrig ens på typ innan kl 21. Just nu sitter jag i en megadunderkö till försäkringskassan för att jag tror jag har skickat in föräldraledig-ansökan på några dagar där jag inte ska ha föräldradagar :P Lite förvirrad så.

Tror jag ska fördriva lite tid med att leta upp lite adresser, dags att skicka ut lite inbjudningar snart! ;)

Förresten, min telefon funkar, jihoo!! :) NU ska jag hålla den borta från våtutrymmen :P

Allena

Jaha nu ska man vara ensam med barnen hela veckan. Dan har åkt till Grebbestad och ska jobba där hela veckan, så för första gången ska jag aggera ensamstående i flera dagar. Känns konstigt, vi har inte varit ifrån varandra så länge sen han flyttade hit, blir ovant att va själv. Men det går nog fort när man jobbar hela veckan. Började inte denna ensamtid så värst bra, återigen ploppade jag min telefon i vattnet, KLANTARSEL!! Denna gången i badkaret efter att grabbarna badat. Böjde mig för att dra ur proppen, var inte ens medveten om att jag hade telefonen i munkjackefickan. PLOPP, sa det.... Blir så trött!! Som tur var va mamma och syrran här så mamma fick åka och hämta en telefon att låna så länge. Syrran tipsade om att man skulle lägga telefonen i en burk med ris för att dra ur fukten, det ska tydligen funka. Så nu får den ligga där över natten så får vi se om den funkar imorrn.....
Ja fi fan, jag är typ klumpigast i världen, men det var ju inget nytt.. Finns en anledning till att jag tackade ja till speciell försäkring på den :P

Nu ska jag slänga ihop lite mat till imorrn, tänkte passa på när grabbarna sover så slipper jag stå med det när vi kommer hem efter jobb och dagis imorrn. Pojkarna brukar inte riktigt tillåta mig att stå vid spisen när jag är ensam med dom... :P Och dom vill gärna skruva på alla knappar på spisen HELA tiden, så det går knappt att laga mat med dom runt fötterna just nu. 
Det krävs väl lite mer planering och framförhållning när man ska va själv nu antar jag!

Svårt att få semester

Känns som jag aldrig vet vad jag ska blogga om längre. Sen jag började jobba så spinner allt bara på. Vilket jag tycker är helt underbart, men det finns inte så mycket att skriva om ;) Det är liksom det samma- jobb, förskola, lekpark, natta barn, middag, ibland är det tv-häng, ibland är det joggingrunda eller stavgångsrunda. Jag älsker´t, men bloggen blir ju mindre spännande ;)

Ska jobba i helgen, gör kvällen idag. Skulle egentligen varit ledig, men tydligen är det svårt att få in vikarier just nu och en på min våning som sökt semester fick ingen semester denna helg. Jag har sökt semester nästa helg för vi ska på 30-årsfest och då blev jag nervös att jag inte skulle få semester då, så då löste vi det så att vi två helt enkelt bytte helg istället. Smidigt, fast man blir lite trött att man ska vara nervös in i det sista om man ska få va ledig eller inte, trots att man sökt i tid. Och det hade ju varit ännu skönare att få semester och va ledig båda helgerna ;)
Blev dock ännu nervösare för midsommarveckan där jag sökt föräldraledigt för att vi ska till Öland. Har hört att dom inte kan neka föräldraledigt, men det kan dom tydligen göra om man inte söker tre månader innan (jag sökte två månader innan). Trodde det var typ en månad innan man var tvungen att söka, men där hade jag fel.
Iaf så har den veckan löst sig nu också, så jag kan va ledig, pjuh!
Jaja, nu ska jag snart rulla iväg till jobbet! Ha en skön lördag alla!

RSS 2.0